Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( κυριακη στα γηπεδα :: 20/1/2006 21:31:26) 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ Οι "τοπ - 20" στις επιχειρήσεις

Ποιες είναι οι συνέπειες των κοινωνικών μεταβολών;

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εκτιμώνται η αξιοπιστία και κοινωνική υπευθυνότητα, σύμφωνα με έρευνα

Οι κοινωνικές μεταβολές έχουν συνέπειες:

Β' ΕΘΝΙΚΗ - 16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΕΡΕΣ

• στο άτομο:

Καλαμάτα - Προοδευτική 14:45

Ο σεβασμός προς τους καταναλωτές, με την προσφορά ποιοτικά καλών προϊόντων και υπηρεσιών, το ενδιαφέρον προς τους εργαζομένους, αλλά και η αξιοπιστία, αποτελούν τα βασικότερα κριτήρια για να κερδίσει μια σύγχρονη επιχείρηση την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού.

Οι κοινωνικές μεταβολές βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής σε αρκετούς τομείς και παρέχουν περισσότερες ευκαιρίες στα άτομα για ανοδική κινητικότητα.

Ηλυσιακός - Κέρκυρα 14:45 Έρευνα που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η εταιρεία Trade Link Reputation Manager και αφορά στο κύρος και τη φήμη των ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς και των Ελλήνων επιχειρηματιών επιβεβαίωσε ότι εκτιμούν την αξιοπιστία και την κοινωνική υπευθυνότητα.

Συχνά όμως οι ραγδαίοι ρυθμοί των μεταβολών στις σύγχρονες κοινωνίες, δημιουργούν στα άτομα ψυχολογικά προβλήματα (μοναξιά, ανασφάλεια) και προβλήματα κοινωνικής προσαρμογής, όπως η αποξένωση και η αλλοτρίωση*.

Θρασύβουλος - Πανσερραϊκός 14:45 Από τους επιχειρηματίες το ευρύ καταναλωτικό κοινό ζητεί να είναι κοινωνικά υπεύθυνοι, να έχουν ήθος και αξιοπιστία, να έχουν επιχειρηματικές ικανότητες, αλλά να είναι και καλοί εργοδότες. • στην κοινωνία: ΑΣΚ Ολυμπιακός - Χαϊδάρι 14:45

Επιλογή από 1.000

Η κοινωνική μεταβολή αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε κοινωνίας. Πανηλειακός - Καστοριά 14:45

Με βάση τα κριτήρια αυτά, οι ερωτηθέντες επέλεξαν τις 20 καλύτερες επιχειρήσεις για το 2002, αλλά και 20 επιχειρηματίες οι οποίοι διαθέτουν το μεγαλύτερο κύρος και φήμη στην ελληνική αγορά.

Κοινωνίες οι οποίες δε μεταβάλλονται, δεν εκσυγχρονίζονται, οδηγούνται στο μαρασμό και την εξαφάνιση. Εθνικός Αστέρας - Παναχαϊκή 14:45

Από την έρευνα, στην οποία πήραν μέρος 1.000 άτομα από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, προκύπτει ακόμη ότι το ελληνικό καταναλωτικό κοινό δεν ζητεί από τις επιχειρήσεις μόνο καλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες, εξυπηρέτηση και άριστο service, αλλά τις θέλει να σέβονται το περιβάλλον, να τηρούν τους νόμους και τους κανόνες της αγοράς (όχι σκάνδαλα και διαπλοκές) και να στηρίζουν κοινωνικούς σκοπούς.

Οι δημοκρατικές κατακτήσεις, η πλανητική επικοινωνία, οι επιστημονικές εξελίξεις αποτελούν συνέπειες των κοινωνικών μεταβολών των τελευταίων αιώνων.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ - 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Στην αξιολόγηση μιας εταιρείας σημαντικό ρόλο παίζουν ακόμη οι προοπτικές ανάπτυξής της, η οικονομική της ευρωστία αλλά και η καλή φήμη του επιχειρηματία - μάνατζερ που τη διοικεί.

Οι σύγχρονες όμως ταχύτατες μεταβολές μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα κοινωνικά, όπως η ανεργία, η φτώχεια, οι κοινωνικές διακρίσεις και περιβαλλοντικά, όπως η επιβάρυνση του φυσικού περιβάλλοντος.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Το προφίλ - τα προϊόντα

*Αλλοτρίωση: η αποξένωση του συγχρόνου ανθρώπου από το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον και από τις πραγματικές του ανάγκες.

ΠΑΣ Γιάννινα - Πιερικός 14:45

Ακόμη πιο αυστηρά φαίνεται να είναι τα κριτήρια που θέτουν οι πολίτες-καταναλωτές προκειμένου να βαθμολογήσουν με άριστα το προφίλ του σύγχρονου επιχειρηματία.

φωτ. 3.16, 17 Αττικό Τραμ (www.tram.gr) Συχνά οι σύγχρονες κοινωνίες επιλέγουν την επαναφορά παραδοσιακών μορφών οργάνωσης της κοινωνικής ζωής. Το τραμ επανέρχεται στην Αθήνα, ως ήπιο μέσο μεταφοράς. Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί επαγγέλματα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση και μικρές παραδοσιακές οικοτεχνίες. - Να συζητήσετε στην τάξη για αντίστοιχα μέτρα που γνωρίζετε και αναπτύσσονται στην τοπική σας κοινωνία.

Πανθρακικός - Καβάλα 14:45

Από την έρευνα προκύπτει ότι τον θέλουν να ηγείται επιχείρησης με καλά προϊόντα, να παίρνει σωστές επιχειρηματικές αποφάσεις, να έχει γνώσεις και κατάρτιση, ηγετικές ικανότητες, να είναι καινοτόμος.

Τρίκαλα - Αναγέννηση Άρτας 14:45

Εξάλλου, με αφορμή τη διοργάνωση από την Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, οι συμμετέχοντες στην έρευνα ρωτήθηκαν "ποια νομίζουν ότι είναι η γνώμη των ξένων για την Ελλάδα".

Αγροτικός Αστέρας - Θερμαϊκός 14:45

Το 73% από αυτούς απάντησε ότι η εικόνα των ξένων για την Ελλάδα είναι από πολύ κακή έως μέτρια, ενώ το υπόλοιπο από καλή έως πολύ καλή.

Ένωση Θράκης - Κοζάνη 14:45

Οι προοπτικές

Αναγέννηση Καρδίτσας - Πτολεμαΐδα 14:45

Για να αλλάξει η εικόνα αυτή πρέπει να παραδοθούν εγκαίρως τα Ολυμπιακά έργα, η Ολυμπιακή φιλοξενία να είναι άριστη, να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των Αγώνων και να προβληθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά.

Δόξα Δράμας - Λαμία 14:45

Τέλος, στο ερώτημα ποιοι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζουν τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης τα επόμενα πέντε χρόνια, τις τρεις πρώτες θέσεις κέρδισαν η πληροφορική και το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι τηλεπικοινωνίες, οι τράπεζες, ο τουρισμός και τα ξενοδοχεία και οι κατασκευαστικές εταιρείες μαζί με αυτές των οικοδομικών υλικών.

Πολύκαστρο - ΑΕ Γιάννινα 14:45

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Κερατσίνι - Άγιος Δημήτριος 14:45 Διαγόρας - Λήλας Βασιλικού 14:45 Αιολικός - Παναιτωλικός 14:45 Ιωνία 2000 - Θύελλα Πάτρας 14:45 Βύζας - Αχαϊκή 14:45 Εθνικός - Απόλλων 14:45 Ατσαλένιος - Ρόδος 14:45 Μεσσηνιακός - Αχαρναϊκός 14:45

Δ' ΕΘΝΙΚΗ

1ος ΟΜΙΛΟΣ - 19η αγωνιστική Πανδραμαϊκός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Οδυσσέας Αναγέννησης - Προσοτσάνη, Βισαλτιακός - Νέστος Χρυσούπολης, Μ. Αλεξ. Ηράκλειας - Απόλλων Παραλιμνίου, Εθνικός Σιδηροκάστρου - Δόξα Γρατινής, ΑΕ Καλαμπακίου - Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων, Ορέστης Ορεστιάδας - Ανακάλυψη, Δόξα Ξάνθης - Θεαγένης Θάσου. Ρεπό: Απόλλων Διομήδειας.

2ος ΟΜΙΛΟΣ - 19η αγωνιστική ΠΑΟ Κουφαλίων - Απόλλων Κρ. Βρύσης, Νίκη Πολυγύρου - Τρίγλια, Αλμωπός Αριδαίας - ΑΕ Κρήνης, Αριστοτέλης Ν. Γωνιάς - Αετός Σκύδρας, Παύλος Μελάς - Ν. Καλλικράτεια, Ορφέας Σουρωτής - Ομόνοια Σίνδου, Εθνικός Αξιούπολης - ΠΑΟΝΕ, Αναγέννηση Γιαννιτσών - Μακεδονικός. Ρεπό: Αναγέννηση Επανομής.

3ος ΟΜΙΛΟΣ - 17η αγωνιστική Τιτάν Σερβίων - Γαλατινή, Εθνικός Κατερίνης - Αχιλλέας Νεοκάστρου, Πύδνα Κίτρους -Νάουσα, Ένωση Απ. Παύλου - Δ. Υψηλάντης, Καμβουνιακός - Μακεδονικός Φούφα, Κοζάνη - Βατανιακός, Αλεξάνδρεια - Αστραπή Μεσοποταμίας. Ρεπό: Μ. Αλέξανδρος.

4ος ΟΜΙΛΟΣ - 19η αγωνιστική Εθν. Ολυμπιακός Βόλου - Αστέρας Καρδίτσας, Απόλλων Λάρισας - Δήμητρα, Φαρκαδόνα - Ρήγας Φεραίος, ΓΣ Αλμυρού - Φάρσαλα, Ανδρούτσος Γραβιάς - Θησέας, Ηρακλής Χάλκης - Αστέρας Ιτέας, Φιλοκτήτης - Μυρίκη, Κίσσαβος- Μετέωρα, ΑΟ Καρδίτσας - Ταυρωπός.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 15.00.

ΜΠΑΣΚΕΤ

A1 - 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ολύμπια - Πανελλήνιος 17:00 Παναθηναϊκός - Ηρακλής 17:00 ΑΕΚ - ΓΣ Λάρισας 19:00

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ - 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Μ. Αλέξανδρος - Καστοριά 12:00 Τρίγλια - Παναθηναϊκός 12:00 Απόλλων Πτολεμαΐδας - Εσπερίδες 12:00 Κομοτηνή - Ακαδημία 12:00 Άνω Λιόσια - SIEMENS 12:00 Αγ. Παρασκευή - Άρης Θήβας 12:00

Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ - 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ηρακλής - Ολυμπιάδα Λάρισας 12:00 Άρης - Μακεδονικός 12:00 Αίας Ευόσμου - Ήφαιστος 12:00 Πιερικός - ΑΟ Σερρών 12:00 Απόλλων Καρδίτσας - Λασσάνης 12:00

Β' ΕΘΝΙΚΗ - 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τρίκαλα 2000 - Ολυμπιακός Βόλου 17:00 Ιωνικός Ν.Φ. - Ηράκλειο 16:00 Ταύρος - Πανόραμα 17:00 Άνω Λιόσια - Παγκράτι 17:00 Ιωνικός Λαμίας - Σιάτιστα 17:00 Ποσειδών Καλαμάτας - Ερμής Λαγκαδά 17:00 Ιωνικός Νικαίας - Κομοτηνή 16:00 Π. Φάληρο - Αμύντας 17:00