Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( νικες για σελτικ και χαρτς :: 15/1/2006 21:21:57) 

ΣΚΟΤΙΑ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ… "ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ" ΤΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

Δημήτριος Καμπούρογλους

Ο Στίλιαν Πετρόφ προσπαθεί να αποφύγει τον Φάουλερ Τζέιμς της Κιλμάρνοκ.

Μας δίνουν αποδόσεις - ψίχουλα…

Ο Δημήτριος Καμπούρογλους (1852-1942), από την Αθήνα, υπήρξε κυρίως ιστοριογράφος και ιστοριοδίφης.

ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΣΕΛΤΙΚ ΚΑΙ ΧΑΡΤΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΝΤΙΚΑΚΗΣ

Ασχολήθηκε αποκλειστικά με την ιστορία της Αθήνας, γι' αυτό και τον ονόμασαν «αθηναιογράφο».

"Τεσσάρες" στην κορυφή

Άσπα Ηλιάδου, ελεύθερη επαγγελματίας: "Αν κατάφερνα να εξοικονομήσω χρήματα, θα αγόραζα γη"

Η αναφορά μας στους πεζογράφους αυτής της περιόδου θα κλείσει με τον αγαπητό κυρίως στα παιδιά συγγραφέα Ζαχαρία Παπαντωνίου (Καρπενήσι 1877 - Αθήνα 1940).

Απαράλλαχτη παρέμεινε η κατάσταση στην κορυφή του σκοτσέζικου πρωταθλήματος, αφού η Σέλτικ κέρδισε 4-2 την Κιλμάρνοκ, στην πρώτη εμφάνιση του Ρόι Κιν στο "Πάρκχεντ".

"Μπρος γκρεμό και πίσω ρέμα", χαρακτηρίζουν τρεις "εγκλωβισμένοι" του ταμιευτηρίου τις επενδυτικές επιλογές που διαθέτει σήμερα ο μέσος Έλληνας.

Ο Παπαντωνίου παρακολούθησε μαθήματα στην Ιατρική Σχολή και σπούδασε ζωγραφική, τελικά όμως στράφηκε στη λογοτεχνία συνεργαζόμενος με εφημερίδες και περιοδικά.

Σε απόσταση επτά βαθμών από τους "Καθολικούς" διατηρήθηκε η Χαρτς, που επίσης βρήκε τέσσερις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα κόντρα στην Ντανφέρμλιν (1-4), ενώ εκτός έδρας νίκη πέτυχε και η Ρέιντζερς, η οποία πέρασε από το Μάδεργουελ με 1-0 και πλησίασε την τρίτη θέση. Ο κ. Περικλής Τασσούλης προσπάθησε, όπως λέει, να αποδεσμευτεί "από τη λογική του ταμιευτηρίου και των ρέπος", αλλά δεν τα κατάφερε.

Στα 1918 έγραψε τα Ψηλά βουνά αναγνωστικό πρωτοποριακό τόσο για το περιεχόμενό του και τη χρήση της δημοτικής γλώσσας, όσο και για την αισθητική του που εγκαινιάζει ένα νέο ύφος στην παιδική λογοτεχνία.

Εξάλλου, η Νταντί Γιουνάιτεντ υπέταξε τη Φόλκερκ 2-1 υπό το βλέμμα τού άλλοτε επιθετικού του Ιωνικού, Κρεγκ Μπρούστερ, που θα είναι ο νέος της προπονητής.

"Εν αναμονή…"

Ο Παπαντωνίου χωρίς να ωραιοποιεί τα πράγματα τα παρουσιάζει στα παιδιά έχοντας από νωρίς καταλάβει τη σημασία του χιούμορ στην υπηρεσία της τέχνης και μάλιστα εκείνης που προορίζεται για παιδιά.

Η 22η αγωνιστική: Σέλτικ - Κιλμάρνοκ 4-2 (3' Νακαμούρα, 16' πέν. Μαλόνεϊ, 53' ΜακΜάνους, 67' Ζουράφσκι - 24' πέν. Νέισμιθ, 51' Ινβίνσιμπλ), Ντανφέρμλιν - Χαρτς 1-4 (58' Μπέρτσιλ - 28' Πρέσλεϊ, 54', 67' Ποσπίσιλ, 81' Σκάτσελ), Ινβερνές - Λίβινγκστον 3-0 (26', 57' πέν. Ντάργκο, 60' Γουάινες), Χιμπέρνιαν - Αμπερντίν 1-2 (90' Κάλντγουελ - 4' Κρόφορντ, 14' Μάκι), Μάδεργουελ - Ρέιντζερς 0-1 (55' Λόβενκραντς), Νταντί Γιουν. - Φόλκερκ 2-1 (36' Φερνάντες, 89' ΜακΊνες - 69' ΜακΜπριν).

"Κατ' αρχήν, οι αποδόσεις που δίνουν τα ομόλογα είναι μηδαμινές, ενώ υπάρχει και το σχετικό ρίσκο. Η βαθμολογία: Σέλτικ 54, Χαρτς 47, Χιμπέρνιαν 38, Ρέιντζερς 37, Κιλμάρνοκ 33, Ινβερνές 31. Όσο για τα πολυδιαφημισμένα λαϊκά ομόλογα, δεν αγόρασα, αφενός γιατί δεν ενημερώθηκα σωστά, αφετέρου γιατί ακόμη και εδώ συνάντησα γραφειοκρατία - όταν απευθύνθηκα στην τράπεζα για να ενημερωθώ σχετικά μού είπαν ότι πρέπει να αποκτήσω κωδικό στο Σύστημα Άυλων Τίτλων. Κατά τη γνώμη μου, οι τράπεζες ή η πολιτεία οφείλουν να δημιουργήσουν νέα προϊόντα, με όσο το δυνατόν υψηλότερες αποδόσεις και μηδενικό ρίσκο, τα οποία θα πρέπει να τα κάνουν γνωστά με επιθετικές ενημερωτικές καμπάνιες στους πελάτες τους". Για την ώρα συνεχίζει να κρατάει τα χρήματά του στην τράπεζα, για ώρα ανάγκης, εν γνώσει του ότι ο πληθωρισμός ροκανίζει κάθε μέρα τις αποταμιεύσεις του. "Μπορώ να κάνω κι αλλιώς;", αναρωτιέται.

"Τα βλέπω να χάνονται"

"Ομόλογα και ακίνητα δεν έχω, μετοχές και αμοιβαία δεν παίζω", λέει η κ. Μαρία Κομπορόζου, συνταξιούχος του Δημοσίου. "Τι μου μένει; Να κρατάω τα χρήματά μου στο ταμιευτήριο και να τα βλέπω καθημερινά να χάνουν μέρος της αξία τους". Η ίδια επισημαίνει ότι θα έπρεπε να είχαν γίνει περισσότερα "για πολλούς από εμάς τους συνταξιούχους, που οι λογαριασμοί του ταμιευτηρίου αποτελούν τη μοναδική μας σχέση με την τράπεζα. Για παράδειγμα να είχαμε χαμηλότερο πληθωρισμό".

"Τα λεφτά στο σπίτι"

"Με το φανάρι θα αναζητά πλέον κανείς προϊόντα που θα του εξασφαλίζουν οριακά έστω κέρδη", λέει η ελεύθερη επαγγελματίας κ. Άσπα Ηλιάδου. Η ίδια τονίζει ότι, αν κατάφερνε να βάλει στην άκρη λίγα χρήματα, θα αγόραζε οπωσδήποτε γη, κάπου όπου είναι ακόμη φθηνή, προκειμένου στο μέλλον να χτίσει. "Πού αλλού να τοποθετήσει κανείς τα χρήματά του; Με τις αποδόσεις των καταθέσεων υπό το μηδέν, το χρηματιστήριο καταρρακωμένο, τα ρέπος, τα ομόλογα και τις προθεσμιακές καταθέσεις να μην είναι πλέον ελκυστικά, απομένει είτε να κρατά κανείς τα λεφτά του στο σπίτι ή να τα επενδύσει σε ακίνητα. Βέβαια, ακόμη και μια τέτοια τοποθέτηση καθίσταται δύσκολη για ένα μεσαίο πορτοφόλι, λόγω της αλματώδους αύξηση των τιμών των ακινήτων την τελευταία τετραετία".