Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( την κυριακη στην καλλιθεα :: 3/1/2006 20:49:32) 

Θέση βασικού διεκδικεί ο Εντβίν Μουράτι.

Ελπίδες για εμβόλιο κατά του ΑΙDS

Ο Λέανδρος του Παναγιώτη Σούτσου

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Η έρευνα. Σήμερα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα

Ο Λέανδρος του Παναγιώτη Σούτσου είναι επίσημα το πρώτο μυθιστόρημα της ανεξάρτητης Ελλάδας.

Με Μουράτι στην ενδεκάδα

Σήμερα ανακοινώνονται τα πολυαναμενόμενα αποτελέσματα της πρώτης δοκιμής σε ανθρώπους ενός εμβολίου κατά του ιού του AIDS, σύμφωνα με ανακοινώσεις της κατασκευάστριας εταιρείας VaxGen Inc., η οποία εδρεύει στο Μπρισμπέιν της Καλιφόρνιας.

Στον πρόλογο ο συγγραφέας του δηλώνει την περηφάνια του που είναι ο πρώτος μυθιστοριογράφος του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους.

Τη λύση του Έντβιν Μουράτι σκέφτεται ο Σάββας Κωφίδης, προκειμένου να καλύψει το κενό που έχει παρουσιαστεί στο χώρο της μεσαίας γραμμής, καθώς θα απουσιάσουν οι Ηλίας Πουρσανίδης (συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες) και Γκάρμπα Λαβάλ (συμμετέχει στην προετοιμασία της εθνικής Νιγηρίας ενόψει του Κόπα Άφρικα).

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έγινε η ανάλυση των δεδομένων από τις δοκιμές του εμβολίου AIDSVAX, οι οποίες άρχισαν το 1998 και αποτελούν την πρώτη ματιά στα οφέλη ενός εμβολίου εναντίον του θανατηφόρου ιού που έχει σκοτώσει 25 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχει προσβάλει άλλα 40 εκατομμύρια.

Στο έργο περιγράφεται και εξυμνείται ο ρομαντικός έρωτας του Λέανδρου και της Κοραλίας που είναι ιερός, γιατί είναι ειλικρινής.

Οι πειραματισμοί του Έλληνα τεχνικού θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή, όταν και θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις για τους ένδεκα που θα χρησιμοποιήσει στην Καλλιθέα.

Οι δοκιμές

Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφορεί Ο Εξόριστος του 1831, μυθιστόρημα που γράφτηκε από τον Αλέξανδρο Σούτσο και δημοσιεύτηκε στην Αθήνα.

Η προετοιμασία της ομάδας συνεχίστηκε χθες με δύο προπονήσεις.

Η VaxGen είχε εμβολιάσει τα δύο τρίτα των 5.400 εθελοντών που πήραν μέρος στο πείραμα για τη φάση 3 των δοκιμών του εμβολίου.

Η δράση του τοποθετείται στα πρώτα χρόνια του ελεύθερου νέου ελληνικού κράτους.

Ο Πουρσανίδης αισθάνεται ενοχλήσεις στο αριστερό γαστροκνήμιο και κρίθηκε σκόπιμο να ξεκουραστεί.

Οι εθελοντές απαρτίζονται από 5.000 άνδρες ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους και 400 γυναίκες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και παρακολουθούνται από το 1998, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κάποιος από αυτούς έχει μολυνθεί.

Το 1839 εκδίδεται το μυθιστόρημα Η ορφανή της Χίου ή Ο θρίαμβος της αρετής του Ιάκωβου Πιτσιπίου, ο οποίος το 1848 δημοσίευσε ένα δεύτερο μυθιστόρημα με τίτλο Ο Πίθηκος Ξουθ ή Τα ήθη του αιώνος, όπου σατιρίζει τόσο τους Ευρωπαίους περιηγητές που έρχονται στην Ελλάδα, όσο και την αστική τάξη της Αθήνας, με αποτέλεσμα να φαίνεται πως και οι δύο αυτές ομάδες πιθηκίζουν.

Ο Περπερίδης μετά την πρωινή προπόνηση αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δεξιό δικέφαλο και για προληπτικούς λόγους δεν προπονήθηκε το απόγευμα.

"Πολλοί επιστήμονες εκφράζουν τον σκεπτικισμό τους για τη δυνατότητα του AIDSVAX να αποτρέψει τη μόλυνση από τον ιό HIV.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μία προπόνηση (3μ.μ.) στις εγκαταστάσεις της Μίκρας.

Ίσως έχουν δίκιο. ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ της Κυριακής θα διευθύνει ο Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας), με βοηθούς τους Κλημαντάκη (Χαλκιδικής) και Κωνσταντόπουλο (Χαλκιδικής). Ίσως έχουν άδικο. Τουλάχιστον τώρα οι γιατροί ελπίζουν πως ένα ή περισσότερα από τα εμβόλια μπορεί να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ζήσουν λίγο περισσότερο ή ίσως να μειώσουν την ευκολία με την οποία μεταδίδεται ο ιός", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός Προάσπισης του Εμβολίου για το AIDS, που παρακολούθησε από κοντά τις δοκιμές.