Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο παοκ υποδεχεται σημερα τον μακεδονικο στην πυλαια :: 20/1/2006 21:32:59) 

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα βρεθούν σήμερα στην Πυλαία για να βοηθήσουν την ομάδα τους στο δύσκολο παιχνίδι με τον Μακεδονικό.

Τρελή πορεία περιπολικού με οδηγό τον… κλέφτη

Οι Ελεύθεροι πολιορκημένοι

Ο ΠΑΟΚ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΙΑ

Τον συνέλαβαν για απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου και βρέθηκε να… οδηγεί το περιπολικό! Το έργο όμως της ζωής του Σολωμού ήταν οι Ελεύθεροι πολιορκημένοι, το μεγάλο επικολυρικό ποίημα που το επεξεργάστηκε σε τρία διαφορετικά σχεδιάσματα (το πρώτο σχεδίασμα είχε ήδη συντεθεί γύρω στο 1830).

Μονόδρομος η νίκη

Ο αστυνομικός έκανε τον τροχονόμο κι ο κλέφτης, αφού πέρασε στη θέση του οδηγού, έβαλε μπρος το περιπολικό, παρά τις χειροπέδες, πάτησε γκάζι κι έφυγε. Ο ποιητής εμπνεύστηκε το έργο αυτό από τη δεύτερη πολιορκία της «Ιεράς πόλεως» του Μεσολογγίου.

Με τις γνωστές ελλείψεις στο ρόστερ του και χωρίς τον Κώστα Βασιλειάδη ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα στο κλειστό της Πυλαίας τον Μακεδονικό (19:00) με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο.

Στην πορεία του ο δράστης τραυμάτισε τον ένα από τους δύο αστυνομικούς, χτύπησε οκτώ αυτοκίνητα και δύο μοτοσυκλέτες.

Χρονικά αναφέρεται στις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες της πολιορκίας και συγκεκριμένα από τη μάχη της Κλείσοβας μέχρι την ηρωική Έξοδο, όταν οι υπερασπιστές της πόλης, κατανικώντας όλες τις ανθρώπινες αδυναμίες και περιφρονώντας τις χαρές της ζωής αποφασίζουν την ηρωική Έξοδο την παραμονή των Βαΐων του 1826.

Του ΘΟΔΩΡΟΥ ΧΑΣΤΑ

Ο τραυματισμένος αστυνομικός πυροβόλησε τέσσερις φορές εναντίον του δράστη Στέλιου Β. Λιανού - Καμπακλή 32 χρόνων και τον τραυμάτισε στον ώμο και στην κοιλιά.

Ο Σολωμός δε θέλησε ποτέ να επισκεφθεί την ελεύθερη Ελλάδα.

Ένα παίκτη επιπλέον ήθελε στο ρόστερ του ο Σούλης Μαρκόπουλος για το παιχνίδι με τον Μακεδονικό.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός".

Οι

Αντίθετα, όχι μόνο δεν έγινε αυτό αλλά ο Έλληνας τεχνικός μετράει ακόμα μια απώλεια, καθώς ο Κώστας Βασιλειάδης δεν θα δώσει το παρών στον σημερινό αγώνα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Έλληνες που αποχαιρετούσαν τον εθνικό ποιητή του Ύμνου εις την Ελευθερίαν δε γνώριζαν την ποίηση των ώριμων χρόνων του.

Ο αρχηγός του Δικεφάλου δεν συμμετείχε ούτε χθες στην προπόνηση συνεχίζοντας τις φυσιοθεραπείες, ενώ τη θέση του στην αποστολή θα πάρει ο νεαρός Γιαννόπουλος.

Το περιστατικό συνέβη προχθές τα ξημερώματα στην Καλλιθέα.

Δύο χρόνια μετά το θάνατο του ο μαθητής του Ιάκωβος Πολυλάς συγκέντρωσε το έργο του ποιητή στον τόμο Τα Ευρισκόμενα.

Ο Βασιλειάδης είχε εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστεί παρά το πρόβλημά του, αλλά φαίνεται ότι επικράτησε η κοινή λογική, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά ριψοκίνδυνο και μια πιθανή υποτροπή θα ήταν καταστροφική τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα.

Στη συνέχεια αξιοποιήθηκε από το Λίνο Πολίτη, ο οποίος έλεγξε τα χειρόγραφα και πρόσθεσε τη Γυναίκα της Ζάκυθος καθώς και την επιστολογραφία του ποιητή.

ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ την απουσία του Βασιλειάδη και το ότι δεν αποκτήθηκε άλλος παίκτης, ο Σούλης Μαρκόπουλος προβληματίζεται ιδιαίτερα για την επιθετική συγκομιδή των παικτών του προσπαθώντας να βρει λύσεις εκ των έσω.

Η πιο πρόσφατη ανασύσταση του έργου του οφείλεται στο Στυλιανό Αλεξίου (Διονυσίου Σολωμού, Ποιήματα και πεζά, 1994), ο οποίος προσέγγισε το σολωμικό έργο στο σύνολό του.

Αναγκαστικά περιμένει πολλά σήμερα σε αυτόν τον τομέα από τον Τρέι Σίμονς, ο οποίος -έτσι κι αλλιώς- παίζει το τελευταίο του χαρτί, για να διατηρήσει τις (λίγες) πιθανότητες που έχει να παραμείνει στην ομάδα.

Στο έργο του Σολωμού θαυμάζουμε το λυρισμό, την ακρίβεια των ποιητικών εικόνων, την εξύψωση της λαϊκής γλώσσας και ιδιαίτερα την έκφραση του λαϊκού αισθήματος.

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ είναι πως σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν όλες τις προηγούμενες μέρες, στο "παλατάκι" αναμένεται να βρεθεί αρκετός κόσμος για να ενισχύσει την προσπάθεια των παικτών.

Σταθερός στόχος του ποιητή ήταν να έχει η ποίηση του τις ρίζες της στην κοινωνία και τη γλώσσα, που εκείνη δημιούργησε.

Αρκετοί σύνδεσμοι φιλάθλων του ΠΑΟΚ, αν και μέχρι χθες δεν είχαν ζητήσει επίσημα εισιτήρια για τον αγώνα, φαίνεται ότι έχουν συναισθανθεί το πόσο κρίσιμη είναι η περίοδος που περνάει η ομάδα τερματίζοντας την αποχή και δίνοντας το σύνθημα και στους υπόλοιπους.

ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 24ωρα ο Μακσάντσεφ φόργουορντ αναμένεται να λύσει το συμβόλαιό του με την Μάλαγα προκειμένου να υπογράψει με τον ΠΑΟΚ και να μεταβεί μετέπειτα στην Ελλάδα.