Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( αγγλια: η μαντσεστερ 1-0 τη λιβερπουλ, "χρυσοσ" σκορερ ο φερντιναντ :: 22/1/2006 21:03:26) 

Κιούελ εναντίον Νέβιλ στο χθεσινό ντέρμπι του "Ολντ Τράφορντ".

Το πνεύμα του τόνου

2. Η Επτανησιακή Σχολή

ΑΓΓΛΙΑ: Η ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ 1-0 ΤΗ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ, "ΧΡΥΣΟΣ" ΣΚΟΡΕΡ Ο ΦΕΡΝΤΙΝΑΝΤ

USΑ… is over (;)

Τα Επτάνησα δε γνώρισαν ποτέ την οθωμανική κυριαρχία, όμως για αιώνες βρίσκονταν κάτω από ενετική κυρίως κυριαρχία (αλλά και κάτω από την κυριαρχία των Γάλλων, των Άγγλων και για ένα μικρό διάστημα των Ρώσων).

Ντελί - Ριο στο 90'

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ

Ήρθαν έτσι ευκολότερα σε επικοινωνία και σε αμεσότερη επαφή με το δυτικό πολιτισμό, πράγμα που τους έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξουν σημαντική πνευματική δραστηριότητα που εκδηλώθηκε όχι μόνο στη λογοτεχνία, αλλά και στη μουσική και τη ζωγραφική.

Ήταν ένα από τα χειρότερα Μάντσεστερ - Λίβερπουλ στην ιστορία, αλλά το "σημάδεψε" ο Ρίο Φέρντιναντ.

Η Ιστορία (σιγά!) της Αμερικής είναι μια μισερή αλληλουχία πολέμων, σφαγών, γενοκτονιών.

Οι λογοτέχνες που έγιναν εκφραστές της δραστηριότητας αυτής παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά τόσο στα θέματα, όσο και στο ύφος, που δείχνουν κοινά ενδιαφέροντα, τάσεις και αναζητήσεις και επιτρέπουν στους μελετητές να τους κατατάξουν στην ίδια Σχολή.

Ο διεθνής Άγγλος αμυντικός "εκτέλεσε" με κεφαλιά στο 90' τον Ρέινα και χάρισε στη Γιουνάιτεντ μια νίκη (1-0) που ελάχιστα επηρεάζει τη μάχη του τίτλου, αλλά αποτέλεσε τεράστια "ένεση" ηθικού για τους παίκτες του σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Καταστρέφει πληθυσμούς, περιβάλλοντα, πολιτεύματα και στη συνέχεια σχεδιάζει τους επόμενους πολέμους, για να μπορεί να επικρατεί ως κυρίαρχη - και καταχρεωμένη - δύναμη.

Στη διάρκεια του 19ου αιώνα η λογοτεχνική παραγωγή των Επτανήσων πέρασε στην Ιστορία της λογοτεχνίας μας με το όνομα Επτανησιακή Σχολή.

Η Τσέλσι γνώρισε την πρώτη της εντός έδρας φετινή απώλεια.

Μια χώρα κι ένα έθνος όπου άνθησε η μισαλλοδοξία, ο εθνικιστικός εγωισμός, η μαζική παραγωγή του μίσους.

Η Σχολή αυτή παρουσίασε κυρίως ποιητικά έργα (λυρικά, επικολυρικά και σατιρικά) και ακολούθησε το ρεύμα του ρομαντισμού.

Ο νεοαποκτηθείς Μάρκους Μπεντ της Τσάρλτον υποχρέωσε τους πρωταθλητές σε ισοπαλία 1-1, που πάντως δεν στοίχισε και… πανάκριβα, δεδομένου ότι η διαφορά της ομάδας του Ζοζέ Μουρίνιο από τη 2η Μάντσεστερ είναι ακόμη στους 14 πόντους.

Ένα κράτος τρόμου, για τους δικούς του πολίτες, αλλά και τους απανταχού της υφηλίου.

Η πεζογραφία εμφανίζεται σχετικά φτωχή και περιορίζεται κυρίως στο κριτικό δοκίμιο.

ΠΟΛΥΤΙΜΟ έδαφος στη μάχη για την 4άδα έχασε η Άρσεναλ, που ηττήθηκε από την ανεβασμένη Έβερτον (1-0), ενώ αντίθετα η Μπόλτον επέστρεψε στις επιτυχίες με θύμα τη Μάντσεστερ Σίτι (2-0).

Μια χώρα θεμελιωμένη πάνω σε σωρούς πτωμάτων.

Η Σχολή συνέβαλε και στην ανάπτυξη του θεάτρου με σημαντικότερο έργο το Βασιλικό του Μάτεσι (1830), το πρώτο θεατρικό μας έργο με κοινωνικό περιεχόμενο.

Ο ΓΚΡΕΪΑΜ Σούνες ετοιμάζεται να δει την πόρτα εξόδου στο Νιουκάστλ μετά τη νέα ταπείνωση (0-1 από την Μπλάκμπερν), ενώ στην ουρά σαρωτική ήταν η Μπέρμιγχαμ, που διέλυσε 5-0 την Πόρτσμουθ (ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε έκανε ντεμπούτο περνώντας αλλαγή στο 54') και αναθάρρησε στη μάχη για τη σωτηρία.

Ουρανοξύστες νεκροκεφαλών.

Η ποίηση γράφεται αποκλειστικά στη δημοτική γλώσσα με λίγα δάνεια από τα επτανησιακά ιδιώματα και τη λόγια παράδοση.

Όσο για την ουραγό Σάντερλαντ, νίκησε μετά από τέσσερις μήνες (0-1 τη Γουέστ Μπρομ), αλλά και πάλι δύσκολα θα αποφύγει το μοιραίο…

Μονοπώλια αθώου αίματος.

Τα θέματα που πραγματεύονται οι Επτανήσιοι ποιητές είναι η πατρίδα, η φύση και ο έρωτας στην πιο αγνή μορφή του.

Η 23η αγωνιστική: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 1-0 (90' Φέρντιναντ), Τσέλσι - Τσάρλτον 1-1 (18' Γκουντιόνσεν - 59' Μάρκους Μπεντ), Γουέστ Μπρομ - Σάντερλαντ 0-1 (72' Λε Ταλέκ), Έβερτον - Άρσεναλ 1-0 (13' Μπίτι), Μπέρμιγχαμ - Πόρτσμουθ 5-0 (5' Γιάροσικ, 37' Πέναντ, 55' Άπσον, 89' Νταν, 90' πέν. Φορσέλ), Μπόλτον - Μάντσεστερ Σίτι 2-0 (36' Μποργκέτι, 41' Νόλαν), Μίντλεσμπρο - Γουίγκαν 2-3 (56' Χασελμπάινκ, 67'Αγιεγκμπένι - 3' Ρόμπερτς, 30' Τόμπσον, 90' Μέλορ), Νιουκάστλ - Μπλάκμπερν 0-1 (75' Πέντερσεν), Τότεναμ - Άστον Βίλα 0-0. Σήμερα: Γουέστ Χαμ - Φούλαμ.

Βιομηχανίες ανθρωποθυσιών.

Χαρακτηριστικό της μορφής των έργων των Επτανησίων είναι η δημοτική γλώσσα, την οποία όχι μόνο καλλιεργούν αλλά και υποστηρίζουν θεωρητικά με άρθρα και μελέτες.

Εξαγωγές φασισμού, ναζισμού, σοβινισμού και ρατσισμού.

Όλοι οι Επτανήσιοι ποιητές που με τα ποιήματα τους ύμνησαν την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης έχουν ευρωπαϊκή μόρφωση, προπάντων ιταλική και γι' αυτό στο έργο τους διακρίνεται σαφώς η επίδραση της ιταλικής ποίησης.

Σχολή πραξικοπηματιών, πρακτόρων και δολοφόνων.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ολιγογράφοι σε σχέση με τους Φαναριώτες και τους Αθηναίους ρομαντικούς και επεξεργάζονται με ιδιαίτερη φροντίδα το στίχο τους, ώστε να δίνουν στα ποιήματα τους όσο γίνεται πιο άψογη μορφή.

Ο υπ' αριθμόν 1 εχθρός της ανθρωπότητας και της ειρήνης, έχοντας ως χρυσό χάπι το "αμερικάνικο όνειρο" της ευδαιμονίας, του οποίου όμως τα σλόγκαν είναι "φάτον πριν σε φάει" και " όλοι εν δυνάμει σχιζοφρενείς και δολοφόνοι". Μέχρι το 2003 τα κατάφερε. Να καταστρέψει τον πλανήτη, να μολύνει τις ψυχές, να σπείρει τον τρόμο. ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ;

ΥΓ1: Δικαίως αγανάκτησαν τόσοι και τόσοι για τη συμπεριφορά των καναλιών. Και; Τι έγινε μετά τις δημόσιες διαμαρτυρίες τους; "Έπεσαν κεφάλια"; Παραιτήθηκε κάποιος χαλίφης; Άλλαξαν άρδην τα δελτία ειδήσεων των αμερικανικών προτεκτοράτων; Ξεσηκώθηκε ο κοσμάκης από τον καναπέ;

ΥΓ2: Big Bloody Bush.

ΥΓ3: Να γελάσετε; "Μπους" στα ελληνικά; "Χαμόκλαδο".

ΥΓ4: Bushit!