Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Αθλητική είδηση

( β' εθνικη :: 2/1/2006 20:43:27) 

Παίκτης της Καστοριάς για τον επόμενο ενάμιση χρόνο είναι από χθες ο Κοσμάς Χάβος (αριστερά).

ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΤΗ

Β' ΕΘΝΙΚΗ

Άρωμα παραμυθιού

Η ΠΡΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (1453-1821)

Στην Καστοριά ο Κοσμάς Χάβος

Χ.Π.

Στην Κρήτη, μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (1453) και μέχρι την κατάληψη του νησιού από τους Τούρκους (1669), παρουσιάζεται μεγάλη πνευματική ανάπτυξη με άνθηση της λογοτεχνίας και κυρίως του Θεάτρου.

Την πρώτη της μεταγραφική κίνηση πραγματοποίησε χθες η διοίκηση της Καστοριάς.

Χρόνια τώρα ο Λουδοβίκος των Ανωγείων μάς μεταφέρει το άρωμα ενός παραμυθένιου κόσμου, σαν ένας ικανός σκηνοθέτης που παίζει με τη γλώσσα, τις εικόνες, τους ήχους. Οι δημιουργοί επηρεάζονται από την ευρωπαϊκή Αναγέννηση.

Κεντρικό πρόσωπο ο Κοσμάς Χάβος, ο οποίος συμφώνησε σε όλα με τους "γουναράδες" και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 1,5 χρόνο.

Μπαλάντες εύθραυστες, αποχρώσεις λεπτές, άρθρωση και έκφραση που προέρχονται από την παράδοση της Κρήτης, που όμως ο Λουδοβίκος χρησιμοποιεί ως εφαλτήριο για να δώσει το δικό του στίγμα. Αριστούργημα της Κρητικής Αναγέννησης είναι ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Ο 31χρονος αμυντικός μέσος, που πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από τη Δόξα Δράμας, έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον νέο τεχνικό της Καστοριάς, Τζόκο Χατζιέφσκι.

"Η Γιορτή Των Ανέμων" (Λύρα) βέβαια δεν έχει την παραμικρή διάθεση απομάκρυνσης από τα δεδομένα που μας έχει συνηθίσει, αλλά, όπως πάντα, έχουμε στα χέρια μας ένα γοητευτικό, καλοδουλεμένο "παραμύθι" που υποστηρίζεται από εξαιρετικές φωνές και πρωτοκλασάτους μουσικούς (Λιζέττα Καλημέρη, Εμίλια Οταβιάνο, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Χρυσούλα Περάκη). Άλλο σημαντικό έργο είναι η Ερωφίλη του Γεωργίου Χορτάτζη.

Μάλιστα, αυτός εισηγήθηκε την απόκτηση του ποδοσφαιριστή, καθώς θεωρεί πως θα αποτελέσει αξιόπιστη λύση και θα βοηθήσει την ομάδα στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Στο μεταξύ, παρελθόν αποτελεί ο Χρήστος Καγκιούζης. Η διοίκηση δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του και έμεινε ελεύθερος.

ΒΕΡΟΙΑ: Την απόκτηση του Γιάννη Αλεξίου ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της Βέροιας. Ο παίκτης, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον Πανδραμαϊκό, συμφώνησε σε όλα και υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Στα αγωνιστικά, πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη προπόνηση του νέου έτους. Κανονικά συμμετείχε ο Γκουέλα που επέστρεψε από την Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ σήμερα αναμένονται και οι Εκουέμε και Αμαεφούλε.

ΕΘΝ. ΑΣΤΕΡΑΣ: Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τον Γιανίκ Βερβάλ, ο οποίος εκτός απροόπτου θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή της διοίκησης. Ο 24χρονος μέσος από το Βέλγιο, που αγωνίζεται στη Λα Λουβιέρ, αναμένεται σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στην συνέχεια να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

ΧΑΪΔΑΡΙ: Μυστικό παραμένει το όνομα του ξένου ποδοσφαιριστή που έχει βολιδοσκοπήσει η διοίκηση. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και θεωρείται πως απομένει το τυπικό μέρος για την ολοκλήρωση της μεταγραφής που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της διοίκησης με τον Δημήτρη Ζαβαντία. Τις επόμενες μέρες μάλιστα αναμένεται να οριστικοποιηθεί η συμφωνία και να ανακοινωθεί επίσημα η απόκτηση του παίκτη.

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Ο Γιάννης Τσούτσουρας είναι από χθες ο νέος βοηθός του Σάββα Παντελίδη. Η ομάδα επέστρεψε σε αγωνιστικούς ρυθμούς μετά το τριήμερο ρεπό.