Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( χαντμπολ: η εθνικη προκριθηκε στα πλεϊ οφ του παγκοσμιου :: 22/1/2006 20:30:15) 

Ο Γρηγόρης Σανίκης ίπταται για να πετύχει ένα από τα οκτώ γκολ που σημείωσε συνολικά κόντρα στους Βόσνιους.

"Μου ζήτησαν επ' αμοιβή ονόματα για τη 17Ν"

Η πρόσφατη ανακάλυψη του ηλεκτρισμού

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ

"Το FΒΙ με έδεσε χειροπόδαρα με αλυσίδες"

Πριν από 200 περίπου χρόνια, η Επιστήμη δεν ήταν όπως είναι σήμερα.

Μίλησε η καρδιά

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ

Περιείχε εμπειρισμό, και πολλοί από αυτούς που την "υπηρετούσαν" διέθεταν μπόλικο θράσος, χρησιμοποιούσαν πολλά τεχνάσματα, λίγη απάτη και αρκετό ρίσκο.

Του ΗΛΙΑ ΤΑΤΑΛΑ

"Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής μου, αφέθηκε να υπονοηθεί ότι εάν κατέδιδα ονόματα μελών της 17Ν, μπορεί και να μου πρόσφεραν αμοιβή, πράγμα στο οποίο απάντησα ότι δεν έχω τίποτα να πουλήσω"!

Οι επιστήμονες της εποχής εκείνης αποκαλούσαν τους εαυτούς τους "φυσικούς φιλόσοφους".

Στη διαδρομή "κόλαση - παράδεισος" βάδισε για άλλη μία φορά η Εθνική ομάδα, που έστω και με την ψυχή στο στόμα προκρίθηκε στα πλέι οφ για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2007, μετά από μια αγχωτική νίκη επί της Βοσνίας, στο κατάμεστο κλειστό του Κιλκίς.

Αυτά αναφέρει στην έγγραφη καταγγελία που υπέβαλλε στο Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης ο καθηγητής του ΕΜΠ κ. Βένιος Αγγελόπουλος, ο οποίος στις 12 Φεβρουαρίου συνελήφθη στο αεροδρόμιο JFK και ανακρίθηκε από το FBI ως ύποπτος της 17Ν!

Μερικοί από τους "επιστήμονες" ήσαν πλούσιοι, που διέθεταν χρήμα και χρόνο, για να τα αφιερώσουν στο χόμπι τους, όπως ο Robert Boyle, που ανακάλυψε τον ομώνυμο νόμο για τα αέρια.

Χάπια, για να ηρεμήσουν, χρειάστηκαν όσοι βρέθηκαν στο κλειστό του Κιλκίς βλέποντας τους Έλληνες παίκτες να κάνουν ένα από τα χειρότερα παιχνίδια τους, αλλά παρ' όλα αυτά να παίρνουν τη νίκη με 31-28 από τους μαχητικούς Βόσνιους και συνάμα την πρώτη θέση στον πρώτο προκριματικό όμιλο.

"Μου πήραν δύο φορές πλήρη αποτυπώματα, φωτογραφήθηκα, μεταφέρθηκα με χειροπέδες πιασμένες μπροστά στη ζώνη από τον τερματικό σταθμό 1 στον τερματικό σταθμό 4 και η αναμονή μου, διάρκειας δύο ωρών, έγινε με χειροπέδες στα πόδια, ενωμένες με αλυσίδα 40 εκατοστών σε κλειστό χώρο"!

Πολλοί κέρδιζαν την ζωή τους ασκώντας το επάγγελμα του γιατρού όπως ο William Gilbert, που πειραματίστηκε με μαγνήτες.

"ΜΙΛΗΣΕ η ελληνική ψυχή, η καρδιά μας έδωσε την πρόκριση" έλεγε μετά το παιχνίδι ο Σάββας Καρυπίδης, ενώ ο Γρηγόρης Σανίκης συμπλήρωνε πως "προκρίθηκε η ομάδα που είχε το μεγαλύτερο πάθος στα τελευταία λεπτά".

Αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες σύλληψης και κράτησης από τους πράκτορες του FBI αντιμετώπισε ο κ. Αγγελόπουλος, όταν πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο της αμερικανικής μεγαλούπολης, καλεσμένος του ομώνυμου πανεπιστημίου της πόλης.

Μερικοί ήσαν κληρικοί όπως ο Copernicus, που πρότεινε την επαναστατική, για την εποχή του, άποψη ότι η γη κινείται γύρω από τον ήλιο και όχι το αντίθετο, όπως πίστευαν έως τότε.

Τα λόγια των διεθνών αποτελούν το ρεζουμέ ενός αγώνα με πολλά χαμένα τετ α τετ από την ελληνική πλευρά, πολλά σκληρά χτυπήματα από την πλευρά των Βόσνιων και άγχος έως το τελευταίο δευτερόλεπτο, όπου ο Ζαρλακούτης σκόραρε σε πέναλτι που κέρδισε ο τερματοφύλακας Τσιλιμπάρης(!) και ενώ η Εθνική έπαιζε με τέσσερις παίκτες λόγω αποβολών.

Θεωρήθηκε… ύποπτος

Μερικές ανακαλύψεις έγιναν από τεχνίτες , άτομα με επιδεξιότητα στα χέρια τους, τα οποία κέρδιζαν τη ζωή τους κατασκευάζοντας ρολόγια και άλλα αντικείμενα.

Μάλιστα, στο πρώτο ημίχρονο τραυματίστηκε ο δεύτερος τερματοφύλακας, Δημήτρης Καφάτος, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο με πρόβλημα στον αυχένα. Τα όσα έζησε στις πεντέμισι ώρες κράτησής του στην Υπηρεσία Μετανάστευσης του αεροδρομίου JFK από τους πράκτορες του FBI, που τον θεώρησαν ύποπτο της οργάνωσης 17Ν, περιγράφονται στην αναφορά-καταγγελία που υπέβαλε κατά των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας, στο Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης.

Ο σπουδαίος Άγγλος φυσικός Michael Faraday ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως βιβλιοδέτης.

Τα δεκάλεπτα: 5-4, 12-10, 15-14, 21-19, 25-24, 31-28 Με χειροπέδες στα χέρια και στα πόδια ο Έλληνας πανεπιστημιακός κρατήθηκε περισσότερο από πέντε ώρες στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης.

Τότε άρχισε να εμφανίζεται πάλι ανανεωμένο το ενδιαφέρον για τον ηλεκτρισμό.

ΕΛΛΑΣ (Πέρκοβατς): Τσιλιμπάρης, Καφάτος, Ζαραβίνας 3, Σανίκης 8, Καρυπίδης 3, Ζιβούλοβιτς 1, Χαλκίδης, Αλβανός 10, Ζαρλακούτης 2, Κοκολοδημητράκης, Μπαλωμένος 2, Σαμαράς 1, Χατζιάρας 1, Βόγλης.

Εκεί οι ανακριτές του FBI του ζήτησαν, όπως καταγγέλλει ο κ. Αγγελόπουλος, να δώσει πληροφορίες για τη 17Ν.

ΒΟΣΝΙΑ (Ράντια): Ταχίροβιτς, Στογιάνοβιτς 8, Πέρτσε 1, Ορέμ 1, Ντόκιτς 2, Ομπράντοβιτς 4, Πιέτλοβιτς 3, Μαλέσεβιτς 3, Πάβλοβιτς 4, Βεσελίνοβ 2.

Εάν, μάλιστα, έδινε ονόματα, θα έπαιρνε και αμοιβή!

Η ΕΘΝΙΚΗ θα μάθει τον αντίπαλό της για τα πλέι οφ στις 5 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τον Γκόραν Πέρκοβατς επιθυμητοί αντίπαλοι είναι η Σλοβακία, η Ελβετία ή η Ουκρανία.

"Κατά την άφιξη μου κρατήθηκα για πεντέμισι ώρες.

Από τους υπόλοιπους ομίλους στα πλέι οφ προκρίθηκαν οι Αυστρία, Τσεχία, Ρουμανία και Σουηδία.

Από τις 10 μ.μ. έως τις 3.30 το πρωί στα γραφεία της Υπηρεσίας Μετανάστευσης του αεροδρομίου, από τις οποίες οι τέσσερις ώρες ήταν απλή αναμονή σε απαράδεκτες συνθήκες", υπογραμμίζει στη σχετική αναφορά ο κ. Αγγελόπουλος.

Αναμένονται ακόμη ένδεκα ομάδες που θα προκύψουν από το ευρωπαϊκό της Ελβετίας (26 Ιανουαρίου - 5 Φεβρουαρίου).

Απαράδεκτη μεταχείριση

Σκοπός της κράτησής του, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν "μια συνέντευξη με υπάλληλο του FBI", κατά την οποία του ζητήθηκαν "πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση 17Ν". "Η στάση μου σ' αυτήν την απαράδεκτη μεταχείριση ήταν ήπια διαμαρτυρία και απαίτηση να με πληροφορήσουν τι κατηγορίες υπάρχουν εναντίον μου", καταγγέλλει ο κ. Αγγελόπουλος και συνεχίζει την έγγραφη εξιστόρηση του: "Ζήτησα να μου αφαιρεθούν οι χειροπέδες από τα πόδια για να προχωρήσω στη συνέντευξη με το FBI, πράγμα και το οποίο έγινε".

Αμέσως μετά, τα στελέχη των Αμερικανικών Αρχών Ασφαλείας άφησαν να εννοηθεί στον Έλληνα πανεπιστημιακό ότι εάν κατέδιδε ονόματα μελών της 17Ν, θα έπαιρνε αμοιβή. Τότε, όπως αναφέρει στην καταγγελία του, "απάντησα ότι δεν έχω να πουλήσω". Ύστερα από πεντέμισι ώρες στον κ. Αγγελόπουλο επετράπη να πάει στο ξενοδοχείο του και του ζητήθηκε - εάν δεν έχει αντίρρηση - να έχει άλλη μία συνέντευξη "με ανώτερο στέλεχος του FBI".

Η δεύτερη ανάκριση, ύστερα από συνεννόηση του κ. Αγγελόπουλου και του Έλληνα προξένου στη Νέα Υόρκη κ. Πλατή, δεν έγινε ποτέ. Αν και στον τηλεφωνητή του ξενοδοχείου όπου κατέλυσε ο κ. Αγγελόπουλος βρήκε μήνυμα στελέχους της αμερικανικής υπηρεσίας, που του ζητούσε να συναντηθούν μετά το επιστημονικό συνέδριο στο οποίο συμμετείχε, ο ίδιος δεν απάντησε ποτέ.

Διπλωματική προστασία

Χάρη στις ενέργειες του κ. Πλατή, ο οποίος ήρθε από την πρώτη στιγμή σε επικοινωνία με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Αγγελόπουλος θεωρήθηκε πρόσωπο υπό διπλωματική προστασία.

"Αυτά που μου συνέβησαν είναι απαράδεκτα. Και δεν είμαι ούτε μουσουλμάνος, ούτε μαύρος, ούτε φιλιππινέζα, ούτε μικροπωλητής, ούτε άνεργος. Δεν είμαι καν ύποπτος. Ειδεμή δεν θα με είχαν αφήσει έτσι εύκολα. Ήμουν κρατούμενος του αφρού, κρατούμενος πολυτελείας. Εκπρόσωπος πανεπιστημιακού ιδρύματος, με διπλωματική κάλυψη", υπογραμμίζει ο κ. Αγγελόπουλος σε ανακοίνωσή του που εξέδωσε για λογαριασμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού του ΕΜΠ κ. Γιάννης Μαΐστρος.