Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( το πυκνο χιονι, το ελληνικο ποδοσφαιρο και οι αναβολες :: 24/1/2006 20:00:00) 

ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΕΙΟ Αντί για ποδόσφαιρο, χιονοπόλεμος στην… πίστα του Καυταντζόγλειου, η οποία μέχρι την Κυριακή, καιρού επιτρέποντος, πρέπει να θυμίζει και πάλι γήπεδο.

Ειρωνικός πάλι ο Κουφοντίνας

Μαγνητοοπτικοί δίσκοι

ΤΟΥΜΠΑ Το ηλεκτρονικό θερμόμετρο έδειχνε -5 βαθμούς χθες το μεσημέρι. Στους… -15 η απόσταση του ΠΑΟΚ από την κορυφή.

Άναψε φωτιές η παρέμβαση υπέρ Σάββα

Οι μαγνητοοπτικοί δίσκοι έχουν τις ίδιες διαστάσεις με μια εύκαμπτη δισκέτα 5 1/4 ιντσών, αλλά είναι παχύτεροι.

ΟΑΚΑ Το… στολίδι της Αθήνας ντυμένο στα λευκά.

Ποιος ήταν ο βαρύτατα τραυματισμένος ασθενής, ο οποίος βρέθηκε ένα βήμα προ του θανάτου και με τη φροντίδα των γιατρών ανένηψε και έγινε από παιδί διαβόλου… παιδί παπά;

Η χωρητικότητά τους ποικίλλει από 128 MB έως 1,2 GB.

ΒΥΡΩΝΑΣ Ούτε το χιόνι μπόρεσε να καλύψει άσχημες εικόνες τέτοιων γηπέδων.

Ο Σάββας Ξηρός διαβάζει τις λέξεις «κλειδιά» που είχε σημειώσει με μεγάλα γράμματα, για τις καταγγελίες του

Συνδυάζουν τη μαγνητική τεχνολογία κατά την εγγραφή τους και την οπτική κατά την ανάγνωση.

ΤΟ ΠΥΚΝΟ ΧΙΟΝΙ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΒΟΛΕΣ

Δεν είναι άλλος από τον βομβιστή-αγιογράφο Σάββα Ξηρό, όπως σκιαγράφησε το προφίλ του ο εισαγγελέας Χρήστος Λάμπρου.

Έχουν επομένως μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις μαγνητικές ταινίες, καθώς οι πολλαπλές αναγνώσεις δεν αλλοιώνουν τα αποθηκευμένα δεδομένα.

Και μια άσπρη μέρα

Στο άκουσμα της περιγραφής αυτής οι κατηγορούμενοι, ξεχνώντας έστω για λίγο τη βαρύτητα των εγκληματικών πράξεων που τους αποδίδονται, ξέσπασαν σε γέλια.

Από την άλλη πλευρά είναι σημαντικά ακριβότερα μέσα αποθήκευσης, ενώ σημαντικά κοστίζουν και οι περιφερειακές συσκευές που τους υποστηρίζουν.

Το γεγονός ότι χιονίζει στην καρδιά του χειμώνα δεν είναι σίγουρα είδηση.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μάλιστα με ειρωνικό τόνο ακούστηκε να σχολιάζει:

Τελευταία έχουν εμφανιστεί οδηγοί ανάγνωσης δισκετών, οι οποίοι διαβάζουν και εύκαμπτους οπτικούς δίσκους, δισκέτες δηλαδή που έχουν την ίδια μαγνητοοπτική τεχνολογία και χωρητικότητα που κυμαίνεται από 21-120 MB δεδομένων.

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως, είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δει επιτέλους μια άσπρη μέρα…

«Ξέρει από ανανήψεις ο κύριος εισαγγελέας…».

Αυτή, ναι, είναι είδηση.

Η σύγκρουση με την έδρα

Μπορεί να χρησιμοποιείται κατά κόρον η έκφραση αυτή, αλλά δεν παύει να αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές του Ελληνα φίλαθλου, που έχει κουραστεί με όσα βλέπει χρόνια τώρα. Η παρέμβαση όμως του Δημήτρη Κουφοντίνα την ώρα που αγόρευε ο εισαγγελέας προκάλεσε την αντίδραση ακόμη και του ανεκτικού, όπως έχει φανεί, προέδρου Μιχάλη Μαργαρίτη. Η χθεσινή χιονόπτωση, λοιπόν, ήταν μια καλή ευκαιρία για απόδραση από τα συνηθισμένα.

Πρόεδρος: Θα σας παρακαλούσα να μην ειρωνεύεστε ο ένας τον άλλον.

Ο φακός του Βασίλη Βερβερίδη και του Γιάννη Μωυσιάδη στη Θεσσαλονίκη και του "actionimages" στην Αθήνα, βρέθηκε σε τέσσερα ελληνικά γήπεδα κι απαθανάτισε στιγμές, από αυτές που δεν βλέπουμε συχνά…

Εμείς σας σεβόμαστε. Την ίδια ώρα, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε ολόκληρη τη χώρα είχαν σαν αποτέλεσμα την αναβολή των αγώνων της Γ' και της Δ' εθνικής και της ΕΠΣΜ, που είχαν οριστεί για σήμερα. Σεβαστείτε και εσείς τους άλλους. Συγκεκριμένα, η ΕΠΑΕ μετέθεσε για την ερχόμενη Κυριακή (29/1) την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ' εθνικής (και στους δύο ομίλους), ενώ αναβλήθηκαν και τα παιχνίδια Μ. Αλέξανδρος Περάσματος-Καμβουνιακός, Μυρίκη-Ανδρούτσος Γραβιάς για τον 1ο και 4ο όμιλο της Δ' εθνικής, αντίστοιχα.

Δ. Κουφοντίνας: Όχι, καθόλου δεν με σέβεστε.

Για το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μακεδονίας είχαν προγραμματιστεί τρεις αναμετρήσεις: Ακρίτες Συκεών-Ωραιόκαστρο, Μ. Αλέξανδρος-Αριστοτέλης (Α' κατηγορία), Μ. Αλέξανδρος Ελλήνων-ΠΑΟΚ Πολίχνης (Γ' κατηγορίας).

Πρόεδρος: Δεν σας σέβομαι εγώ;

Δ. Κουφοντίνας: Όχι εσείς, ο εισαγγελέας.

Πρόεδρος: Ο εισαγγελέας έχει δικαίωμα να πει την άποψή του. Δεν έχουμε δικαίωμα να διακόπτουμε ο ένας τον άλλον. Νομίζω ότι το κατέστησα σαφές. Αν εξακολουθεί κάποιος θα λάβω εγώ μέτρα για να αποκατασταθεί η ευπρέπεια.

Εισαγγελέας: Μού αρνούνται οι κατηγορούμενοι το δικαίωμα να έχω διαφορετική γνώμη; Έστω και εσφαλμένη; Εάν η άλλη πλευρά επιμείνει στα περί πιέσεων και χορηγήσεως φαρμάκων, υπάρχει απάντηση. Αν επιμείνουν θα τη λάβουν.

Πρόεδρος: Μήπως πρέπει να εξηγήσετε τί εννοείτε;

Εισαγγελέας: Εννοώ ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Δεν είναι απειλή. Εγώ να απειλήσω; Τι λόγο έχω;

Πρόεδρος: Εντάξει. Γίνατε κατανοητός.

«Μου έκαψαν τον εγκέφαλο»

Η δήλωση της ημέρας όμως, είχε γίνει νωρίτερα διά στόματος Σάββα Ξηρού: «Μου έχουν κάψει τον εγκέφαλο…», είπε και αφού απήγγειλε το δικό του μανιφέστο, κατέληξε: «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα». Η απάντηση άμεση και μάλιστα από τον εισαγγελέα Β. Μαρκή: «Βέβαιον είναι ότι θα έρθει η ώρα της Ρόδου και η ώρα του πηδήματος».

«Δεν τα έχει κάψει ακόμη»

Σάββας Ξηρός - Πάτροκλος Τσελέντης. Δύο κατηγορούμενοι με διαφορετικές πορείες και υπερασπιστικές τακτικές. Την ώρα που ο πρώτος επιτίθεται κατά των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής και των γιατρών, που… έκαψαν τον εγκέφαλό του, όπως χαρακτηριστικά είπε, «για να τον μετατρέψουν από αγωνιστή σε ανανήψαντα καταδότη των συντρόφων του», ο δεύτερος ειρωνικά σχολίασε απευθυνόμενος στον συνήγορό του: «Ο Σάββας δεν έχει κάψει ακόμη τα φάρμακα από τον Ευαγγελισμό…».