Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( ψαχνουν απεγνωσμενα για επιθετικο οι ισπανοι :: 2/3/2006 20:43:53) 

ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ

Η ενότητα με μια ματιά

Σε αναζήτηση ενός… "Σάλπι"

Υπεράσπιση: «Να μην ληφθούν υπ' όψιν όσα είπαν οι κατηγορούμενοι στην προανάκριση»

Οι παρακάτω ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να θυμηθείς τα βασικά στοιχεία της ενότητας που ολοκλήρωσες*

Μπορεί ο Σαλπιγγίδης να μην ενδιαφέρει τους Ισπανούς, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν επίσημα, αλλά το βέβαιο είναι ότι αναζητούν, ενόψει της επόμενης σεζόν, έναν περιφερειακό επιθετικό με τα δικά του χαρακτηριστικά.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των τριών «Θεσπρωτών» Γιάννης Σταμούλης θα καταθέσει ένσταση για τις προανακριτικές καταθέσεις

Προσπάθησε να απαντήσεις με δικά σου λόγια και, αν χρειαστεί, συμβουλέψου το βιβλίο σου.

Η ομάδα του Χαβιέρ Αγκίρε έχει περιορισμένες επιλογές στη γραμμή κρούσης, αφού στο ρόστερ υπάρχουν μόνο ο Σέρβος Σάβο Μιλόσεβιτς, ο Καμερουνέζος Πιέρ Γουεμπό και ο Αργεντινός Μπερνάρντο Ρομέο. Νέο «κύμα» ενστάσεων έρχεται σήμερα στη δίκη της 17Ν.

Για ποιους λόγους εργάζονται οι άνθρωποι;

Με δεδομένη την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων, ο Μεξικάνος προπονητής αναγκάζεται συχνά να χρησιμοποιεί σε ρόλο δεύτερου φορ τον ταλαντούχο μέσο Ραούλ Γκαρθία. Αυτήν τη φορά, η υπεράσπιση ζητεί να αφαιρεθούν από τη δικογραφία οι προανακριτικές καταθέσεις (και ομολογίες…), ενώ θέτει νέο ζήτημα παραβίασης των δικαιωμάτων των 19 κατηγορουμένων, επειδή το παραπεμπτικό βούλευμα ήταν αμετάκλητο.

Ποιες αλλαγές παρατηρούνται στο σημερινό εργασιακό περιβάλλον;

"Ακόμα και αν η ομάδα δεν καταφέρει να βγει στο Τσάμπιονς λιγκ, είναι βέβαιο ότι θα κινηθεί για την απόκτηση τουλάχιστον δύο επιθετικών, αφού η νέα σεζόν θα περιλαμβάνει αυξημένες υποχρεώσεις στην Ευρώπη, άρα και την ανάγκη για περισσότερους παίκτες στην ομάδα", εξήγησε η Ουτσούε Μαρτίνεθ, που καλύπτει το ρεπορτάζ της Οσασούνα για την εφημερίδα "As".

Στο στόχαστρο της υπεράσπισης θα βρεθούν, εξάλλου, και οι εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης που συμπεριλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία (για τα ευρύματα στις γιάφκες, γραφολογικές εξετάσεις κ.ά.) και θα ζητηθεί η «διαγραφή» τους με το επιχείρημα ότι στο ανακριτικό στάδιο δεν είχαν οι κατηγορούμενοι τη δυνατότητα να ορίσουν δικούς τους ειδικούς συμβούλους, προκειμένου να ελέγξουν (και να αμφισβητήσουν…) τα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις ποιες αλλαγές επέφεραν στα επαγγέλματα;

Όσο για το πιθανό κόστος της μεταγραφής, η Ισπανίδα δημοσιογράφος τόνισε ότι "ο σύλλογος θα μπορούσε να δαπανήσει χωρίς δεύτερη σκέψη ένα ποσό γύρω στα 3 εκατ. ευρώ, ειδικά αν πάρει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς λιγκ ή αν παραχωρήσει τον Ραούλ Γκαρθία, για τον οποίο ενδιαφέρεται η Ρεάλ Μαδρίτης".

Το μπαράζ ενστάσεων αναμένεται να δημιουργήσει νέο πεδίο σύγκρουσης ανάμεσα στην υπεράσπιση και την πολιτική αγωγή, καθώς οδηγεί σε περαιτέρω καθυστέρηση στην έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας.

Με ποιον τρόπο επηρεάζεται η αγορά εργασίας από το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης;

Οι αμοιβές των παικτών, άλλωστε, φτάνουν κατά μέσο όρο τις 400.000 ευρώ, αλλά τα ποσά αγγίζουν το ένα εκατομμύριο στις περιπτώσεις του Μιλόσεβιτς και του Ρομέο.

Την υποβολή της νέας ένστασης έχουν προαναγγείλει στο δικαστήριο ο κ. Ι.

Να αναφέρεις δύο εσωτερικούς και δύο εξωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή επαγγέλματος.

Σταμούλης και η κ. Κέλυ Σταμούλη, συνήγοροι της «ομάδας των Θεσπρωτών» (Π. Σερίφης, Ηρ. Κωστάρης και Κων. Καρατσώλης), αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι κατηγορούμενοι, όπως ο Βασ. Τζωρτζάτος.

Τι σημαίνει 'σχέδιο ζωής';

Όπως έγινε γνωστό:

Με ποιους τρόπους μπορούμε να συγκεντρώσουμε επαρκείς πληροφορίες για ένα επάγγελμα;

Με την πρώτη ένσταση θα τεθεί ζήτημα «μη έγκυρης εισαγωγής της υπόθεσης στο ακροατήριο».

Ποια στοιχεία ενός επαγγέλματος περιέχονται σε μια επαγγελματική μονογραφία;

Κι αυτό γιατί αμφισβητείται η συνταγματικότητα της πρόσφατης νομοθετικής διάταξης που απαγορεύει τα ένδικα μέσα (αίτηση αναίρεσης) για παραπεμπτικά βουλεύματα που αφορούν τη δράση οργανωμένων εγκληματικών ομάδων.

Σημειώνεται ότι το αμετάκλητο του βουλεύματος για τη 17Ν έχει προσβληθεί στον Άρειο Πάγο (από τον Αλ. Γιωτόπουλο και τους «Θεσπτρωτούς»), αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε συνταγματικό τον σχετικό νόμο (2928/2001). Ωστόσο, η πλευρά της υπεράσπισης επιμένει, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει άνιση μεταχείριση, αφού από τον ίδιο νόμο η εισαγγελική αρχή έχει δικαίωμα να ασκήσει αναίρεση κατά του βουλεύματος, εάν αυτό είναι απαλλακτικό.

Με τη μορφή αιτήματος, οι συνήγοροι υπεράσπισης θα ζητήσουν ακόμη να αφαιρεθούν οι προανακριτικές καταθέσεις και ομολογίες από τη δικογραφία. Όπως υποστηρίζουν, το επίμαχο προανακριτικό υλικό έπρεπε - βάσει του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας - να παραμείνει στο αρχείο της Εισαγγελίας και δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη από το δικαστήριο.

Η πλευρά της υπεράσπισης θα επικαλεστεί επίσης παραβίαση δικονομικών διατάξεων και σε ό,τι αφορά τις εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης που συνοδεύουν το παραπεμπτικό βούλευμα, ζητώντας και αυτές να αφαιρεθούν από τη δικογραφία.