Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( "την ξέρουμε την κασέτα" :: 30/1/2006 20:29:42) 

"Την ξέρουμε την κασέτα" ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΙ… ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ

3.15 Στοιχεία ηλεκτρικής συσκευής

Ο Νίκος Αναστόπουλος δεν ξέχασε τη… συναδελφική συμπεριφορά του Σούλη Παπαδόπουλου μετά τον αγώνα με την Προοδευτική.

«Μπαταριές» από την υπεράσπιση κατά των ισχυρισμών περί «επιτιθέμενης Αριστεράς»

Κάθε συσκευή κατανάλωσης ηλεκτρικής ισχύος φέρει γραμμένα πάνω της δύο στοιχεία. Χθες, σχολιάζοντας την αντίδρασή του με τη λήξη του αγώνα, μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, είπε:

Σάκης Κεχαγιόγλου και Αλέξανδρος Κατσαντώνης, συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Το ένα αναφέρεται σε τάση και εκφράζεται σε Volt, το άλλο αναφέρεται σε ισχύ και εκφράζεται σε Watt. "Μου είπε… δεν το περίμενα αυτό.

Στον απόηχο του χαρακτηρισμού της 17Ν ως «επιτιθέμενης Αριστεράς», όπως τον διατύπωσε προχθές ο συνήγορος υπεράσπισης του Αλ. Γιωτόπουλου, Γιάννης Ραχιώτης, κινήθηκε χθες η διαδικασία που διεξάγεται στη δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού, ενώ, προ όλων αυτών, ο Δ. Κουφοντίνας έσπευσε να διευκρινίσει ότι η οργάνωση δεν χτυπούσε ποτέ Αμερικανούς τουρίστες, αλλά μόνο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Τα στοιχεία αυτά τα δίνει ο κατασκευαστής και αναφέρονται σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας της συσκευής. Ίσως εννοούσε, ότι δεν περίμενε να σκοράρουμε και να κερδίσουμε.

Απαντήσεις στον κ. Ραχιώτη έδωσαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής που πήραν τον λόγο επί της ένστασης της υπεράσπισης σχετικά με τον χαρακτήρα των εγκλημάτων της 17Ν.

Η αναγραφόμενη τάση ονομάζεται τάση κανονικής λειτουργίας και είναι η τάση με την οποία πρέπει να τροφοδοτηθεί η συσκευή, για να λειτουργεί κανονικά. Εκεί ανταλλάξαμε κάποια λόγια, αλλά τι να κάνουμε.

Όσοι αναφέρθηκαν στο θέμα έκριναν μάλλον ατυχή τον παραλληλισμό, άλλος διαβλέποντας πρόθεση ενοχοποίησης των θυμάτων, άλλος παραφράζοντας τον χαρακτηρισμό «δεν ήταν η επιτιθέμενη Αριστερά, αλλά η δολοφονούσα Αριστερά» - αφού διευκρίνισε πως τιμά την Αριστερά - και άλλος ρωτώντας τον πρόεδρο:

Αν η συσκευή τροφοδοτηθεί με τάση μικρότερη από την κανονική, θα υπολειτουργεί. Στον πρώτο γύρο ισοφάρισαν στο 95' και αν θυμάστε έγινε και ένα… φαουλάκι στον Μπούτσεκ.

«Ξέρετε πόσοι, κ. Πρόεδρε, μετά την πτώση της δικτατορίας θέλαμε τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό, αλλά δεν τολμήσαμε να ανοίξουμε μύτη;»

Αυτό σημαίνει ότι οι αποδόσεις της δε θα είναι οι αναμενόμενες. Αλλά τότε ήταν καλά, τώρα σκοράραμε εμείς στο 93' και ήταν τύχη.

Όλοι ωστόσο οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής που πήραν τον λόγο χθες προκειμένου να διατυπώσουν τις θέσεις τους για το αν τα εγκλήματα της 17Ν είναι πολιτικά ή όχι ανέπτυξαν τα νομικά τους επιχειρήματα, καταλήγοντας σε έναν κοινό τόπο.

Αν τροφοδοτηθεί με τάση μεγαλύτερη από την κανονική, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος καταστροφής. Ε, τι να κάνουμε την κασέτα την ξέρουμε", είπε.

Ότι οι επιθέσεις της οργάνωσης, έστω κι αν είχαν ως στόχο πολιτικά πρόσωπα, δεν απέβλεπαν στην ανατροπή της καθεστηκυίας τάξης.

Η αναγραφόμενη ισχύς ονομάζεται ισχύς κανονικής λειτουργίας και εκφράζει την ισχύ που θα καταναλώνει η συσκευή, αν τροφοδοτηθεί με την τάση κανονικής λειτουργίας.

Ο Παπαδόπουλος, αντέτεινε:

«Ακόμη κι αν τα κίνητρα είναι πολιτικά, δεν μετατρέπεται αυτοδικαίως το έγκλημά τους σε πολιτικό αδίκημα,» τόνισαν σχεδόν όλοι οι ομιλητές.

Αν, για παράδειγμα, σε μία κανονική λάμπα πυράκτωσης δείτε να αναγράφονται τα στοιχεία 220V, 75W, θα καταλάβετε ότι, για να λειτουργήσει η λάμπα σε συνθήκες πλήρους απόδοσης, πρέπει να τροφοδοτηθεί από τάση 220V. "Η σχέση μου με τον κ. Αναστόπουλο ήταν πάρα πολύ καλή.

«Χαρακτηρίζω, κ. Πρόεδρε, και επιτρέψτε μου την έκφραση, δεν αποτελεί καμιά απαξίωση, τη 17Ν και όχι βεβαίως τους παρόντες κατηγορούμενους, ως τη δολοφονούσα Αριστερά και όχι την επιτιθέμενη Αριστερά», είπε ο κ. Σ. Κεχαγιόγλου, συνήγορος πολιτικής αγωγής του Γ. Πέτσου.

Στην περίπτωση αυτή η ισχύς που θα "καταναλώνει" η λάμπα θα είναι 75W, πράγμα που σημαίνει ότι σε κάθε δευτερόλεπτο θα καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια 75 J. Έτσι όπως μιλά ο Σούλης για εκείνον δεν έχει μιλήσει κανένας άλλος.

«Δικάζονται για φόνους»

Παρατήρηση Αν γνωρίζετε τα στοιχεία κανονικής λειτουργίας μιας συσκευής [pic] και [pic], μπορείτε να υπολογίσετε και την ένταση του ρεύματος κανονικής λειτουργίας και την αντίσταση της συσκευής στις κανονικές συνθήκες λειτουργίας (εάν πρόκειται για απλό ωμικό καταναλωτή). Έτσι, στο προηγούμενο παράδειγμα η ένταση του ρεύματος κανονικής λειτουργίας θα είναι [pic]. Μπορούμε ακόμα να υπολογίσουμε και την αντίσταση της συσκευής σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας από τη σχέση R= V/I =220/0,34 = 650Ω.

Εγώ είχα πρόβλημα μόνο με τον βοηθό και διαμαρτυρήθηκα σίγουρα έντονα.

«Εφόσον κανείς εκ των κατηγορουμένων δεν απεδέχθη συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες, δεν έχετε μπροστά σας πολιτικό έγκλημα.

Στον πίνακα φαίνονται τα κανονικά στοιχεία λειτουργίας για μερικές συσκευές καθημερινής χρήσης.

Παίρνω τις αποφάσεις μου και έχω τις κυρώσεις γι' αυτό.

Έχετε εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου», τόνισε ο κ. Γ. Πέτσος καταλήγοντας.

Οι τιμές ισχύος και τάσης που αναφέρονται στη δεύτερη και στην τρίτη στήλη, αναγράφονται πάνω στις συσκευές.

Δεν έχω τίποτα με τον κ. Αναστόπουλο".

Ενώ ο κ. Γ. Πανταζής, συνήγορος του κ. Πέτσου, αναφερόμενος στους κατηγορουμένους, είπε:

Οι τιμές που αναφέρονται στην τέταρτη και πέμπτη στήλη έχουν υπολογιστεί από τις τιμές των δύο προηγούμενων στηλών.

«Δεν δικάζονται για τις πεποιθήσεις τους.

Να παρατηρήσετε ότι, με εξαίρεση τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, για όλα τα άλλα όργανα η κανονική τάση λειτουργίας είναι 220V.

Δικάζονται για ανθρωποκτονίες, για ληστείες, δικάζονται γιατί προκάλεσαν ρυάκια αίματος, ρυάκια δακρύων στην ελληνική κοινωνία».

Αυτό, βέβαια, δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Ο κ. Τ. Βασιλακόπουλος, που εκπροσωπεί την οικογένεια Μπακογιάννη, αναφέρθηκε στην αντικειμενική θεωρία του πολιτικού εγκλήματος, λέγοντας:

Σε αυτό το σημείο θα επανέλθουμε αργότερα, όταν θα εξετάσουμε τον τρόπο κατανομής της ηλεκτρικής ισχύος στους διάφορους καταναλωτές.

«Πρέπει να επιτίθεμαι ευθέως κατά της κρατικής εξουσίας και να επιχειρώ να την ανατρέψω.

ΠΙΝΑΚΑΣ Συσκευή – Ισχύς (kW) – Τάση (V) – Ένταση (Α) – Αντίσταση (Ω) Μεγάλη ισχύς - - - - Συσσωρευτής θερμότητας - 2,0 – 220 - 8,7 - 26,0 Ηλεκτρική κουζίνα - 14,0 – 220 - 61,0 - 0,24 Φούρνος μικροκυμάτων - 0,65 – 220 - 2,8 - 82,0 Ηλεκτρική θερμάστρα - 3,0 – 220 - 13,0 - 18,0 Μέση ισχύς - - - - Ηλεκτρική θερμάστρα - 1,0 – 220 - 4,3 - 53,0 Ηλεκτρικό μπρίκι - 2,0 – 220 - 8,7 - 26,0 Στεγνωτήρας μαλλιών - 1,0 – 220 - 4,3 - 53,0 Τοστιέρα - 0,9 – 220 - 3,9 - 59,0 Ηλεκτρικό σίδερο - 1,0 – 220 - 4,3 - 53,0 Ηλεκτρικό τρυπάνι - 0,3 – 220 - 1,3 - 177,0 Χαμηλή ισχύς - - - - Ηλεκτρικό ψυγείο - 0,120 – 220 - 0,50 - 460,0 Λαμπτήρας - 0,060 - 220 - 0,30 - 767,0 Λαμπτήρας - 0,020 – 220 - 0,09 - 2560,0 Κασετόφωνο - 0,012 – 220 - 0,05 - 4600,0 Υπολογιστής - 0,005 – 6 - 0,08 - 75,0

Αυτός είναι ο πυρήνας. Κλονίστηκε η χώρα;» Επαυξάνοντας η κ. Όλγα Τσόλκα πρόσθεσε: «Η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη δεν ανέτρεψε ούτε μπορούσε να ανατρέψει την πολιτική τάξη του ισχύοντος πολιτεύματος και αυτό το γνώριζαν καλά οι δράστες».

«Οι πολιτικές συζητήσεις δεν προσδίδουν στο έγκλημα τον χαρακτήρα του πολιτικού εγκλήματος, όπως δεν του προσδίδει τον χαρακτήρα του πολιτικού εγκλήματος το γεγονός της ιδιότητας του οποιουδήποτε θύματος,» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ι. Γιαννίδης, εκπρόσωπος επίσης της οικογένειας Μπακογιάννη, αλλά και της οικογένειας του Μιχ. Βρανόπουλου και των Τούρκων θυμάτων.

Αμνηστία και αμνησία

«Το εργαλείο για την παροχή αμνηστίας είναι το πολιτικό έγκλημα. Τους χαρίζουμε δηλαδή τα εγκλήματα για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας. Θα μπορούσαμε να το λέγαμε και αμνησία, διότι η αμνηστία δεν είναι τίποτε άλλο από τη λήθη του αδικήματος», επισήμανε ο κ. Αλ. Κατσαντώνης, συνήγορος του κ. Ι. Παλαιοκρασσά, ενώ ο συνυπερασπιστής του κ. Γ. Μαύρος πρόσθεσε: «Η αποτυχία των κατηγορουμένων της 17Ν είναι ότι για να ακουστούν χρειάστηκε να σκοτώσουν. Τι τρομερή αποτυχία να πρέπει να σκοτώσεις για να ακουστείς».

Αν και η χθεσινή διαδικασία αναλώθηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, τελικά δεν ολοκληρώθηκαν. Συνεχίζονται και σήμερα.