Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Συνέντευξη-γνώμη

( ικανοποιημενος ο ματζον :: 20/1/2006 19:42:29) 

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο ΜΑΤΖΟΝ ΔΥΟ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ

6. Φωτοτυπικό μηχάνημα

Γλίτωσε το ταξίδι

Γιωτόπουλος και Κουφοντίνας αμφισβήτησαν τη δίκη

Η καρδιά του φωτοτυπικού μηχανήματος είναι το ξυρογραφικό τύμπανο, το οποίο είναι ένα τύμπανο από αλουμίνιο, που φέρει επίστρωση από σελήνιο.

Όσο ξέρει ο Αντρέα Ματζόν τι εστί Πανιώνιος, άλλο τόσο ξέρει και ο Μέμος Ιωάννου τι εστί Άρης.

Αρχηγικές εμφανίσεις, ανάλογες με την έως τώρα στάση τους, επιχείρησαν χθες, δεύτερη ημέρα της διαδικασίας, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Το αλουμίνιο είναι πολύ καλός αγωγός.

Οι δυο προπονητές έχουν καθίσει στους πάγκους των δυο ομάδων και σαφώς θα δουν πολύ διαφορετικά την διπλή αναμέτρηση για τη β' φάση του ULEB Cup. Οι θέσεις τους ταυτίζονται μόνο όσον αφορά την αποδοκιμασία του δικαστηρίου - ως αναρμόδιου να δικάσει πολιτικά εγκλήματα - καθώς, κατά τα λοιπά, ο φερόμενος ως αρχηγός αρνήθηκε για πολλοστή φορά τη συμμετοχή του στη 17Ν, προσδίδοντας ωστόσο σε αυτή την άρνηση πολιτική διάσταση, όπως "βρίσκομαι εδώ γιατί έτσι το θέλουν οι Αμερικανοί και οι συνεργάτες τους στην κυβέρνηση".

Το σελήνιο είναι φωτοαγωγός, δηλαδή σε σκοτάδι είναι μονωτής και γίνεται αγώγιμος, όταν φωτιστεί.

Ο Ματζόν τόνισε πως "είμαι χαρούμενος γιατί δεν χρειάζεται να ταξιδέψουμε εκτός Ελλάδος για να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλό μας. Αντιθέτως, ο Κουφοντίνας, συνεπής στην τακτική διεκδίκησης του τίτλου του ηγέτη της οργάνωσης, δεν αναίρεσε την αρχική δήλωση ανάληψης της πολιτικής ευθύνης για την δράση της 17Ν, αρνούμενος όμως τις κατηγορίες όπως διατυπώθηκαν.

Αυτό σημαίνει ότι αν τοποθετηθεί στο τύμπανο ένα θετικό φορτίο σε σκοτάδι, αυτό το φορτίο θα παραμείνει εκεί.

Θα προετοιμαστούμε για ένα αληθινό ντέρμπι με τον Πανιώνιο.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αμφισβήτησε με σαρκασμό το δικαστήριο, αφού προηγουμένως χαρακτήρισε τη δίκη "δίκη εκτάκτων μέτρων, δίκη ειδικών ποινών βάσει ειδικών νόμων, δίκη φρονημάτων, δίκη πολιτική".

Αν στη συνέχεια το τύμπανο φωτιστεί, θα περάσουν από το αλουμίνιο στο σελήνιο ηλεκτρόνια και θα εξουδετερώσουν το θετικό φορτίο.

Φυσικά, είναι σημαντικό το ότι ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα μας, ωστόσο θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε και στα δύο παιχνίδια".

"Επομένως το δικαστήριό σας από τη θέσπισή του και από τον τρόπο ορισμού των μελών του, είναι το κατ' εξοχήν αρμόδιο", κατέληξε.

Αρχικά, ένα ηλεκτρόδιο που ονομάζεται corotron φορτίζει με θετικό φορτίο σε σκοτάδι την επιφάνεια του σεληνίου.

Για το ότι θα τεθεί αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα υποστήριξε πως "θα ήταν δυσκολότερο για μένα αν αντιμετωπίζαμε τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη.

"Τροχός ραγιαδισμού"

Στη συνέχεια, ένα σύνολο από φακούς και καθρέπτες εστιάζει ένα είδωλο του κειμένου, το οποίο θα φωτοτυπηθεί στο περιστρεφόμενο τύμπανο.

Τώρα αγωνίζεται στο κλειστό του Ελληνικού, επομένως τα πράγματα θα είναι διαφορετικά".

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, αντιθέτως, έθεσε στους δικαστές ευθέως το ζήτημα:

Οι σκοτεινές και οι φωτεινές περιοχές του κειμένου σχηματίζουν αντίστοιχες περιοχές πάνω στο τύμπανο.

Ο ΜΕΜΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ επισήμανε πως "η σειρά των αγώνων με τον Άρη είναι σαν εσωτερική μάχη.

"Το δίλημμα είναι δικό σας.

Οι σκοτεινές περιοχές διατηρούν το θετικό φορτίο τους, αλλά οι φωτεινές γίνονται αγώγιμες και χάνουν το θετικό φορτίο τους με αποτέλεσμα να γίνουν ουδέτερες.

Έπειτα από τόσο μεγάλη ταλαιπωρία στα ταξίδια του ULEB Cup, πρέπει να πω ότι μένοντας στην Ελλάδα για να τις αναμετρήσεις της φάσης των 16 θα μας βοηθήσει πολύ, υπό την έννοια ότι έχουμε 11 ημέρες για να ανασυγκροτηθούμε και να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας μέσα από τις προπονήσεις.

Ή θα γίνετε ο τελευταίος τροχός ραγιαδισμού ή θα δικάσετε για την τιμή σας, για τον λαό και τον πολιτισμό μας".

Έτσι, στην επιφάνεια του σεληνίου σχηματίζεται ένα είδωλο του κειμένου από θετικά φορτία.

Με τόσα ταξίδια και τόσους τραυματισμούς ήταν πολύ δύσκολο να βρούμε χρόνο για να δουλέψουμε σωστά, επομένως αυτές οι ημέρες παρέχουν μια σπουδαία ευκαιρία για να το πράξουμε".

Και κατέληξε:

Στο τρίτο στάδιο χρησιμοποιείται μια ειδική ξηρή μαύρη σκόνη, η οποία ονομάζεται toner.

"Θα συνεχίσω με το κεφάλι ψηλά, όπως έζησα".

Η σκόνη φορτίζεται αρνητικά και διασκορπίζεται στην επιφάνεια του τύμπανου, όπου "κάθεται" επιλεκτικά στις περιοχές που φέρουν θετικό φορτίο.

Η προσπάθεια αυτοπροβολής και πολιτικοποίησης της δίκης δεν άφησε βεβαίως αδιάφορο και τον Σάββα Ξηρό, ο οποίος εμφανίστηκε πολύ επιθετικός εναντίον των δικαστών "εσείς οι διορισμένοι σαν άριστοι δικαστές" ή "το δικαστήριό σας έχει συσταθεί για να συκοφαντήσει όχι μόνο τον αγώνα μας".

Στο τέταρτο στάδιο η μαύρη σκόνη μεταφέρεται σε λευκό χαρτί.

Ο Γιάννης Σερίφης από την πλευρά του, επωφελούμενος αμέσως της ανάκλησης της ομολογίας του εξαδέλφου του Παύλου, ο οποίος τον είχε κατονομάσει αρχικά ως ιδρυτικό μέλος και χθες αναίρεσε ακόμη και οποιαδήποτε δική του εμπλοκή, αξίωσε ή να του παρουσιάσουν τα εις βάρος του στοιχεία ή να τον απαλλάξουν "εδώ και τώρα".

Επειδή η έλξη των θετικών περιοχών συγκρατεί το toner πάνω στο τύμπανο, το χαρτί φορτίζεται με ένα άλλο ηλεκτρόδιο με μεγαλύτερο θετικό φορτίο από αυτό που έχει το τύμπανο.

Όσον αφορά το σύνολο της χθεσινής διαδικασίας, οι εκατοντάδες εγκληματικές ενέργειες της 17Ν που διαπράχθηκαν την τελευταία 20ετία και περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, η μη αποδοχή τους από την πλειοψηφία των κατηγορουμένων, και τέλος το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης για την τηλεοπτική κάλυψη της δίκης, κυριάρχησαν στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Τελικά, το χαρτί μαζί με το toner περνούν μέσα από πιεστικούς κυλίνδρους, οι οποίοι θερμαίνονται.

Χωρίς το "κλουβί"

Αποτέλεσμα της θέρμανσης είναι το λιώσιμο του toner.

Νωρίς το πρωί οι κατηγορούμενοι κάθησαν στις θέσεις τους, περιφρουρούμενοι από αστυνομικούς που αντικατέστησαν το "κλουβί" και ο εισαγγελέας της έδρας κ. Χρήστος Λάμπρου συνέχισε την ανάγνωση του κατηγορητηρίου που είχε ξεκινήσει προχθές.

Το υγρό εμποτίζει τις ίνες του χαρτιού και παράγεται το τελικό είδωλο.

Στις 12.30 ο αναπληρωτής εισαγγελέας κ. Βασίλης Μαρκής ολοκλήρωσε την ανάγνωση.

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι το να φωτοτυπήσει κάποιος ένα κείμενο είναι πολύ πιο εύκολο από το να κατανοήσει τους μηχανισμούς λειτουργίας του σε όλα τα στάδια.

Η πρώτη αντίδραση, πριν ακόμη ερωτηθούν οι κατηγορούμενοι αν αποδέχονται τις κατηγορίες, προήλθε από τον Ανέστη Παπαναστασίου, που θέλησε να διευκρινίσει ότι κατηγορείται μόνο για συμμετοχή στην οργάνωση.

Η εξέλιξη ωστόσο παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ένας-ένας οι κατηγορούμενοι, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου, ανέβαιναν στο βήμα, προκειμένου να δώσουν απάντηση στη στερεότυπη Ερώτηση: "Αποδέχεστε ή αρνείστε την κατηγορία;". Πρώτος ο Δημήτρης Κουφοντίνας, με τη γνωστή πλέον άνεση κινήσεων που έχει αποκτήσει στο δικαστήριο. Ακολούθησε ο Σάββας Ξηρός, του οποίου η γραπτή δήλωση αναγνώστηκε από τον πρόεδρο και καταχωρήθηκε στα πρακτικά και, στη συνέχεια, με εξαίρεση τον Κώστα Τέλιο, τον Πάτροκλο Τσελέντη, τον Σωτήρη Κονδύλη και τον Θωμά Σερίφη, όλοι οι άλλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.