Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( οι παικτες του αρη αναγνωριζουν τη συμβολη του νικου αναστοπουλου :: 20/2/2006 21:10:00) 

Σημείο αναφοράς για την αγωνιστική άνοδο του Άρη αποτελεί η προσφορά του Νίκου Αναστόπουλου.

Αντί τζάμι… αλυσίδα

β. Ανάκαμψη της οικονομίας

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σε "κλωβό" αστυνομικών τώρα οι κατηγορούμενοι

Οι πρώτες ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης παρουσιάστηκαν στα χρόνια του Κωνσταντίνου Ε' (741-775).

Ανάσταση με… Αναστό

Οι μεταλλικές κατασκευές γύρω από τα εδώλια των κατηγορουμένων ήταν το μόνο σημάδι που θύμιζε σε όλους τους παράγοντες της διαδικασίας την ύπαρξη του γυάλινου κλωβού.

Στο μεταίχμιο από τον 8° προς τον 9° αι. ο πληθυσμός του Βυζαντίου είχε αυξηθεί αισθητά σε σχέση με τον 7ο αι., ενώ είχε ξεπεραστεί η κρίση στην οικονομία.

Του ΑΛΕΞΗ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

Οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου και με την άδεια του προέδρου δεν ήταν παρόντες χθες στο δικαστήριο. Το γεγονός αυτό είχε αποτέλεσμα να μη γίνεται συνωστισμός ούτε στις εισόδους των φυλακών του Κορυδαλλού ούτε στα μηχανήματα ελέγχου, ενώ και στο ακροατήριο υπήρχαν πολλά κενά καθίσματα.

Αυξήθηκαν τα κρατικά έσοδα και αναζωογονήθηκαν το εμπόριο και η βιοτεχνία.

Ο Άρης μπήκε ξανά στην προνομιούχο τριάδα του πρωταθλήματος της Β' εθνικής μετά από πολλές αγωνιστικές καταβάλλοντας τον, ως την Κυριακή, βασικό του ανταγωνιστή για την τρίτη θέση.

Οι κατηγορούμενοι έδειχναν ικανοποιημένοι, αλλά δεν παρέλειψαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, γιατί, μετά την αφαίρεση της γυάλινης κατασκευής, περιμετρικά από τα εδώλια αστυνομικοί σχημάτισαν μία αλυσίδα για την προστασία τους.

Ωστόσο ο χαρακτήρας της οικονομίας παρέμεινε κυρίως αγροτικός.

Πλέον, ο πήχης μπαίνει ψηλότερα, στόχος οι νίκες ως το τέλος που σε κάθε ευκαιρία απώλειας βαθμών από Εργοτέλη και Κέρκυρα (που παίζουν μεταξύ τους αυτή την αγωνιστική) θα φέρει σε θέση ασφαλείας την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, που είναι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μετά την δωδέκατη αγωνιστική.

* Η παρουσία βέβαια των αστυνομικών γύρω από τους κατηγορουμένους (η φωτογραφία λίγο πριν την έναρξη της χθεσινής διαδικασίας) είχε και… χωροταξικές επιπτώσεις, καθώς δύο από αυτούς, οι Θεολόγος Ψαραδέλλης και Σωτήρης Κονδύλης, αναγκάστηκαν να αλλάξουν τις αρχικές τους θέσεις και να μεταφερθούν πιο πίσω.

Η κατάσταση και οι ανάγκες της βυζαντινής οικονομίας στις αρχές του 9ου αι. φανερώνονται στις κακώσεις του Νικηφόρου Α' (802-811), όπως ονομάστηκαν από τους εχθρούς του τα τολμηρά οικονομικά του μέτρα που απέβλεπαν στην ανάκαμψη του εμπορίου και την αύξηση των εσόδων του κράτους.

Τότε, ήταν η νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου και η ήττα του Θρασύβουλου από την Προοδευτική. * Την ικανοποίησή του για την απομάκρυνση του γυάλινου κλωβού… μοιράστηκε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τη δίκη, προαναγγέλλοντας παράλληλα ότι θα ακολουθήσει χιονοστιβάδα αιτημάτων.

Δικάταρτο εμπορικό πλοίο με τριγωνικά πανιά (λατίνι). Παράσταση σε πιάτο (περ. 1200). Κόρινθος. Αρχαιολογικό Μουσείο.

Οι παίκτες του Άρη, μιλούν για την ανατροπή τού εις βάρος τους σκηνικού. Όταν όμως ρωτήθηκε αν είναι ικανοποιημένος και από τη διαδικασία, απέφυγε να απαντήσει λέγοντας:

Ερωτήσεις

Συμφωνούν στο ότι το σημείο αναφοράς για τη βελτίωση της ομάδας μέσα σε αυτές τις οκτώ αγωνιστικές, αλλά και συνολικά από παιχνίδι σε παιχνίδι εδώ και περίπου έναν γύρο είναι… ο Νίκος Αναστόπουλος. "Θα δείξει…".

1. Αφού μελετήσεις το παρατιθέμενο απόσπασμα του Χρονικού της Μονεμβασίας και το περιεχόμενο της πρώτης από τις «κακώσεις», να αναφέρεις τα μέτρα που έλαβε ο αυτοκράτορας Νικηφόρος Α', για να αποκαταστήσει τη βυζαντινή κυριαρχία στην Πελοπόννησο.

Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΑΜΠΕΛΑΣ λέει χαρακτηριστικά:

"Ανάρχηγος"

2. Ποιες υποχρεώσεις είχαν οι αγρότες-στρατιώτες, όταν κηρυσσόταν επιστράτευση;

"Στην αρχή, είχαμε την εντύπωση ότι οι φανέλες θα κερδίζουν από μόνες τους.

Ο Γιάννης Σερίφης, ο μοναδικός από τους κατηγορουμένους για την υπόθεση της 17Ν που δεν είναι προφυλακισμένος, πριν μπει στην αίθουσα του δικαστηρίου είπε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν απ' έξω να "σταματήσουν τα κουτσομπολιά και να μπουν μέσα για να καλύψουν τη δίκη", κάνοντας τη χαρακτηριστική κίνηση που αποτύπωσε ο φακός.

3. Οι υπήκοοι του Βυζαντίου πλήρωναν πολλούς φόρους.

Η Β' εθνική είναι σκληρό και δύσκολο πρωτάθλημα και με την έλευση του κ. Αναστόπουλου η ομάδα δούλεψε και απέκτησε ταυτότητα μέσα στο γήπεδο".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι "για την κατηγορία θα πάρουν απάντηση και στο τέλος θα ξεσκεπαστούν όλοι οι μάγειροι".

Μπορείς, αφού μελετήσεις το δεύτερο παράθεμα, να αναφέρεις τους σημαντικότερους;

Όσο για τη συνέχεια;

Και συμπλήρωσε:

4. Ποιες από τις αναφερόμενες «κακώσεις» απέβλεπαν στην αύξηση των εσόδων του κράτους και ποιες στην ανάπτυξη του εμπορίου και της ναυτιλίας;

"Δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα του εφησυχασμού.

"Περί ηγετών και αρχηγών σε ό,τι με αφορά δεν έχω ούτε αρχηγούς ούτε ηγέτες, είμαι ανάρχηγος και ανήκω στο αντιεξουσιαστικό κίνημα".

5. Ποια η σημασία της δεύτερης κάκωσης για τη συνοχή της αγροτικής κοινότητας;

Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε Κυριακή και όσο ψηλότερα φτάσουμε τόσο καλύτερα".

Μούσκεμα οι δημοσιογράφοι…

Ο ΣΚΟΡΕΡ του σπουδαίου γκολ της Φυλής, Νίκος Σκαρμούτσος στέκεται στη δουλειά που γίνεται:

* Η βροχή που έπεφτε από νωρίς είχε ως αποτέλεσμα να είναι πιο χαλαρά τα μέτρα αστυνόμευσης γύρω από τις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού.

"Είμαι λίγες μέρες στην ομάδα αλλά γίνεται πολύ καλή δουλειά από τον προπονητή και όλοι οι παίκτες έχουν και ποιότητα και διάθεση και θέληση.

Η οδός Σολωμού δεν αποκλείστηκε ούτε στιγμή (όπως έγινε προχθές), ενώ ακόμη και το παρκάρισμα ήταν πιο εύκολο.

Ο Άρης δεν έχει θέση στην κατηγορία αυτή, περνάμε στην τελική ευθεία με πίστη στο ότι σύντομα θα έχουμε εξασφαλίσει το στόχο μας".

* Η έλλειψη οργάνωσης φάνηκε περίτρανα χθες.

Ο ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ προσθέτει:

Η μόλις πέντε μέτρων τέντα που έχει τοποθετηθεί αρκετά μακριά από την πύλη, απ' όπου έμπαιναν οι συνήγοροι και οι συγγενείς των κατηγορούμενων, δεν μπόρεσε να προσφέρει προστασία από τη βροχή.

"Είναι σαφές ότι με τον Αναστόπουλο αποδίδει κάθε ένας από εμάς καλύτερα και όλοι μαζί σαν ομάδα μπήκαμε στο γήπεδο και με καλύτερη ψυχολογία για τα παιχνίδια, κάτι που μας έλλειπε στην αρχή.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι όσοι ήταν από κάτω αναγκάστηκαν να βάλουν στον δρόμο έναν κάδο απορριμμάτων για να μειώνεται η ταχύτητα των αυτοκινήτων και να μη γίνονται μούσκεμα από τα νερά κατά τη διέλευση των Ι.Χ.

Τώρα φτάσαμε σε ένα καλό σημείο, τελείωσε και η ποινή της έδρας και δεν εφησυχάζουμε αλλά συνεχίζουμε την προσπάθεια για να πάρουμε όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται ως το φινάλε.

* Όσοι δεν χωρούσαν στην τέντα προσπαθούσαν να προφυλαχθούν κάτω από ομπρέλες θαλάσσης.

Μένουν δέκα παιχνίδια, έχουν τριάντα βαθμούς, μπορούμε να τους πάρουμε όλους;

Οι υπόλοιποι απλώς ήλπιζαν να σταματήσει η βροχή.

Ωραία θα είναι…".

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που περίμεναν επί ώρες "καλωδιωμένοι" κάτω από τη δυνατή βροχή τρέμοντας από το κρύο μέχρι να βγουν στον αέρα. Χθες οι δημοσιογράφοι έξω από τις φυλακές ήταν λιγότεροι σε σχέση με την πρώτη ημέρα. Η μόνη μέριμνα που είχε ληφθεί για τη διευκόλυνσή τους ήταν η τοποθέτηση δύο χημικών τουαλετών.

Ο Σπύρος και οι μαθητές του

Ο σκιτσογράφος των "ΝΕΩΝ" Σπύρος Ορνεράκης περνάει καθημερινά ώρες μαζί με τους μαθητές του στην αίθουσα Τύπου, που έχει διαμορφωθεί στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού για την κάλυψη της δίκης της 17 Νοέμβρη. Παρακολουθούν από τη γιγαντοοθόνη τις αντιδράσεις των κατηγορουμένων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ανταλλάσσουν απόψεις και καμιά φορά υλικά για τη δημιουργία των σκίτσων τους.