Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( οι απίστευτες συμπτώσεις σαμαρά-χαριστέα :: 6/3/2006 20:48:30) 

Οι απίστευτες συμπτώσεις Σαμαρά-Χαριστέα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ

γ. Εξωτερική πολιτική

Πολλές ομοιότητες υπάρχουν ανάμεσα στον Γιώργο Σαμαρά και τον Άγγελο Χαριστέα, δύο ικανότατους επιθετικούς, που με την παρουσία τους κοσμούν την Εθνική ομάδα.

Οι Έλληνες γυρίζουν τη σελίδα της τρομοκρατίας

Η εξωτερική πολιτική του Ιουστινιανού απέβλεπε στην αποκατάσταση της Ρωμαϊκής Οικουμένης, δηλαδή την ανόρθωση της ρωμαϊκής εξουσίας στη Δύση.

Κατ' αρχήν και οι δύο είναι Μακεδόνες.

Η έναρξη της δίκης των υπόπτων για συμμετοχή στη 17Ν απασχόλησε, όπως ήταν φυσικό, όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Αν το Βανδαλικό Βασίλειο στη Β. Αφρική καταλύθηκε εύκολα και γρήγορα (533-534), οι αγώνες για την κατάκτηση του Οστρογοτθικού Βασιλείου στην Ιταλία υπήρξαν μακροί και σκληροί (535-555).

Ο πρώτος κατάγεται από την Αρναία Χαλκιδικής και ο δεύτερος από το Στρυμονικό Σερρών.

«Δίκη τής 17 Νοέμβρη: Οι Έλληνες θέλουν να γυρίσουν τη σελίδα της τρομοκρατίας» ήταν ο τίτλος της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro». Τέλος από το Βησιγοτθικό Βασίλειο στην Ισπανία ανακτήθηκαν μόνο οι παράκτιες περιοχές στα ΝΑ.

Αμφότεροι είναι γεννημένοι μήνα Φεβρουάριο, με διαφορά πέντε ετών.

Το «Nouvel Observateur» σημείωσε πως η πρώτη ημέρα της δίκης, που διεξάγεται κάτω από «δρακόντεια μέτρα ασφαλείας», αφιερώθηκε σε «τεχνικά ζητήματα» και ολοκληρώθηκε έπειτα από επτά ώρες συζητήσεων και αντεγκλήσεων. Πολύ επικίνδυνη έγινε η κατάσταση στην Ανατολή, όταν ο πέρσης μεγάλος βασιλιάς Χοσρόης Α' κατέλαβε εκτεταμένες περιοχές.

Ο Σαμαράς το 1985 και ο Χαριστέας το 1980.

Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην απόφαση των ελληνικών αρχών να απαγορεύσουν από την αίθουσα τις τηλεοπτικές κάμερες. Ωστόσο με τη συνθήκη του 562 η εύθραυστη ισορροπία μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων της εποχής Βυζαντίου και Περσίας, αποκαταστάθηκε.

Το ντεμπούτο τους στην Εθνική έκαναν μήνα Φεβρουάριο κλείνοντας το 21ο έτος της ηλικίας τους.

«Η δίκη ξεκινά εν μέσω σχεδόν παρανοϊκών μέτρων ασφαλείας και με τα μάτια όλων των Ελλήνων στραμμένα επάνω της», ανέφερε η βρετανική εφημερίδα «The Daily Telegraph». Στη γραμμή του Δούναβη και τη Χερσόνησο του Αίμου ο Ιουστινιανός έκτισε πολλά φρούρια και δαπάνησε τεράστια ποσά για την εξαγορά της ειρήνης αλλά δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει τις καταστροφικές εισβολές των Σλάβων και άλλων λαών στις ευρωπαϊκές επαρχίες.

Ο Σαμαράς 28 Φεβρουαρίου του 2006 και ο Χαριστέας Φεβρουάριο του 2001.

Στα ισχυρά μέτρα ασφαλείας και στις διαμαρτυρίες που προκάλεσε η ύπαρξη του αλεξίσφαιρου κλωβού επικεντρώθηκε και το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN. Συνολικά η εξωτερική πολιτική του Ιουστινιανού Α' ήταν σύμφωνη με τη ρωμαϊκή παράδοση και πολύ φιλόδοξη, αλλά ξεπερνούσε τις δυνατότητες του κράτους.

Και οι δύο πρωτοεμφανίστηκαν σε φιλικά και μάλιστα σε δύο μεγαλονήσους του ελληνισμού.

«Η δίκη της 17Ν ξεκινά εν μέσω χάους», ανέφερε το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, επισημαίνοντας την απόφαση που έλαβε τελικά το δικαστήριο να απομακρύνει τον κλωβό. Οι πόλεμοί του στη Δύση και την Ανατολή απογύμνωσαν τις ευρωπαϊκές επαρχίες από στρατεύματα και άδειασαν τα κρατικά ταμεία.

Ο Σαμαράς στην Κύπρο και στη Λεμεσό, ενώ ο Χαριστέας στην Κρήτη και στο Ηράκλειο.

Από την πλευρά της, η γαλλική «Le Monde» επέλεξε να επικεντρωθεί στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, τον φερόμενο ως επικεφαλής της 17Ν, ο οποίος εξακολουθεί να αρνείται όλες τις κατηγορίες που τον βαρύνουν. Η κατάσταση αυτή εξασθένισε τη διεθνή θέση του Βυζαντίου και είχε ολέθριες επιπτώσεις στην εδαφική ακεραιότητα του κράτους επί των διαδόχων του.

"Γερμανόφωνοι" ήταν οι προπονητές τους στην Εθνική, έστω διαφορετικής εθνικότητας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η εφημερίδα, «η διαδρομή του Γιωτόπουλου θα είναι στο επίκεντρο της δικαστικής διαδικασίας».

Ο Σαμαράς έκανε ντεμπούτο με τον Γερμανό Ρεχάγκελ και ο Χαριστέας με τον Έλληνα Δανιήλ, που είναι απόφοιτος της σχολής προπονητών της Κολονίας. Ο πρώτος έκανε ντεμπούτο εναντίον της Ρωσίας και ο δεύτερος εναντίον της Λευκορωσίας. Και οι δύο σκόραραν στο ντεμπούτο τους. Συμπτώσεις…