Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Δραματοποιημένη είδηση

( απάτη μέσω μικρών αγγελιών ) 

ΘΥΜΑΤΑ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΙ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

Αναβολή λόγω… απουσίας Οτζαλάν

8.2.3 Εντολή ΓΙΑ…ΑΠΟ…ΜΕΧΡΙ

Απάτη μέσω μικρών αγγελιών

Οι δικηγόροι του δεν είχαν το σχετικό πληρεξούσιο για να τον εκπροσωπήσουν στη δίκη

Πολύ συχνά ο αριθμός των επαναλήψεων που πρέπει να εκτελεστούν, είναι γνωστός από την αρχή.

Θύματα ενός απατεώνα "εργοδότη" έπεσαν δεκάδες ανυποψίαστοι πολίτες που έψαχναν δουλειά μέσω της συνηθισμένης μεθόδου, αυτής της αγγελίας.

ΜΙΝΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑ

Αν και αυτού του είδους οι επαναλήψεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη χρήση των προηγούμενων εντολών επανάληψης, η ΓΛΩΣΣΑ διαθέτει και την εντολή ΓΙΑ.

Συγκεκριμένα ο Ν.Κ. με αγγελία του σε εφημερίδες, προσέφερε δουλειά στο σπίτι.

Ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν δεν θα είναι παρών στο εδώλιο όταν θα διεξαχθεί η δίκη για την παράνομη είσοδό του στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 1999, αλλά θα μπορεί να εκπροσωπηθεί μέσω συνηγόρου και να διατυπώσει τις απόψεις του για όσα συνέβησαν τότε.

Η εντολή αυτή χειρίζεται μια μεταβλητή, στην οποία αρχικά εκχωρείται η αρχική τιμή.

Όπως αναφέρεται στην αγγελία οι εργαζόμενοι θα έπαιρναν στο σπίτι τους σακουλάκια για είδη δώρων, στα οποία θα κολλούσαν ειδικές ετικέτες, ενώ η αμοιβή τους θα ήταν οκτώ δραχμές το κομμάτι και το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν απλά να τηλεφωνήσουν στο κινητό τηλέφωνο που υπήρχε στην αγγελία (093-2- 697745).

Όλοι παρόντες. Ο Θ. Πάγκαλος, υπουργός Εξωτερικών την περίοδο της υπόθεσης Οτζαλάν, συνομιλεί με τον Α. Ναξάκη

Η τιμή της μεταβλητής συγκρίνεται με την τελική τιμή και εφόσον είναι μικρότερη από αυτή, τότε εκτελούνται οι εντολές που βρίσκονται στο βρόχο (ανάμεσα στις εντολές ΓΙΑ και ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ).

Όμως, όπως κατήγγειλε στη "Μ" ένα από τα ανυποψίαστα θύματά του, η κ. Φανή Χορτατσιάνη, ο άγνωστος "εργοδότης" της ζήτησε να καταθέσει 12.000 σε αριθμό λογαριασμού της Ιονικής Τράπεζας. Το παράδοξο για την ελληνική δικαιοσύνη είναι ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος τα τελευταία τέσσερα χρόνια κρατείται στη φυλακή του Ιμπραλί στην Τουρκία, θεωρείται ως πρόσωπο αγνώστου διαμονής.

Στη συνέχεια η μεταβλητή ελέγχου αυξάνεται κατά την τιμή που ορίζει το ΒΗΜΑ.

"Ζήτησε τα χρήματα αυτά, με το επιχείρημα ότι το ποσό αυτό θα ήταν η εγγύηση για τα προϊόντα που θα έφερνε ο ίδιος στο σπίτι μου και με τα οποία θα δούλευα. Οι τρεις τακτικοί δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας έκριναν χθες, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, ότι είναι αναγκαία η παρουσία του πρωταγωνιστή της υπόθεσης διά του δικηγόρου που εκείνος θα επιλέξει να τον υπερασπίσει.

Αν η νέα τιμή είναι μικρότερη της τελικής, τότε ο βρόχος εκτελείται ξανά.

'Τα χρήματα αυτά είναι δικά σας και θα τα πάρετε πίσω', μου είπε χαρακτηριστικά στο τηλέφωνο", δήλωσε αγανακτισμένη στη "Μ", η κ. Χορτατσιάνη. Για τον λόγο αυτό ανέβαλαν επ' αόριστον την δίκη και για τους άλλους 12 συγκατηγορουμένους του.

Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται συνεχώς, έως ότου η τιμή ελέγχου γίνει μεγαλύτερη της τελικής τιμής, οπότε η τερματίζεται η επανάληψη και το πρόγραμμα συνεχίζει με την εντολή που ακολουθεί το ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν συμφωνήσει τηλεφωνικώς, η κ. Χορτατσιάνη, περίμενε, αφού βέβαια είχε πρώτα καταθέσει το ποσό των 12.000, στην τράπεζα, να της πάει ο ίδιος τα πράγματα στο σπίτι. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στο κατάμεστο από κόσμο ακροατήριο το γεγονός ότι ο δικαστικός επιμελητής στις 16 Μαρτίου 2001 αναζήτησε τον Α. Οτζαλάν στο σπίτι της συγκατηγορουμένης του Βούλας Δαμιανάκου ώστε να του επιδώσει την κλήση για τη δίκη του.

Η εντολή ΓΙΑ…ΑΠΟ…ΜΕΧΡΙ χρησιμοποιείται στην περίπτωση που πρέπει να επαναληφθεί η εκτέλεση κάποιων εντολών για προκαθορισμένο αριθμό επαναλήψεων.

Το πρώτο ραντεβού τους είχε προγραμματιστεί για τις 31 Ιανουαρίου, όμως ο άγνωστος "επιχειρηματίας" ακύρωσε το ραντεβού. Και επειδή δεν τον βρήκε εκεί… τοιχοκόλλησε το σχετικό αποδεικτικό έγγραφο στο δημαρχείο Νέας Μάκρης θεωρώντας τον ως πρόσωπο αγνώστου διαμονής.

Ας σημειωθεί ότι, αν η τιμή του βήματος είναι 1, τότε μπορεί να παραληφθεί.

Το ίδιο συνέβη και με τα επόμενα ραντεβού τους.

Στις φυλακές Ιμπραλί

Σύνταξη ΓΙΑ μεταβλητή ΑΠΟ τιμή1 ΜΕΧΡΙ τιμή2 ΜΕ ΒΗΜΑ τιμή3 εντολή-1 εντολή-2 …εντολή-ν ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ Παράδειγμα ΓΙΑ Αριθμό ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 100 ΜΕ ΒΗΜΑ 2 Άθροισμα

Πέρασε αρκετός καιρός και αγανακτισμένη πλέον η κ. Χορτατσιάνη προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του μέσω του κινητού του τηλεφώνου, το οποίο όμως, όπως διαπίστωσε είχε αποσυνδεθεί.

Την χρονική περίοδο όμως που η εισαγγελική αρχή αναζητούσε τον Οτζαλάν στη Νέα Μάκρη, εκείνος, όπως ήταν σε όλους γνωστό, εκρατείτο στην φυλακή του Ιμπραλί όπου παραμένει μέχρι σήμερα μετά την καταδίκη του με την ποινή του θανάτου από δικαστήριο της Τουρκίας.

Παράδειγμα 4

Σε μια προσπάθεια της να ανακαλύψει τι απέγιναν τα χρήματα που είχε καταθέσει στον εν λόγω λογαριασμό, αλλά και για να δει τι απέγινε με την εργασία που της είχαν προσφέρει, η κ. Χορτατσιάνη, πήγε στο υποκατάστημα της Ιονικής Τράπεζας, στην οδό Ίωνος Δραγούμη, προκειμένου να πάρει πληροφορίες για το λογαριασμό του "εργοδότη" της.

Στο σημείο αυτό ο συνήγορος υπεράσπισης του Αντ. Ναξάκη, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή της διεθνούς ειρήνης της χώρας Αλέξ. Λυκουρέζος μίλησε για "δικονομικό ευτράπελο" προσθέτοντας πως η παρουσία του Κούρδου ηγέτη, μέσω δικηγόρου, θα δώσει απαντήσεις σε πολλά αναπάντητα ερωτήματα για την υπόθεση αυτή.

Το παρακάτω πρόγραμμα υπολογίζει το άθροισμα των περιττών αριθμών που είναι μικρότεροι από το 100.

Εκεί όμως, οι υπάλληλοι της τράπεζας την ενημέρωσαν ότι ο κάτοχος του λογαριασμού είχε κάνει ανάληψη όλων των χρημάτων του λογαριασμού, το ύψος του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, και μάλιστα η ανάληψη είχε γίνει από κάποιο υποκατάστημα των Αθηνών.

Με την έναρξη της διαδικασίας οι δικηγόροι Φ. Κρανιδιώτης και Γ. Ματζουράνης γνωστοποίησαν ότι ο Α. Οτζαλάν επιθυμεί να παραστεί στη δίκη μέσω συνηγόρου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Περιττοί

Αν και αγανακτισμένη από την απάτη που έγινε εις βάρος της η κ. Χορτατσιάνη, δεν απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές, καθώς όπως δήλωσε στη "Μ", το ποσό ήταν μηδαμινό.

Ωστόσο, οι υπερασπιστές του Κούρδου ηγέτη στην Τουρκία τις τελευταίες πέντε εβδομάδες δεν έχουν κατορθώσει να τον επισκεφθούν στη φυλακή, με αποτέλεσμα να μην έχουν το σχετικό πληρεξούσιο που απαιτείται από την ελληνική νομοθεσία για να τον εκπροσωπήσουν στη δίκη.

ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ

Ωστόσο, εξέφρασε τους φόβους της ότι δεν ήταν η μόνη που έπεσε θύμα του απατεώνα "εργοδότη" και τόνισε ότι το θέμα πρέπει να το ερευνήσουν οι αρμόδιες αρχές.

Το δικαστήριο έπειτα από διάσκεψη περίπου δύο ωρών έκανε δεκτό το αίτημα για αναβολή, λόγω του ανυπέρβλητου κωλύματος στο πρόσωπο του Οτζαλάν.

ΑΚΕΡΑΙΕΣ: Άθροισμα, Αριθμός

Αντίθετα, απέρριψε αντίστοιχο αίτημα διά παραστάσεως συνηγόρου των δύο Κούρδων συνοδών του, που αντιμετωπίζουν την κακουργηματική κατηγορία της προσβολής διεθνούς ειρήνης, αλλά φυγοδικούν.

ΑΡΧΗ

Χωρίς συνεργεία

Άθροισμα

Καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης του δικαστηρίου τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι φωτογράφοι είχαν απομακρυνθεί από την αίθουσα, καθώς για πρώτη φορά εφαρμόστηκε ο πρόσφατος νόμος που απαγορεύει την τηλεοπτική κάλυψη της δίκης χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη των διαδίκων και του εισαγγελέα της έδρας.

ΓΙΑ Αριθμός ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 100 ΜΕ ΒΗΜΑ 2

Ο έτερος υπερασπιστής του Αντ. Ναξάκη Δημ. Τσοβόλας υπέβαλε ένσταση αντισυνταγματικότητας της σχετικής διάταξης τονίζοντας ότι η κρινόμενη υπόθεση άπτεται άμεσα του δημοσίου συμφέροντος και οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να πληροφορηθούν όσα συμβαίνουν εντός της αίθουσας.

Άθροισμα

Όλοι οι μάρτυρες

ΓΡΑΨΕ `Άθροισμα περιττών αριθμών είναι: ', Άθροισμα -

Οι δικαστές δεν χρειάστηκε να αποφασίσουν για την ένσταση αυτή, γιατί ανέβαλαν την εκδίκαση της υπόθεσης πριν αρχίσει επί της ουσίας η αποδεικτική διαδικασία.

ΤΕΛΟΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Πάντως, από νωρίς το πρωί ήταν παρόντες σχεδόν όλοι οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου όπως οι τότε υπουργοί Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος, Εσωτερικών Αλ. Παπαδόπουλος, Δημόσιας Τάξης Φιλ. Πετσάλνικος, οι πρώην υπουργοί Γερ. Αρσένης και Στ. Παπαθεμελής, ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Σ. Κοσμίδης και οι βουλευτές της Ν.Δ. Π. Καμμένος και Θ. Κασσίμης.

Κάθε επανάληψη που εκτελείται με μία εντολή ΓΙΑ..ΑΠΟ..ΜΕΧΡΙ, μπορεί να υλοποιηθεί και με τη χρήση των βασικών εντολών επανάληψης ΟΣΟ..ΕΠΑΝΑΛΑΒΕ και ΜΕΧΡΙΣ..ΟΤΟΥ.

Παρόντες ήταν και περίπου πενήντα Κούρδοι, οι οποίοι μετά την αναβολή της δίκης, φώναζαν συνθήματα υπέρ του Οτζαλάν.

Κάθε επανάληψη που εκτελείται με μία εντολή ΓΙΑ.ΑΠΟ..ΜΕΧΡΙ, μπορεί να υλοποιηθεί και με τη χρήση των βασικών εντολών επανάληψης ΟΣΟ..ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ και ΜΕΧΡΙΣ..ΟΤΟΥ.

Πολύ συχνά για την επίλυση των προβλημάτων απαιτείται η χρήση εμφωλευμένων βρόχων. Σε αυτή την περίπτωση ο ένας βρόχος βρίσκεται μέσα στον άλλο.

Στη χρήση των εμφωλευμένων βρόχων ισχύουν συγκεκριμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται αυστηρά για την σωστή λειτουργία των προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα: - Ο εσωτερικός βρόχος πρέπει να βρίσκεται ολόκληρος μέσα στον εξωτερικό. Ο βρόχος που ξεκινάει τελευταίος, πρέπει να ολοκληρώνεται πρώτος. - Η είσοδος σε κάθε βρόχο υποχρεωτικά γίνεται από την αρχή του. - Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ίδια μεταβλητή ως μετρητής δύο ή περισσοτέρων βρόχων που ο ένας βρίσκεται στο εσωτερικό του άλλου.

Παράδειγμα 5 Να γραφεί πρόγραμμα το οποίο να εκτυπώνει τη προπαίδεια του πολλαπλασιασμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Προπαίδεια !Πρόγραμμα εκτύπωσης της προπαίδειας των αριθμών 1 έως 10 ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΑΚΕΡΑΙΕΣ:Α,Β,Γ !Α:Πολλαπλασιαστέος !Β:Πολαπλασιαστής !Γ:Γινόμενο ΑΡΧΗ ΓΙΑ Α ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 10 ΓΙΑ Β ΑΠΌ 1 ΜΕΧΡΙ 10 Γ ΓΡΑΨΕ Α,'Χ',Β,'=',Γ ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΓΡΑΨΕ ! Εισαγωγή κενής γραμμής στην εκτύπωση ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΕΛΟΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Προγραμματιστικό περιβάλλον Basic ` Προπαίδεια DEFINT A-Z FOR a = 1 TO 10 FOR b = 1 TO 10 c = a * b PRINT a; "x"; b; "="; c NEXT b PRINT NEXT a END