Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( ηρακλησ: το μηνυμα του γιωργου γιαννουζακου :: 14/3/2006 20:50:27) 

Έκκληση στον κόσμο του Ηρακλή απευθύνει ο Γιώργος Γιαννουζάκος.

6.3 Φυσικές και τεχνητές γλώσσες

ΗΡΑΚΛΗΣ: ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΖΑΚΟΥ

Οι γλώσσες προγραμματισμού αναπτύχθηκαν, για να μπορεί ο προ γραμματιστής να δίνει τις εντολές που πρέπει να εκτελέσει ο υπολογιστής.

"Ελάτε στο γήπεδο"

Χρησιμοποιούνται δηλαδή για την επικοινωνία του ανθρώπου και της μηχανής, όπως αντίστοιχα οι φυσικές γλώσσες χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.

Η κίνηση από την ΠΑΕ Ηρακλής για βοήθεια των φιλάθλων προς την ομάδα μπάσκετ ήταν το πρώτο βήμα και ο Γιώργος Γιαννουζάκος φρόντισε να στείλει το δικό του μήνυμα.

Οι γλώσσες προγραμματισμού, πού είναι τεχνητές γλώσσες, ακολουθούν τις βασικές έννοιες και αρχές της γλωσσολογίας, επιστήμη που μελετά τις φυσικές γλώσσες.

Του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ

Μία γλώσσα προσδιορίζεται από το αλφάβητό της, το λεξιλόγιό της, τη γραμματική της και τέλος τη σημασιολογία της.

Τα έσοδα του κυριακάτικου ποδοσφαιρικού αγώνα με το Αιγάλεω είναι η προσφορά της ΠΑΕ και ο Γιαννουζάκος δίνει τη δική του πρόσκληση ως… μόνιμος θαμώνας στο Καυταντζόγλειο από οκτώ χρονών.

Το αλφάβητο

Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο είναι γνωστή, ενώ είναι κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας. Αλφάβητο μίας γλώσσας καλείται το σύνολο των στοιχείων που χρησιμοποιείται από τη γλώσσα. Εννοείται ότι θα δώσει κανονικά το παρών και την Κυριακή. Για παράδειγμα η ελληνική γλώσσα περιέχει τα εξής στοιχεία: Το ίδιο ελπίζει και εύχεται ότι θα πράξουν και οι οπαδοί της ομάδας. Τα γράμματα του αλφαβήτου πεζά και κεφαλαία 48 δηλαδή χαρακτήρες (Α-Ω και α-ω), τα 10 ψηφία (0-9) και όλα τα σημεία στίξης. "Κάνω έκκληση στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Αντίστοιχα η αγγλική γλώσσα περιλαμβάνει τα γράμματα του αγγλικού αλφαβήτου (A-Z και a-z) καθώς και τα ψηφία και όλα τα σημεία στίξης που χρησιμοποιούνται. Νομίζω ότι θα είναι εκεί για να στηρίξουν την ποδοσφαιρική ομάδα να πετύχει ακόμη μια νίκη και να ενισχύσουν παράλληλα το τμήμα μπάσκετ".

Το λεξιλόγιο Η ΑΠΟΦΑΣΗ της ΠΑΕ να διαθέσει τα έσοδα στην ΚΑΕ δεν θα μπορούσε παρά να σχολιαστεί θετικά από τον 31χρονο παίκτη καθώς αποτελεί δείγμα ενότητας και συσπείρωσης σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Το λεξιλόγιο αποτελείται από ένα υποσύνολο όλων των ακολουθιών που δημιουργούνται από τα στοιχεία του αλφαβήτου, τις λέξεις που είναι δεκτές από την γλώσσα.

"Είναι κάτι θετικό και δείχνει την αλληλεγγύη που υπάρχει μεταξύ των επαγγελματικών τμημάτων του Ηρακλή.

Για παράδειγμα στην ελληνική γλώσσα η ακολουθία των γραμμάτων ΑΒΓΑ είναι δεκτή αφού αποτελεί λέξη, αλλά η ακολουθία ΑΒΓΔΑ δεν αποτελεί λέξη της ελληνικής γλώσσας, άρα δεν είναι δεκτή.

Δεν υπάρχει κανένα μίσος και καμία έχθρα κι αυτό ισχύει και στην περίπτωση του βόλεϊ.

Η Γραμματική

Το ποδόσφαιρο μπορούσε τη δεδομένη χρονική στιγμή να βοηθήσει το τμήμα μπάσκετ και πιστεύω ότι θα γινόταν και το αντίστροφο αν το ευνοούσαν οι συνθήκες".

Η Γραμματική αποτελείται από το τυπικό ή τυπολογικό (accidence) και το συντακτικό (syntax).

ΤΩΡΑ που η ηρεμία επανήλθε στο στρατόπεδο του Ηρακλή άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στο αγωνιστικό κομμάτι.

Τυπικό είναι το σύνολο των κανόνων που ορίζει τις μορφές με τις ο ποίες μία λέξη είναι αποδεκτή.

"Η λύση που δόθηκε είναι η καλύτερη τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Για παράδειγμα στην ελληνική γλώσσα οι λέξεις γλώσσα, γλώσσας, γλώσσες είναι δεκτές, ενώ η λέξη γλώσσατ δεν είναι αποδεκτή.

Μέχρι αύριο οι περισσότεροι παίκτες θα υπογράψουν τα ιδιωτικά συμφωνητικά με τα οποία ο Ερασιτέχνης εγγυάται τα χρήματα που θα εισπράξουμε φέτος.

Συντακτικό είναι το σύνολο των κανόνων που καθορίζει τη νομιμότητα της διάταξης και της σύνδεσης των λέξεων της γλώσσας για τη δημιουργία προτάσεων.

Προσωπικά με καλύπτει.

Η γνώση του συντακτικού επιτρέπει τη δημιουργία σωστών προτάσεων στις φυσικές γλώσσες ενώ στις γλώσσες προγραμματισμού τη δημιουργία σωστών εντολών.

Δεν πρόκειται πάντως να κατηγορήσω κάποιον άλλον παίκτη αν καταθέσει προσφυγή ή αν θελήσει να κάνει.

Η σημασιολογία

Ο καθένας φροντίζει για τον εαυτό του.

Η σημασιολογία (Semantics) είναι το σύνολο των κανόνων που καθορίζει το νόημα των λέξεων και κατά επέκταση των εκφράσεων και προτάσεων που χρησιμοποιούνται σε μία γλώσσα.

Είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν κι άλλα προβλήματα, αλλά θα πρέπει πλέον να συγκεντρωθούμε στα παιχνίδια που ακολουθούν", τόνισε ο Γιαννουζάκος και συνέχισε λέγοντας:

Στις γλώσσες προγραμματισμού οι οποίες είναι τεχνητές γλώσσες, ο δημιουργός της γλώσσας αποφασίζει τη σημασιολογία των λέξεων της γλώσσας.

"Ο Μακεδονικός δεν είναι καλύτερη ομάδα από μας.

Κάθε γλώσσα προσδιορίζεται από το αλφάβητο της, το λεξιλόγιο της, τη γραμματική της και τη σημασιολογία της.

Μπορούμε να κερδίσουμε τέσσερις αγώνες μέχρι το Πάσχα αρκεί να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε δίκαιες διαιτησίες γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε τύχει σε αρκετά παιχνίδια της αντιμετώπισης που πρέπει".