Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( κινδυνος απολυσης απο την εθνικη αγγλιας :: 23/1/2006 19:34:35) 

Ο Έρικσον πριν από τη χθεσινή του συνάντηση με τις κεφαλές της ομοσπονδίας.

ΑΕΚ: "ΚΑΙΝΕ" ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Β. Προσέγγιση της γλώσσας του κειμένου

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ

Φοβούνται εμφύλιο στη Ριζούπολη

1. Να εντοπίσεις πέντε σύνθετα ρήματα και να γράψεις το πρώτο πρόσωπο Ενικού και Πληθυντικού αριθμού στον Ενεστώτα και στον Παρατατικό.

Ο Ερικσον στο εδώλιο

ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΚΑΛΕΣΤΟΣ

Να προσέξεις ιδιαίτερα τον τρόπο που έχουμε αύξηση του ενεστωτικού θέματος στον Παρατατικό.

Την πειθαρχική επιτροπή της αγγλικής ομοσπονδίας αντιμετώπισε χθες ο Σβεν Γκόραν Έρικσον.

Οι "Ορίτζιναλ" θέλουν όλα τα εισιτήρια της ΑΕΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό ή τίποτα

Βοήθεια: Στην απάντησή σου να λάβεις υπόψη τα παρακάτω: Η αύξηση μένει πάντα όταν τονίζεται: π.χ. γράφω -έγραφα, αλλά γράφαμε Εσωτερική αύξηση: Μερικά σύνθετα ρήματα παίρνουν την τονισμένη αύξηση στην αρχή του δεύτερου συνθετικού: ενδιαφέρει [εν + δια + φέρει] - ενδιέφερε [εν + δια + έφερε] εγκρίνω [εν + κρίνω] = ενέκρινα, αλλά εγκρίναμε εκφράζω [εκ + φράζω] - εξ έφραζα [ε(κ)ξ + έ -φραζα], αλλά εκφράζαμε εκλέγω - εξέλεγα, αλλά εκλέγαμε εμπνέω [εν + πνέω] - ενέπνεα [εν + έ-πνεα] συμβαίνει [συν + βαίνει] – συνέβαινε συμβάλλω-συνέβαλλα, αλλά συμβάλλαμε συλλέγω [συν + λέγω] - συνέλεγα, αλλά συλλέγαμε Προσέχουμε: η συλλαβική αύξηση -ε- δεν παρατηρείται στο α' και β' πρόσωπο πληθυντικού αριθμού, επειδή δεν τονίζεται.

Ο Σουηδός τεχνικός βρέθηκε αίφνης κατηγορούμενος, από μια φάρσα της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας "News of the World", αφού στη διάρκεια συνέντευξής του δήλωσε έτοιμος ν' αποχωρήσει από την εθνική Αγγλίας το καλοκαίρι για να αναλάβει όποιον σύλλογο τον ακριβοπληρώσει -παρότι έχει συμβόλαιο ως το 2008- αλλά και να κατηγορεί τρεις προπονητές ομάδων της πρέμιερσιπ που παίρνουν "μίζες"! Χωρίς τους οργανωμένους οπαδούς της "Ορίτζιναλ 21", αλλά και με πιθανό εμφύλιο μεταξύ των "αντιμαχόμενων" οπαδών, σε αντίθετη περίπτωση, κινδυνεύει να αγωνιστεί η ΑΕΚ στο μεγάλο εκτός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό. 2. Εάν στη θέση του αφηγητή μιλούσε ο ίδιος ο Μενεσθέας πώς θα διατύπωνε τις σκέψεις του σε ευθύ λόγο; Η αγγλική ομοσπονδία ζήτησε ήδη τη μαγνητοφωνημένη συνέντευξη του Σουηδού και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο απόλυσής του, αλλά πιθανότατα μετά τα τελικά του Μουντιάλ.

Η ΑΕΚ ζήτησε και πήρε 2.000 εισιτήρια για το ματς της Ριζούπολης, τα οποία η "Ορίτζιναλ 21" ζήτησε να πάρει όλα και να τα διαθέσει στα μέλη της.

«Ο Μενεσθέας επεσήμανε ότι ορισμένοι… πολύ καιρό πριν».

ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΑ… ΓΕΡΑΜΑΤΑ: Η διοίκηση της ομάδας, όμως, απέρριψε το αίτημα αυτό και αντ' αυτού πρότεινε να δώσει μόνο 1.000, τα οποία δεν θέλουν να πάρουν.

3. Εάν τα λόγια του ηλικιωμένου άνδρα «Επιθυμώ να καταθέσω… την προσοχή» τα παρουσίαζε ο αφηγητής σε πλάγιο λόγο, πώς θα τα διατύπωνε;

Με τις δυο κεφαλιές του επί της Έμπολι, ο Φάμπιο Καναβάρο δεν χάρισε μόνο τη νίκη 2-1 στη Γιουβέντους, αλλά κι έφτασε τα τρία γκολ φέτος.

Το θέμα, όπως οι ίδιοι λένε, είναι καθαρά ηθικό, αφού δεν θέλουν να βρεθούν στον ίδιο χώρο με ανθρώπους με τους οποίους είναι σε κόντρα.

Για έναν παίκτη, που έχει ελάχιστη σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα (σε 14 χρόνια καριέρας στη serie A είχε πετύχει πριν από αυτά τα δύο μόλις 10 γκολ), ασφαλώς τα δύο γκολ σε 90' αποτελούν "είδηση".

Τα πράγματα κάπως έτσι είναι, αφού στην περίπτωση συνύπαρξης στην ίδια εξέδρα των οργανωμένων οπαδών όλων των συνδέσμων, θα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε γεγονότα ανάλογα μ' αυτά που συνέβησαν και στο προχθεσινό ματς με τον Πανιώνιο.

Ο 33χρονος Ναπολιτάνος αμυντικός έμαθε στα… γεράματα και να σκοράρει, παρότι το μπόι του (1,73) δεν τον ευνοεί για το ψηλό παιχνίδι.

Όταν, δηλαδή, κάποιοι στη θύρα 3 πήραν το μέρος της "Ορίτζιναλ" και ακολούθησε ξυλοδαρμός: "Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνουμε ρεζίλι", είπε κορυφαίο στέλεχος της "Ορίτζιναλ 21".

Στον αγωνιστικό τομέα ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς δεν δίστασε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο να δώσει θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες του, για την ανατροπή του εις βάρος τους σκορ. Η ομάδα έχει καλή ψυχολογία εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το οποίο θα κρίνει πολλά για τη μετέπειτα πορεία της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Παρ' όλα αυτά, χθες στα αποδυτήρια υπήρξε μία συζήτηση μεταξύ κάποιων ποδοσφαιριστών για τη διαρροή του θέματος της μεταξύ τους "σύσκεψης", την παραμονή του αγώνα με τον Πανιώνιο στο ξενοδοχείο.

Αυτή είχε ως θέμα τη στάση που θα πρέπει να κρατήσουν στο θέμα Μπάγιεβιτς και των οργανωμένων οπαδών. Η χθεσινή κουβέντα έγινε, γιατί το "θέμα βγήκε εκτός", ενώ όλοι είχαν δώσει λόγο τιμής ότι θα κρατηθεί μυστικό. Ένα χαρακτηριστικό ερώτημα που τέθηκε είναι πώς κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί προανήγγειλαν τη συνάντηση πριν αυτή γίνει, αλλά και γιατί αναφέρθηκε μόνο ο Τσάρτας ότι διαφώνησε, ενώ υπήρξαν και άλλοι διαφωνούντες.

*** Σε ό,τι αφορά τον ιατρικό τομέα, ο Ίλια Ίβιτς έχει κάκωση στον έσω πλάγιο σύνδεσμο και η συμμετοχή του στο ματς με τον Ολυμπιακό είναι αμφίβολη, ο Ζαγοράκης έχει ένα αιμάτωμα, αλλά μάλλον θα 'ναι έτοιμος όπως και ο Κρέικ.

ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ

Ενώ στην ΑΕΚ περίμεναν ότι θα πάρουν τελικά τα χρήματα από το Mega για την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα με τη Μάλαγα, χθες ο Γιώργος Σκρέκης προχώρησε σε νέο εξώδικο, αυτή τη φορά προς την Τράπεζα Πειραιώς γεγονός που εξόργισε τον Γρανίτσα, ο οποίος έδωσε εντολή διακοπής συνεργασίας με το γραφείο και ξεκίνημα δικαστικής διαμάχης.