Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Η διεύθυνση δημόσιας υγείας της νομαρχίας υπέβαλλε 71 μηνυτήριες αναφορές για ανθυγιεινές εστίες και άλλες 74 για παραβάσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Όσο λιγότερο τρώμε τόσο περισσότερα χρόνια θα ζήσουμε…

28. Ο δημιουργός Θεός φροντίζει για τους ανθρώπους όλου του κόσμου

Της ΦΑΝΗΣ ΣΟΒΙΤΣΛΗ

Στην περίπτωση που ανήκετε σε εκείνους που ανησυχούν επειδή τα χρόνια περνούν πολύ γρήγορα και πλησιάζετε την κατηφορική ζώνη, ίσως να σας ενδιαφέρει ένα από τα πολλά προϊόντα που διαφημίζονται και κυκλοφορούν μέσω του Διαδικτύου. Τα χρόνια που ακολούθησαν την επιστροφή από τη Βαβυλώνα ήταν δύσκολα.

Περισσότερες από 140 μηνύσεις σε βάρος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατοικιών και δημόσιων χώρων υπέβαλε η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της νομαρχίας Θεσσαλονίκης το 2005, καθώς από τους ελέγχους διαπιστώθηκε βρομιά σε χώρους εστίασης, κουζίνες και WC.

Λέγεται Longevity και η συσκευασία, που περιέχει 90 χάπια, κοστίζει περίπου 45 ευρώ. Οι Ιουδαίοι προσπαθούσαν να αποφύγουν τα λάθη του παρελθόντος που τους είχαν οδηγήσει στην καταστροφή.

Επίσης, πέρυσι, "σφράγισε" περί τα δέκα καταστήματα για παραβάσεις που αφορούν την επικινδυνότητα της δημόσιας υγείας. Τι ακριβώς προσφέρει το προϊόν;

Γι' αυτό οργανώθηκαν, όπως είδαμε, γύρω από το Ναό και το Νόμο.

Αρκετές μηνύσεις όμως έγιναν σε βάρος καταστημάτων, επειδή τα κλιμάκια της υπηρεσίας διαπίστωσαν ότι οι χώροι τους είναι ανθυγιεινοί για τους θαμώνες και εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Ενισχύει και προστατεύει τα εξωτερικά τοιχώματα των κυττάρων.

Όμως οδηγήθηκαν σε υπερβολές.

Οι βρόμικοι χώροι, εκτός από καταστήματα αφορούσαν και σπίτια, περιοχές με σκουπίδια, σπασμένους αγωγούς αποχέτευσης κ.ά.

Σύμφωνα με τη διαφήμιση, απόλυτα ικανοποιημένοι είχαν μείνει με τη χρησιμοποίησή του οι συχωρεμένοι Τζον Γουέιν, Γιουλ Μπρίνερ, Άντονι Κουίν και Νάταλι Γουντ.

Πίστευαν πως δεν έπρεπε να δημιουργούν σχέσεις με ξένους και έβλεπαν με επιφύλαξη τους άλλους λαούς.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντινομάρχη Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής Μιχάλη Τζόλα, όλες οι παραβάσεις που εντοπίζονται αφορούν τις υγειονομικές διατάξεις, δηλαδή βρόμικους χώρους εστίασης, όπως κουζίνες, τουαλέτες κ.ά.

Σας κέντρισε το ενδιαφέρον;

Έφτασαν μάλιστα να θεωρήσουν άκυρους όλους τους γάμους που είχαν γίνει με ξένους.

Επίσης, όπως ανέφερε, συνήθης παράβαση είναι και η αυθαίρετη τροποποίηση των όρων λειτουργίας των καταστημάτων από τους καταστηματάρχες.

Και όμως, ομάδα ειδικών από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα εξέδωσαν ανακοίνωση που τονίζει πως «δεν υπάρχει αποτελεσματικό "ελιξίριο νεότητας" ή κάτι που να προλαβαίνει τα γηρατειά».

Σιγά σιγά πολλοί διαμόρφωσαν την πεποίθηση ότι:

Συγκεκριμένα η υπηρεσία υπέβαλε 71 μηνυτήριες αναφορές για ανθυγιεινές εστίες και άλλες 74 για παραβάσεις καταστημάτων που αφορούν για παράδειγμα σε μη κατάλληλο εξοπλισμό στην κουζίνα, παλιά υλικά ή μη σωστό εξαερισμό κ.ά.

Στοίχημα.

«Ο Θεός υπάρχει μόνο για τον Ισραήλ.

"Είναι γεγονός ότι οι έλεγχοι που διενεργεί η υπηρεσία έχουν αποτέλεσμα και για αυτό φροντίζουμε να είναι εντατικοί με δέκα κλιμάκια σε ημερήσια βάση", τόνισε ο αντινομάρχης Μιχάλης Τζόλας και πρόσθεσε ότι σήμερα ο πολίτης που απευθύνεται στη νομαρχία εξυπηρετείται μέσα σε πέντε ή το πολύ σε δέκα μέρες, ενώ παλαιότερα η παρέμβαση γινόταν σε διάστημα έξι μηνών.

Παρ' όλα αυτά, ο άνθρωπος βλέπει πάντοτε με αισιοδοξία το μέλλον.

Μόνο μ' εμάς έκλεισε Διαθήκη, μόνο σ' εμάς έδωσε το Νόμο του.

"Σαφάρι" ελέγχων

Παραθέτουμε τη δήλωση του γεροντολόγου στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο Τζέι Ολάνσκι, ο οποίος είναι ακόμα επιφυλακτικός για το πόσο χρόνων μπορεί να περιμένει να φτάσει ο άνθρωπος.

Μόνο τον Ισραήλ αγαπά, ενώ λίγο νοιάζεται για τους άλλους λαούς.

Καθ' όλη τη διάρκεια του 2005 έγιναν συνολικά 3.276 υγειονομικοί έλεγχοι σε καταστήματα και λοιπές επιχειρήσεις, που αφορούσαν τη γνωμοδότηση καταλληλότητας και να εκδοθεί από τον αρμόδιο φορέα (δήμο ή άλλη αρχή) η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων, βιοτεχνιών, βιομηχανιών τροφίμων ποτών, επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών όπως εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, καφέ κέντρα διασκέδασης, κομμωτήρια, γυμναστήρια κ.ά.

Τον περασμένο χρόνο, ο Ολάνσκι είχε στοιχηματίσει 150 δολάρια πως ο Στιβ Όσταντ, βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Άινταχο, δεν θα μπορέσει να φτάσει τα 150 χρόνια ζωής και ότι το ανώτατο όριο που μπορεί να ελπίζει ο άνθρωπος είναι τα 130 χρόνια.

Ο Μεσσίας που θα έρθει θα σώσει μόνο τους Ιουδαίους».

Επίσης το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία της διεύθυνσης Υγείας, διενεργήθηκαν 1.509 αυτοψίες σε κατοικίες και δημόσιους χώρους, έπειτα από αιτήσεις - καταγγελίες πολιτών, προκειμένου να εξαλειφθούν ανθυγιεινές εστίες και να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

Οι γεροντολόγοι ερευνητές λαμβάνουν κάθε χρόνο χρηματοδοτήσεις δισεκατομμυρίων, αν και οι πανεπιστημιακοί δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει στην ακριβή ορολογία που περιγράφει τον όρο «γηράσκω», χώρια τις διαφωνίες για τη μέθοδο καταπολέμησης της ανθρώπινης γήρανσης.

Έτσι, όμως, κατέληξαν να πιστεύουν ότι ο Θεός ήταν αποκλειστικά Θεός ενός έθνους, του ιουδαϊκού.

Ακόμα έγιναν 109 έλεγχοι σε επιχειρήσεις με σκοπό να εξεταστούν διάφορες ενστάσεις για χορήγηση αδειών λειτουργίας, 380 για τη χορήγηση βεβαιώσεων καταλληλότητας σε καντίνες και οχήματα μεταφοράς τροφίμων και ποτών, ενώ διενεργήθηκαν και 310 δειγματοληψίες θαλασσινού νερού ακτών κολύμβησης για το πρόγραμμα "Γαλάζιες Σημαίες".

Είναι, άραγε, μια αναπότρεπτη διαδικασία ή μήπως μέρος μιας διαδικασίας αφύσικης αναταραχής των κυττάρων;

Παρ' όλα αυτά ανάμεσα στους Ιουδαίους υπήρχαν κάποιοι που έβλεπαν τα πράγματα διαφορετικά.

Τα αποτελέσματα έδειξαν μάλιστα ότι τα νερά είναι απολύτως κατάλληλα για κολύμβηση.

Πάντως, ο Ολάνσκι και πολλοί συνεργάτες του υποστηρίζουν πως υπάρχει τρόπος επιβράδυνσης της γήρανσης του οργανισμού.

Δεν ξεχνούσαν όσα είχαν πει οι προφήτες για το Θεό.

Από την "τσιμπίδα" των κλιμακίων της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας δεν ξέφυγε ούτε και το πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών, αλλά ούτε και οι σταβλικές εγκαταστάσεις της υπαίθρου του νομού.

Το αμερικανικό περιοδικό «Επιστήμη» του περασμένου μήνα επιβεβαιώνει τη θεωρία που θέλει ως αντιγηραντική μέθοδο τον δραστικό περιορισμό των θερμίδων που λαμβάνει ο ανθρώπινος οργανισμός καθημερινά.

Ότι δηλαδή είναι πατέρας όλων των ανθρώπων, και ότι ο Ισραήλ είναι εκλεκτός λαός, επειδή ο Θεός τον διάλεξε για μια σπουδαία αποστολή, που θα ωφελήσει όλο τον κόσμο κι όχι μόνο τους ίδιους.

Πρόκειται για την επιβεβαίωση μιας θεωρίας που ανακοινώθηκε πριν από 60 χρόνια, σύμφωνα με την οποία, πειραματόζωα των οποίων η διατροφή έτεινε στα όρια της λιμοκτονίας σχεδόν διπλασίασαν το προσδόκιμο της ζωής τους.

Αυτοί οι Ιουδαίοι διαμαρτύρονταν για τις αντιλήψεις των συμπατριωτών τους. Μια τέτοια διαμαρτυρία βρίσκουμε και στο βιβλίο Ιωνάς. Πρόκειται για ένα μικρό βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης που γράφτηκε μετά τη βαβυλώνια αιχμαλωσία.