Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Καλλιτεχνική είδηση

( το "αδειο δωμάτιο" του μάλαμα στην ανδρέου γεωργίου 56 :: 9/1/2006 19:08:08) 

Μαζί με την τελευταία του δουλειά παρουσιάζει στον πολυχώρο στιγμές της δεκαεξαετούς παρουσίας του στην ελληνική δισκογραφία.

Κοιμόμαστε λιγότερο, υποφέρουμε περισσότερο

δ) Ο Ναός του Θεού: το έργο ζωής του Σολομώντα

Το "Αδειο δωμάτιο" του Μάλαμα στην Ανδρέου Γεωργίου 56

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΛΑΚΗ

Ο Δαβίδ είχε ονειρευτεί να κτίσει ένα ναό για τον Κύριο.

Ο Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός για λίγες μέρες στο Μύλο

Κοιμόμαστε όλο και λιγότερο, όλο και χειρότερα - και αυτό έχει επίπτωση στην υγεία μας.

Ωστόσο, αυτός που έμελλε να πραγματοποιήσει το όνειρό του ήταν ο γιος του, ο Σολομών.

Το «Άδειο δωμάτιο» θα έχουν την ευκαιρία να… γεμίσουν με την παρουσία τους και να απολαύσουν όσοι βρεθούν απόψε και στις 16-17 Ιανουαρίου στο Κλαμπ του Μύλου.

Έρευνες δείχνουν πως ο σύγχρονος άνθρωπος κοιμάται 20% λιγότερο, σε σχέση με παλαιότερα, ενώ ένας στους τρεις παρουσιάζει διαταραχές του ύπνου.

Εφτά χρόνια χρειάστηκαν για την ολοκλήρωσή του.

Εκεί θα τους υποδεχθεί ο ιδιαίτερα δημοφιλής στη νεολαία καλλιτέχνης Σωκράτης Μάλαμας, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους τραγουδοποιούς, ο οποίος εμφανίζεται στο γνωστό χώρο ήδη από χθες.

Αυτό προκύπτει από μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 35.327 ενήλικες, σε 10 χώρες και 4 ηπείρους.

Ογδόντα χιλιάδες λατόμοι έκοψαν και πελέκησαν τις πέτρες.

Ο δημιουργός της «Πριγκηπέσας» και άλλων επιτυχιών, που καθιερώθηκε τόσο με την ερμηνεία του όσο και με τις ξεχωριστές συνθέσεις του, θα κάνει διάφορες στάσεις στο σύνολο της δεκαεξαετούς παρουσίας του στην ελληνική δισκογραφία.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, μόνο το 10,4% των Αυστριακών δηλώνουν ότι δεν κοιμούνται καλά, σε αντίθεση με τους Βέλγους, για τους οποίους το ποσοστό αυτό φτάνει το 32,9%.

Ξυλεία μεταφέρθηκε από το όρος Λίβανο.

Θα ξεκινήσει με μια «προβολή» των «Ασπρόμαυρων ιστοριών» του, πριν μας διηγηθεί τα «Παραμύθια» του, τα οποία θα είναι «Της μέρας και της νύχτας».

Οι Βραζιλιάνοι έχουν την πρωτιά στην αϋπνία, ενώ τελευταίοι έρχονται οι Ιάπωνες.

Τριάντα χιλιάδες εργάτες δούλεψαν για το χτίσιμό του και τρισήμισυ χιλιάδες επιστάτες επέβλεπαν το έργο.

Αφού διαγράψει τον «Κύκλο» των τριών πρώτων άλμπουμ του θα περάσει σε έναν ακόμη προσωπικό δίσκο, που φέρει το όνομά του, «Σωκράτης Μάλαμας». Τα παραπάνω ανέφερε χθες ο καθηγητής Ψυχιατρικής Κ. Σολδάτος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ύπνου, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου.

Ο Ναός χτίστηκε στο πιο ψηλό σημείο της Ιερουσαλήμ, πάνω στο λόφο Σιών, δίπλα στο παλάτι του βασιλιά.

Στο ενδιάμεσο δεν θα παραλείψει να αναφερθεί στους «13.000 μήνες» και στο «Φύλακα και βασιλιά», καταλήγοντας στο «Ένα». Όπως δήλωσε, οι αυξημένες εργασιακές απαιτήσεις και τα ακανόνιστα ωράρια εντείνουν το πρόβλημα της αϋπνίας.

Σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, ήταν ένα πέτρινο μακρόστενο κτίριο που χωριζόταν σε τρία τμήματα: τον πρόναο, τα Άγια και τα Άγια των Αγίων, όπου φυλασσόταν η Κιβωτός της Διαθήκης.

Δεν θα αρκεστεί όμως μόνο σε τραγούδια που έγιναν γνωστά στο παρελθόν, αλλά θα μας συστήσει και τον πρόσφατο δίσκο του, με τίτλο «Το άδειο δωμάτιο». Μάλιστα, το 33% όσων υποφέρουν περιστασιακά από αϋπνίες και δεν τις αντιμετωπίζουν κινδυνεύουν να έχουν αϋπνία σε χρόνια βάση.

Οι τοίχοι του Ναού ήταν ντυμένοι με ξύλο κέδρου.

Ο δίσκος περιλαμβάνει δώδεκα καινούργια κομμάτια, στα οποία τους στίχους έγραψαν, εκτός από τον ίδιο, ο Γιάννης Μελισσίδης και η Φωτεινή Λαμπρίδη. Επιπλέον, το 25% των ατυχημάτων οφείλονται σε υπνηλία που μπορεί να συνδέεται με ανεπαρκή νυχτερινό ύπνο.

Κέδρινη ήταν και η σκεπή.

Μαζί του τραγουδά η Μαρία Λούκα, ενώ συνταξιδιώτες του είναι τα μέλη μιας εκπληκτικής μπάντας με τους: Γιάννη Παπατριανταφύλλου, Κλέωνα Αντωνίου, Δαμιανό Dudu, Δημήτρη Αναγνωστόπουλο, Θάνο Μιχαηλίδη, Νίκο Παραουλάκη (ο Κλέων Αντωνίου στις κιθάρες είναι το νέο μέλος, που ήλθε από το συγκρότημα Mode Plagal).

Για την αντιμετώπιση της αϋπνίας υπάρχουν εξειδικευμένες θεραπείες, όπως η χορήγηση της ουσίας ζολπιδέμη.

Το κτίριο περιστοιχιζόταν από μεγάλη αυλή.

Τα εγκαίνια του Ναού έγιναν μέσα σε γενική συγκίνηση του λαού. Ο Σολομών στάθηκε μπροστά στο θυσιαστήριο του Κυρίου απέναντι σ' όλη την ισραηλιτική κοινότητα. Άπλωσε τα χέρια του στον ουρανό και είπε: «Κύριε, Θεέ του Ισραήλ, δεν υπάρχει Θεός όμοιος με σένα στον ουρανό πάνω κι εδώ κάτω στη γη. Τηρείς τη Διαθήκη σου με τους δούλους σου και δεν παύεις να τουρ αγαπάς… Ας είναι στραμμένο το βλέμμα σου πάνω σ' ετούτο το Ναό μέρα και νύχτα».

Μια ολόκληρη βδομάδα διήρκεσαν οι γιορτές. Από τότε και μετά η καρδιά του ισραηλιτικού λαού χτυπούσε στην Ιερουσαλήμ. Οι Ισραηλίτες, όπου κι αν ζούσαν, όταν ήθελαν να προσευχηθούν, στρέφονταν προς τη μεριά της ιερής τους πόλης όπου βρισκόταν ο Ναός του Κυρίου.

Δυστυχώς, όμως, η συγκέντρωση τόσο μεγάλης εξουσίας και δόξας έφθειρε το Σολομώντα. Έτσι, … όταν γέρασε, λάτρεψε άλλους θεούς κι η καρδιά του δεν ήταν αφοσιωμένη στον Κύριο…

Όταν πέθανε, τον έθαψαν κοντά στον πατέρα του στην Πόλη Δαβίδ.