Parallel Search

Search

Go
Show

Διάφορα :: Κοσμικά

( ευχαριστηρια ) 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ Ποδηλασία κατά του καρκίνου!

Κείμενο 7 [Ψάχνοντας το Νέμο]

Το Δ.Σ. του ΑΣΥΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ (ΑτΠ), τηλ.209-946, αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά, για δωρεές στη μνήμη αγαπημένης Όλγας Δ. Μυλοπούλου: την οικογένεια του κ. Πέτρου Ζαχαριάδη για 30.000 δρχ., την οικογένεια της κ. Μιράντας Λαζάρου για 15.000 δρχ., την οικογένεια του κ. Αργύρη Χαλκιά για 15.000 δρχ. και τον κ. Κωνσταντίνο και την κ. Αλέκα Μήκα για 30.000 δρχ., καθώς και τον κ. Στράτο και την κ. Θάνη Μακιού για 20.000 δρχ. στη μνήμη Γεωργίου Γεωργιάδη, τους κ. Βασίλειο και Γεώργιο Κατζικά για 10.000 δρχ. στη μνήμη του πατέρα τους Νικολάου Κατζικά, την κ. Αλίκη Στογιάννη για 15.000 δρχ. στη μνήμη Νίκης Κουνουγέρη και για την συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο του ιατρού Κωνσταντίνου Χατζάρα, την κ. Κούλα Χατζάρα και τα παιδιά της Παναγιώτη, Σταυρούλα και Παύλο Χατζάρα για 20.000 δρχ. στη μνήμη του αγαπημένου τους συζύγου και πατέρα και τον κ. Μιλτιάδη Ζιούρδο και την κ. Άρτεμη Σαλαμάνη - Ζιούρδου για 15.000 δρχ. στη μνήμη του αλησμόνητου θείου τους.

Τρεις ώρες την εβδομάδα. Το ποδήλατο περιορίζει κατά 34% τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού

2003 (Έγχρ.) 104'

Επίσης για οικονομική ενίσχυση, ευχαριστεί θερμά το ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για 100.000 δρχ., την κ. Αικατερίνη Δώδου για 50.000 δρχ., την οικογένεια του κ. Αποστόλου Καμφορίδη για 30.000 δρχ., τη διεύθυνση του καταστήματος CREME για 100.000 δρχ. και τις Θάλεια και Θεανώ Πασσιά για 61.500 δρχ. ποσό που συγκέντρωσαν από τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, καθώς και την ΑΦΟΙ ΜΕΝΕΞΟΠΟΥΛΟΙ Ο.Ε. που προσέφερε 50 κιλά καρύδια για τις ανάγκες της Παιδικής Εστίας του ΑτΠ. Η ποδηλασία θα μπορούσε να περιορίσει κατά το ένα τρίτο τον κίνδυνο που διατρέχουν οι γυναίκες να προσβληθούν από καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με μια επιστημονική έρευνα. Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Άντριου Στάντον.

Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυρίων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά τους ευγενείς δωρητές της υπέρ των αγαθοεργών σκοπών του σωματείου.

Γερμανοί επιστήμονες, που διαπίστωσαν τα ευεργετικά αποτελέσματα αυτής της άσκησης στις γυναίκες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αρκούν τρεις ώρες ποδηλασίας μετρίας έντασης την εβδομάδα για να περιοριστεί κατά 34% αυτός ο κίνδυνος. Ο Νέμο, ένα τροπικό ψαράκι, ξεφεύγει από τον υπερπροστατευτικό πατέρα του για να καταλήξει στο ενυδρείο ενός οδοντίατρου.

Την κ. Θάλεια Ταβλαράκη για 10.000 στη μνήμη του θείου της Γεωργίου Αθανασούλη.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 400 γυναίκες κάτω των 45 ετών, οι οποίες βρίσκονταν στο στάδιο προ της εμμηνόπαυσης και είχαν ήδη προσβληθεί από καρκίνο του μαστού, καθώς και 800 υγιείς γυναίκες. Ο πατέρας του, παρέα με την Ντόρι, ένα ψάρι με κενά μνήμης, διασχίζει όλο τον ωκεανό προς αναζήτησή του.

Το Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Σωματείου "ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" (ΑτΠ), τηλ.209-946,

Το ερώτημα που τους τέθηκε ήταν τι είδους άσκηση είχαν κάνει στις ηλικίες 12-19 ετών και 20-30 ετών και αν αυτή η άσκηση ήταν ελαφριά, μέτρια ή εντατική. Η ωραιότερη ψηφιακή ταινία της συνεργασίας Pixar και Ντίσνεϊ. Στα συμπεράσματα της έρευνάς τους, τα οποία δημοσιεύθηκαν στην «Αμερικανική Εφημερίδα Επιδημιολογίας», οι ερευνητές από το γερμανικό Αντικαρκινικό Κέντρο της Χαϊδελβέργης λένε:

περ. Αθηνόραμα, Οκτώβριος 2003

«Διαπιστώσαμε ότι ο κίνδυνος περιοριζόταν όσο αυξανόταν η δραστηριότητα της ποδηλασίας. Ίσως η ποδηλασία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα». Πάντως, άλλοι επιστήμονες, όπως η Κλερ Στίβενσον από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, υποστηρίζουν ότι η ποδηλασία έχει και αυτή τα ίδια ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία όπως κάθε άλλη σωματική άσκηση και ότι ίσως οι γυναίκες που έλαβαν μέρος στην έρευνα απλώς έτυχε να θυμηθούν την ποδηλασία, επειδή αυτή είναι μια συνηθισμένη δραστηριότητα.