Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Διαφήμιση

( απογείωση του φουα-γκρά στο ίντερνετ ) 

Απογείωση του φουα-γκρά στο Ίντερνετ Το ΚΚΕ μετά το Ναύπλιο

Δρ. Θάνος Δημοσθένης

Οι πωλήσεις των γαλλικών εδεσμάτων έχουν εισέλθει για τα καλά στην ψηφιακή εποχή, με κυριαρχία του φουα-γκρά και των κρασιών.

ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Παπαχρήστου Παναγιώτης

Οι εραστές των εκλεπτυσμένων γεύσεων της γαλλικής κουζίνας, βρίσκουν και παραγγέλνουν μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα στη διεύθυνση http://www.laperigourdine.com, μανιτάρια τρούφες, σάλτσες και άλλα πολλά ορεκτικά της Περιγουρντίν, περιοχής της Νότιας Γαλλίας, γνωστής στους γκουρμέ όλου του κόσμου.

Την αξιοποίηση της πείρας του Ναυπλίου για την περαιτέρω μαζικοποίηση τέτοιων κινημάτων επιδιώκει το ΚΚΕ, εν όψει και της Συνόδου Κορυφής στη Θεσσαλονίκη, "βγάζοντας τον κόσμο από τον καναπέ και την… αφασία της τηλεόρασης".

Δρ. Σκούντζος Παναγιώτης

Το website έχει δεχθεί περισσότερες από 3.500 επισκέψεις τους δύο τελευταίους μήνες και το 10% των επισκεπτών έχουν κάνει, κατά μέσω όρο, αγορές ύψους 345 γαλλικών φράγκων ο καθένας.

Θέλει να γίνει φανερό "ποιους εξυπηρετεί ο αναμενόμενος ιμπεριαλιστικός πόλεμος στο Ιράκ" και γιατί "δεν πρέπει να εμπλακεί η χώρα μας".

Φυσική

Την ίδια στιγμή θέλει να δώσει μία απάντηση στην Κοπεγχάγη, που "παρουσιάσθηκε ως πανάκεια για κάθε ασθένεια". Με απόφαση της ελληνικής κυβερνήσεως τα διδακτικά βιβλία του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου τυπώνονται από τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων και διανέμονται δωρεάν. Γι' αυτό επιδιώκει "να καταγραφεί με έντονο τρόπο η αντίθεσή του στη διεύρυνση της Ε.Ε., την ευρωδιχοτόμηση της Κύπρου" καθώς επίσης και "να αξιοποιηθούν οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις σε όφελος του εργατικού κινήματος".

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Παράλληλα, προχωρεί σε κινήσεις που αφορούν στο λαϊκό κίνημα. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ Θέλει "να υπάρξει συσπείρωση του εργατικού κινήματος ενάντια στις αναδιαρθρώσεις των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνικής ασφάλισης που προωθούνται από την Ε.Ε., την κυβέρνηση και τις συμβιβασμένες - όπως τις θεωρεί - ηγεσίες του συνδικαλισμού".

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Την ίδια στιγμή επιχειρεί την ανάπτυξη του αγροτικού μαζικού κινήματος, που "θα συσπειρώνει τη μικρομεσαία αγροτιά στη σύγκρουσή της με την Κοινοτική Αγροτική Πολιτική", ενώ ελπίζει "να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να καταγραφεί μία θετική εμπλοκή φορέων (μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και λαϊκών οργανώσεων) στη διαμόρφωση ενός παλλαϊκού κινήματος για ριζικές αλλαγές στην Παιδεία και στην κοινωνία".

ΑΘΗΝΑ

Ακόμη, επειδή "οι εξελίξεις τρέχουν σε βάρος του λαϊκού κινήματος, το ΚΚΕ δεν θα μείνει θεατής, αλλά θα συνεχίσει να αποκαλύπτει, να συσπειρώνει και να προωθεί συμμαχίες, που θα αναπτύσσουν την ταξική πάλη, ενισχύοντας την αντίθεση του λαού με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό".

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ:

Οι στόχοι αυτοί εφόσον επιτευχθούν - πιστεύουν στο Πολιτικό Γραφείο - θα συμβάλουν στο "να απεγκλωβιστούν λαϊκές δυνάμεις που σήμερα προσπαθείται να διοχετευθούν σε ψευδεπίγραφα "αριστερά", "κεντροαριστερά" ή "κεντροδεξιά" αναχώματα".

Θάνος Δημοσθένης Φυσικός, Δρ. Μαθηματικών ΕΜΠ, υπεύθυνος ΕΚΦΕ, Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γ' Αθηνών

Παπαχρήστου Παναγιώτης, Φυσικής, Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σκούντζος Παναγιώτης, Δρ. Φυσικός Ραδιοηλεκτρολόγος, Καθηγητής ΤΕΙ Πειραιά

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ:

Παπαχρήστου Παναγιώτης, Φυσικός, Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΡΙΣΗΣ:

Γεωργακάκος Πέτρος, Φυσικός, Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Κουλούρης Κων/νος, Φυσικός, Καθηγητής ΤΕΙ Πειραιά

Σιγάλας Χρήστος, Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών

ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:

Μπουσούνη Ευαγγελία, Φιλόλογος, Καθηγήτρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ:

Λιάρου Ελένη