Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Οικονομική είδηση

( εκτίναξη της σοφοκλέους πάνω από τις 2.000 μονάδες ) 

Εκτίναξη της Σοφοκλέους πάνω από τις 2.000 μονάδες Ροκ, ώριμο και …πλού$10

14.1 Κριτήρια αξιολόγησης προγράμματος

Η αναταραχή που προκάλεσε η παγκόσμια οικονομική κρίση, με τις ανυπολόγιστες ζημιές των χωρών και των επιχειρήσεων του χρηματοοικονομικού τομέα, φαίνεται να βαίνει προς αποκλιμάκωση.

Το πάλαι ποτέ κραταιό βρετανικό ροκ κι αν… ωρίμασε, εξακολουθεί να πουλάει εντυπωσιακά. Κυρίως στο νεώτερο αμερικανικό κοινό, που αποδεικνύεται το νέο "χρυσωρυχείο" των ρόκερς

Ένα πρόγραμμα αξιολογείται όχι μόνο από το αν λειτουργεί ή όχι, πράγμα αυτονόητο, αλλά και από το αν πληρεί κάποια κριτήρια. Ως αποτέλεσμα είχε την μείωση κατά 0,25% των αμερικανικών επιτοκίων, εξέλιξη που δημιούργησε -αν μη τι άλλο- νέες προϋποθέσεις στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΕΡΕΙΔΗΣ

Ένα πρόγραμμα όπως όλα τα προϊόντα αξιολογείται και από τον κατασκευαστή του αλλά και από το χρήστη του.

Συγκεκριμένα, η απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής να μειώσει τα βασικά επιτόκιά της προκάλεσε, εκρηκτική άνοδο του Dow Jones κατά 4,15%, ενώ δημιούργησε κλίμα ευφορίας σε όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου.

Πρώτος σε εισπράξεις το 2002 (108,8 εκατ. ευρώ!) χάρη στις αμερικανικές συναυλίες του ήταν ο Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ

Επομένως τα κριτήρια αξιολόγησης πρέπει να καλύπτουν και τις δύο πλευρές.

Βεβαίως, στην Ευρώπη προκάλεσε προβληματισμό, καθώς, εξαιτίας της συγκεκριμένης μείωσης των επιτοκίων, τα αμερικανικά προϊόντα γίνονται ανταγωνιστικότερα έναντι των ευρωπαϊκών.

Οι γερόλυκοι του ροκ πουλάνε ακόμα.

Έτσι ένα ποιοτικό λογισμικό πρέπει να έχει:

Το γεγονός αυτό δίνει προβάδισμα στα περιφερειακά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (όπως της Σοφοκλέους και του Ελσίνκι), που θα αντιμετωπίσουν σε μικρότερο βαθμό την απειλή του ανταγωνισμού.

Και μάλιστα περισσότερο. - Απλότητα ­ Τυπικότητα (απλές δομές, ίδια αντιμετώπιση ίδιων προβλημάτων)

Τα θετικά αποτελέσματα ήταν ορατά από την πρώτη στιγμή στη Σοφοκλέους, η οποία ξεπέρασε και πάλι το όριο των 2.000 μονάδων στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής.

Και με εξαιρετικά "τσουχτερά" εισιτήρια, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου βρήκαν το νέο "χρυσωρυχείο", που ανεβάζει τις εισπράξεις τους, από ζωντανές εμφανίσεις, πάνω κι από κείνες νεώτερων Αμερικανών καλλιτεχνών. - Φιλικότητα (ανοχή στα λάθη, πληροφόρηση και πολλά άλλα)

Στο θετικό κλίμα συνέβαλε και η συμφωνία του Λευκού Οίκου με το Κογκρέσο για την ενίσχυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με 18 δισ. δολ.

Σε μιαν εποχή που οι πωλήσεις cd εμφανίζουν μείωση κατά 10% (τουλάχιστον στις ΗΠΑ), οι πωλήσεις των εισιτηρίων για τις συναυλίες τους έχουν αυξηθεί κατά 20%.

- Ευελιξία (δυνατότητα επεκτάσεων και τροποποιήσεων)

Και τα Αμερικανόπουλα πληρώνουν ώς και 480 ευρώ για να δουν από κοντά το αγαπημένο τους ροκ (ή ποπ) ίνδαλμα από τη Γηραιά Ήπειρο.

- Αξιοπιστία (εκτέλεση χωρίς λάθη)

"Οι "παλιοί" Βρετανοί ροκάδες πάνε καλά στον χώρο των αμερικανικών ποπ επιχειρήσεων", είναι το πόρισμα από τη λεπτομερή ανάλυση του τζίρου πέρυσι στην Αμερική, σε έρευνα της εταιρείας μουσικών μελετών Pollstar της Καλιφόρνιας.

- Ταχύτητα

"Δίχως την αριστοκρατία της βρετανικής ροκ, οι Αμερικανοί μάνατζερ δεν θα ήταν τόσο πλούσιοι όσο σήμερα", όπως λέει με νόημα εκπρόσωπος της Pollstar.

Οι προτεινόμενες λύσεις των προβλημάτων του κεφαλαίου, ακολουθούν σε μεγάλο βαθμό τα κριτήρια αξιολόγησης προγράμματος, προσπαθώντας να κρατήσουν μια ισορροπία μεταξύ τους.

Η έρευνα έδειξε πως ο μέσος όρος ηλικίας των καλλιτεχνών, που εμφανίζονται στις πρώτες θέσεις του Τοπ 100, είναι 55 έτη (ο νεώτερος στο Τοπ 10 των εισπράξεων, Έλβις Κοστέλο, έκλεισε τα 48, ενώ ο Μικ Τζάγκερ και ο Κίθ Ρίτσαρντς των Rolling Stones, που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση, γίνονται 60 ετών). Τα κριτήρια της απλότητας και τυπικότητας, της ευελιξίας, της αξιοπιστίας και της ταχύτητας, αφορούν τεχνικά θέματα και είναι τα κριτήρια που χρησιμοποιεί ο προγραμματιστής, ο κατασκευαστής του προγράμματος, προκειμένου να αξιολογήσει το έργο του.

Ο 30χρονος Αμερικανός ράπερ Έμινεμ μπορεί να έχει πουλήσει όσο οι δέκα "καλύτεροι" Βρετανοί ρόκερς μαζί, αλλά η περσινή περιοδεία του υπολείπεται σε εισπράξεις κατά πολύ εκείνης του σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ, που αναδείχθηκε στη δημοφιλέστερη σε αμερικανικό έδαφος.

Το κριτήριο της φιλικότητας είναι το κατ’ εξοχήν κριτήριο που αξιολογείται από το χρήστη της εφαρμογής.

Με μέση τιμή εισιτηρίου 139 ευρώ, το πρώην "Σκαθάρι" υπερκέρασε τη Σερ και τη Μαντόνα, με τζίρο 108,8 εκατ. ευρώ!

Το τελευταίο λόγω της πολυπλοκότητας του έχει αναπτυχθεί διεξοδικά σε ξεχωριστό κεφάλαιο.

Οι Moody Blues, που παραμένουν στις επάλξεις, κυρίως σε καζίνο στην Αμερική, πέρυσι έκαναν τζίρο 6,4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Pollstar.

Εδώ θα αναπτύξουμε και θα δώσουμε παραδείγματα για τα υπόλοιπα.

Οι δε Deep Purple βρίσκονται εσχάτως στο Λος Άντζελες και κάνουν πρόβες, ώστε να είναι πανέτοιμοι για την καλοκαιρινή τους περιοδεία.

Αρκετές φορές προσπαθώντας να τηρήσει κανείς τα κριτήρια αυτά, βρίσκεται μπροστά σε διλήμματα.

Στα ίδια χνάρια λέγεται πως θα βαδίσουν και οι Led Zeppelin, οι οποίοι επιθυμούν να διπλασιάσουν τις οικονομίες που έχουν μαζέψει στο -ένδοξο- παρελθόν, με καλοκαιρινή επίσης περιοδεία τους στις Ηνωμένες Πολιτείες και με εισιτήριο κατά πολύ ακριβότερο του Έμινεμ…

Πράγματι στην προσπάθεια να ικανοποιηθεί κάποιο από αυτά, μπορεί το πρόγραμμά να υστερήσει σε κάποιο άλλο.

Top 5

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, η πείρα σε συνδυασμό με τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού, θα δώσουν την απάντηση στο δίλημμα.

Με βάση τη σειρά εισπράξεων από συναυλίες στις ΗΠΑ, το 2002: - Πολ ΜακΚάρτνεϊ: 109 εκατ. ευρώ - Rolling Stones: 93 εκατ. ευρώ - Έλτον Τζον: 75 εκατ. ευρώ - Who: 32 εκατ. ευρώ - Πίτερ Γκάμπριελ: 16 εκατ. ευρώ