Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Σύντομη είδηση

( τώρα καλείται να πληρώσει μια κλίση ) 

ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΡΙΝ 16 ΧΡΟΝΙΑ

Τα τύμπανα δυναμώνουν

12.4. Οπτική σχεδίαση της διεπαφής χρήστη

Τώρα καλείται να πληρώσει μια κλίση

30.000 Βρετανοί στρατιώτες στον Κόλπο, ενώ και ο Πάουελ πιέζει για επίθεση

Από τα βασικότερα στοιχεία τα οποία πρέπει με προσοχή να συνεκτιμώνται και να λαμβάνονται υπόψη κατά τη δημιουργία της διεπαφής χρήση μιας εφαρμογής, είναι όσα σχετίζονται με την επιλογή χρωμάτων των στοιχείων της εφαρμογής και τη σχεδίαση των μηνυμάτων λαθών.

Σε μεγάλους μπελάδες έχει βάλει η γραφειοκρατία, που επικρατεί στους δημόσιους οργανισμούς, ένα 45χρονο καθηγητή στη Θεσσαλονίκη, καθώς κλήθηκε να πληρώσει κλίση και τέλη κυκλοφορίας για αυτοκίνητα, που είχε πουλήσει μέχρι και 16 χρόνια πριν.

ΑΜΑΛΙΑ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ

Πρόκειται για τον Δημήτρη Τσολακίδη, καθηγητή γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος προχθές κλήθηκε να πληρώσει μια κλίση, επειδή προ ενός έτους πέρασε από τα διόδια της Λάρισας, χωρίς να πληρώσει.

Ο ήχος από τις μπότες των στρατιωτών στον Περσικό Κόλπο δυναμώνει, καθώς η Βρετανία ανακοίνωσε χθες ότι θα βρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα στην περιοχή 30.000 στρατιώτες της. Αλλά και στη Νέα Υόρκη, στην έδρα του ΟΗΕ, ακούγεται ολοένα και εντονότερα η βοή του πολέμου, με τον Πάουελ να πιέζει τα απρόθυμα για πόλεμο μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να "μην ολιγωρήσουν".

Μόνο, που ο κ. Τσολακίδης το εν λόγω αυτοκίνητο το έχει πουλήσει εδώ και δεκαέξι χρόνια.

Επί ποδός πολέμου. Αμερικανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται σε σκληρές συνθήκες στην έρημο του Κουβέιτ

Τώρα, όμως, όχι μόνο πρέπει να πληρώσει το ποσό της κλίσης, αλλά κινδυνεύει να του επιβληθεί και πρόστιμο, που αναλογεί σε 50 φορές την αξία του προστίμου, δηλαδή περίπου 500.000 δραχμές, αν δεν πληρώσει έγκαιρα το χρέος του.

Η Βρετανία ανακοίνωσε χθες, διά στόματος του υπουργού Άμυνας της χώρας Τζεφ Χουν, ότι πρόκειται να αποστείλει στην περιοχή του Κόλπου 26.000 στρατιώτες της, τρεις ταξιαρχίες ειδικών δυνάμεων με περίπου 4.000 άνδρες, και 120 άρματα μάχης λόγω της πιθανής στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράκ. Όμως, η περιπέτειά του δεν φαίνεται να έχει τέλος.

Μεταξύ των βρετανικών δυνάμεων, των οποίων την αποστολή στον Κόλπο ο κ. Χουν ανακοίνωσε ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων, είναι και η 7η Μεραρχία Τεθωρακισμένων που εδρεύει στη Γερμανία, η 16η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία και η 102η Μεραρχία Διοικητικής Μέριμνας.

Χθες, έλαβε ειδοποίηση από την τροχαία να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας για ένα αυτοκίνητο, που πούλησε πριν από δύο χρόνια.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η τόσο μεγάλη ανάπτυξη βρετανικών δυνάμεων στον Κόλπο δεν είναι "ένα συνηθισμένο μέτρο", πρόσθεσε όμως: "Καμία από τις ενέργειες που κάνουμε δεν σημαίνει και δέσμευση των βρετανικών δυνάμεων για πιθανή στρατιωτική δράση" στην περιοχή. Φαίνεται πως κανείς δεν ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις μεταβιβάσεις των αυτοκινήτων σε άλλα πρόσωπα.

Αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρο δήλωνε την ίδια ώρα ότι, αν και "είναι σημαντικό να περιμένουμε να δούμε ακριβώς τι θα πούνε οι επιθεωρητές, ο χρόνος τελειώνει για τον Σαντάμ Χουσεΐν".

Ωστόσο, ο ίδιος υποστηρίζει ότι για τις μεταβιβάσεις και των δύο αυτοκινήτων ακολουθήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Στις ΗΠΑ τώρα, και συγκεκριμένα στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ μιλούσε στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ο Κόλιν Πάουελ απηύθυνε έκκληση στα απρόθυμα για πόλεμο μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να επικεντρωθούν στην - όπως οι ΗΠΑ ισχυρίζονται - αποτυχία της Βαγδάτης να αφοπλιστεί, και να ετοιμαστούν να ζυγίσουν τις συνέπειες που αυτή η κατάσταση θα έχει, στις 27 Ιανουαρίου, όταν οι επιθεωρητές όπλων του ΟΗΕ θα παρουσιάσουν την έκθεσή τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Τόσο όμως η Γερμανία - νέο μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας - όσο και η Κίνα - από τα πέντε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας που έχουν δικαίωμα βέτο - δεν φαίνεται να έχουν πειστεί.

Μιλώντας την Κυριακή στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Ντόναλντ Ράμσφελντ υποστήριξε την ιδέα να μην ασκηθεί καμία δίωξη εναντίον του Σαντάμ και άλλων Ιρακινών αξιωματούχων σε περίπτωση που αυτοί επιλέξουν τον δρόμο της εξορίας. "Προκειμένου να αποτραπεί ο πόλεμος", δήλωσε ο Ράμσφελντ, "θα πρότεινα να γίνει κάποια ρύθμιση ώστε οι Ιρακινοί ηγέτες και οι οικογένειές τους να μπορέσουν να βρουν καταφύγιο σε κάποια άλλη χώρα". Την πρόταση αυτή τη στήριξαν με δηλώσεις τους τόσο ο Πάουελ όσο και ο Τζακ Στρο. Ανώτατος Ιρακινός αξιωματούχος, ωστόσο, απέκλεισε χθες το ενδεχόμενο να εξοριστεί ο Σαντάμ και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όλοι οι Ιρακινοί, από τα μικρά παιδιά έως τους ηλικιωμένους, θα πολεμήσουν για να υπερασπίσουν τον ηγέτη τους σε περίπτωση ξένης εισβολής.