Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Λιγότερο από… επτά ώρες έμεινε άνεργος ο Άλαν Γκρίνσπαν, ο οποίος έπειτα από δεκαεννέα χρόνια θητείας στην κεφαλή της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ αναλαμβάνει άμισθος σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν.

θέματα για συζήτηση και έκφραση-έκθεση (σχετικά με την εργασία και την επιλογή επαγγέλματος)

Τα νέα ανακοίνωσε στους έκπληκτους δημοσιογράφους ο ίδιος ο Μπράουν, ο οποίος δήλωσε ότι το αντικείμενο των συμβουλών του θρυλικού τραπεζίτη θα είναι οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία. Να διαβάσεις και να συζητήσεις τα εδάφια του άρθρου 23 από την "Παγκόσμια διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" (10/12/1948): Ο κ. Γκρίνσπαν θα παρέχει όμως συμβουλές και σε ιδιώτες, αυτή τη φορά με το αζημίωτο, καθώς δημιούργησε τη δική του εταιρεία συμβούλων, την Greenspan Associates.

Ο Γκρίνσπαν θα συμβουλεύει τον Μπράουν κατά τη διάρκεια τακτικών συναντήσεων και με την υποβολή σχετικών υπομνημάτων. "Είμαι κατενθουσιασμένος που ο δρ. Γκρίνσπαν αποδέχθηκε τη θέση του άμισθου συμβούλου", είπε το νούμερο δύο της βρετανικής κυβέρνησης, ο οποίος εδώ και χρόνια διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Γκρίνσπαν, προσθέτοντας ότι ο νέος του σύμβουλος υπήρξε για τη γενιά του ο "σπουδαιότερος οικονομικός ηγέτης παγκοσμίως". Ο Γκρίνσπαν αποχαιρέτησε την περασμένη Τρίτη τους συναδέλφους του στη Fed, ανακοινώνοντας τη δέκατη τέταρτη συνεχή αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, στο 4,5%.