Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Σύντομη είδηση

( αυξημένα τα ποσοστά παρανομιών στη καβάλα ) 

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Δέσμευση ότι οι συντάξεις θα εκδίδονται μέσα σε δύο μήνες

11.1.2. Κλάσεις

Αυξημένα τα ποσοστά παρανομιών στη Καβάλα

ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

Όπως ήδη αναφέραμε ένα αντικείμενο είναι αυτάρκες, έχει δηλαδή τη δική του φυσική υπόσταση και ταυτότητα.

Θλιβερός ήταν ο απολογισμός των τροχαίων ατυχημάτων που σημειώθηκαν το περασμένο έτος, στην περιφέρεια της Καβάλας. Νέα δέσμευση ότι μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού οι συντάξεις του ΙΚΑ θα εκδίδονται σε δύο μήνες ανέλαβε χθες ο διοικητής του Ιδρύματος κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος, ο οποίος χαρακτήρισε "όνειδος και μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ιδρύματος" το φαινόμενο με τις καθυστερήσεις.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι α κόμη και αν δύο αντικείμενα έχουν ακριβώς τις ίδιες τιμές στις ιδιότητές τους εξακολουθούν να παραμένουν δύο ανεξάρτητα αντικείμενα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που εξέδωσε η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας, την περασμένη χρονιά 56 άτομα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας τροχαίων ατυχημάτων και 576 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά ή ελαφρά. Μάλιστα, ο διοικητής του ΙΚΑ δήλωσε ότι αποδέχεται τις ευθύνες του για το πρόβλημα με την καθυστέρηση των συντάξεων.

Για παράδειγμα δύο μπάλες καλαθοσφαίρισης έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, κάθε φορά όμως σε ένα παιχνίδι χρησιμοποιείται μόνο μια από αυτές.

Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων των τροχαίων ατυχημάτων ανησυχεί ιδιαίτερα την τροχαία Καβάλας, καθώς αυξήθηκε σημαντικά τόσο ο αριθμός των νεκρών όσο και των τραυματιών σε σύγκριση με το 1997, που οι νεκροί είχαν ανέλθει στους 38 και οι τραυματίες στους 471. Παρουσιάζοντας χθες τον απολογισμό για το 2002 και τον προγραμματισμό για το 2003, η διοίκηση του ΙΚΑ (Μ. Νεκτάριος, Α. Χατζηανδρέου και Χ. Χαρισίου) επεσήμανε ότι με την ολοκλήρωση της μηχανοργάνωσης των υπηρεσιών του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας, το ΙΚΑ αλλάζει εικόνα.

Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την έννοια μπάλα καλαθοσφαίρισης ως το πρότυπο δημιουργίας ανεξάρτητων αντικειμένων μπάλας.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του 1998, διαπιστώθηκαν 674 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 346 για αντικανονικό προσπέρασμα, 258 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και 16.329 για διάφορες άλλες παραβάσεις του ΚΟΚ.

"Αυτή τη χρονιά", είπε ο κ. Νεκτάριος, "θα εξαλείψουμε τον μεγαλύτερο όγκο των προβλημάτων και θα δοκιμαστούμε στην πράξη".

Κάθε ανεξάρτητο αντικείμενο, αποτελεί ένα στιγμιότυπο (instance) του γενικού τύπου μπάλα καλαθοσφαίρισης.

Παράλληλα, σε ελέγχους αλκοτέστ βρέθηκαν 64 οδηγοί να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, έναντι 28 παραβάσεων που σημειώθηκαν το 1997.

Μάλιστα, ο διοικητής του ΙΚΑ τόνισε ότι με το νέο ΙΚΑ που δημιουργείται "θα εξαλειφθούν τα κυκλώματα και θα αντιμετωπισθούν τα συμφέροντα που δρουν στο Ίδρυμα".

Ο γενικός τύπος ενός αντικειμένου καλείται κλάση (class) και καθορίζει τις αρχικές ιδιότητες και τη συμπεριφορά κάθε αντικειμένου που προέρχεται από αυτή.

"Παροδικό"

Σε ένα αντικειμενοστραφές προγραμματιστικό περιβάλλον η υποστήριξη κλάσεων αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο.

Ο διοικητής του ΙΚΑ χαρακτήρισε "παροδικά προβλήματα" τις ουρές ασφαλισμένων σε ορισμένα υποκαταστήματα, τα οποία - όπως υποστήριξε - αποδίδονται στη θεώρηση βιβλιαρίων υγείας από οικιακές βοηθούς με πολλούς εργοδότες ή σε αλλοδαπούς εργαζομένους χωρίς σταθερή διεύθυνση.

Η κλάση είναι η στατική περιγραφή ενός συνόλου αντικειμένων.

Αναφερόμενος στα βήματα που έχουν γίνει στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του ΙΚΑ, με πρώτη προτεραιότητα σε δράσεις που στοχεύουν στην άμεση βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, από τον διοικητή του Ιδρύματος επισημάνθηκαν τα παρακάτω στοιχεία:

Όλα τα αντικείμενα δημιουργούνται ως ακριβή αντίγραφα της κλάσης τους.

- Έχουν ταχυδρομηθεί Αποσπάσματα Ασφαλιστικής Ιστορίας σε 2.006.274 ασφαλισμένους.

Για παράδειγμα, διαφορετικά αντικείμενα εικόνας, αποτελούν στιγμιότυπα της κλάσης εικόνα.

- Έχουν ταχυδρομηθεί 1.809.862 αυτοκόλλητα για θεώρηση βιβλιαρίων υγείας.

Στη Smalltalk, αντικειμενοστραφή γλώσσα προγραμματισμού, καθετί, συμπεριλαμβανομένων των κλάσεων, θεωρείται αντικείμενο. Η κλάση εκλαμβάνεται σαν ένα στιγμιότυπο μιας κλάσης ανωτέρου επιπέδου που καλείται μετακλάση (metaclass).

- Το 2002 απογράφτηκαν 44.114 νέοι εργοδότες και 181.366 νέοι ασφαλισμένοι. - Αυξήθηκαν τα έσοδα κατά 100 δισ. δρχ. (για πρώτη φορά το 2002 το ΙΚΑ δεν χρειάστηκε να κάνει δανεισμό).