Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Επιστολές :: Οικονομική είδηση

( καλπάζει το χ.α. :: 3/1/2006 19:14:02) 

ΕΣΠΑΣΕ και το φράγμα των 3.700 μονάδων

ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ

Προτάσεις για εργασία και δραστηριότητες

Καλπάζει το Χ.Α.

Μια ζωή στα ποτάμια

Προσπαθώ να καταλάβω περισσότερο

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για όλες τις κεφαλαιοποιήσεις - Στο τέσσερα προς ένα η σχέση των κερδισμένων προς τις χαμένες μετοχές

Με τον Νίκο γνωρίζομαι πολλά χρόνια και μαζί έχουμε γυρίσει μεγάλο κομμάτι της Ελλάδας, αλλά της Ηπείρου περισσότερο. Ποτέ του δεν κατάφερε να μου μάθει να κάνω καγιάκ, ή άλλα σπορ περιπέτειας και πάντα με κορόιδευε ότι είμαι «άχρηστος Αθηναίος». Την ίδια στιγμή όμως μου έδειχνε σπάνια κομμάτια του τόπου του αλλά και του ίδιου του εαυτού του ενώ με οδηγούσε στην ουσιαστική εμπειρία και όχι στη δήθεν κατάκτηση

1. Διαβάστε προσεκτικά τα αποσπάσματα από την Καινή Διαθήκη που ακολουθούν.

Σε νέα υψηλά επίπεδα 60 και πλέον μηνών εκτοξεύτηκε χθες η Σοφοκλέους, με το γενικό δείκτη να διασπά ανοδικά και τα επίπεδα των 3.700 μονάδων, καθώς εκδηλώθηκε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για όλες τις κεφαλαιοποιήσεις.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΡΕΝΟΓΙΑΝΝΗΣ

Στη συνέχεια προσπαθήστε να αναγνωρίσετε τη σχέση του Δαβίδ με τον Ιησού Χριστό:

Η άνοδος των τιμών των μετοχών συνοδεύτηκε και από αύξηση του όγκου των συναλλαγών, ενώ ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε είναι και το γεγονός ότι η σχέση των κερδισμένων προς τις χαμένες μετοχές διαμορφώθηκε περίπου στο τέσσερα προς ένα.

Θυμάμαι τη στρυφνή και απότομη φωνή του, την ώρα που εγώ παλεύω να μη με καταπιεί ο Άραχθος γιατί το μόνοραφτ έχει αναποδογυρίσει και εγώ βγάζω μπουρμπουλήθρες, να φωνάζει:

Ο αρχάγγελος Γαβριήλ στη Μαρία:

Οι επιμέρους δείκτες κινήθηκαν σε θετική τροχιά, με εξαίρεση των ταξιδίων και αναψυχής και της τεχνολογίας.

«Άμα χάσεις το κουπί θα σου σπάσω το κεφάλι!».

Θα γεννήσεις γιο και θα τον ονομάσεις Ιησού.

Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι δείκτες της υγείας, των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και των βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Έπειτα από λίγο σκασμένος στα γέλια με περιμαζεύει και αρχίζει πάλι:

Αυτός θα γίνει μέγας και θα ονομαστεί Υιός του Υψίστου.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι τίτλοι της Βιοχάλκο (+3,76%), της Alpha Bank (+3,73%), της ΔΕΗ (+3,28%), των ΕΛΠΕ (+2,75%), της Emporiki (+2,41%) και της Cosmote (+2,26%), ενώ με πτώση έκλεισαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (-2,62%), της ATEbank (-1,52%) και της Τιτάν (-0,23%).

«Στο έχω πει ένα σωρό φορές…

Σ' αυτόν θα δώσει ο Κύριος ο Θεός το θρόνο του Δαβίδ, του προπάτορά του.

Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 3.710,89 μονάδες έναντι 3.663,31μονάδων της προηγούμενης ημέρας, σημειώνοντας άνοδο 47,58 μονάδων ή σε ποσοστό 1,30%.

Δεν κοιτάς ποτέ τον κίνδυνο, γιατί έτσι πας επάνω του.

Θα βασιλέψει για πάντα στους απογόνους του Ιακώβ και η βασιλεία του δε θα έχει τέλος.

Ο δείκτης FTSE/ASE 20 έκλεισε στις 2.042,77 μονάδες, με άνοδο σε ποσοστό 1,20%, ενώ ο δείκτης FTSE/ASE 40 διαμορφώθηκε στις 3.488,62 μονάδες με άνοδο σε ποσοστό 1,91%.

Κοιτάς τη λύση… τον κίνδυνο ποτέ…

Λκ 1, 31-33

Ο δείκτης FTSE/ASE SMALLCAP 80 έκλεισε στις 644,22 μονάδες, με άνοδο σε ποσοστό 1,04%, ενώ ο δείκτης FTSE 140 διαμορφώθηκε στις 4.383,22 μονάδες, με άνοδο σε ποσοστό 1,31%.

Σε έβλεπα τόση ώρα να πηγαίνεις επάνω στον βράχο… ούτε που κοίταξες την κοπάνα στα αριστερά σου!..

Ο Χριστός στους Φαρισαίους:

Ο δείκτης FTSE/Athex International έκλεισε στις 5.075.

Έλα πάμε έξω τώρα να σου δείξω ένα φοβερό σημείο για φωτογραφία!».

Εκεί που ήταν συγκεντρωμένοι οι Φαρισαίοι, τους ρώτησε ο Ιησούς:

25 μονάδες με άνοδο 1,33%.

Ο Νίκος Κυρίτσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κόνιτσα και σήμερα είναι 40 χρόνων.

«Τι νομίζετε για το Μεσσία;

Από τις 326 μετοχές που διακινήθηκαν στη συνεδρίαση 229 κινήθηκαν ανοδικά, 59 πτωτικά, ενώ η τιμή 38 μετοχών παρέμεινε αμετάβλητη.

Διευθύνει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα που κάνουν δραστηριότητες στη φύση (Νο Limits), διοργανώνει το διεθνές αθλητικό γεγονός «Εύαθλος» και έχει μόνιμη έδρα την Κόνιτσα.

Ποιανού απόγονος είναι;».

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 279,030 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 34,857 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

«Ένας Γερμανός καθηγητής Πανεπιστημίου, εν ονόματι Σέχνερ, ερχόταν για καγιάκ στον Αώο από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, διακηρύσσοντας πολύ σωστά ότι ο Αώος είναι το καλύτερο ποτάμι της Ευρώπης. Του απαντούν:

Ειδικότερα πραγματοποιήθηκαν -μεταξύ άλλων- δύο πακέτα των 145.000 και 40.000 τεμαχίων της Εθνικής στα 36,36 και 36,46 ευρώ αντίστοιχα, ένα πακέτο 200.000 τεμαχίων της S&B στα 8,72 ευρώ και ένα πακέτο 250.000 τεμαχίων της Eurobank στα 26,72 ευρώ.

Στα 1986 δώρισε 3 καγιάκ στον Δήμο Κόνιτσας και εμείς σαν πιτσιρικάδες αρχίσαμε να παίζουμε και να τσαλαβουτάμε μαζί τους. «Του Δαβίδ».

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς διαμορφώθηκε στα 125,27 δισ. ευρώ.

Στη συνέχεια όμως πήγαμε στη Γερμανία, ακολουθήσαμε κανονική εκπαίδευση, γίναμε καγιάκερς, κάναμε και την πρώτη σχολή στην Ελλάδα. Μτ 22, 41-42 Η επαγγελματική ενασχόληση με τις δραστηριότητες στη φύση ήρθε αργότερα, το 1994, που φτιάξαμε την τότε εταιρεία Paddler.

Ο Απόστολος Παύλος στην επιστολή του προς τους Ρωμαίους:

Βέβαια στα χρόνια που ακολούθησαν έμαθα αλεξίπτωτο πλαγιάς, αναρρίχηση, ορειβασία και φυσικά έγινα οδηγός ραφτ, πράγμα πολύ εύκολο εάν ξέρεις καγιάκ».

Ο Θεός είχε προαναγγείλει με τους προφήτες του στις Άγιες Γραφές το ευαγγέλιο για τον Υιό του, τον Ιησού Χριστό, … ο οποίος, ως άνθρωπος, γεννήθηκε από τη γενιά του Δαβίδ, αποδείχθηκε όμως Υιός Θεού…

Βάρκες στα χιόνια; Ο Νίκος Κυρίτσης όρθιος προσπαθεί να ισορροπήσει κάνοντας… snowraft

Ρωμ 1, 2-3

«Υπάρχουν μερικές βασικές αρχές που πρέπει να ακολουθείς όταν κάνεις σπορ στη φύση και η πρώτη από αυτές είναι ο σεβασμός στους κανόνες ασφαλείας. 2. Το λάδι στην Παλαιά Διαθήκη είναι σημάδι της ευλογίας και της χάρης που δίνεται από το Θεό στους ανθρώπους. Δεν είναι ίδιοι για κάθε σπορ, αλλά γενικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν πρέπει να ξεπερνάς τα όριά σου. Σκεφτείτε περιπτώσεις στη λατρευτική ζωή της εκκλησίας στις οποίες με το λάδι μεταδίδονται πνευματικά χαρίσματα στους ανθρώπους. Εντοπίζεις ποια είναι αυτά και ποτέ δεν τα ξεπερνάς… 3. Ποια στοιχεία της προσωπικότητας του Δαβίδ νομίζετε ότι εκφράζονται στο άγαλμα του Μιχαήλ Αγγέλου; Οι δραστηριότητες στη φύση έχουν σταθερά αυξανόμενο κοινό γιατί οι άνθρωποι στις πόλεις έχουν απομακρυνθεί από το φυσικό τους περιβάλλον.

Ελέγχω τι έμαθα

Άλλωστε τα νέα πρότυπα που πλασάρονται έχουν να κάνουν μονάχα με το κυνήγι του χρήματος και της δόξας…

1. Ποιος ήταν ο πρώτος βασιλιάς του Ισραήλ και ποιος τον έχρισε;

Στην επαρχία είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα».

2. Ποια ήταν η καταγωγή του Δαβίδ; Τον ρωτώ πώς βλέπει όλους εκείνους που έρχονται για να κάνουν π.χ. rafting (κατέβασμα ποταμού με φουσκωτή βάρκα) και πώς μεταμορφώνονται ώρα με την ώρα! 3. Για ποιο λόγο ο Δαβίδ χρίστηκε κατ' αρχάς κρυφά;

«Οι άνθρωποι όταν κάνουν δραστηριότητες στο φυσικό τους περιβάλλον αλλάζουν τελείως, ξεχνάνε τα προβλήματά τους και είναι πολύ ευχάριστοι…

4. Πώς διασώθηκε ο Δαβίδ από την οργή του Σαούλ;

Σπάνια κάποιος είναι δύστροπος.

5. Πόσα χρόνια βασίλεψε και ποια ήταν τα έργα του;

Κατ' αρχήν υπάρχει ένα γενικότερο άγχος… οι πρωτάρηδες είναι νευρικοί και εδώ παίζει σημαντικό ρόλο ο άνθρωπός τους, ο οικοξεναγός.

6. Για ποιο λάθος του τον έλεγξε ο προφήτης Νάθαν;

Αν αυτός εμπνέει εμπιστοσύνη χαλαρώνουν πολύ γρήγορα και άμεσα κάνουν σαν μικρά παιδιά.

7. Ποια ήταν η πρωτεύουσα του ενιαίου κράτους του Ισραήλ και πώς αλλιώς ονομάστηκε;

Αρκετοί επίσης είναι εκείνοι που μετά την εκτέλεση μιας δραστηριότητας επιμένουν, μπαίνουν στον χώρο αυτό και φτάνουν στο να αλλάξουν ακόμα και τρόπο ζωής.

8. Τι σήμαινε η πόλη αυτή για τους Ισραηλίτες;

Βλέπεις οι συνήθεις απλές δραστηριότητες που κάνουμε (π.χ. rafting, περπάτημα κ.λπ.) μπορούν να γίνουν από όλους και δεν χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερη φυσική κατάσταση.

9. Πώς γινόταν η χρίση του βασιλιά, τι σήμαινε αρχικά η λέξη «χριστός» και ποια είναι η αντίστοιχη εβραϊκή λέξη;

Οι άνθρωποι αισθάνονται πανευτυχείς που τα κατάφεραν και είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση».

10. Σε ποιον έδιναν την ονομασία «χριστός» οι Ισραηλίτες;

Χωρίς διπλώματα!

Ο Δαβίδ, του Μιχαήλ Αγγέλου (16ος αι.)

Διπλό καγιάκ στον Άραχθο. Ο υποφαινόμενος μπροστά ακολουθεί διαταγές και ο Νίκος πίσω δίνει προσταγές στον ανεπίδεκτο μαθήσεως

Ακούγεται παράδοξο, αλλά είναι αληθινό. Οι περισσότεροι - ή μάλλον όλοι - οι οδηγοί ποταμού στην Ελλάδα (δηλαδή εκείνοι που μπορούν να οδηγήσουν μια φουσκωτή βάρκα raft) δεν είναι αναγνωρισμένοι από την πολιτεία! Ο Νίκος Κυρίτσης απαντά:

«Υπολογίζουμε ότι περίπου 20.000 άνθρωποι τον χρόνο κάνουν rafting στην Ελλάδα. Δεν πιστεύω ότι κινδυνεύουν όλοι τους, αλλά κανένας οδηγός δεν έχει επίσημο δίπλωμα. Ο καθένας μπορεί να αυτοανακηρυχθεί οδηγός ποταμού και να βάλει κόσμο σε μια βάρκα! Οι ομοσπονδίες των αθλημάτων αυτών κάνουν εκκλήσεις προς την πολιτεία να διοργανώσει επίσημες σχολές για να πάρουν όσοι πρέπει δίπλωμα και να μην είναι ξεκρέμαστοι. Δεν υπάρχουν προδιαγραφές και δεν είναι κανένας αναγνωρισμένος… Τι θα γίνει αν συμβεί κάποιο ατύχημα;».

INFO

Η πόλη της Κόνιτσας είναι χτισμένη δίπλα στον ποταμό Αώο και απέχει 64 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα.