Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( η διακοπη και η τακτικη του αντιπαλου στοιχισαν για τον νικο αναστοπουλο :: 8/1/2006 20:59:24) 

ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ: Ο Σανχούρχο προσπαθεί να περάσει τη μπάλα από έναν όμιλο παικτών του Χαϊδαρίου, υποχρεώνοντας τον Νίκο Αναστόπουλο (δεξιά) να μιλήσει για… τσουβάλια.

Τους είχαν βάλει κοριούς!

2. Η Παλαιά Διαθήκη: μια ολόκληρη βιβλιοθήκη!

Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟ

Οι Αμερικανοί κατασκόπευαν τα γραφεία Γαλλίας και Γερμανίας

Η ποικιλία των βιβλίων της Παλαιάς Διαθήκης

Ενα τσουβάλι αμυντικοί

ΦΙΛΙΟΣ ΣΤΑΓΚΟΣ

Στο φετινό μας μάθημα θα ασχοληθούμε με το πρώτο μέρος της Αγίας Γραφής, την Παλαιά Διαθήκη.

Ο Νίκος Αναστόπουλος ήταν συννεφιασμένος. Υπολόγιζε στη νίκη επί του Χαϊδαρίου, ώστε να βρεθεί και πάλι η ομάδα του στην προνομιούχο τριάδα και να πάει με άλλον αέρα στο παιχνίδι της Κέρκυρας

Μία αθώα βλάβη στη λειτουργία μιας τηλεφωνικής γραμμής έγινε η αιτία για να βγει στην επιφάνεια μία εξαιρετικά περίεργη υπόθεση κατασκοπείας με σοβαρότατες πολιτικές προεκτάσεις, που δεν αναμένεται να βοηθήσει στη βελτίωση των ήδη δηλητηριασμένων σχέσεων Ε.Ε. - ΗΠΑ.

Ανοίγοντάς την είναι σαν να μπαίνουμε σε μια μικρή βιβλιοθήκη, όπου υπάρχουν πολλών ειδών βιβλία.

του ΑΛΕΞΗ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

Όπως έγινε γνωστό, οι πλέον εμπιστευτικές τηλεπικοινωνίες των διπλωματικών αντιπροσωπειών έξι χωρών-μελών της Ε.Ε. (Γαλλίας, Γερμανίας, Βρετανίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Αυστρίας) βρίσκονταν υπό διαρκή παρακολούθηση για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Π.χ. το βιβλίο της Ρουθ είναι μια οικογενειακή ιστορία.

Η νίκη δεν ήρθε, αλλά ο 47χρονος τεχνικός ύψωσε ασπίδα προστασίας για τους παίκτες του, επισημαίνοντας ότι δεν αποδίδει στην εμφάνισή τους το "στραβοπάτημα".

Η αποκάλυψη

Ο Ιώβ είναι ένα δράμα γραμμένο ως ποίημα.

Οι δηλώσεις του ήταν σύντομες και περιεκτικές: Το θέμα αποκάλυψε χθες η γαλλική εφημερίδα «Φιγκαρό», σε ένα μικρό μονόστηλο της τελευταίας σελίδας της όπου έκανε λόγο για την ανακάλυψη συσκευών παρακολούθησης στις τηλεφωνικές γραμμές των γραφείων της Γαλλίας και της Γερμανίας στο κτίριο του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Ο Ιησούς του Ναυή και οι Κριτές είναι κείμενα με επικό* χαρακτήρα, τα βιβλία των Βασιλειών είναι ιστορικά, το Λευϊτικό νόμοι, οι Παροιμίες γνωμικά* και οι Ψαλμοί θερμές προσευχές και εκφραστικά ποιήματα.

"Δυστυχώς επαληθεύτηκε αυτό που έλεγα την περασμένη εβδομάδα, πως η διακοπή μας έκανε κακό. Ανέφερε, μάλιστα, ότι, σύμφωνα με τη βελγική αστυνομία που διενήργησε την έρευνα, οι συσκευές είναι αμερικανικής προέλευσης διαλύοντας έτσι κάθε αμφιβολία για την ταυτότητα των υπηρεσιών που βρίσκονται πίσω από τις παρακολουθήσεις.

Ωστόσο, όλα αυτά τα τόσο διαφορετικά βιβλία έχουν κάτι κοινό: είναι θρησκευτικά.

Μας έβγαλε από το ρυθμό μας. Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της εαρινής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. και ακόμα λιγότερες από την εκπνοή του αμερικανικού τελεσιγράφου προς τον Σαντάμ Χουσεΐν, η είδηση έσκασε με πάταγο ανεβάζοντας κατακόρυφα την ένταση του θρίλερ που ζουν οι Βρυξέλλες εξαιτίας της κρίσης του Ιράκ.

Μιλούν δηλαδή για τη στενή σχέση των ανθρώπων με το Θεό που τη βλέπουν μέσα στα γεγονότα της καθημερινής ζωής, αλλά και μέσα στα σπουδαία γεγονότα της ανθρώπινης ιστορίας.

Δεν είναι αιτία για το ότι δεν κερδίσαμε, ούτε κατηγορώ τους ανθρώπους του Χαϊδαρίου για την επιλογή τους στην τακτική. Στην ουσία το γεγονός τοποθετεί το Συμβούλιο, το νευραλγικότερο κέντρο διακίνησης εμπιστευτικών πληροφοριών και λήψης αποφάσεων της Ε.Ε., στο επίκεντρο μιας τεράστιας επιχείρησης παρακολούθησης των συνομιλιών των διπλωματών, των υπουργών και των αρχηγών κυβερνήσεων των εμπλεκομένων χωρών-μελών.

Το καθένα όμως με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Ετσι το είδαν και έτσι έπραξαν, αλλά συνεχώς αμύνονταν.

Οι κοριοί, λίγοι τον αριθμό, εντοπίστηκαν στις 28 Φεβρουαρίου σ' έναν «έλεγχο ρουτίνας» που διενήργησαν στο τηλεφωνικό κέντρο του Συμβουλίου οι αρμόδιες υπηρεσίες ύστερα από μία απλή καταγγελία τηλεφωνικής βλάβης.

Ανάλογα, λοιπόν, με το περιεχόμενό τους τα 49 βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: ιστορικά, ποιητικά-διδακτικά και προφητικά.

Είχαμε τον ολοκληρωτικό έλεγχο του παιχνιδιού, μπορεί να μην έγιναν μεγάλες και κλασικές ευκαιρίες, αλλά αυτές δεν μπορεί να δημιουργηθούν όταν μπροστά από την εστία έχεις… ένα τσουβάλι παίκτες.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν η κρατική ασφάλεια του Βελγίου αλλά και οι υπηρεσίας ασφάλειας των εν λόγω χωρών-μελών, οι οποίες, όπως έγινε γνωστό, επέλεξαν να κρατήσουν κρυφό το γεγονός προκειμένου να εντοπιστεί ο υπεύθυνος των υποκλοπών.

Είμαστε στενοχωρημένοι που δεν συνεχίσαμε να παρουσιάζουμε ένα καλό πρόσωπο, που για μας όπως έχουμε επαναλάβει υπάρχει μόνον όταν κερδίζουμε, αλλά αυτά έχει η μπάλα.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του το Συμβούλιο αναφέρει ότι προσεκτική έρευνα σε όλες τις τηλεφωνικές γραμμές δεν οδήγησε στην ανακάλυψη άλλων συσκευών παρακολούθησης και ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις για το ποιος μπορεί να εισήγαγε τις συσκευές στο κτίριο».

Δεν μπορώ να κατηγορήσω τους παίκτες μου, είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθειά τους, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο.

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Τα κάναμε όλα, τρέξαμε, πρεσάραμε, προσπαθήσαμε πολύ αλλά μας έλλειψε το γκολ.

Εκπρόσωπος του Συμβουλίου έσπευσε να διαψεύσει ότι οι αρχές που εξετάζουν το θέμα έχουν σαφή εικόνα για την πατρότητα των συσκευών, τονίζοντας ότι οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη και δεν υπάρχει ένδειξη που να οδηγεί με ασφάλεια στις μυστικές υπηρεσίες της μιας ή της άλλης χώρας.

Το καλό είναι ότι τουλάχιστον τώρα δεν υπάρχει άλλη διακοπή και πλέον η σκέψη μας στρέφεται στο παιχνίδι του Σαββάτου με την Κέρκυρα.

Το σίγουρο είναι ότι η ελληνική προεδρία το πληροφορήθηκε μόλις χθες το πρωί, δηλαδή μετά τη δημοσίευση της είδησης, και ζήτησε άμεση ενημέρωση των Μονίμων Αντιπροσώπων των χωρών-μελών από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Προχωράμε".

Μετά τη σύσκεψη, ο Σουηδός Μόνιμος Αντιπρόσωπος, Σβεν Όλαφ Πέτερσον, δήλωσε:

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ του Χαϊδαρίου, Γιάννης Παπακώστας, μίλησε πριν τον Αναστόπουλο.

«Μας είπαν ότι πρόκειται για εξαιρετικά περίπλοκες συσκευές τοποθετημένων πάνω στις τηλεφωνικες γραμμές, που ελάχιστες μυστικές υπηρεσίες είναι σε θέση να τοποθετήσουν και ότι θα μπορούσαν να βρίσκονται εκεί από το 1994 που κατασκευάστηκε το κτίριο».

Έμμεσα, πάντως, ομολόγησε ότι το μηδέν παθητικό ήταν ό,τι περισσότερο περίμενε από τους ποδοσφαιριστές του:

Όποιος κι αν ήταν, πάντως, ο ένοχος των υποκλοπών, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είχε «εχθρική πρόθεση».

"Γνωρίζαμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με ιστορία και ποιότητα.

Ο προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών, Γ. Παπανδρέου, καταδίκασε την ενέργεια καλώντας ταυτόχρονα τους εκτελεστές της «να μη μπαίνουν σε τόσο κόπο γιατί η Ε.Ε. είναι ένας διαφανής οργανισμός, όπου οι συζητήσεις γίνονται δημόσια, τα έγγραφα του οποίου είναι ευρέως προσβάσιμα από το Διαδίκτυο».

Στα μέτρα των δυνατοτήτων μας, κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ξέραμε, ότι αν δεχτούμε γκολ θα ήταν πολύ δύσκολο στη συνέχεια να ανατρέψουμε την κατάσταση και προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τα ατού του Άρη και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Αν έχω ένα παράπονο είναι ότι δεν είχαμε καλύτερες επιλογές όταν κλέβαμε τη μπάλα στην κόντρα επίθεση. Είμαστε μια ομάδα που προσπαθεί να καθιερωθεί στο ποδοσφαιρικό στερέωμα και κάθε μέρα προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε, ώστε να επιτύχουμε το στόχο της παραμονής".