Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Citibank

ΔΙΚΤΥΟ

1. Θεσσαλία, Ήπειρος, Μακεδονία

Με νέες υπηρεσίες εμπλουτίστηκε η υπηρεσία Citibank Online της τράπεζας.

Προς Δουβλίνον…

Το 1854 ο Κριμαϊκός πόλεμος γέννησε ελπίδες στους Έλληνες ότι έφθανε η ώρα της απελευθέρωσης της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Οι χρήστες της υπηρεσίας εκτός από τις δυνατότητες μεταφοράς χρημάτων, πληρωμής πιστωτικών καρτών και δανείων μπορούν πλέον να πληρώνουν αυθημερόν τους λογαριασμούς ή σε προκαθορισμένη μελλοντική ημερομηνία και να δίνουν πάγιες εντολές για αυτόματη μηνιαία ή τακτική πληρωμή άλλων λογαριασμών.

Γ.Δ.Κ.Σ.

Επαναστατικά σώματα από την Ελλάδα διείσδυσαν στις επαρχίες αυτές και κάλεσαν τους κατοίκους να ξεσηκωθούν.

Εγνατία

Λήδα Τασοπούλου

Τα κινήματα όμως απέτυχαν.

Ένα πλήρες πακέτο on line υπηρεσιών, που καλύπτουν τους τομείς των τραπεζικών συναλλαγών, των επενδύσεων και της αναζήτησης ακινήτων, παρέχει η Εγνατία Τράπεζα. Ιρλανδία, Δουβλίνο, το περίφημο, ιστορικό Τρίνιτι Κόλετζ, ένα θέατρο που φέρει το όνομα του Ιρλανδού κορυφαίου στο θέατρο του 20ού αιώνα - «Σάμουελ Μπέκετ»…

Τους αντάρτες που επέστρεψαν στην Ελλάδα ακολούθησαν και άμαχοι.

Η νέα υπηρεσία Egnatia teller προσφέρει στους πελάτες της τράπεζας όλες τις κλασικές υπηρεσίες online τραπεζικής, ενώ περιλαμβάνει και σειρά από άλλες δυνατότητες. Εκεί έπαιξε η Λήδα Τασοπούλου τον μονόλογο «…προς ύστατον φως…», που πρωτοπαρουσίασε πριν από αρκετά χρόνια στο πλαίσιο του τότε Φεστιβάλ Άργους και έκτοτε έχει παίξει στην Αθήνα, σε άλλες ελληνικές πόλεις, στη Βόννη, στη Μόσχα, στην Ισπανία και στην Κύπρο, κρατώντας τον στο ρεπερτόριό της.

Όταν ηρέμησε η κατάσταση, οι πρόσφυγες επέστρεψαν στις εστίες τους.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η πληρωμή πιστωτικών καρτών άλλων τραπεζών, η πάγια εξόφληση πιστωτικών καρτών άλλων τραπεζών και της Εγνατίας, η δυνατότητα τηλεειδοποίησης μέσω sms ή e mail για επιθυμητές συναλλαγές, η αίτηση παραγγελίας συναλλάγματος κ.ά. Η παράσταση δόθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς συμποσίου που οργάνωσε το Τρίνιτι Κόλετζ με θέμα «Επαναστατημένες Γυναίκες - Σύγχρονες προσεγγίσεις του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος» και των τιμητικών εκδηλώσεων για την Ελλάδα που πραγματοποιήθηκαν εκεί παράλληλα με την έκθεση κοστουμιών από παραστάσεις αρχαίου ελληνικού δράματος «Μια σκηνή για τον Διόνυσο», την οποία έχει οργανώσει ο Σπύρος Μερκούρης και που περιοδεύει ανά τον κόσμο εδώ και πέντε χρόνια.

Ο Κριμαϊκός πόλεμος όμως έπληξε τους πρόσφυγες και μέσα στην Αθήνα.

N Πρόκειται για μια σύνθεση μονολόγων έξι ηρωίδων ισάριθμων τραγωδιών, η οποία έγινε θερμότατα δεκτή - μεγάλη επιτυχία μου λένε.

Η επιδημία χολέρας, που έφεραν τα γαλλικά στρατεύματα κατοχής, διαδόθηκε γρήγορα στην πρωτεύουσα.

ova Bank Στο μεταξύ το «Αμφι - Θέατρο» ετοιμάζεται για να παρουσιάσει στις 26 και 27 Μαρτίου την «Υψιπύλη» του στη Λήμνο, όπου έχει κληθεί από το υπουργείο Αιγαίου να εγκαινιάσει το κινηματοθέατρο «Μαρούλα», με το δεδομένο ότι κατά τον μύθο η Υψιπύλη ήταν Λημνία.

Η επιδημία έπληξε ιδιαίτερα το νότιο τμήμα της πόλης, όπου κατοικούσαν σε άθλιες συνθήκες πρόσφυγες από τα τουρκοκρατούμενα ελληνικά μέρη, οι οποίοι είχαν φτάσει στην Αθήνα μετά τη διακοπή των ελληνοτουρκικών σχέσεων (Μάρτιος 1854).

H Nova Web αποτελεί το ολοκληρωμένο δίκτυο τραπεζικής εξυπηρέτησης μέσω Internet της Nova Bank.

Για την αποκατάσταση όλων των προσφύγων του 1854, ιδρύθηκε προσφυγικός συνοικισμός στο χωριό Ανίβιτσα της Φθιώτιδας.

Το δίκτυο προσφέρει ολοκληρωμένες δυνατότητες τραπεζικών και χρηματιστηριακών συναλλαγών μέσω των υπηρεσιών Nova Banker και Nova Inesrtor αντίστοιχα.

Ο Ρωσοτουρκικός πόλεμος (1877-1878) αναθέρμανε το όνειρο της ανάκτησης της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Η Ελλάδα επιχείρησε να ενισχύσει την υπεράσπιση των ελληνικών δικαίων με την υπόθαλψη επαναστατικών κινημάτων στις επαρχίες αυτές. Τον Ιανουάριο του 1878 ιδρύθηκε στην Αθήνα η Μακεδονική Επιτροπή, με σκοπό την οργάνωση επανάστασης στη Μακεδονία. Παλιοί Μακεδόνες πρόσφυγες της Νέας Πέλλας, και άλλοι της Εύβοιας, ανταποκρίθηκαν στις προσπάθειες της Επιτροπής να συγκεντρώσει στρατιωτική δύναμη. Η επανάσταση ξέσπασε στον Όλυμπο, στα Πιερία και στη Χαλκιδική και έληξε με ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων. Πολλοί επαναστάτες πέρασαν για ασφάλεια στην ελεύθερη Ελλάδα. Λίγο αργότερα, μερικοί απ' αυτούς επέστρεψαν στις περιοχές τους. Το τελευταίο ρεύμα (εσωτερικών) προσφύγων δημιούργησε ο ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1897. Την υποχώρηση του ελληνικού στρατού, μετά την κατάληψη της Λάρισας, ακολούθησε και γενική έξοδος του άμαχου πληθυσμού, που έφευγε πανικόβλητος. Η συνθήκη ειρήνης της Κωνσταντινούπολης προέβλεπε ρυθμίσεις στη θεσσαλική συνοριακή γραμμή με μικρές βελτιώσεις υπέρ των Τούρκων. Στα εδάφη αυτά δεν βρίσκονταν κατοικημένες περιοχές, εκτός από ένα χωριό, την Κουτσούφλιανη, το οποίο οι κάτοικοι του εγκατέλειψαν και εγκαταστάθηκαν νοτιότερα σε ελληνικό έδαφος.