Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( η περιφέρεια στενάζει :: 18/2/2006 17:05:48) 

Η περιφέρεια στενάζει Ταλαιπωρεί η γρίπη, αλλά…

Εγγράψιμα CD (CD-R)

Όσο και αν διάφορες θεραπαινίδες των εκάστοτε εξουσιών, μέσα στην άγνοιά τους και την εθελοδουλία τους, προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη σημασία της συμμετοχής περιφερειακών εκπροσώπων στο κυβερνητικό σχήμα, το ολοένα και διευρυνόμενο χάσμα κέντρου και περιφέρειας τους αφήνει έκθετους στην κοινή γνώμη.

…σε επιφυλακή για την θανατηφόρο πνευμονία, που εμφανίστηκε στην Ασία

Η διαδικασία εγγραφής σε αυτή την κατηγορία οπτικών δίσκων έχει ουσιαστικές διαφορές από τα κοινά CD.

Οι Έλληνες αγρότες μέσα σε πέντε χρόνια, από το 2000 ως το 2005, έχασαν το 20% του εισοδήματός του.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΛΑΚΗ

Οι δίσκοι αυτοί αποτελούνται από ένα λεπτό πλαστικό υπόστρωμα που επιχρυσώνεται και μετά καλύπτεται με στρώμα βαφής.

Η ανεργία σε πόλεις όπως η Φλώρινα έχει φθάσει στο 28%, η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη ελληνική πόλη, ο δεύτερος, υποτίθεται, πόλος ανάπτυξης της χώρας, αντιμετωπίζει μία επιταχυνόμενη αποβιομηχάνιση με την ανεργία να καλπάζει στο 17% και το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της να καταρρέει, η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ομολογεί ίδιος ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στη "Μ" και αξίζει να διαβασθεί, παρατηρεί ότι παρά τις υπερδεκαετείς προσπάθειες της Ελλάδας, ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί βασικές οδικές αρτηρίες, όπως η Εγνατία και ο άξονας Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη (ΠΑΘΕ), ούτε υπήρξε ουσιαστική αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός και χώρος για να αναφερθούν εδώ.

Την πνευμονία φοβόμαστε, αλλά από τη γρίπη υποφέρουμε. Την ώρα που η εξωτική και θανατηφόρος πνευμονία δεν έχει φτάσει ακόμη στην Ελλάδα παρά μόνο ως φόβος, τα κρούσματα γρίπης έχουν κορυφωθεί ενώ μόνον από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται ύφεση.

Η βαφή είναι χρυσή, πράσινη ή μπλε και έχει την ιδιότητα να αλλάζει κατάσταση όταν υπόκειται στην ακτινοβολία μιας ισχυρής δέσμης laser.

Είναι τόσο οξύ το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ελληνικές περιφερειακές πόλεις, ώστε ακόμη και ο ευφυής πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ αντί να εστιάσει το ενδιαφέρον του στο δείκτη ευφυΐας που θα πρέπει να έχουν οι εισαγόμενοι στα ΤΕΙ φοιτητές, το επικέντρωσε στο μικρό αριθμητικό περιορισμό τους στα περιφερειακά ΤΕΙ, αν τεθεί ως όριο εισαγωγής το 10! «Τα μισά από τα παιδιά που φτάνουν στο νοσοκομείο με συμπτώματα ίωσης έχουν προσβληθεί από γρίπη.

Η αλλαγή κατάστασης της βαφής είναι μόνιμη, με αποτέλεσμα τα CD-R να μπορούν να εγγραφούν μια φορά μόνο.

Όταν, όμως, αντιμετωπίζεις οξύ πρόβλημα ανεργίας, όταν η ύπαιθρος ερημώνεται και οι περιφερειακές πόλεις χάνουν και την τελευταία ικμάδα αξιόλογων κοινωνικών στελεχών τους, τα οποία καταφεύγουν στην Αθήνα για το μέλλον τους, όταν με χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, δηλαδή του Έλληνα φορολογούμενου, υπογειώνονται τα καλώδια της ΔΕΗ στο λεκανοπέδιο, ακόμη και στην τελευταία γειτονιά και οι κάτοικοι της Κοζάνης πνίγονται από τις παρενέργειες του λιγνίτη, τότε είναι ειρωνεία να υποστηρίζεται δημοσίως από επίσημα χείλη ότι το ενδιαφέρον τώρα, μετά την πολύχρονη αφαίμαξη της ελληνικής οικονομίας από την πρωτεύουσα, στρέφεται στην περιφέρεια.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχουν παρατηρηθεί περιστατικά με σοβαρές επιπλοκές.

Στη μια κατάσταση το στρώμα βαφής είναι σχεδόν διαφανές ή υπέρυθρο, ενώ στην άλλη είναι σχεδόν αδιαφανές.

Ο ανασχηματισμός δεν έδειξε κάτι τέτοιο.

Εκτιμάται ότι μόνο 3-4 στα 100 παιδιά χρειάζεται να παραμείνουν στο νοσοκομείο.

Δηλαδή αντανακλά ακτινοβολίες που η συχνότητά τους τις τοποθετεί στο υπέρυθρο τμήμα του φάσματος.

Αντιθέτως, όλες οι πληροφορίες και οι ειδήσεις που δημοσιεύονται δείχνουν τη συνέχιση του έντονου ενδιαφέροντος αποκλειστικώς και μόνο για το κέντρο με την επίκληση του αριθμητικού του πλεονεκτήματος.

Και οι πιο συνηθισμένες επιπλοκές είναι η ωτίτιδα και το άσθμα», ανέφερε στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, διευθυντής της Β' Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (στο νοσοκομείο παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»).

Η οπτική ακτίνα χαμηλής ισχύος που χρησιμοποιείται κατά την ανάγνωση, διαπερνά το στρώμα βαφής, ανακλάται από το στρώμα χρυσού και επιστρέφει πίσω στο φωτοευαίσθητο κύτταρο.

Όμως, αυτή η πολιτική οδηγεί σε αδιέξοδο.

Εκτός από τη γρίπη, τα παιδιά ταλαιπωρούνται αυτή την περίοδο και από τον συγκυριακό αναπνευστικό ιό καθώς και από τον ρινοϊό.

Ανάλογα με την κατάσταση του στρώματος βαφής, η φωτεινή δέσμη ανακλάται με διαφορετική ισχύ, επομένως διαβάζεται το Ο ή το 1.

Πρώτο θύμα της η περιφέρεια αλλά παράλληλο θύμα της η ίδια η πρωτεύουσα.

Οι περιπτώσεις πνευμονίας στα παιδιά είναι μεμονωμένες και δεν αποτελούν λόγο ανησυχίας.

Η οποία θα μείνει σε λίγα χρόνια χωρίς ενδοχώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα παιδί νοσηλεύεται με πνευμονία στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία» και ακόμη δεν έχει εντοπιστεί τι την προκάλεσε.

Αυτό το διαρκές έγκλημα σε βάρος της χώρας από τους δύο κυρίαρχους πολιτικούς φορείς που την κυβέρνησαν και την κυβερνούν, θα το επισημαίνουμε εντόνως από τις στήλες αυτές.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, πρόκειται για ιογενή πνευμονία αλλά ακόμη δεν έχει ταυτοποιηθεί ο ιός.

Καλόν είναι να μην αναγκάσουν τους πολίτες της Βορείου Ελλάδος να νιώσουν ότι διέβησαν τον Ρουβίκωνα.

Στο μεταξύ, οι υγειονομικές αρχές της χώρας παραμένουν σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο εμφάνισης κρούσματος της θανατηφόρου πνευμονίας που προκαλείται από άγνωστο μικροοργανισμό και έχει σκοτώσει 9 ανθρώπους στη Νοτιοανατολική Ασία και τον Καναδά.

Θα το μετανιώσουν…

Όπως ανακοίνωσε χθες το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ), «ενημερώνονται οι ταξιδιώτες από τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας που έρχονται στη χώρα μας να συμβουλευτούν γιατρό εφόσον παρουσιάσουν συμπτώματα γρίπης εντός 7 ημερών από την άφιξή τους».

Όσα πρέπει να ξέρετε για την πνευμονία

* αίτια: την προκαλούν περισσότεροι από 30 παράγοντες με κυριότερους τα βακτήρια, τους ιούς, το μυκόπλασμα και διάφορους χημικούς παράγοντες.

* συμπτώματα: βήχας, υψηλός πυρετός, ρίγη, μυαλγία, αίσθημα κόπωσης, πόνος στο στήθος, δύσπνοια.

* θεραπεία: με αντιβιοτικά, ανάλογα με την αιτία που την προκάλεσε. Για την ιογενή πνευμονία, τα αντιβιοτικά δεν έχουν αποτέλεσμα. Συνήθως θεραπεύεται σε 1-2 εβδομάδες.

* πρόληψη: με εμβόλιο κατά του πνευμονιόκοκκου (ενός από τα βακτήρια που την προκαλούν), με έγκαιρη ενημέρωση του γιατρού για ύποπτα συμπτώματα.

* ομάδες υψηλού κινδύνου: άτομα με χρόνιες καρδιαγγειακές ή αναπνευστικές παθήσεις, νεφρική δυσλειτουργία ή ανεπάρκεια, διαβήτη. Άτομα άνω των 65 χρόνων καθώς και όσοι δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

LINKS:

* http://www.lungusa.org/diseases/lungpneumoni.html * http://www.cdc.gov/ncidod/diseases/submenus/sub-pneumonia.htm