Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα δρομολογούν σημαντικές βρετανικές επιχειρήσεις, ενώ στο επόμενο διάστημα αναμένονται νέες επενδυτικές κινήσεις εκ Βρετανίας στον ελληνικό τουριστικό κλάδο.

Δρόμοι

Αντικατάσταση ενοτήτων στη λανθάνουσα μνήμη

Όπως σημείωσε άλλωστε ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στη χώρα μας Σάιμον Γκας, σε εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία του νέου έτους, η Ελλάδα αποτελεί σημαντική αγορά για τους Βρετανούς τόσο εμπορικά όσο και επενδυτικά και θα συνεχίσει να κατέχει θέση στους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς των βρετανικών εταιρειών.

ΡΟΥΣΣΟΣ ΒΡΑΝΑΣ

Δεν είναι δύσκολο να δούμε ότι η επιλογή των ενοτήτων που θα μεταφερθούν στη λανθάνουσα μνήμη επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το λόγο επιτυχίας της λανθάνουσας μνήμης και συνεπώς την ταχύτητα εκτέλεσης των προγραμμάτων. Σύμφωνα με τον κ. Γκας, η Βρετανία στην παρούσα φάση αποτελεί τον τρίτο δημοφιλέστερο εξαγωγικό προορισμό για την Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή και η χώρα μας κρύβει σημαντικές εξαγωγικές προοπτικές για τη Βρετανία.

Για τα αίτια…

Όταν εκτελείται ένα πρόγραμμα, ενότητες από την κύρια μνήμη μεταφέρονται στη λανθάνουσα μνήμη έως ότου αυτή γεμίσει. Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση ο γενικός διευθυντής της HSBC στην Ελλάδα Κρίστοφερ Έλις, έκανε γνωστό ότι στο επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί ακόμη ένα κατάστημα της βρετανικής τράπεζας στη Θεσσαλονίκη. … των πολέμων, συνήθως ψάχνει κανείς βαθιά. Αφού συμβεί αυτό, όλες οι επόμενες αποτυχίες στη λανθάνουσα μνήμη αναγκαστικά οδηγούν στην αντικατάσταση μιας από τις υπάρχουσες ενότητες με αυτή στην οποία παρουσιάστηκε η αποτυχία. Από την πλευρά της British Airways η γενική διευθύντρια της αεροπορικής εταιρείας στη χώρα μας Φρέντι Στιρ σημείωσε πως από το καλοκαίρι το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λονδίνο, που στην παρούσα φάση πραγματοποιείται τέσσερις φορές την εβδομάδα, θα γίνει ημερήσιο. Δεν φτάνει να μένει μονάχα σε αυτά που επικαλέστηκαν και επικαλούνται οι ΗΠΑ σε όλους τους πολέμους που άναψαν από άκρη σε άκρη του πλανήτη την τελευταία δεκαετία: ανθρώπινα δικαιώματα (Γιουγκοσλαβία), πόλεμος κατά των ναρκωτικών (Κολομβία) πόλεμος κατά της τρομοκρατίας (Αφγανιστάν, Ιράκ).

Αν αντικατασταθεί (δηλαδή διαγραφεί) μια ενότητα και κατόπιν γίνει αναφορά σε κάποια λέξη της ενότητας αυτής, προκαλείται μια νέα αποτυχία λανθάνουσας μνήμης.

Μ.ΜΑΘ.

Αν μέναμε στα επιχειρήματα που έχουν παρουσιάσει μέχρι τώρα οι Αμερικανοί στον ΟΗΕ κατά του Ιράκ, θα βγάζαμε το συμπέρασμα πως πάνε σε πόλεμο για το αυτί του Τζένκινς.

Αυτό έχει προφανείς αρνητικές συνέπειες στην απόδοση του συστήματος μνήμης.

Ο πόλεμος…

Για το λόγο αυτό, επιδιώκεται η αντικατάσταση εκείνης της ενότητας για την οποία η πιθανότητα να γίνει αναφορά στο άμεσο μέλλον είναι ελάχιστη. … για το αυτί του Τζένκινς, όπως ονομάστηκε, έγινε τον δέκατο όγδοο αιώνα. Με αυτό το στόχο, και δεδομένου ότι μας είναι άγνωστο ποιες ακριβώς θα είναι οι επόμενες αναφορές μνήμης ενός προγράμματος, υπάρχουν οι ακόλουθες τακτικές αντικατάστασης: Τότε, η Αγγλία κήρυξε τον πόλεμο κατά της Ισπανίας για το αυτί του Τζένκινς, καπετάνιου βρετανικού εμπορικού πλοίου, που υποτίθεται πως του το έκοψε ένας ναύτης της ισπανικής ακτοφυλακής.

- Αντικατάσταση με βάση το χρόνο παραμονής (First-ln First-Out, FIFO), κατά την οποία αντικαθίσταται κάθε φορά εκείνη η ενότητα που είχε εισαχθεί παλαιότερα στη λανθάνουσα μνήμη.

Ο Τζένκινς πήρε το κομμένο αυτί του, το έκανε τουρσί και το παρουσίασε μέσα σε ένα βάζο στη Βουλή.

- Αντικατάσταση με βάση το χρόνο τελευταίας προσπέλασης (Least Recently Used, LRU), κατά την οποία αντικαθίσταται κάθε φορά εκείνη η ενότητα στην οποία έχει να γίνει αναφορά για περισσότερο χρόνο.

Όταν πια τελείωσε ο πόλεμος, κανείς δεν είχε καταλάβει γιατί πραγματικά είχε γίνει.

Και οι δύο αυτές μέθοδοι προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την τοπικότητα αναφοράς των προγραμμάτων, προκειμένου να προβλέψουν την ενότητα με τη μικρότερη πιθανότητα αναφοράς.

Τα παιχνίδια…

Από αυτήν την άποψη, η μέθοδος LRU είναι η πιο αποτελεσματική.

… με τον πόλεμο κανείς δεν ξέρει πού ακριβώς θα καταλήξουν - ούτε καν οι εμπόλεμοι, μας υπενθυμίζει ο αρθρογράφος Ουίλιαμ Λιντ.

Η υλοποίησή της, όμως, είναι πιο πολύπλοκη από ό,τι η FIFO, επειδή πρέπει να κρατά και να επεξεργάζεται στοιχεία για το χρόνο στον οποίο γίνεται προσπέλαση σε κάθε ενότητα της λανθάνουσας μνήμης.

Όταν, το καλοκαίρι του 1914, το Βερολίνο αντηχούσε από τις ιαχές «Στο Παρίσι!» και το Παρίσι από τις ιαχές «Στο Βερολίνο!», κανείς τότε δεν μπορούσε να φανταστεί το Σομ, το Βερντέν και τον γερμανικό αποκλεισμό που σκότωσε 750.000 αμάχους από την πείνα. Για τη Βαγδάτη, οι Αμερικανοί λένε πως αρκούν 72 ώρες. Άραγε τι θα συμβεί αν, την ώρα που θα μπαίνουν στην πόλη, ένα βαλιτσάκι με πυρηνικά θα παίρνει φωτιά σε ένα αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης; Ή αν ο Μπίλι θα λέει στον Τζόνι, "Εσένα τρέχει η μύτη σου, Τζόνι;", καθώς ένας γενετικά μεταλλαγμένος ιός θα σκοτώνει χιλιάδες στρατιώτες στην ιρακινή έρημο;

Τα πιο επικίνδυνα…

… παιχνίδια με τον πόλεμο τα έκαναν συντηρητικές κυβερνήσεις. Και αυτές ακριβώς οι κυβερνήσεις ήταν εκείνες που υπέστησαν τη μεγαλύτερη συντριβή στο πιο καταστροφικό από αυτά τα παιχνίδια: τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι τρεις συντηρητικές μοναρχίες που, σε όλο τον δέκατο ένατο αιώνα, φρόντιζαν ώστε το «μικρόβιο» της Γαλλικής Επανάστασης να μη μολύνει την υπόλοιπη ήπειρο, η Ρωσία, η Πρωσία και η Αυστρία, διαλύθηκαν όλες. Εκείνο το καλοκαίρι του 1914, οι μεγάλες συντηρητικές δυνάμεις έπαιξαν με τον πόλεμο για την ηγεμονία του κόσμου. Ύστερα από τέσσερα χρόνια και πολλά εκατομμύρια νεκρούς, ο Κάιζερ βρέθηκε εξόριστος στην Ολλανδία, ο τσάρος εκτελέστηκε στη Ρωσία και η αυστροουγγρική αυτοκρατορία των Αψβούργων δεν υπήρχε πια. Η βρετανική αυτοκρατορία είχε χύσει το αίμα της στις λάσπες της Φλάνδρας και στους δρόμους του Παρισιού δεν έβλεπε κανείς πουθενά νέους. Το μέλλον ανήκε σε ανθρώπους που δεν είχε ξανακούσει κανείς: τον Λένιν, τον Χίτλερ και τον Στάλιν.