Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο,τι αναζητουσε ο σπανουδακης ηταν οι δηλωσεις του καπετανου :: 11/1/2006 19:18:25) 

Ο,ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΕ Ο ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ Τελεσίγραφο στον ΟΗΕ

Το πρότυπο Unicode

Το τέλειο άλλοθι

Μπους, Μπλερ, Αθνάρ εκβιάζουν από τις Αζόρες

Επειδή οι 256 διαφορετικοί χαρακτήρες που διαθέτει το πρότυπο ASCII δεν επαρκούν για να κωδικοποιηθούν όλα τα αλφάβητα, ιδιαίτερα εκείνα που έχουν ιδεογράμματα, έχει αναπτυχθεί και το πρότυπο Unicode, το οποίο παριστάνει ένα χαρακτήρα με μία ακολουθία 16 bits.

"Με ενδιαφέρει μόνο ο Ηρακλής. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να μείνω στην ομάδα". Τάδε έφη ο Παντελής Καπετάνος το απόγευμα του Σαββάτου. "Ο κύκλος μου έκλεισε. Θέλω να φύγω και να πάω στην ΑΕΚ". Τάδε έφη ο ίδιος, χθες το απόγευμα. Στροφή 180 μοιρών για ένα θέμα που θα κρίνει το μέλλον του, σε διάστημα τεσσάρων μόλις ημερών. Δεν είναι λίγο περίεργο;

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΤΣΟΣ

Έτσι μπορεί να παραστήσει 65536 χαρακτήρες, που είναι αρκετοί για γλώσσες όπως η Κινέζικη και η Ιαπωνική.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΑΧΟΥ

«Ή συμφωνείτε μέχρι αύριο το βράδυ σε ένα σαφές τελεσίγραφο ή κάνουμε τον πόλεμο μόνοι μας»: αυτό ήταν το εκβιαστικό μήνυμα που απηύθυναν χθες προς το Συμβούλιο Ασφαλείας από τις Αζόρες οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ισπανίας.

Οι 65536 χαρακτήρες του προτύπου Unicode έχουν διαιρεθεί σε «περιοχές», κάθε μία από τις οποίες περιέχει την κωδικοποίηση των χαρακτήρων μίας γλώσσας.

Θεατές σε έργο με παρόμοιο σενάριο ήταν οι οπαδοί του Ηρακλή και πριν από 4,5 χρόνια, με πρωταγωνιστή τότε τον Μιχάλη Κωνσταντίνου.

«Η Δευτέρα είναι η στιγμή της αλήθειας για τον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος Μπους, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών του με τον Τόνι Μπλερ και τον Χοσέ Μαρία Αθνάρ.

Οι πρώτοι 256 χαρακτήρες, για λόγους συμβατότητας, έχουν αποδοθεί στους ίδιους χαρακτήρες με το πρότυπο ASCII.

Η διοίκηση του Βαγγέλη Μυτιληναίου είχε αποφασίσει να τον παραχωρήσει και για να ελαχιστοποιηθούν οι αντιδράσεις του κόσμου, ο Κύπριος εξέφρασε δημόσια την επιθυμία του να αλλάξει περιβάλλον.

«Η αυριανή ημέρα θα καθορίσει αν η διπλωματία μπορεί να λειτουργήσει», πρόσθεσε, καλώντας τον Σαντάμ Χουσεΐν είτε να αφοπλιστεί πλήρως και αμέσως είτε να εγκαταλείψει το Ιράκ. Οι ελληνικοί χαρακτήρες στο πρότυπο Unicode βρίσκονται στην περιοχή από 880(10) έως 975(10).

Αυτή τη φορά η διαφορά εντοπίζεται στην επιθυμία των φιλάθλων. Το Συμβούλιο Ασφαλείας συγκαλείται στις 22.00 (ώρα Ελλάδος) ύστερα από αίτημα της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας, που αντιτίθενται στον πόλεμο. Οι χαρακτήρες της Ταϊλανδέζικης γραφής βρίσκονται στην περιοχή από 3584(10) έως 3711(10). Όχι μόνο δεν είναι αντίθετοι στην παραχώρηση του νεαρού επιθετικού, αλλά θα επικροτούσαν κιόλας μία τέτοια κίνηση εφόσον δεν γινόταν από τον Γιώργο Σπανουδάκη. Οι πιθανότητες μιας κοινής στάσης είναι όμως ανύπαρκτες, παρ' όλο που ο πρόεδρος Σιράκ δήλωσε χθες ότι είναι έτοιμος να δεχθεί ένα χρονοδιάγραμμα 30 ημερών για τον αφοπλισμό του Ιράκ - υπό τον όρο να υιοθετήσει αυτή την απόφαση ο Χανς Μπλιξ.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του προτύπου Unicode, εκτός του ότι μπορεί να στεγάσει τους χαρακτήρες όλων των συστημάτων γραφής χωρίς υπερκαλύψεις, είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κωδικοποιήσουμε ένα κείμενο που περιέχει πολλές διαφορετικές γλώσσες.

Ο… πρότερος βίος του μεγαλομετόχου στην ΠΑΕ, μόνο εγγύηση δεν αποτελεί για τη σωστή διαχείριση των χρημάτων που θα καρπωθεί η ομάδα από την πώληση του Καπετάνου.

Ο αντιπρόεδρος Τσέινι απέρριψε κατηγορηματικά αυτή την ιδέα, δηλώνοντας ότι οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση βοηθά αποκλειστικά τον Σαντάμ Χουσεΐν.

Το τρίγλωσσο κείμενο της συμφωνίας εμπορικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Αρμενίας και Γεωργίας περιέχει τρία διαφορετικά αλφάβητα (τέσσερα αν περιέχει λέξεις ή φράσεις που είναι γραμμένες με το λατινικό αλφάβητο).

Ο 23ΧΡΟΝΟΣ ΦΟΡ έδωσε χθες στον Σπανουδάκη, το άλλοθι που αναζητούσε για την πώληση στην ΑΕΚ με λιγότερα από 500.000 ευρώ.

Αργά χθες το βράδυ, οι περισσότεροι ξένοι αναλυτές συμφωνούσαν ότι η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και ότι οι βομβαρδισμοί θα έχουν ξεκινήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Αν το κείμενο παρασταθεί με το πρότυπο Unicode, όλα τα κείμενα θα είναι κωδικοποιημένα με τους σωστούς χαρακτήρες.

Αυτό το ποσό όρισαν ως "ταρίφα" τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου, αλλά από τη στιγμή που ο Καπετάνος δηλώνει ότι ο κύκλος του στον Ηρακλή έχει κλείσει, τότε ο πρόεδρος της ΠΑΕ αποκτά το δικαίωμα να τον παραχωρήσει ακόμη και με 320.000 ευρώ.

«Ο Μπους μπορεί να δώσει στον κόσμο 48 ώρες για να φύγει από το Ιράκ», σχολιάζει η Ρόζμαρι Χόλις από το Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων του Λονδίνου.

Αν πρέπει να χρησιμοποιηθεί το πρότυπο ASCII, θα πρέπει να γραφτούν τρία διαφορετικά κείμενα και κάθε ένα να «διαβάζεται» με την έκδοση του προτύπου ASCII που περιλαμβάνει την αντίστοιχη γλώσσα.

Όσα εξακολουθεί να προσφέρει η ΑΕΚ.

«Αν όμως ήμουν Ιρακινός, θα περίμενα τις βόμβες να αρχίσουν να σκάνε οποιαδήποτε στιγμή μετά τη Δευτέρα το βράδυ».

Οι χαρακτήρες που θα περιέχονται σε κάθε κείμενο θα έχουν κωδικοποιήσεις με τιμές (που φαίνονται στον πίνακα):

Μέχρι αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το καθοριστικό ραντεβού Σπανουδάκη-Ίβιτς, στο οποίο θα ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες της (σχεδόν βέβαιης πλέον) μεταγραφής.

Τόσο ο πρόεδρος Μπους όσο και ο Βρετανός πρωθυπουργός δεσμεύτηκαν ότι, σε περίπτωση πολέμου, θα διαφυλαχθεί η εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ και θα χρησιμοποιηθούν οι φυσικοί του πόροι για το καλό του ιρακινού λαού.

Γλώσσα - Από - Έως Ελληνική - 880 (10) - 975 (10) Αρμενική - 1328(10) - 1423 (10) Γεωργιανή - 4256 (10) - 4351 (10)

Ο Σαντάμ Χουσεΐν, πάντως, δηλώνει έτοιμος όχι μόνο να πολεμήσει, αλλά και να επεκτείνει τον πόλεμο «οπουδήποτε στον κόσμο υπάρχει ουρανός, γη ή νερό». Ο δικτάτορας χώρισε το Ιράκ σε τέσσερις στρατιωτικές ζώνες. Ο γιος του Κουσάι ορίστηκε υπεύθυνος για την υπεράσπιση της Βαγδάτης και της Τικρίτ, της πόλης όπου γεννήθηκε ο Σαντάμ, ενώ τη διοίκηση της Βασόρας ανέλαβε ένας στρατηγός γνωστός ως «Χημικός Αλί», λόγω του ρόλου που έπαιξε στις χημικές επιθέσεις εναντίον των Κούρδων.

Αδειάζουν πρεσβείες

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διέταξαν το μη απαραίτητο προσωπικό των διπλωματικών αποστολών τους να εγκαταλείψει το Ισραήλ, τη Συρία και το Κουβέιτ. Επίσης προειδοποίησαν τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στις χώρες αυτές. Η Γερμανία και η Αυστραλία κάλεσαν όλους τους υπηκόους τους που βρίσκονται στο Ιράκ να εγκαταλείψουν αμέσως την περιοχή.