Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τις άδειες εγκατάστασης δύο νέων έργων, που αφορούν την επέκταση του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου της εταιρείας Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου, ενέκρινε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

«Στοπ, τρελοί καουμπόηδες»

Ανακεφαλαίωση

Ειδικότερα το πρώτο έργο αφορά την εγκατάσταση του μετρητικού/ρυθμιστικού σταθμού (70/19bar) Ξάνθης.

Διαδηλωτές με τύμπανα, τραγούδια και συνθήματα περικύκλωσαν τον Λευκό Οίκο

Ένα αριθμητικό σύστημα με βάση β παριστάνει κάθε αριθμό ως άθροισμα δυνάμεων του αριθμού β. Μέσω του σταθμού αυτού θα τροφοδοτείται το δίκτυο διανομής μέσης και χαμηλής πίεσης της ευρύτερης περιοχής Ξάνθης, που αποτελείται από 32,7 χλμ. χαλύβδινου αγωγού και 2 χλμ. αγωγού πολυαιθυλενίου.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ

Τα πιο γνωστά συστήματα είναι το δυαδικό, το οκταδικό, το δεκαδικό και το δεκαεξαδικό. Το κόστος κατασκευής του εν λόγω έργου ανέρχεται σε 1,4 εκατ. ευρώ.

«Σταματήστε τη νόσο των τρελών καουμπόηδων»… Ακούστηκε κι αυτό σε μια ύστατη προσπάθεια των οπαδών του Κόμματος της Ειρήνης που διαδήλωσαν και πάλι σε διάφορα σημεία του πλανήτη να αλλάξουν την απόφαση του Τζορτζ Μπους.

Η μετατροπή ενός ακέραιου ή πραγματικού αριθμού από το δεκαδικό σύστημα σε ένα άλλο σύστημα με βάση β γίνεται με διαδοχικές διαιρέσεις ή πολλαπλασιασμούς με τη βάση β, αντίστοιχα.

Το δεύτερο έργο αφορά την εγκατάσταση του μετρητικού/ρυθμιστικού σταθμού (70/19bar) Σερρών, ο οποίος θα τροφοδοτεί δίκτυο διανομής μέσης και χαμηλής πίεσης της ευρύτερης περιοχής Σερρών, που αποτελείται από 17,4 χλμ. χαλύβδινου αγωγού και 17,2 χλμ. αγωγού πολυαιθυλενίου.

Λος Άντζελες. Χιλιάδες διαδηλωτές φώναξαν κατά του πολέμου σε πολλές αμερικανικές πόλεις

Οι μετατροπές μεταξύ άλλων συστημάτων αρίθμησης γίνονται για ευκολία μέσω του δεκαδικού συστήματος.

Το κόστος κατασκευής του έργου ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο σύνθημα ακούστηκε έξω από τον Λευκό Οίκο και… κοσμούσε μια μεγάλη φωτογραφία του Τζορτζ Μπους.

Η μόνη εξαίρεση είναι οι μετατροπές μεταξύ δυαδικού και οκταδικού ή δεκαεξαδικού συστήματος, που γίνονται πολύ εύκολα απευθείας.

Επισημαίνεται ότι πρόσφατα υπογράφηκαν άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας ακόμη πέντε έργων επέκτασης και ενίσχυσης της δυναμικότητας του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου σε Δράμα, Κατερίνη, Ρεβυθούσα, καθώς και σε μονάδες των ΕΛΠΕ.

Οι διαδηλωτές με τύμπανα, τραγούδια και συνθήματα περικύκλωσαν τον Λευκό Οίκο και κατέληξαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ερωτήσεις

«Στείλτες τούς στρατιώτες μας πίσω» και «Όχι αίμα για το πετρέλαιο» ήταν τα συνθήματα που φώναξαν οι παρευρισκόμενοι, οι οποίοι κρατήθηκαν σε απόσταση ασφαλείας από τον Λευκό Οίκο, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Μπους απουσίαζε στην εξοχική του κατοικία στο Καμπ Ντέιβιντ.

- Πόσα ψηφία χρειάζεται ένα σύστημα αρίθμησης με βάση β;

Χιλιάδες διαδηλωτές φώναξαν κατά του πολέμου και στο Σαν Φρανσίσκο, στην Τάμπα της Φλόριντα και στη Βοστώνη.

- Πώς μετατρέπουμε έναν ακέραιο δυαδικό αριθμό στο δεκαδικό σύστημα;

Αντιπολεμικές διαδηλώσεις έγιναν και στη Λατινική Αμερική, στο Μπουένος Άιρες, τη Γουατεμάλα, το Ελ Σαλβαδόρ και την Πόλη του Μεξικού.

- Πώς μετατρέπουμε ένα δεκαδικό αριθμό στο δυαδικό σύστημα; - Τι είναι η αποκοπή και η στρογγυλοποίηση; - Πώς γίνεται η μετατροπή μεταξύ δυαδικού και οκταδικού συστήματος;