Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Καλλιτεχνική είδηση

( οι κερδισμενοι της 78ης απονομης βραβειων οσκαρ :: 6/3/2006 20:07:40) 

ΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ 78ης ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΟΣΚΑΡ

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ

Β. ΤΙ ΚΑΝΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ;

Καλύτερη Ταινία: "Crash"

Διαψεύδουν τις φήμες για σύλληψη του Μπιν Λάντεν

Σε απασχολεί το ερώτημα «τι να κάνω μετά το Γυμνάσιο»; Α' ανδρικός ρόλος: Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν ("Τρούμαν Καπότε") «Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν συνελήφθη». Έχεις σκεφτεί πώς θα μπορούσες να διερευνήσεις αυτό το ερώτημα και να βρεις τις απαντήσεις που χρειάζεσαι; Α' γυναικείος ρόλος: Ρις Ουίδερσπουν ("Walk the Line") Η είδηση μεταδόθηκε από το ιρανικό κρατικό ραδιόφωνο.

Λέξεις/Φράσεις - Κλειδιά

Β' ανδρικός ρόλος: Τζορτζ Κλούνεϊ ("Syriana") Διαψεύστηκε, ωστόσο, προτού καλά - καλά κυκλοφορήσει.

- Εκπαιδευτικές επιλογές

Β' γυναικείος ρόλος: Ρέιτσελ Βάις ("O Επίμονος Κηπουρός") Πακιστανοί και Αμερικανοί ταυτόχρονα μίλησαν για «αβάσιμες και αστήρικτες φήμες».

- Εκπαιδευτικό σύστημα

Σκηνοθεσία: Ανγκ Λι ("Το Μυστικό του Brokeback Mountain")

Πίσω από τις φήμες αυτές βρίσκεται ο αντιπρόεδρος ενός μικρού πακιστανικού κόμματος. - Σχέδιο εργασίας

Ξενόγλωσση ταινία: "Tsotsi", του Γκάβιν Χουντ

«Είπα απλώς πως κρατείται» δήλωσε στο πρακτορείο Ρώυτερ ο Αγά Μουρταζά Πούγια. - Εκπαίδευση

Πρωτότυπο σενάριο: Πολ Χάγκις και Μπόμπυ Μορέσκο για το "Crash"

«Δεν είπα πού ακριβώς συνελήφθη, ούτε πού κρατείται, διότι δεν το γνωρίζω. - Κατάρτιση

Διασκευασμένο σενάριο: Λάρι Μακ Μάρτρι και Νταϊάνα Οσσάνα για το "Tο Μυστικό του Brokeback Mountain"

Γνωρίζω απλώς, από πηγές που δεν μου έχουν δώσει ποτέ εσφαλμένες πληροφορίες, ότι κρατείται από εκείνους που τον κυνηγούν», πρόσθεσε. - Ενεργός έρευνα

Καλλιτεχνική διεύθυνση: "Αναμνήσεις μιας Γκέισας"

«Δεν διαθέτουμε πληροφορίες που να στηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό» δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Στόχος αυτού του κεφαλαίου (και μετά την εκπόνηση του Σχεδίου Εργασίας που σου προτείνουμε) είναι να βοηθηθείς:

Φωτογραφία: "Αναμνήσεις μιας Γκέισας"

Ο Πούγια, όμως, επέμεινε.

• να διακρίνεις τις έννοιες εκπαίδευση, κατάρτιση να αποκτήσεις πλήρη εικόνα για τη δομή και το περιεχόμενο του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος • να συλλέγεις πολύτιμες πληροφορίες για τις εκπαιδευτικές επιλογές μετά το Γυμνάσιο να διερευνάς τους λόγους για τους οποίους διαφορετικά άτομα προβαίνουν σε διαφορετικές επιλογές σπουδών (π.χ. επιλογή Ενιαίου Λυκείου- επιλογή Τεχνικής Σχολής).

Μουσική επένδυση: Γουστάβο Σανταόλαγια ("Το μυστικό του Brokeback Mountain")

Και υποστήριξε πως η είδηση της σύλληψης του διαβόητου Σαουδάραβα τρομοκράτη αποσιωπάται, ώστε να συμπέσει με την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του Ιράκ.

Οπτικά εφέ: "Κινγκ Κονγκ"

Τις τελευταίες ημέρες και έπειτα από τη σύλληψη στο Πακιστάν του Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ, ενός υψηλόβαθμου στελέχους της Αλ Κάιντα, ο οποίος κατηγορείται μαζί με τον Μπιν Λάντεν ως «εγκέφαλος» των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, τα αμερικανικά και αφγανικά στρατεύματα έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό μελών της Αλ Κάιντα και Ταλιμπάν στο Νότιο Αφγανιστάν, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

Μοντάζ: "Crash"

Όπως δήλωσε ωστόσο χθες ο Πακιστανός υπουργός Πληροφόρησης, Σέιχ Ρασίντ Αχμέντ, η σύλληψη του Μοχάμεντ συνέβαλε μόνο στο να επιβεβαιωθεί ότι ο Μπιν Λάντεν είναι ακόμη ζωντανός, χωρίς να προσφέρει στοιχεία για το πού βρίσκεται.

Ήχος: "King Kong" Ηχητικά εφέ: "Κινγκ Κονγκ" Κοστούμια: "Αναμνήσεις μιας Γκέισας" Τραγούδι: Τζόρνταν Χιούστον, Σέντρικ Κόλμαν, Πολ Μπορεγκάρ, "It's Hard Out Here for a Pimp" ("Hustle & Flow") Μακιγιάζ: "Το Χρονικό Της Νάρνια: Το Λιοντάρι, Η Μάγισσα Και Η Ντουλάπα" Ταινία μικρού μήκους: "Six Shooter" Ταινία κινουμένων σχεδίων: "Γουάλας & Γκρόμιτ Στον Τεράστιο Λαχανόκηπο" Ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους: "The Moon and the Son: An Imagined Conversation" Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους: "Το Ταξίδι Του Αυτοκράτορα" Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους: "A Note of Triumph: The Golden Age of Norman Corwin"