Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Το ενδιαφέρον της Credit Agricole να εξαγοράσει το 9,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής από το κράτος επιβεβαίωσε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας.

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ

3.14 Εφαρμογές του φαινομένου Joule

«Θέλουν να αγοράσουν την τράπεζα, περιλαμβανομένου του μάνατζμεντ», δήλωσε σχετικά ο κ. Δούκας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο πληθωρισμός στο πάρκινγκ ή στο ιατρείο…

Α. Λαμπτήρας πυράκτωσης

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, το δημόσιο ευελπιστεί στην άντληση εσόδων ύψους 350 εκατ. ευρώ από την πώληση του μεριδίου που ελέγχει άμεσα στο μετοχικό κεφάλαιο της τέταρτης μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας.

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

Είναι ο παλαιότερος τύπος λαμπτήρων φωτισμού (εικόνα 19).

Στο ίδιο τηλεγράφημα καταγράφεται επίσης η ένταση που προκάλεσαν στις σχέσεις της Credit Agricole με την κυβέρνηση οι ασαφείς προθέσεις της γαλλικής τράπεζας όσον αφορά το μέλλον της Εμπορικής.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των 1.800 δραχμών και των 7 ευρώ; Αποτελείται από ένα πολύ λεπτό και μακρύ μεταλλικό σύρμα κατασκευασμένο από βολφράμιο, που μπορεί να θερμαίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες λευκοπύρωσης χωρίς να λιώνει.

Εφόσον προχωρήσει στην εξαγορά του εν λόγω μεριδίου, η Credit Agricole θα ελέγχει το 30%-35% της Εμπορικής.

Είναι 580 δραχμές ή 1,7 ευρώ. Σε αυτές τις θερμοκρασίες, αν ήταν στον αέρα, θα αναφλεγόταν.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας συμμετέχουν σήμερα ξένοι θεσμικοί επενδυτές σε ποσοστό 21,7%, ενώ το 25%-27% της τράπεζας ανήκει σε μικρότερους επενδυτές.

Σε ποσοστό: 32%. Γι' αυτό τον λόγο τοποθετείται μέσα σε γυάλινο περίβλημα γεμάτο με αέρια που δεν αντιδρούν με αυτό, όπως αργό και άζωτο.

Ο κ. Δούκας επανέλαβε επίσης ότι η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει τη συμμετοχή του ελληνικού κράτους στην οικονομία.

Ε, λοιπόν, 32% ήταν ο «πληθωρισμός» στο πάρκινγκ στο διάστημα των τελευταίων 14 μηνών. Μολονότι φωτοβολεί έντονα και εκπέμπει μεγάλα ποσά ενέργειας με μορφή ακτινοβολίας, το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας ακτινοβολείται με μορφή υπέρυθρης ακτινοβολίας (ακτινοβολία που θερμαίνει).

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η σχεδιαζόμενη πώληση του 10% της ATEbank το 2006 και η εισαγωγή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο χρηματιστήριο στο τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των 60 ευρώ και των 70 ευρώ;

Αυτό το αντιλαμβάνεστε, αν βάλετε κοντά στο λαμπτήρα το χέρι σας.

Η κυβέρνηση υπολογίζει ότι τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις θα φτάσουν φέτος το 1,65 δισ. ευρώ.

10 ευρώ και σε ποσοστό 17%.

Μόνο το 2% ή το 3% της ενέργειας που καταναλώνει ο λαμπτήρας μετατρέπεται σε ορατή ακτινοβολία.

Αυτός ήταν ο «πληθωρισμός» στις ιατρικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου.

Εικ. 19

Ποια είναι η σχέση αυτών των δύο «πληθωρισμών» με το πετρέλαιο και την κακοκαιρία;

Εικ. 20

Καμία.

Εικ. 21

Απλώς, οι ιδιοκτήτες χώρων στάθμευσης και οι γιατροί, μεταξύ άλλων πολλών, έχουν τη δυνατότητα να καθορίζουν τις τιμές και τις αμοιβές τους κατά το δοκούν.

Επομένως, ακόμη κι αν τελειώσει ο πόλεμος με «επιτυχία» για την αμερικανική πλευρά σε μία εβδομάδα, ακόμη κι αν ο ήλιος λάμψει και διευκολύνει την αγροτική παραγωγή, ο πληθωρισμός δεν θα πέσει σε ανεκτά επίπεδα.

Η κυβέρνηση δεν έχει, βεβαίως, πολλά περιθώρια άμεσης παρέμβασης για να ελέγξει τις τιμές. Ωστόσο, σε όλο τον κόσμο οι κυβερνήσεις οργανωμένων κρατών βρίσκουν τρόπους για να ασκήσουν πιέσεις στις επιχειρήσεις και να πετύχουν αυτό που θέλουν. Εδώ, τόσο πια απαραβίαστη θεωρούμε την ελεύθερη αγορά;