Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Σύντομη είδηση

( συστάσεις - επί ποδός - τις πταίει; - μπαρμπουνάκης :: 24/1/2006 19:21:30) 

ΣΤΗΛΗ: ΠΑΡΑ(ΠΟΛΗΤΙΚΑ

Έδαφος υπό κατοχή

ΑΣΚΗΣΗ

Συστάσεις

Θα θεωρεί η Ε.Ε. τη Βόρεια Κύπρο, εάν δεν λυθεί το Κυπριακό

Η συνάρτηση ζήτησης ενός αγαθού είναι QD =κ-λP.

Αυστηρές συστάσεις για πιστή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί στην υλοποίηση όλων των έργων, τα οποία αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη, απηύθυνε χθες προς τους νέους αντιδημάρχους του δήμου Θεσσαλονίκης ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

ΠΑΝΑΓΗΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Γνωρίζουμε ότι για την τιμή P = 20 η συνολική δαπάνη είναι 1000, ενώ για την τιμή P = 40 η συνολική δαπάνη είναι 3.000.

Σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε, παρουσία του γενικού γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Σωτήρη Καπετανόπουλου, και των προέδρων των δημοτικών διαμερισμάτων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης καθόρισε τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής για το τρέχον έτος.

Κατεχόμενο έδαφος θα θεωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τη Βόρεια Κύπρο εάν δεν επιλυθεί το Κυπριακό. Αυτό άφησε να εννοηθεί χθες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κριστόφ Φιλορί.

Να βρεθεί η εξίσωση ζήτησης και να υπολογισθεί η ελαστικότητα ζήτησης του αγαθού, όταν η τιμή μεταβάλλεται από P2=4 σε P3=6.

"Το σύνθημά μας είναι καθημερινά κοντά στον πολίτη, με πολλή δουλειά και εποικοδομητική συνεργασία με τα δημοτικά διαμερίσματα", είπε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος απέφυγε να κάνει αναφορά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, με εξαίρεση την προτροπή που απηύθυνε στους επτά αντιδημάρχους για προβολή του έργου που επιτελείται.

Ραούφ Ντενκτάς. Επέρριψε ευθύνες για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στον κ. Τάσσο Παπαδόπουλο, αλλά και στον… γενικό γραμματέα του ΟΗΕ

Στο μεταξύ, χθες ανέλαβαν και επισήμως τα νέα τους καθήκοντα οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού, Βασίλης Γάκης, Δημοτικών Έργων και Κυκλοφορίας, Λίτσα Κολοβού, και Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Κώστας Καζαντζίδης.

Απαντώντας στο ερώτημα αν η Ένωση θα αντιλαμβάνεται - μετά την ένταξη της Κύπρου - ότι ένα τμήμα του εδάφους της υφίσταται παράνομη κατοχή, δήλωσε:

Β.Ζ.

«Ναι, μπορούμε να δούμε τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο.

Επί ποδός

Η κατοχή τού βόρειου τμήματος θεωρούνταν πάντα παράνομη από τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νωρίς αποδέσμευσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος από τη χθεσινή σύσκεψη τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Βαγγέλη Δημητρίου (φωτογραφία), ο οποίος για ακόμη μία φορά ανέλαβε πρωτεύοντα ρόλο στον συντονισμό της επιχείρησης αποχιονισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε αυτό δεν αλλάζει τίποτε».

Από το βράδυ της Δευτέρας, οπότε εκδηλώθηκαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας βρίσκεται επί ποδός, δίδοντας στο πλευρό των δημοτικών υπαλλήλων τη μάχη με τον χιονιά. Ο κ. Φιλορί προειδοποίησε επίσης την Τουρκία ότι η αποτυχία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις για την ενταξιακή της πορεία. Εκ του αποτελέσματος, πάντως, φαίνεται ότι ο μηχανισμός του δήμου Θεσσαλονίκης δεν πιάστηκε στον ύπνο, όπως συνέβη με τις υπηρεσίες άλλων φορέων. Στις δηλώσεις του εκπροσώπου της Ε.Ε. απάντησε ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, χαρακτηρίζοντάς τις «υπερβολικές».

Β.Ζ.

Απογοήτευση από ΗΠΑ, Βρετανία

Τις πταίει;

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, εξέφρασε τη «βαθιά απογοήτευση» των Ηνωμένων Πολιτειών και χαρακτήρισε «πολύ λυπηρό γεγονός ότι ο κ. Ντενκτάς δεν επέτρεψε στους Τουρκοκύπριους να έχουν την ευκαιρία να καθορίσουν το μέλλον τους και να ψηφίσουν πάνω σε ένα τόσο θεμελιώδες ζήτημα».

Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία περί του ποιος φταίει για τα κλειστά Τέμπη.

Ωστόσο, ο κ. Μπάουτσερ δεν παρέλειψε να επισημάνει τη γενικότερη δυσφορία για το γεγονός ότι «τα μέρη είχαν αυτή την ευκαιρία, έπρεπε να την εκμεταλλευτούν και είμαστε απογοητευμένοι που δεν το έκαναν».

Η δικαιολογία που ειπώθηκε από χείλη αρμόδιων, ότι "φταίει η νταλίκα που δίπλωσε γιατί δεν είχε αντιολισθητικές αλυσίδες", αποδείχτηκε ψέμα, αφού ο οδηγός της είχε προνοήσει και είχε βάλει αλυσίδες.

Ο εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις, σε δηλώσεις του στον ανταποκριτή του ΡΙΚ στο Λονδίνο, εξέφρασε λύπη γιατί «η στάση τού ενός από τα δύο μέρη επέβαλε στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών την απόφαση που πήρε».

Όμως, όπως έλεγαν χθες όλοι οι συνδικαλιστές οδηγοί φορτηγών, "ο δρόμος είχε πάγο, οπότε οι αλυσίδες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα".

Σημειώνεται ότι ο σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, δήλωσε ότι η στάση του Ραούφ Ντενκτάς δεν άφησε άλλη επιλογή στον Γενικό Γραμματέα παρά να κηρύξει αδιέξοδο στις συνομιλίες.

Αν, όμως, είχαν ρίξει έγκαιρα αλάτι, τότε προφανώς (παρά τη χιονοθύελλα) ο δρόμος θα είχε κρατηθεί ανοικτός.

«Θα συνεχιστούν οι προσπάθειες»

Κι ας μην ξεχνάμε ότι τέσσερα είναι όλα κι όλα τα σημεία της εθνικής Θεσσαλονίκης-Αθηνών (σύμφωνα και με τους φορτηγατζήδες) που πρέπει να κρατιούνται ανοικτά με νύχια και δόντια: Μαλακάσα, Βελεστίνο, στροφές Παντελεήμονα και Τέμπη.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος εξέφρασε τη λύπη και την απογοήτευσή του για την αποτυχία της προσπάθειας του ΟΗΕ στο Κυπριακό, τόνισε όμως πως θα συνεχίσει να εργάζεται για την επίτευξη μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, ανεξάρτητα από την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.

Αντ' αυτού, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών, δημιουργώντας μπάχαλο στον ανεφοδιασμό της αγοράς!

Αρνητική χαρακτήρισε την εξέλιξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος έκανε λόγο για «ρεσιτάλ αδιαλλαξίας» από τον Ρ. Ντενκτάς, ενώ προειδοποίησε την Τουρκία ότι η ευρωπαϊκή της πορεία περνάει και από τη λύση του Κυπριακού.

Φ.Χ.

«Η ευθύνη γι' αυτή την αρνητική εξέλιξη βαρύνει εξ ολοκλήρου την τουρκοκυπριακή και την τουρκική πλευρά», δήλωσε ο υπουργός Τύπου.

Μπαρμπουνάκης

Πρόσθεσε, πάντως, ότι η ελληνική πλευρά επιδιώκει να υπάρξει λύση στο Κυπριακό και θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση, αν και «αυτό μπορεί αυτή τη στιγμή να μη φαίνεται πιθανόν».

Θύμα της κακοκαιρίας έπεσε η αποψινή εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του Μπάμπη Μπαρμπουνάκη.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης έκανε λόγο για αδιέξοδο που προκαλεί «απογοήτευση και λύπη».

Ήταν προγραμματισμένη για τις 7.30 το βράδυ στο "Ηλέκτρα Παλάς".

Προκλητικοί Ντενκτάς, Ερντογάν

Τελικώς, θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα, αλλά μία εβδομάδα αργότερα, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου. Προκλητική ήταν ακόμα μία φορά η τουρκική και η τουρκοκυπριακή ηγεσία: Καλός ή κακός οιωνός, θα φανεί στην πορεία, καθώς ο Μπάμπης διεκδικεί το "πράσινο" χρίσμα για το δήμο Θεσσαλονίκης. Ο Ραούφ Ντενκτάς επέρριψε ευθύνες για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στον κ. Τάσσο Παπαδόπουλο, αλλά και στον… γενικό γραμματέα του ΟΗΕ:

Ν.Η.

«Το σχέδιο Ανάν δεν θα έλυνε το Κυπριακό. Αυτό το σχέδιο θα έβαζε και πάλι φωτιά στο Κυπριακό, συνεπώς είναι χρήσιμο το γεγονός ότι το σχέδιο έχασε την αξία του», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης. Και σαν να μην είχε γίνει τίποτε, ανακοίνωσε ότι θα στείλει την επόμενη εβδομάδα επιστολή με τις προτάσεις του στον κ. Τ. Παπαδόπουλο, για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Ακόμα πιο προκλητικός, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν άφησε να εννοηθεί χθες στην Άγκυρα ότι επίκειται διεθνής αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Τη λύπη τους για το ναυάγιο της Χάγης εξέφρασαν και τα ελληνικά πολιτικά κόμματα. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Θ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι «παρά την εποικοδομητική στάση της κυπριακής κυβέρνησης, η αδιαλλαξία, τόσο της τουρκικής πλευράς όσο και του Ρ. Ντενκτάς, ματαιώνει την προσπάθεια εξεύρεσης λειτουργικής λύσης του Κυπριακού», ενώ ο ΣΥΝ με ανακοίνωσή του υπογράμμισε ότι χάθηκε μια ευκαιρία, παρά τη θετική στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς.