Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ανατροπη σωτηριας στο "ελ πασο" :: 26/2/2006 19:16:10) 

Ο Μπρέσκα πλασάρει εύστοχα χαρίζοντας τη νίκη στον Πανιώνιο.

ΡΩΣΙΑ

ΑΣΚΗΣΗ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΣΤΟ "ΕΛ ΠΑΣΟ"

Δύο στα τρία παιδιά έχουν προβλήματα υγείας

Όταν η τιμή του αγαθού Χ είναι 200 Ευρώ τότε η ζητούμενη ποσότης είναι 300.

Μάθημα επιβίωσης

Στη Ρωσία. 1 στα 3 παιδιά είναι υγιές

Εάν η τιμή αυξηθεί κατά 25% η συνολική δαπάνη των καταναλωτών για το αγαθό γίνεται 62.500 Ευρώ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ 1 2 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Μπορεί οι δαπάνες του ρωσικού κράτους για την υγεία να έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, το ποσοστό των παιδιών όμως που μπορεί να θεωρηθούν υγιή έχει μειωθεί στη Ρωσία την τελευταία δεκαετία κατά 7%.

Ζητούνται:

Εβδομήντα πέντε λεπτά κράτησε ο εφιάλτης του Πανιωνίου στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε πέρυσι, και τα αποτελέσματα της οποίας έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ρωσίδα υφυπουργός Υγείας, Όλγα Σαράποβα, μόνο το 33% των 31,6 εκατομμυρίων ανήλικων Ρώσων μπορεί να θεωρηθούν υγιείς - οι υπόλοιποι πάσχουν από κάποιου είδους πρόβλημα υγείας, κυρίως από βρογχικές και αναπνευστικές ασθένειες.

α) Να υπολογισθεί η ελαστικότητα ζήτησης του αγαθού

Έξι λεπτά ήταν αρκετά για τη ομάδα της Νέας Σμύρνης, για να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 και να φθάσει στο υπερπολύτιμο για αυτήν 2-1, που αποτελεί ουσιαστικά ''φιλί ζωής''.

Όπως δήλωσε η Σαράποβα στο πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ-Τας, μέρος της ευθύνης για το θλιβερό αυτό ποσοστό έχει η μη τήρηση των κανόνων υγιεινής σε πολλά ρωσικά σχολεία.

β) Εάν η επιχείρηση θέλει να αυξήσει τα έσοδά της ποια τιμολογιακή πολιτική πρέπει να ακολουθήσει;

Σημείο αναφοράς η παρουσία των Γιώργου Βαζάκα και Βαγγέλη Βλάχου για πρώτη φορά στους πάγκους των Καλλιθέας και Πανιωνίου, αντίστοιχα.

Η Ρωσίδα υφυπουργός Υγείας, ωστόσο, υποστήριξε πως για την αύξηση του ποσοστού "φταίει" και η πιο έγκαιρη διάγνωση, που εντοπίζει τις ασθένειες σε αρχικό στάδιο.

Η Καλλιθέα πλήρωσε ακριβά την ολιγωρία της να γυρίσει σε μαζική άμυνα από τη στιγμή που ο Μιγιάτοβιτς στο 48' με κεφαλιά της έδινε το προβάδισμα.

Η μετασοβιετική οικονομική ύφεση της Ρωσίας, η οξύτερη που έχει αντιμετωπίσει ποτέ βιομηχανικά ανεπτυγμένο έθνος, πυροδότησε μία σοβαρή κρίση στον τομέα της υγείας.

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ημίχρονο η επιλογή του Βαζάκα να αποσύρει τον Πέτκοβιτς αποδυνάμωσε τη μεσαία γραμμή της Καλλιθέας με αποτέλεσμα η εστία των γηπεδούχων να περάσει δύσκολες στιγμές.

Και παρόλο που το κράτος κάνει κάποιες προσπάθειες το δημόσιο σύστημα υγείας εξακολουθεί να καταρρέει.

Στο 56' ο Μπαρτζώκας απέκρουσε σωτήρια την κεφαλιά του Καμπάνταη, αλλά στο 75' ο προωθημένος Γιαννόπουλος δεν άφησε περιθώρια και με κεφαλιά πέτυχε το 1-1.

Αποτέλεσμα τούτου, σε συνδυασμό με τη διαδεδομένη φτώχεια, είναι να μεταδίδουν ολοένα και περισσότερες μητέρες τις ασθένειές τους στα νεογέννητα παιδιά τους.

Το μούδιασμα των γηπεδούχων έδωσε το δικαίωμα στον Πανιώνιο να πιστέψει σε κάτι περισσότερο κι έτσι στο 81' ο Μπρέσκα ξέφυγε στον κενό χώρο από μπαλιά του Κουτσόπουλου και πλάσαρε εύστοχα τον Μπαρτζώκα (1-2). Διαιτήτευσε ο Ζωγράφος (Αθήνας).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Μπαρτζώκας, Mιγιάτοβιτς (57' Πασάς), Γκεοργκίεφ, Τσιώλης, Καρατζάς, Κουλακιώτης, Βενέτης, Πέτκοβιτς (72' Αγγελόπουλος), Ραντοβάνοβιτς, Κουτσοσπύρος (20' Μπέι), Σιλά.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Βάνιακ, Μανιάτης, Γιαννόπουλος, Μαγκντί, Καμπάνταης (88' Γκάσπαρ), Κουτσόπουλος, Σμίλιανιτς, Γουνδουλάκης (62' Φερνάντεζ), Σπυρόπουλος (51' Μπρέσκα), Εξουζίδης, Λουτσιάνο.