Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Έρευνα

( η βία κατά των γυναικών δε γνωρίζει μέρες αγάπης ) 

ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Γερμανία - Γαλλία συμμαχία…

10.5. Διαδικασίες και συναρτήσεις

Η βία κατά των γυναικών δε γνωρίζει μέρες αγάπης

Σιράκ - Σρέντερ επιδιώκουν αναθέρμανση του άξονα που θεμελιώθηκε το 1963

Υπάρχουν δύο ειδών υποπρογράμματα, οι διαδικασίες και οι συναρτήσεις.

Αυξημένες κατά 15% οι περιπτώσεις βιασμών σύμφωνα με τους ειδικούς

ΚΙΤΤΥ ΞΕΝΑΚΗ

Το είδος κάθε υποπρογράμματος καθορίζεται από το είδος της λειτουργίας που καλείται να επιτελέσει.

Καθώς φεύγουν οι μέρες αγάπης και συγχώρεσης, οι γιορτινές μέρες, οι περισσότεροι από εμάς θα πέφτουμε στην καθημερινότητα περιμένοντας τις επόμενες, για να γεμίσει και πάλι η ζωή μας με χρώματα.

Την αναθέρμανση του γαλλογερμανικού άξονα επιδιώκουν ο Σιράκ και ο Σρέντερ, εκμεταλλευόμενοι τη συμπλήρωση 40 ετών από τη θεμελίωσή του. Ανάμεσα στις προτάσεις που τίθενται στο τραπέζι είναι και οι "ανταλλαγές" υπουργών. Η πραγματική δοκιμασία για τις δύο χώρες, ωστόσο, ακούει στο όνομα Ιράκ.

Οι διαδικασίες μπορούν να εκτελέσουν οποιαδήποτε λειτουργία από αυτές που μπορεί να εκτελέσει ένα πρόγραμμα.

Ορισμένοι όμως θα ήθελαν οι μέρες αυτές να περάσουν ανεπιστρεπτί.

Σρέντερ - Σιράκ. Μία από τις προτάσεις που θα συζητήσουν είναι η συμμετοχή υπουργών της μιας χώρας στα υπουργικά συμβούλια της άλλης

Να εισάγουν δεδομένα, να εκτελέσουν υπολογισμούς, να μεταβάλλουν τις τιμές των μεταβλητών και να τυπώσουν αποτελέσματα.

Δε θέλουν να θυμούνται πως τις μέρες που οι άλλοι γιόρταζαν, οι ίδιοι έπεφταν θύματα της μανίας ενός συνανθρώπου τους.

Ο γαλλογερμανικός άξονας θεμελιώθηκε στις 22 Ιανουαρίου του 1963, με τη συνθήκη φιλίας που υπέγραψαν τότε ο Ντε Γκωλ και ο Αντενάουερ και υπήρξε ιδιαίτερα ισχυρός επί ηγεσίας Μιτεράν και Κολ.

Με τη χρήση των παραμέτρων αυτές τις τιμές μπορούν να τις μεταφέρουν και στα άλλα υποπρογράμματα.

Οι κακοποιήσεις άλλωστε αυτές τις μέρες ίσως να πονούν πολύ περισσότερο, μέσα στο γενικό κλίμα ευφορίας, αγάπης, σεβασμού, συγχώρεσης, ψυχικής και πνευματικής ανάτασης.

Έκτοτε, ωστόσο, ατόνησε έως ότου, όπως επισημαίνει η "Μοντ", οι δύο χώρες συνειδητοποίησαν πως, παραμονές της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εν μέσω μιας διαδικασίας επανεκτίμησης του ρόλου της Ε.Ε. έναντι των ΗΠΑ, "έχουν ανάγκη η μία την άλλη περισσότερο από ποτέ".

Αντίθετα η λειτουργία των συναρτήσεων είναι πιο περιορισμένη. Κι όμως, σύμφωνα με ειδικούς, τις μέρες γιορτής τα θλιβερά αυτά γεγονότα πληθαίνουν.

Κοινή ευθύνη

Οι συναρτήσεις υπολογίζουν μόνο μία τιμή, αριθμητική, χαρακτήρα ή λογική και μόνο αυτήν επιστρέφουν στο υποπρόγραμμα που την κάλεσε.

Ενώ η πόλη γιόρταζε και οι άνθρωποί της αναλώνονταν σε γιορταστικά πάρτι και γλέντια ή χορταστικά γεύματα, οι κακοποιήσεις και οι βιασμοί των γυναικών που έγιναν, αλλά δεν καταγγέλθηκαν επίσημα, αποτέλεσαν μία από τις πιο μελανές στιγμές των γιορτών.

Σε οκτώ ημέρες από σήμερα, ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ και ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ πρόκειται να εκδώσουν μία διακήρυξη, όπου θα προσδιορίζουν επακριβώς την κοινή τους ευθύνη σε αυτό το νέο στάδιο της ευρωπαϊκής οικοδόμησης.

Οι συναρτήσεις μοιάζουν με τις συναρτήσεις των μαθηματικών και η χρήση τους είναι όμοια με τη χρήση των ενσωματωμένων συναρτήσεων που υποστηρίζει η γλώσσα προγραμματισμού.

Η σεξουαλική κακοποίηση, η ασέλγεια και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας δεν είναι απλά ένα κοινωνικό φαινόμενο, αλλά αποτελεί πληγή, που μάλιστα "φουντώνει" σε κάποιες συγκεκριμένες περιόδους, όπως αυτή των εορτών.

Το περιεχόμενο αυτής της διακήρυξης θα συζητηθεί απόψε στα Ηλύσια Πεδία, στο δείπνο που θα παραθέσει ο Σιράκ στον Σρέντερ και στους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών.

Ο τρόπος κλήσης καθώς και ο τρόπος σύνταξης των δύο αυτών τύπων των υποπρογραμμάτων είναι διαφορετικός.

Σύμφωνα με τον κλινικό ψυχολόγο, επίκουρο καθηγητή των Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, Χρήστο Μουτζούκη, σε ολόκληρη την Ευρώπη παρατηρείται αύξηση των βιασμών σε ποσοστό περίπου 15%.

Μία από τις προτάσεις που θα συζητήσουν, λοιπόν, οι δύο ηγέτες είναι, σύμφωνα με την "Γκάρντιαν", η συμμετοχή υπουργών της μιας χώρας στα υπουργικά συμβούλια της άλλης, καθώς και ο διορισμός ενός ανώτατου αξιωματούχου, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την επόπτευση και την προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Τόσο οι συναρτήσεις όσο και οι διαδικασίες τοποθετούνται μετά το τέλος του κυρίου προγράμματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μουτζούκης δήλωσε ότι "οι βιασμοί γίνονται κυρίως από άτομα ηλικίας από 16-24 ετών, και ειδικότερα από άτομα χαμηλών κοινωνικοοικονομικών τάξεων και με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο".

Στόχος θα είναι η υιοθέτηση κοινής νομοθεσίας, αρχής γενομένης από το Αστικό και Οικογενειακό Δίκαιο, καθώς και από τον τομέα της εκπαίδευσης.

Οι συναρτήσεις εκτελούνται απλά με την εμφάνιση του ονόματος τους σε οποιαδήποτε έκφραση, ενώ για να εκτελεστούν οι διαδικασίες χρησιμοποιείται η ειδική εντολή ΚΑΛΕΣΕ και το όνομα της διαδικασίας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του δράστη ενός βιασμού είναι η πιθανή διαταραχή προσωπικότητας ή η πρότερη σχέση του δράστη με τη μητέρα του.

Και άλλες πρωτοβουλίες

Η συνάρτηση είναι ένας τύπος υποπρογράμματος που υπολογίζει και επιστρέφει μόνο μία τιμή με το όνομά της (όπως οι μαθηματικές συναρτήσεις). Συνήθως αυτά τα άτομα έχουν ευάλωτο εγώ, νιώθουν ότι υστερούν σε σχέση με πολλά πράγματα και φοβούνται την απόρριψη από την κοινωνία.

Πληροφορίες του περιοδικού "Ντερ Σπίγκελ" θέλουν τις δύο χώρες να εξετάζουν τρόπους συνεργασίας τους και σε διάφορες άλλες πρωτοβουλίες (συμπεριλαμβανομένης της σύστασης μιας νέας δύναμης Ευρωπαίων μεθοριακών φρουρών, του διορισμού ενός Ευρωπαίου "υπερ-εισαγγελέα" και της δημιουργίας πανευρωπαϊκών ποινικών μητρώων) και να σχεδιάζουν την ίδρυση ενός νέου ευρωπαϊκού κέντρου διεθνών οικονομικών, το οποίο θα προωθεί προτάσεις κοινής πολιτικής στους τομείς του εμπορίου και της οικονομίας.

Η διαδικασία είναι ένας τύπος υποπρογράμματος που μπορεί να εκτελεί όλες τις λειτουργίες ενός προγράμματος. Το 5% των βιαστών προχωράει και σε φόνο του θύματος, και τις περισσότερες φορές λόγος δεν είναι το σεξ.

ΣυνεννοήσειςΈπειτα από αρκετά χρόνια αδράνειας, η γαλλογερμανική "μηχανή" εμφάνισεαπρόσμενα σημάδια επαναδραστηριοποίησης στη Σύνοδο της περασμένης χρονιάς στις Βρυξέλλες, οπότε ο Βρετανός πρωθυπουργός (ο οποίος ουδόλως, όπως είναι φυσικό, επιθυμεί την αναθέρμανση του γαλλογερμανικού άξονα) αιφνιδιάστηκε από μία γαλλογερμανική συμφωνία για την αγροτική πολιτική.

Ας δούμε ένα απλό παράδειγμα χρήσης διαδικασιών και συναρτήσεων. Οι κύριοι τύποι των βιαστών είναι: 1. αυτοί που βιάζουν για τη δύναμη, εξουσία, ισχύ και 2. αυτοί που έχουν εχθρότητα, θυμό και απέχθεια για τις γυναίκες.

Κατόπιν, λίγο πριν από τη Σύνοδο του περασμένου μήνα στην Κοπεγχάγη, ο Σρέντερ και ο Σιράκ συναντήθηκαν, προκειμένου να ευθυγραμμίσουν τις πολιτικές τους έναντι της τουρκικής υποψηφιότητας για ένταξη - και η κίνηση αυτή θύμισε σε πολλούς τις τακτικές "συνεννοήσεις" Κολ και Μιτεράν γύρω από τα ευρωπαϊκά ζητήματα.

Παράδειγμα 2

Οι βιαστές της πρώτης ομάδας χωρίζονται σε δύο υποομάδες. α) αυτούς που βιάζουν έχοντας στο μυαλό τους τη διεκδίκηση για εξουσία (44%) και β) αυτοί που το κάνουν για επιβεβαίωση και για να νιώθουν ότι έχουν τον έλεγχο στα χέρια τους (21%).

Διαφορές

Να γραφεί πρόγραμμα, το οποίο υπολογίζει το εμβαδό του κύκλου από την ακτίνα του. Από την άλλη πλευρά, οι βιαστές της δεύτερης ομάδας χωρίζονται σε α) αυτούς που βιάζουν για εκδίκηση και επιθυμούν να μειώσουν τη γυναίκα (30%) και β) σε αυτούς που ως μέσο για τη βία χρησιμοποιούν το σεξ.

Όλα αυτά, ωστόσο, δεν σημαίνουν ότι δεν υφίστανται πλέον διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες.

Το πρόγραμμα εκτελεί τρεις συγκεκριμένες απλές λειτουργίες. Εδώ παρατηρούνται και σαδιστικά στοιχεία από τα άτομα (5%).

Για παράδειγμα, παρά τις πολύωρες συζητήσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα, δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα στις προτάσεις που θα κάνουν από κοινού στη συνέλευση για το μέλλον της Ευρώπης, όσον αφορά τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και κυρίως την προεδρία της Ε.Ε.: το Παρίσι προτιμά μια πρωτοκαθεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ το Βερολίνο μια ενισχυμένη Επιτροπή, η οποία θα λογοδοτεί στο Κοινοβούλιο.

α) Διαβάζει τα δεδομένα, την ακτίνα η οποία πρέπει να είναι θετικός αριθμός

Και φυσικά, υπάρχει το Ιράκ.

β) Υπολογίζει το εμβαδό (Ε=[pic])

Η Γερμανία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει σε έναν πόλεμο εναντίον του, έστω και με εντολή του ΟΗΕ, ενώ η Γαλλία έχει τονίσει πως θα αναλάβει οποιεσδήποτε ευθύνες της αναλογούν εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας εγκρίνει μια τέτοια επίθεση.

γ) Τυπώνει το αποτέλεσμα, το εμβαδό, Ε

Τεστ το Ιράκ

Αν και το πρόγραμμα είναι πολύ απλό και μπορεί κάλλιστα να γραφεί χωρίς τη χρήση υποπρογραμμάτων, ας το διασπάσουμε σε τρία υποπρογράμματα που εκτελούν τις τρεις παραπάνω λειτουργίες.

"Το Ιράκ θα είναι το τεστ για τον ισχυρισμό ότι θέλουμε να καλλιεργήσουμε ειδικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες", δήλωσε χθες στην οικονομική εφημερίδα "Χάντελσμπλατ" ο Ρούντολφ φον Τάντεν, συντονιστής των γαλλο-γερμανικών σχέσεων στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τα πρώτο υποπρόγραμμα πρέπει να διαβάζει την ακτίνα και να την επιστρέφει στο κύριο πρόγραμμα.

"Οποιεσδήποτε δηλώσεις φιλίας και συνεργασίας θα καταστούν άνευ νοήματος αν, μία εβδομάδα αργότερα, το Παρίσι συμπαραταχθεί με τους νικητές συμμάχους του 1945 (τις ΗΠΑ και τη Βρετανία) και όχι με τον σημαντικότερο εταίρο του (τη Γερμανία), όσον αφορά την επιδίωξη μιας κοινής ευρωπαϊκής θέσης.

Αφού το υποπρόγραμμα πρέπει να διαβάζει δεδομένα, υλοποιείται με διαδικασία.

Τα λόγια και τα έργα - κατέληξε ο φον Τάντεν - πρέπει να συμφωνούν".

Η διαδικασία αυτή που ονομάζεται Είσοδος_δεδομένων, δέχεται από το πληκτρολόγιο την τιμή της ακτίνας που την καταχωρεί στη μεταβλητή Αριθμός και έχει ως εξής:

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Είσοδος_δεδομένων(Αριθμός) ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ : Αριθμός ΑΡΧΗ ΑΡΧΗ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΓΡΑΨΕ `Δώσε την ακτίνα' ΔΙΑΒΑΣΕ Αριθμός ΜΕΧΡΙΣ_ΟΤΟΥ Αριθμός>0 ΤΕΛΟΣ_ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Το δεύτερο πρέπει να υπολογίζει το εμβαδό και να επιστρέφει την τιμή στο κύριο πρόγραμμα. Το υποπρόγραμμα αυτό παίρνει την τιμή της ακτίνας και επιστρέφει μόνο μία τιμή την τιμή του Εμβαδού. Μπορεί λοιπόν να υλοποιηθεί με μία συνάρτηση, η οποία επιστρέφει έναν πραγματικό αριθμό.

Η συνάρτηση Εμβαδό _κύκλου(R) δέχεται έναν πραγματικό αριθμό και υπολογίζει το εμβαδό που επίσης είναι ένας πραγματικός αριθμός. Το είδος της συνάρτησης, δηλαδή η τιμή που επιστρέφει δηλώνεται στην αρχή της συνάρτησης.

ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ Εμβαδό_κύκλου(R) : ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΕΣ Π=3.14 ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ: R ΑΡΧΗ Εμβαδό_κύκλου ΤΕΛΟΣ_ΣΥΝΑΡΤΗΣΗΣ

Το τρίτο υποπρόγραμμα τυπώνει το αποτέλεσμα. Εφόσον απαιτείται από αυτό η εκτέλεση της λειτουργίας της εκτύπωσης, πρέπει να υλοποιηθεί με διαδικασία. Η διαδικασία Εκτύπωση δέχεται από το κύριο πρόγραμμα μια τιμή στη μεταβλητή Αποτέλεσμα και την εκτυπώνει.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Εκτύπωση(Αποτέλεσμα) ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ : Αποτέλεσμα ΑΡΧΗ ΓΡΑΨΕ `Το εμβαδό του κύκλου είναι :',Αποτέλεσμα ΤΕΛΟΣ_ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Το κύριο πρόγραμμα που καλεί όλα τα υποπρογράμματα έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Παράδειγμα_2 ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ : R, E ΑΡΧΗ ΚΑΛΕΣΕ Είσοδος_δεδομένων(R) Ε ΚΑΛΕΣΕ Εκτύπωση(Ε) ΤΕΛΟΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα πλέον έχει ολοκληρωθεί. Οταν εκτελεστεί, θα ζητήσει από το χρήστη να εισάγει μια τιμή για την ακτίνα και θα εμφανίσει το εμβαδό του κύκλου. Αν η εισαγόμενη τιμή για την ακτίνα είναι 10, τότε θα η οθόνη θα παρουσιάζει τα εξής:

Δώσε την ακτίνα 10 Το εμβαδό του κύκλου είναι : 314

Ωστόσο υπάρχουν μερικά λεπτά σημεία που αφορούν στο πέρασμα τιμών, τα οποία θα διευκρινιστούν στη συνέχεια.