Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Πορτρέτο

( δύσκολες ώρες για το "δανδή" μάνατζερ :: 18/1/2006 21:26:57) 

ΤΑΚΑΦΟΥΜΙ ΧΟΡΙ Αμερικανός Πρόεδρος: "Προσβλέπω στην πίστη για την επίλυση των πλέον δύσκολων προβλημάτων της χώρας"

3.9. Νόμος του Ohm

Δύσκολες ώρες για το "δανδή" μάνατζερ

Πόλεμος με… τη βοήθεια του Θεού

Σε προηγούμενη παράγραφο διαπιστώσαμε πειραματικά ότι όταν έχουμε έναν αντιστάτη, στα άκρα του οποίου εφαρμόζουμε συνεχή σταθερή διαφορά δυναμικού, της οποίας μπορούμε να μεταβάλουμε την τιμή, το πηλίκο της τάσης και της αντίστοιχης έντασης παραμένει σταθερό.

Ο Χόρι έχει εξοργίσει τον επιχειρηματικό κόσμο της Ιαπωνίας, που του προσάπτει αμοραλισμό και σκληρότητα

Ο Μπους καθαγιάζει τους σκοπούς του χρησιμοποιώντας τον χριστιανισμό

Αυτό το σταθερό πηλίκο το ονομάσαμε αντίσταση του αντιστάτη.

Για τα αυστηρά ιαπωνικά δεδομένα ένας διευθύνων σύμβουλος που ντύνεται με κοντομάνικα, είναι μόλις 32 χρονών, υπογράφει αυτόγραφα και δεν διστάζει να κάνει εχθρικές προτάσεις εξαγοράς, συνιστά… κινούμενη πρόκληση.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΤΙΝΑΚΗΣ

R= V/I

Δεν ήταν λίγοι, λοιπόν, αυτοί που έτριβαν τα χέρια τους την περασμένη εβδομάδα, μόλις έγινε γνωστό ότι δεκάδες "κομάντος" της ιαπωνικής δίωξης οικονομικού εγκλήματος εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία της Livedoor Co., της εταιρείας Ίντερνετ του Χόρι, αλλά και στο ίδιο του το σπίτι, καθώς τον υποψιάζονται για παραβίαση των χρηματιστηριακών κανόνων του παιχνιδιού.

Ο "Δίκαιος Πόλεμος", που επικαλείται ο πρόεδρος Μπους, έχει τις πηγές του στον 4ο αιώνα, και ο πρώτος που μίλησε γι' αυτόν ήταν ο Θωμάς ο Ακυϊνάτης. Αν λύσουμε την προηγούμενη σχέση ως προς Ι, θα έχουμε: Ι = 1/R V (3.5)

Ο Χόρι έχει εξοργίσει τον επιχειρηματικό κόσμο της Ιαπωνίας, που του προσάπτει αμοραλισμό και σκληρότητα.

"Οι αποψινές μας προσευχές είναι να μας καταξιώσει ο Θεός. Αυτή η σχέση εκφράζει την εξάρτηση της έντασης του ρεύματος (αποτέλεσμα) από το αίτιο που το προκαλεί και το οποίο είναι η διαφορά δυναμικού (τάση).

Ο τίτλος ενός εκ των (πολλών) βιβλίων που έχει γράψει για τον εαυτό του είναι ενδεικτικός:

Η ελπίδα ακόμα λάμπει και μας δείχνει τον δρόμο, και το φως φωτίζει το σκοτάδι και το σκοτάδι δεν θα νικήσει". Δηλώνει ότι η ένταση του ρεύματος για αντιστάτη δοσμένης αντίστασης είναι ανάλογη με τη διαφορά δυναμικού που εφαρμόζεται στα άκρα της.

"Το παν είναι να βγάζεις λεφτά.

(Ομιλία στην επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων, 11 Σεπ. Ο σταθερός συντελεστής αναλογίας είναι το αντίστροφο της αντίστασης του αντιστάτη, δηλαδή η αγωγιμότητά του.

Πώς έφτασα από το μηδέν να έχω 10 δισ. γεν"!

2002).

Ο Χόρι, αφού παράτησε το πανεπιστήμιο, ίδρυσε την εταιρεία του σε ηλικία 23 ετών.

"Δεν ισχυρίζομαι πως γνωρίζουμε όλο το μέγεθος της Θείας Πρόνοιας.

Τα 10 δισ. γεν τα έβγαλε προτού πατήσει τα 30.

Κι όμως την εμπιστευόμαστε.

Ούτε το κοσμοπολίτικο στιλ του Χόρι -έχει το δικό του τζετ και οδηγεί Φεράρι- έχει κερδίσει πολλές συμπάθειες, σε μια χώρα όπου τα στελέχη των επιχειρήσεων αποτελούν την πιο συντηρητική, ίσως, κοινωνική ομάδα.

Εμπιστευόμαστε τον Θεό σ' όλη μας τη ζωή.

Ο Χόρι βάλλεται ακόμα και από πρώην συνεργάτες του και στελέχη της Livedoor, που έφυγαν από την επιχείρηση, κατηγορώντας το πρώην αφεντικό τους ότι, αντί να προσπαθεί να μεγαλώσει την εταιρεία αυξάνοντας τις πωλήσεις, επέλεξε τον "αμαρτωλό" δρόμο των εξαγορών και των ντιλ, χρησιμοποιώντας τακτικές που κίνησαν το ενδιαφέρον των ιαπωνικών αρχών.

Αυτός ας μας καθοδηγεί και τώρα".

Ο Χόρι έχει όμως και φανατικούς θαυμαστές κυρίως μεταξύ των νέων.

(Από το διάγγελμα για την Κατάσταση της Ένωσης, 28 Ιαν.

"Είναι εκπληκτικό το πώς κατάφερε να χτίσει μία τόσο μεγάλη εταιρεία από μόνος του, χωρίς καμία βοήθεια", είπε στο Reuters εις εξ αυτών, ο συνομήλικος του Χόρι, Μασατόσι Χαρακούκι, που εργάζεται σε μία εταιρεία απασχόλησης, που έχει τα γραφεία της κοντά στο χώρο εργασίας του Χόρι.

2003).

Πράγματι, όταν ο Χόρι δημιουργούσε την Livedoor, οι πάντες στοιχημάτιζαν ότι η εταιρεία του θα πέθαινε μέσα σε ένα χρόνο.

"Κι όπως είπε ο προφήτης Ησαΐας…

Για πολλούς Ιάπωνες, μάλιστα, αποτελεί θύμα πλεκτάνης του κατεστημένου.

Σηκώστε τα μάτια και κοιτάξτε προς τους ουρανούς".

Οι οπαδοί του επικαλούνται δύο ενδεικτικά περιστατικά.

(Από το διάγγελμα προς το έθνος μετά την τραγωδία του διαστημικού λεωφορείου "Κολούμπια", 1η Φεβ.

Το ένα έλαβε χώρα πρόπερσι, όταν επιχείρησε να φτιάξει μία νέα ομάδα μπέιζμπολ, αναπτερώνοντας τις ελπίδες των φίλων του αθλήματος, που υποφέρει τα τελευταία χρόνια από τη συνεχή συρρίκνωση των εσόδων του.

2003).

Τελικά, η σχετική άδεια δόθηκε σε μια πιο "συμβατική" ανταγωνίστρια της Livedoor.

"Αυτή είναι η μεγαλύτερη χάρη που μπορείτε να προσφέρετε σε οποιονδήποτε:

Το δεύτερο περιστατικό είναι περσινό.

Να προσευχηθείτε για χάρη τους".

Ο Χόρι προσπάθησε μέσω εχθρικής πρότασης εξαγοράς να αποκτήσει τον έλεγχο του τηλεοπτικού δικτύου Fuji Television Network.

(Πρόγευμα εθνικής προσευχής, 7 Φεβ. 2003).

Και πάλι όμως οι προσπάθειές του κατέληξαν σε αδιέξοδο για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

"Προσβλέπω στην πίστη για την επίλυση των πλέον δύσκολων προβλημάτων της χώρας… Ελπίζουμε στη Θεία Χάρη προσευχόμενοι…". (Ομιλία στο συνέδριο των τηλεπαρουσιαστών θρησκευτικών εκπομπών, 10 Φεβ. 2003).

Άλλοι λένε πως ήταν ένα τέχνασμα του πατέρα του, που το πρωτοχρησιμοποίησε το 1987, όταν είχε μετακομίσει στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να καταστεί ένας σύνδεσμος ανάμεσα στο περιβάλλον Μπους-πατρός και της θρησκευόμενης δεξιάς.

Σήμερα οι χριστιανοί που επικαλούνται φράσεις από τη Βίβλο, είναι οι πλέον ένθερμοι οπαδοί του σημερινού προέδρου. Και ο Τζορτζ Μπους, είναι ο Πρόεδρος εκείνος που χρησιμοποιεί περισσότερο την θρησκεία, παρά οποιοσδήποτε προηγούμενος Αμερικανός Πρόεδρος.

Η προεδρία του Μπους πιστεύεται πως θα μείνει στην ιστορία ως εκείνη που χρησιμοποίησε την χριστιανική πίστη περισσότερο για να καθαγιάσει τους σκοπούς της, στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία.

Οι συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου ξεκινούν με προσευχή. Ενώ οι επικλήσεις σε κείμενα από την Αγία Γραφή χαρακτηρίζουν τις ομιλίες του προέδρου Τζορτζ Μπους.

Μερικοί λένε πως ο Τζορτζ Μπους ο νεώτερος πλησίασε τη Βίβλο για να σώσει τον γάμο του και την οικογένειά του ("Newsweek" 10-3-2003).

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι με την πίστη του προέδρου Μπους, όσο με την πεποίθησή του ότι ακολουθεί τη Θεία Βούληση ("Newsweek" "Bush & God", Δευτέρα 10 Μαρτίου 2003).

Ο "Δίκαιος Πόλεμος", που επικαλείται στις ομιλίες του ο πρόεδρος Μπους, έχει τις πηγές του στον 4ο αιώνα, και ο πρώτος που μίλησε γι' αυτόν ήταν ο Θωμάς ο Ακυϊνάτης.

Η ατμόσφαιρα στον Λευκό Οίκο έχει αλλάξει. Υπάρχει μια αύρα χριστιανοσύνης, με ειδικούς υπαλλήλους που είναι αφοσιωμένοι στη μελέτη των Γραφών και στις προσευχές, όπως γράφει ο Φάινμαν στο "Νιούζγουικ". Η ιστορία της μεταμόρφωσης του προέδρου Μπους δεν είναι τόσο γνωστή, αλλά δεν παύει να είναι καταπληκτική: Ήταν αριβίστας και σχεδόν αλκοολικός. Ανακάλυψε για δεύτερη φορά τον Χριστιανισμό ύστερα από μακρά συνομιλία του με τον ευαγγελιστή ιεροκήρυκα Μπίλι Γκρέιαμ το 1986, που τον βοήθησε να κερδίσει την εκλογή του ως Κυβερνήτης του Τέξας και να γίνει κατόπιν ένας από τους πλέον πειθαρχημένους προέδρους στην Ιστορία των ΗΠΑ.

Από μια σκοπιά η μεταμόρφωση του Μπους δεν θα πρέπει να εκπλήσσει. Οι ΗΠΑ είναι με απόσταση η πλέον θρησκευόμενη χώρα στον αναπτυγμένο κόσμο. Περισσότερο από το 90% των Αμερικανών πιστεύει στον Θεό. Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το 80% πιστεύει στα θαύματα και μάλιστα τέσσερις στους δέκα υποστηρίζουν ότι "είχαν προσωπική εμπειρία κάποιου θαύματος". Σχεδόν ο μισός πληθυσμός των ΗΠΑ πηγαίνει στην εκκλησία σε εβδομαδιαία βάση - πολύ μεγαλύτερο ποσοστό παρά πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι αιτίες είναι πολλές, και μπορείς να τις ψάξεις κοιτάζοντας πίσω στη σύντομη ιστορία του αμερικανικού έθνους, που είναι γεμάτο ιδεαλισμό.

Όλοι οι σύγχρονοι Αμερικανοί πρόεδροι χρησιμοποιούσαν τον Χριστιανισμό. Στα διαγγέλματά του ο Ρίγκαν έκλεινε με την ευχή: "Ας σας ευλογεί ο Θεός".

Ως προερχόμενος από την ανατολική ακτή ο πατήρ Μπους ανήκε στην Επισκοπική Εκκλησία. Ο Μπιλ Κλίντον είχε μεγαλώσει σε περιβάλλον Βαπτιστών αλλά παρακολουθούσε την κυριακάτικη λειτουργία σε Εκκλησία Μεθοδιστών στους οποίους ανήκε η σύζυγός του.

Ο Τζίμι Κάρτερ. Και όμως περισσότερο θρήσκος απ' όλους ήταν ο Τζίμι Κάρτερ. Μετά τη θριαμβευτική προεκλογική του εκστρατεία στα 1976 είχε διαφημίσει πολλές φορές τον Χριστιανισμό και είχε πει πως όφειλε πολλά στην Ευαγγελική Εκκλησία.

Μπορείς στους συγγραφείς των λόγων του σημερινού προέδρου να περιλαμβάνεται ο εβραϊκού θρησκεύματος Ντέιβιντ Φραμ, αλλά επικεφαλής είναι ο Μάικλ Γκέρσον, που άκουσε κάποια στιγμή τον πρόεδρο να του λέει: "Δεν σε είδα σήμερα στη μελέτη της Βίβλου".

Ο Γκέρσον, που κατάγεται από μεσοαστική συντηρητική οικογένεια των Μεσοδυτικών Πολιτειών, θεωρείται ο πατέρας της φράσης "άξονας του μίσους" που, ενώ παραπέμπει στη Βίβλο, αναφέρεται στο Ιράκ, στο Ιράν και στη Βόρεια Κορέα.

Οι βιβλικές παραπομπές στους λόγους του προέδρου Μπους είναι πλήρως κατανοητές από τη Χριστιανική Δεξιά των ΗΠΑ, απ' όπου αντλεί κυρίως ψηφοφόρους. Οι Συντηρητικοί Αμερικανοί όμως έχουν πλέον την πεποίθηση πως ο πρόεδρος Μπους, σύμφωνα με μία επιταγή της Ιστορίας, είναι ένας σύγχρονος αντιπρόσωπος του Θεού, διαμορφώνοντας μια θεάρεστη Ιστορία.