Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διαφημίσεις :: Οικονομική είδηση

( ποδαρικό με το δεξί για τη σοφοκλέους :: 5/1/2006 20:56:15) 

Ποδαρικό με το δεξί για τη Σοφοκλέους Ρεκόρ ανέργων στη Γερμανία

Β. Προσέγγιση της γλώσσας του κειμένου

Στις 3.767 μονάδες έκλεισε ο γενικός δείκτης κατά την τελευταία συνεδρίαση, με αποτέλεσμα τα εβδομαδιαία ποσοστιαία κέρδη να ανέρθουν σε +2,9%. Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε χρόνων έφτασε η ανεργία στη Γερμανία για τον Φεβρουάριο του 2003, που διαμορφώνεται πλέον στο 10,5% από 10,3% που ήταν τον Ιανουάριο. 1. Να βρεις λέξεις και φράσεις στα κείμενα, που δηλώνουν την αξία της τέχνης αλλά και την «λανθασμένη τροπή» που μπορεί, συχνά, να πάρει. Άρα, η νέα χρονιά ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο, συνεπής σε αυτό που ονομάζεται «Santa Claus Rally». Στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης υπάρχουν πλέον 4,706 εκατομμύρια άνεργοι, αριθμός - ρεκόρ που είναι αυξημένος κατά 67.000 σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. 2. Μεταγγίζει, επεξεργάζεται, μετουσιώνει, συνταράσσει: Να γράψεις ένα συνώνυμο και ένα αντώνυμο των ρημάτων αυτών. Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια και στην ελληνική κεφαλαιαγορά και αφορά τις συνεδριάσεις από την ημέρα των Χριστουγέννων μέχρι σχεδόν την εβδομάδα μετά την Πρωτοχρονιά. Την ίδια στιγμή εντείνονται οι ανησυχίες ότι η οικονομία στην ευρωζώνη βρίσκεται προ των πυλών τής ύφεσης, καθώς σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) το τέταρτο τρίμηνο του 2002 το ΑΕΠ αυξήθηκε μόλις 0,2%. Το διάστημα αυτό είναι κυρίως θετικό, με ενδιαφέρον στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση και εντάσσεται στο γενικότερο «January Effect», δηλαδή το φαινόμενο του Ιανουαρίου. Η αύξηση του αριθμού των ανέργων στη Γερμανία ήταν μεγαλύτερη από ό,τι αρχικά αναμενόταν. Αυτό, εκτός από την υπεραπόδοση της μικρής κεφαλαιοποίησης, σημαίνει ότι ο μήνας αυτός είναι συνήθως στο σύνολό του ανοδικός και, αν τελικά αυτό συμβεί, προοιωνίζει επίσης θετική χρονιά. Κι αυτό γιατί αρχικά προβλεπόταν αύξηση του αριθμού των ανέργων κατά 30.000 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο. Βέβαια υπολείπονται αρκετές συνεδριάσεις, για να έχουμε τη συνολική μηνιαία εικόνα. Σύμφωνα με τη Eurostat εξάλλου, ολόκληρο το 2002 η ανάπτυξη στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 0,9% και στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο 1,1%. Από την πλευρά της διαγραμματικής ανάλυσης έχουμε, όπως περιγράψαμε και στο προηγούμενο κείμενο μας, την ανοδική διάσπαση του πάνω ορίου (LT1) του καναλιού, το οποίο ουσιαστικά ποτέ δεν είχε διασπαστεί από το 2003 και μετά.

Ξεφεύγει το έλλειμμα της Γαλλίας το 2003

Το κανάλι αυτό έχει ως φίλτρο την ευθεία LT2 (δηλαδή την LT1 σε ημιλογαριθμική κλίμακα).

Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας αναμένεται να φτάσει το 3,4% του ΑΕΠ της χώρας φέτος, αλλά εκτιμάται ότι θα μειωθεί κάτω από το 3% - που είναι και το όριο που θέτει στο Σύμφωνο Σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης - το 2004.

Όμως και η ευθεία αυτή έχει διασπαστεί, αλλά μόνον οριακά.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Φράνσις Μερ.

Γενικότερα, η μακροχρόνια τάση είναι ανοδική, αλλά στο επάνω της όριο. Το ίδιο συμβαίνει και με τη μεσοπρόθεσμη τάση, η οποία είναι επίσης ανοδική, αλλά κοντά στο επάνω όριο (κανάλια MT1 MT2 και LT3 LT4). Βραχυπρόθεσμα η τάση είναι επίσης ανοδική. Από τα παραπάνω είναι σαφές ότι η τάση είναι ανοδική, ενώ επιπλέον δεν υπάρχει σήμα πώλησης από κανέναν τεχνικό δείκτη. Η βασική, λοιπόν, χρηματιστηριακή αρχή είναι «ποτέ κόντρα στην τάση», άρα ο επενδυτής πρέπει να ακολουθεί το κλίμα της αγοράς. Όμως θα ήταν λάθος να πιστέψει κάποιος ότι τώρα ξεκινάει μία τάση. Αντίθετα, βρισκόμαστε σε στάδιο ωρίμανσης της τάσης αυτής και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Οι τιμές πολλών ταλαντωτών βρίσκονται στα ανώτερα (υπεραγορασμένα) επίπεδα όλης της ανοδικής κίνησης από το 2003. Π.χ. στο επάνω μέρος βρίσκεται ο ταλαντωτής RSI και είναι εμφανές ότι είναι υπεραγορασμένος. Συμπερασματικά, σήματα πωλήσεων δεν υπάρχουν ακόμη, άρα ακολουθούμε την ανοδική τάση κυρίως με καλή μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, με πολλή προσοχή όμως, αφού δεν είναι μία νέα τάση που ξεκινάει αλλά το στάδιο ωρίμανσης μίας τριετούς ανοδικής κίνησης.

Η εκδίκηση των μικρομεσαίων