Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Οικονομική είδηση

( μη ανταγωνιστικές 7 στις 10 εταιρείες :: 23/1/2006 18:43:49) 

Ανταγωνιστικότερες όλων αποδεικνύονται οι επιχειρήσεις του κλάδου των υπηρεσιών με τη βιομηχανία να ακολουθεί και να προπορεύεται του εμπορίου και του τουρισμού.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

2.2 ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ [symbol] ΤΩΝ ΜΙΓΑΔΙΚΩΝ

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ KANTOR: Υπεύθυνες για απώλεια οικονομικής αξίας 19% του ελληνικού ΑΕΠ

Κινητό τηλέφωνο, σαν κόσμημα

Σύμφωνα με τον ορισμό του [pic], η πρόσθεση και ο πολλαπλασιασμός δύο μιγαδικών αριθμών γίνονται όπως ακριβώς και οι αντίστοιχες πράξεις με διώνυμα [pic] στο [symbol], όπου βέβαια αντί για [pic] έχουμε το [pic].

Μη ανταγωνιστικές 7 στις 10 εταιρείες

Φοριέται ως… κόσμημα, αλλά είναι κινητό τηλέφωνο, το οποίο λειτουργεί με φωνητικές εντολές. Έτσι:

Της ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΥ

Τα νέα κινητά τηλέφωνα της σειράς Xelibri, της Siemens Mobile, δεν θα πωλούνται σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας αλλά σε πολυκαταστήματα και αλυσίδες με αξεσουάρ. - Για την πρόσθεση δύο μιγαδικών αριθμών [pic] και [pic]έχουμε: [pic].

Μόλις το 15% των ελληνικών επιχειρήσεων είναι σήμερα ανταγωνιστικές σε διεθνή βάση, ποσοστό μάλιστα που έχει διαχρονικά μειωθεί, με το αντίπαλο στρατόπεδο -τις μη ανταγωνιστικές- να αυξάνει σταδιακά την κυριαρχία του (67%).

Και όπως όλα τα αξεσουάρ μόδας, οι νέες συλλογές Xelibri θα παρουσιάζουν τις ανανεωμένες… κολεξιόν δύο φορές τον χρόνο: άνοιξη - καλοκαίρι και φθινόπωρο - χειμώνα. Για παράδειγμα, [pic].

Σύμφωνα με έρευνα της Kantor για την επιχειρηματική ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα μεταξύ 3.400 ελληνικών εταιρειών, που παρουσιάστηκε σε χθεσινή εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ανταγωνιστικότερες όλων αποδεικνύονται οι επιχειρήσεις του κλάδου των υπηρεσιών, πλην των χρηματοοικονομικών και των μεταφορών, με τη βιομηχανία να ακολουθεί και να προπορεύεται του εμπορίου και του τουρισμού.

Λίγη υπομονή, τα πρώτα μοντέλα θα φθάσουν στα ελληνικά καταστήματα μετά τον Απρίλιο του 2003, οπότε και θα έχουν ορισθεί οι τιμές τους. - Για την αφαίρεση του μιγαδικού αριθμού [pic] από τον [pic], επειδή ο αντίθετος του μιγαδικού [pic] είναι ο μιγαδικός [pic], έχουμε: [pic].

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας οι ανταγωνιστικές επιχειρήσεις φέρνουν τα κέρδη και οι μη ανταγωνιστικές δεσμεύουν τα κεφάλαια.

Δηλαδή [pic].

Ειδικότερα οι ανταγωνιστικές εταιρείες είναι υπεύθυνες για το 55% των λειτουργικών κερδών και το 44% των καθαρών κερδών, ενώ το 70% των συνολικά απασχολούμενων κεφαλαίων είναι τοποθετημένα σε μη ανταγωνιστικές εταιρείες, που δημιουργούν μόνο το 27% της κερδοφορίας.

Για παράδειγμα [pic]. [pic]

Υπολογίζεται μάλιστα ότι στις μη ανταγωνιστικές επιχειρήσεις οφείλεται η απώλεια οικονομικής αξίας της τάξης του 19% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, με τον κλάδο των μεταφορών να κρατά τα ηνία (-22,93%).

Αν [pic] και [pic] είναι οι εικόνες των [pic] και [pic] αντιστοίχως στο μιγαδικό επίπεδο, τότε το άθροισμα [pic] παριστάνεται με το σημείο [pic].

Το 2004 τα απασχολούμενα κεφάλαια αυξήθηκαν για τις εταιρείες του δείγματος κατά 6,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,8 δισ. ευρώ (61%) είχαν προορισμό μη ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.

Επομένως, [pic], δηλαδή:

Η αξία που κατέστρεψαν οι μη ανταγωνιστικές επιχειρήσεις το 2004 ανήλθε σε 2,7 δισ. ευρώ, περίπου το 70% των κεφαλαίων που επενδύθηκαν εκεί.

"Η διανυσματική ακτίνα του αθροίσματος των μιγαδικών [pic] και [pic] είναι το άθροισμα των διανυσματικών ακτίνων τους". [pic]

Επίσης οι ανταγωνιστικές επιχειρήσεις είναι μεγαλύτερες των υπόλοιπων στο εμπόριο, στις τηλεπικοινωνίες, στις υπηρεσίες προς επιχειρήσεις, στα χρηματοοικονομικά, στις ταχυδρομικές υπηρεσίες και στις διαφημιστικές, ενώ το μέγεθος και η καλύτερη χρηματοδότηση φαίνεται να συμβαδίζουν με την ανταγωνιστικότητα.

Επίσης, η διαφορά [pic] παριστάνεται με το σημείο [pic].

Νέες πολιτικές

Επομένως, [pic], δηλαδή:

Σύμφωνα με την έρευνα η πολιτεία πρέπει να μετατοπιστεί από τις επιδοτήσεις και τη μείωση των κινδύνων σε πολιτικές που να προάγουν την αποδοτικότητα και τη διατηρησιμότητα της απόδοσης των επιχειρήσεων, όπως: φοροαπαλλαγές για συγχωνεύσεις και ανάπτυξη προϊόντων, δημιουργία και καλλιέργεια αγορών κεφαλαίου για μετοχικές επενδύσεις και δάνεια, βελτίωση της τροφοδοσίας της αγοράς με κατάλληλα στελέχη και επιδοτήσεις σε συνδυασμό με δανεισμό μέσω τραπεζών.

"Η διανυσματική ακτίνα της διαφοράς των μιγαδικών [pic] και [pic] είναι η διαφορά των διανυσματικών ακτίνων τους".

Από την πλευρά τους οι επιχειρήσεις πρέπει να δημιουργούν προϋποθέσεις για διατηρήσιμη ανάπτυξη όπως: εξωστρέφεια και συνεχή αναζήτηση ευκαιριών, έμφαση στη διεύρυνση της κερδοφορίας μαζί με την ανάπτυξη και συστηματικότητα στην παραγωγή νέων ιδεών.

- Για τον πολλαπλασιασμό δύο μιγαδικών [pic] και [pic] έχουμε: [pic] [pic].

Μιλώντας στην εκδήλωση ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Γιώργος Μυλωνάς σημείωσε πως η υγιής διεθνοποίηση με υποβοήθηση από το κράτος τόσο στη διαμόρφωση ευνοϊκού περιβάλλοντος όσο και στη χρηματοδοτική αρωγή από τα προγράμματα του ΚΠΣ είναι η κύρια προϋπόθεση για την επίτευξη διεθνούς ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας.

Δηλαδή, [pic]. Για παράδειγμα, [pic]. Ειδικότερα, έχουμε: [pic]. Ο αριθμός [pic] λέγεται συζυγής του [pic] και συμβολίζεται με [pic]. Δηλαδή, [pic]. Επειδή είναι και [pic], οι [pic], [pic] λέγονται συζυγείς μιγαδικοί. - Τέλος, για να εκφράσουμε το πηλίκο [pic], όπου [pic], στη μορφή [pic], πολλαπλασιάζουμε τους όρους του κλάσματος με το συζυγή του παρονομαστή και έχουμε: [pic]. Δηλαδή, [pic]. Για παράδειγμα: [pic].