Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

* Ενθουσιασμένος από το ταξίδι του στην Κίνα φέρεται ο πρωθυπουργός.

Κόντρα δύο νοσοκομείων της Λάρισας για τις εφημερίες

Από το ρεαλισμό στη φαντασία: οι καινούριες λογοτεχνικές μορφές

Του άρεσαν τόσο τα αξιοθέατα που λένε πως σκέφτεται στον ανασχηματισμό που βρίσκεται επί θύραις να ανασχηματίσει τον εαυτό του από υπουργό Πολιτισμού σε υπουργό… Τουρισμού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΝΑΤΣΟΣ

Στις αρχές της δεκαετίας του '60 εμφανίζονται με βιβλία τους οι περισσότεροι συγγραφείς, που δεν είναι οι πρωταγωνιστές των ιστορικών γεγονότων, αλλά εκείνοι που υφίστανται τις συνέπειές τους χωρίς να είναι υπεύθυνοι γι' αυτά. * Πώς αλλάζουν τα πράγματα!

ΛΑΡΙΣΑ

Στη δεκαετία του '60 η μεταπολεμική περίοδος έχει ουσιαστικά κλείσει. Να φοβάσαι να δηλώσεις σήμερα ότι είσαι δεξιός, για να μη σε κατηγορήσουν για… κινεζόφιλο!

Σε κόντρα μεταξύ δύο νοσοκομείων, με απρόβλεπτες συνέπειες για τις εφημερίες, εξελίσσεται η αντίδραση των γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας στην απόφαση του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας (ΠεΣΥ) Θεσσαλίας να εφημερεύει το ίδρυμα κάθε τρίτη ημέρα, αντί για κάθε τέταρτη που ίσχυε έως τώρα.

Οι αναμνήσεις του πολέμου είναι πια μακριά, η στάση απέναντι στο παρελθόν αλλάζει και λίγο πριν την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών (21-4-1967) η λογοτεχνία γνωρίζει πραγματική άνθηση.

* Έκοψαν βασιλόπιτα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, αλλά φλουρί δεν βρέθηκε.

Η προοπτική είναι να εφημερεύουν εναλλάξ το Γενικό και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Υπάρχουν τρεις εκδοχές για το "θαύμα".

Όπως υποστηρίζουν οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, η ένταξη του ιδρύματος στο νέο σύστημα των εφημεριών θα υποβαθμίσει τη λειτουργία του, αφού δεν έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία και δεν έχουν εξοπλισθεί όπως προβλέπεται οι κλινικές του.

* 1. Κάποιος πεινασμένος να κατάπιε το κομμάτι του αμάσητο, οπότε θα το "ακούσει" στο WC του.

Παράλληλα, δέχεται ασθενείς από όλη τη Θεσσαλία, ενώ έχει και εκπαιδευτικό ρόλο για τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής. * 2. Να πρόκειται για συμβολική διαμαρτυρία του Νίκου Τσιαρτσιώνη για το μικρό κονδύλι που παίρνει το υπουργείο του από τον προϋπολογισμό. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ουσιαστικά εφημερεύουν καθημερινά, αφού δέχονται ασθενείς με ανάγκη για τριτοβάθμια ιατρική φροντίδα από όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.

* 3. Να το κράτησε, έναντι παλαιότερων οφειλών του υπουργείου, ο ζαχαροπλάστης. Μέχρι στιγμής, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο λειτουργούν οι 330 κλίνες από τις 640 που προβλέπονται, ενώ υπάρχουν τρομερές ελλείψεις κυρίως σε αναισθησιολόγους, εξαιτίας των οποίων μένουν κλειστά τα χειρουργεία: λειτουργούν μόνο τρία χειρουργικά κρεβάτια.

* Είτε έτσι είτε αλλιώς, ένα είναι το βέβαιο: Από την πλευρά του το ΠεΣΥ Θεσσαλίας θεωρεί υπερβολική την αντίδραση των γιατρών, αφού υπολογίζει ότι ουσιαστικά οι 8 εφημερίες του μήνα θα γίνουν 10 και σημειώνει πως σε όλες τις πόλεις στις οποίες λειτουργούν τριτοβάθμια νοσοκομεία η σχέση εφημεριών με τα αντίστοιχα δευτεροβάθμια είναι 1:1. Στη βασιλόπιτα του ΥΜΑΘ είχαμε… τζακπότ.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι το 2002 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύτηκαν 25.000 ασθενείς, ενώ πραγματοποιήθηκαν 12.251 ραντεβού στα απογευματινά ιατρεία, τα οποία απέφεραν έσοδα περίπου 800.000 ευρώ στο νοσοκομείο. * Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τον Κεφαλογιάννη ότι επανέφερε σε ενεργό δράση στο λιμενικό βασιλοχουντικό και πρωταγωνιστή σε τσόντες. Επειδή δεν είναι ο πρώτος πρωταγωνιστής σε πορνό που αξιοποιείται από την κυβέρνηση, μήπως πρέπει να προσλάβουν σεξολόγο;

* Το ερωτώ διότι τα σεξουαλικά προβλήματα δημιουργούν και πολιτικές παρενέργειες. Για παράδειγμα, στη στάση "ήπια προσαρμογή" (Κάμα Σούτρα, σελίδα 263) της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι παίρνουν συνέχεια τον… παθητικό ρόλο.

* Ο Βασίλης Γάκης έγινε αντιδήμαρχος Πολιτισμού. Βλέπω του χρόνου τα "Δημήτρια" να γίνονται στην… Πύλη Αξιού.

* Γιατί ο Μπουτάρης, σοβαρός άνθρωπος, αποφάσισε τελικά να κατέλθει υποψήφιος δήμαρχος χωρίς τη στήριξη κανενός κόμματος; Απλώς ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ θα ψάξει από δω, θα ψάξει από κει, στο τέλος στην αγκαλιά του θα καταλήξει.

* Θα μου πείτε, με τη στήριξη του κινήματος θα εκλεγεί δήμαρχος; Μάλλον όχι, αλλά σε αυτήν την πόλη ο μοναδικός πήχης είναι να περάσουν το ποσοστό που πήρε ο Βούγιας.