Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( "έχουμε πόλεμο.... μωρό μου" ) 

"Έχουμε πόλεμο…. μωρό μου"

Στόχος του Συμβουλίου της Ε.Ε. η ολοκλήρωση της αγοράς, η πάταξη της διεθνούς τρομοκρατίας και η λαθρομετανάστευση

6. ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΔΕΣΜΟΙ

Κουράστηκε να ακούει και να διαβάζει για τις εκλογές.

Άρωμα Ευρώπης και στις πινακίδες

Η ενότητα των Ελλήνων

Ειδικά εκείνα τα οχτώμισι…. δεν τα άντεχε.

Χρειάστηκαν 5 χρόνια για να προσαρμοστούμε

Οι Έλληνες από παλιά έζησαν χωρισμένοι.

Είδε τον Σημίτη να αναζητεί νέα φόρμουλα για το μέλλον του εκσυγχρονισμού.

ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ

Απλωμένοι σε έναν ευρύ γεωγραφικό χώρο δε συγκρότησαν ενιαίο κράτος με τη σημερινή έννοια του όρου.

@@@ Μάταια…

Αλλάζουν οι πινακίδες κυκλοφορίας των πάσης φύσεως οχημάτων (αυτοκινήτων, φορτηγών, δικύκλων, τρικύκλων κ.λπ.) που κυκλοφορούν σήμερα στην Ελλάδα, οι οποίες θα αντικατασταθούν με νέες που θα φέρουν ευρωπαϊκά χρώματα.

Η επαφή, όμως, με τους άλλους λαούς τους βοήθησε να αποκτήσουν σαφή ιδέα για την ενότητα τους.

@@@ Και καλά το είπε ο Στάθης:

Νέες πινακίδες. Αυτή θα είναι υποχρεωτικά η εμφάνισή τους σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Μιλούσαν όλοι, με κάποιες διαφορές φυσικά, την ίδια γλώσσα και λάτρευαν τους ίδιους θεούς.

"Γράφτε του κάποιος το μήνυμα στα γερμανικά, μπας και το εννοήσει!.."

Η Ελλάδα, με καθυστέρηση περίπου πέντε χρόνων, προχωρεί στην υλοποίηση του κανονισμού του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προβλέπει ότι όλα τα οχήματα των χωρών-μελών της Ε.Ε. θα πρέπει να φέρουν ενιαίο τύπο πινακίδων κυκλοφορίας.

Ήδη την εποχή αυτή επικρατεί και η ονομασία Έλληνες.

@@@ Εμπέδωσε τις εκτιμήσεις της επόμενης ημέρας…. καθώς ξεφύλλιζε τις σελίδες.

Ο συγκεκριμένος κανονισμός ορίζει ότι στο αριστερό άκρο των πινακίδων (εμπρός και πίσω) και σε μπλε φόντο, θα πρέπει να υπάρχει η τυπική ευρωπαϊκή ένδειξη των δώδεκα κίτρινων αστεριών μαζί με το αναγνωριστικό πρόθεμα της κάθε χώρας-μέλους της Ε.Ε.

Οι αποστάσεις που τους χώριζαν, καθώς και οι δυσκολίες της ζωής σε διάφορους τόπους ενίσχυαν ένα αίσθημα νοσταλγίας.

@@@ Ανέγνωσε για τη μετεξέλιξη του ΝΑΤΟ και τα σχέδια των ΗΠΑ για τη "Διπλωματία της στρατιωτικής ισχύος" στην ανάλυση του Μ. Μορώνη, ενώ αναρωτήθηκε για τα Βαλκάνια και την "προσωρινή ανακωχή".

Το ελληνικό πρόθεμα είναι το «GR».

Η ικανοποίηση του αισθήματος αυτού και η ιδέα ότι ανήκαν στον ίδιο λαό δημιούργησαν την ανάγκη συμμετοχής σε εκδηλώσεις πανελλήνιου χαρακτήρα.

@@@ Πιο πέρα…. εκεί στο βρόμικο Θερμαϊκό, συνάντησε το Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Στόχος του κανονισμού αυτού είναι η ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς, η οποία θα περιλαμβάνει έναν χώρο χωρίς εσωτερικά σύνορα, όπου θα εξασφαλίζεται η ελεύθερη κυκλοφορία εμπορευμάτων, προσώπων, υπηρεσιών και κεφαλαίων.

ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σπαρτιάτες και Αθηναίοι συμφωνούν να αντιμετωπίσουν ενωμένοι τον περσικό κίνδυνο. Ειδικότερα, απαντώντας οι Αθηναίοι στους απεσταλμένους της Σπάρτης δηλώνουν: «Οι Έλληνες όλοι είναι από το ίδιο αίμα, έχουν την ίδια γλώσσα, έχουν ναούς και αγάλματα θεών και θυσίες όλα κοινά και συνήθειες ίδιες». Ηρόδοτος, Ιστορία, 8. 144.

@@@ Και ταξίδεψε σε άστεγους που πέθαιναν πέρσι τέτοια περίοδο στην "όμορφη Θεσσαλονίκη".

Επίσης, στόχος είναι η γρήγορη και ευκολότερη αναγνώριση των οχημάτων που προέρχονται από κράτη μη μέλη της Ε.Ε. όταν αυτά κυκλοφορούν μέσα στην Ένωση (στο πλαίσιο της πάταξης της διεθνούς τρομοκρατίας, της λαθρομετανάστευσης και των τελωνειακών εγκλημάτων).

Το στάδιο της αρχαίας Ολυμπίας

Σκέφθηκε τα πρόσφατα γεγονότα…. των κυριολεκτικά εξαθλιωμένων ανθρώπων που προσπαθούσαν να "κλέψουν" φρυγανιές και κασέρι…

Το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών ετοιμάζεται να προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια - σε πρώτη φάση - περίπου 300.000 νέων πινακίδων κυκλοφορίας ευρωπαϊκού τύπου, οι οποίες θα τοποθετηθούν στα καινούργια οχήματα που θα τεθούν σε κυκλοφορία (ταξινομηθούν) μέσα στην ερχόμενη διετία.

ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ Ο υπολογισμός του χρόνου κατά Ολυμπιάδες εισήχθη στην αρχαία Ελλάδα από τον ιστορικό Τίμαιο τον Ταυρομενίτη (352-260 π.Χ.), ο οποίος κατέγραψε διάφορα γεγονότα κατά Ολυμπιάδες τις οποίες παρέβαλε προς τους καταλόγους των επώνυμων αρχόντων στην Αθήνα, των εφόρων στη Σπάρτη και των ιερειών της Ήρας στο ναό της στο Αργός. Ως πρώτη Ολυμπιάδα θεωρήθηκε εκείνη του 776 π.Χ. κατά την οποία νικητής στον αγώνα δρόμου ήταν ο Ηλείος Κόροιβος. Τη συνήθεια του Τίμαιου, να μνημονεύονται γεγονότα κατά Ολυμπιάδες, ακολούθησαν ο Πολύβιος, ο Διόδωρος κ.ά. Το σύστημα αυτό ήταν σε χρήση μέχρι τον 4ο αιώνα μ.Χ. Για να υπολογιστεί σε ποιο έτος αντιστοιχεί κάθε έτος μιας Ολυμπιάδας ακολουθείται ο εξής υπολογισμός: πολλαπλασιάζεται επί 4 ο αριθμός της προηγούμενης από τη δεδομένη Ολυμπιάδα και στο γινόμενο προστίθεται ο αριθμός του ζητούμενου έτους (1ο, 2ο, 3ο, 4ο) και το άθροισμα αφαιρείται από το 777. Παράδειγμα: για να βρεθεί το πρώτο έτος της 46ης Ολυμπιάδας έχουμε: 45X4 = 180+ 1 = 181, 777-181= 596. Το πρώτο έτος δηλαδή της 46ης Ολυμπιάδας ήταν το 596 π.Χ. Εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος-Λαρούς-Μπριτάνικα (Το Βήμα). Βλ. λ. Ολυμπιάδα. Μπορείτε να χρονολογήσετε τη μάχη τον Μαραθώνα (490 π.Χ.) με βάση τις Ολυμπιάδες;

Γιατί τι θα έκανε όποιος είχε να φάει τρεις μέρες, είπε οργισμένα, αλλά σιωπηλά από μέσα του.

Ωστόσο, δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί τι θα γίνει με τον στόλο των περίπου 5.000.000 οχημάτων που κυκλοφορούν ήδη στη χώρα μας.

Έρχονται και χειρότερα, ψιθύρισε, έχοντας κατά νου τον μπαρμπα-Γιάννη, τον άνθρωπο που του έλεγε ιστορίες από τη Γαύδο, την Κατοχή και τη Μικρά Ασία, με τους δύο διωγμούς που κουβαλούσε στην πλάτη του.

Η αντικατάσταση του συνόλου των πινακίδων αυτών με καινούργιες - όπως εκτιμούν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Μεταφορών - θα απαιτούσε πολύ χρόνο και θα ήταν πολυδάπανη (κάθε καινούργια πινακίδα αναμένεται να στοιχίζει περίπου 30-35 ευρώ).

@@@ Τα δύο αδερφάκια δεν μπήκαν στον πειρασμό με τις 110 χιλιάδες που βρήκαν, τις οποίες και παρέδωσαν στις αρχές.

Σημειώνεται, ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Αγγλία, Σουηδία, Γαλλία, Ολλανδία) των οποίων τα οχήματα ήταν από τα πρώτα που έβαλαν το ευρωπαϊκό διακριτικό σήμα στις πινακίδες κυκλοφορίας τους, το πρόγραμμα της αλλαγής των πινακίδων δόθηκε με διαγωνισμούς στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Άνεργος ο πατέρας και ανάπηρη η μάνα, πριν δεν θα ενδιαφερόταν κανείς για αυτούς και ξαφνικά "έβγαλαν την είδηση" τα ΜΜΕ, ενώ στη δραματική κατάσταση βρίσκονται δεκάδες άλλοι πολίτες της "όμορφης Θεσσαλονίκης".

Σε ορισμένες από τις χώρες αυτές, οι παλιές πινακίδες κυκλοφορίας έγιναν ευρωπαϊκές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

@@@ Αυτοί θα παραμείνουν άγνωστοι και θα αφεθούν στην τύχη τους…

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν μέσα σε ειδικά πιστοποιημένα πρόσθετα πλαίσια που φέρουν τα ευρωπαϊκά διακριτικά (δώδεκα κίτρινα αστέρια, πρόθεμα χώρας), χωρίς ιδιαίτερη δαπάνη (το κόστος των πλαισίων αυτών δεν ξεπερνά τα 10 ευρώ).

@@@ Ακούει τον Φουκουγιάμα, τον άνθρωπο που προέβλεψε το "τέλος της Ιστορίας", ενώ η ίδια η Ιστορία έστειλε στα σκουπίδια τη θεωρία του.

Πάντως, το υπουργείο Μεταφορών δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν θα χρησιμοποιηθούν και στη χώρα μας τα συγκεκριμένα πρόσθετα πλαίσια.

Τώρα, λέγει, αναζητεί άλλες θεωρίες…. και υποστηρίζει πως "η πολιτική της επόμενης χιλιετίας θα είναι 'γυναικεία'". Το σίγουρο είναι η Ιστορία δε συγχωρεί τα λάθη και τις "ασυναρτησίες", μονολόγησε… @@@ Είδε το μοχθηρό και αμετανόητο βλέμμα του δικτάτορα Πινοσέτ…. , αυτού που εξαφάνισε και δολοφόνησε χιλιάδες ανθρώπους και σκέφθηκε στη γείτονα τον Κενάν Εβρέν, ο οποίος ποτέ δε θα δικαστεί για τις δικές τους δολοφονίες. @@@ Και γύρισε στην επόμενη σελίδα για να φύγει για το βράδυ…. πριν ακόμα σκοτεινιάσει. @@@ "Έχουμε πόλεμο…. μωρό μου", αναφώνησε και έκλεισε την ανασκόπηση των σελίδων.