Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Οικονομική είδηση

( ενδιαφέρον μυτιληναίου για την tvx hellas ) 

Ενδιαφέρον Μυτιληναίου για την TVX Hellas Ανοίγει μέτωπο με τη Βόρεια Κορέα

ΣΥΝΟΨΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Στη Χαλκιδική βρέθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο πρόεδρος του Ομίλου "Μυτιληναίος", Βαγγέλης Μυτιληναίος, που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά του 50% της TVX HELLAS.

Πύραυλοί της μπορούν να χτυπήσουν πόλεις στις ΗΠΑ

Η Προϊστορία αρχίζει με την εμφάνιση του ανθρώπου, εδώ και περίπου 2,5 εκατομμύρια χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μυτιληναίος πραγματοποίησε ταξίδι "αστραπή" στη Βόρεια Ελλάδα, στο πλαίσιο του οποίου ήρθε σε επαφή και με τοπικούς φορείς.

Οι βορειοκορεατικοί πύραυλοι με πυρηνική γόμωση, που είναι σε θέση να πλήξουν ακόμη και την Καλιφόρνια, ανοίγουν ένα δεύτερο μέτωπο για την Αμερική στην άλλη μεριά της Ασίας, την ώρα που ετοιμάζει την επίθεσή της εναντίον του Ιράκ.

Ο άνθρωπος, για να φθάσει στη σημερινή του μορφή, πέρασε διαδοχικά 4 φάσεις εξέλιξης.

Η αρχή του τέλους στο σίριαλ περί στρατηγικού επενδυτή, που "παίζεται" τον τελευταίο καιρό, θα είναι η 1η Φεβρουαρίου, ημερομηνία υποβολής των προσφορών από τους ενδιαφερόμενους.

Νέα απειλή. Η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει πως έχει τη δυνατότητα να πλήξει αμερικανικούς στόχους σε όλον τον κόσμο, σε περίπτωση που δεχθεί πρόκληση

Η Παλαιολιθική εποχή διαρκεί από την εμφάνιση του ανθρώπου μέχρι το 6500 περίπου π.Χ.

Μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα, οπότε αναμένεται και η προέγκριση χωροθέτησης της μονάδας χρυσού από το ΥΠΕΧΩΔΕ, θα επιλεγεί ο τελικός στρατηγικός επενδυτής.

Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, η Βόρεια Κορέα είναι ήδη έτοιμη να δοκιμάσει έναν εξελιγμένο βαλλιστικό πύραυλο που θα μπορεί να πλήξει τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ.

Ο άνθρωπος κατά τη μακρά αυτή περίοδο επεξεργάζεται το λίθο, ζει από το κυνήγι και την καρποσυλλογή και είναι νομάς.

"Οι επαφές με τον Όμιλο 'Μυτιληναίος' βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο", σημείωσε μιλώντας στο "Επιχειρείν" ο διευθύνων σύμβουλος της TVX HELLAS, Ιωάννης Δραπανιώτης.

Για τον πύραυλο Ταεποντόνγκ-2, ο διευθυντής της CIA Τζορτζ Τένετ κατέθεσε σε επιτροπή της Γερουσίας και υποστήριξε ότι η Βόρεια Κορέα διαθέτει πιθανώς μία ή και δύο πυρηνικές κεφαλές και έναν διηπειρωτικό πύραυλο με τον οποίο θα ήταν δυνατόν να πλήξει στόχο στη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Η Νεολιθική εποχή αρχίζει περίπου το 6500 π.Χ.

Σύμφωνα με τον κ. Δραπανιώτη, ένας Έλληνας επενδυτής είναι καλοδεχούμενος, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα έχει απαραίτητα και την προτίμηση της μητρικής TVX GOLD. Μέσα στο βεληνεκές του Ταεποντόνγκ-2 περιλαμβάνονται η Χαβάη, η Αλάσκα και η Καλιφόρνια.

Ο άνθρωπος τώρα βελτιώνει τα εργαλεία του, ασχολείται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία και διαμένει σε μόνιμη κατοικία.

Πάντως τα τελευταία σενάρια φέρουν την καναδική εταιρεία να επιλέγει Έλληνα "συνεταίρο", στην προσπάθειά της να κάμψει με τον τρόπο αυτό τις αντιρρήσεις των κοινοταρχών και των κατοίκων της περιοχής κοντά στα μεταλλεία της Κασσάνδρας.

«Μη μας προκαλέσετε»

Στην Ελλάδα έχουμε πολλούς νεολιθικούς οικισμούς.

Η συμμετοχή μιας ελληνικής εταιρείας στο project που έχει τόσο συζητηθεί θεωρείται από τους Καναδούς επενδυτές, όπως όλα δείχνουν, η λύση για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που υπάρχουν στο δρόμο υλοποίησης της επένδυσης.

Η Βόρεια Κορέα έχει τη δυνατότητα να πλήξει αμερικανικούς στόχους σε όλον τον κόσμο σε περίπτωση που δεχθεί πρόκληση, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών στην Πιονγκγιάνγκ, επικαλούμενος το δικαίωμα αυτοάμυνας της χώρας.

Οροφή το 50%

«Ως μέτρο αυτοάμυνας, η επίθεση μπορεί να αφορά το στρατιωτικό προσωπικό και τις αμερικανικές στρατιωτικές διοικήσεις σε όλον τον κόσμο», προειδοποίησε ο Ρι Κουάνγκ Χιοκ, ανώτατος αξιωματούχος του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όσο για τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει για την απόκτηση και του management από το στρατηγικό επενδυτή, ο διευθύνων σύμβουλος της TVX HELLAS ανέφερε ότι προς το παρόν τα σχέδια της εταιρείας κάνουν λόγο για πώληση ποσοστού μέχρι και 50%, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό μπορεί να είναι και πολύ μικρότερο.

«Όπου κι αν βρίσκονται, μπορούμε να επιτεθούμε».

Να σημειωθεί ότι τις διερευνητικές επαφές με δυνητικούς "συνεταίρους" έχει αναλάβει για λογαριασμό της καναδικής εταιρείας ο τραπεζικός οργανισμός "Rothchild", που εδρεύει στο Λονδίνο.

Ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος υποστήριξε μάλιστα ότι σε περίπτωση πολέμου οι γειτονικές στην Κορεατική Χερσόνησο χώρες θα εμπλακούν αναπόφευκτα στη σύρραξη.

Μεταξύ των ξένων εταιρειών που ενδιαφέρονται για το 50% της TVX HELLAS συγκαταλέγονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι "Homestake" και "Assarco" από τις ΗΠΑ, οι "Normandie Poseidon", "North" και "Greenwitch" από την Αυστραλία και τέλος η αγγλοαυστραλιανή "Rio Tinto".

Με προληπτικό στρατιωτικό πλήγμα απείλησε χθες η Ιαπωνία τη Βόρεια Κορέα.

Προς τι ο επενδυτής;

«Η χώρα μας θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία ως μέτρο αυτοάμυνας, αν η Βόρεια Κορέα αρχίσει να καταφεύγει στα όπλα εναντίον της Ιαπωνίας», δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Σιγκέρου Ισίμπα.

"Τα έξοδα που έχουμε κάνει πριν καν ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης υπερέβησαν κατά πολύ τον αρχικό προϋπολογισμό, με συνέπεια να χρειάζεται ένας συνεργάτης που θα μοιραστεί το βάρος τους", εξήγησε ο κ. Δραπανιώτης.

Η Ιαπωνία ζήτησε από τη Βόρεια Κορέα να ξαναρχίσει τον διάλογο με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας, μία ημέρα μετά την απόφαση της υπηρεσίας αυτής να παραπέμψει το θέμα της κρίσης με τη Βόρεια Κορέα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που η καναδική εταιρεία ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό επίσημα την πρόθεσή της να αναζητήσει στρατηγικό επενδυτή.

Οξύνεται η ένταση

Δικαιολόγησε δε την κίνησή της αυτή αποδίδοντάς την στην κακή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Οι εξελίξεις αυτές αναμένεται να οξύνουν την ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο.

Να σημειωθεί ότι η μετοχή της TVX GOLD έχει πάρει την τελευταία περίοδο την κατιούσα και η εταιρεία αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας έχει ήδη προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε απόφαση εκ μέρους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα αντιμετωπιστεί ως «πράξη πολέμου». Η Ρωσία χαρακτήρισε «πρόωρη και αντιπαραγωγική» την παραπομπή του θέματος της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ. Η Ρωσία και η Κούβα απείχαν από την ψηφοφορία με την οποία αποφασίστηκε να παραπεμφθεί το θέμα στο Συμβούλιο και επισήμαναν ότι η απόφαση αυτή θα μπορούσε να περιπλέξει το πρόβλημα.

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα αντιπροσωπεύει για τις ΗΠΑ πιο σοβαρή απειλή από ό,τι το Ιράκ, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ και ο Αυστραλός ομόλογός του Τζον Χάουαρντ δήλωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ότι η αδυναμία της διεθνούς κοινότητας απέναντι στο Ιράκ θα μειώσει την αξιοπιστία της για την αντιμετώπιση του προβλήματος της Βόρειας Κορέας.