Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Οικονομική είδηση

( στις φουρτούνες και στα μονοπάτια ) 

Στις φουρτούνες και στα μονοπάτια Τα μεταλλαγμένα εξακολουθούν να προβληματίζουν τους Ευρωπαίους

Κείμενο 11 [Ποιοι παίζουν τυχερά παιχνίδια;]

Νόμιμα τα βασανιστήρια στο Ισραήλ, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΤΙΝΑΚΗΣ

"Θα ρωτήσει κανείς: "Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, η οποία έχει ουσιαστικά νομιμοποιήσει τα βασανιστήρια, δίνοντας στους ανακριτές άδεια να χρησιμοποιούν αυτές της μεθόδους (χρήση ψυχολογικής και σωματικής βίας)", αναφέρει η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Στο οπωροπωλείο «Το Ευτυχισμένο Μήλο», στη μικρή ελισαβετιανή πόλη Τότνες της Δυτικής Αγγλίας, υπάρχει ταμπέλα στη βιτρίνα που αναφέρει ξεκάθαρα, ότι δεν πωλούνται εδώ γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα.

Ποιοι παίζουν; @@@ Ο Αρσένης έδωσε το μήνυμα:

Γεγονός είναι ότι σε ολόκληρη τη Βρετανία, όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθούν καταστήματα, τα οποία πωλούν γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα.

Ποιας κοινωνικής κατηγορίας άτομα εναποθέτουν την επιτυχία στη ζωή σε εξωγενείς παράγοντες - την τύχη; Καταστολή και τσαμπουκάς θα φέρουν τη λύση στο θέμα των μαθητικών καταλήψεων!!!

Τα μεταλλαγμένα που διατίθενται αφειδώς από τα αμερικανικά πολυκαταστήματα αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη επιφύλαξη στην Ευρώπη, ως κάτι τουλάχιστον ανθυγιεινό.

Χωρίς να είναι εύκολη η απάντηση, θα λέγαμε όλοι. @@@ "Είπαμε να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά έτσι όπως πάει η Μεταρρύθμιση, θα ανοίξουν και τα Μακρονήσια.

Σε ορισμένες πόλεις, όπως η Γαλλία ή η Αυστρία, ισχύει ένα ανεπίσημο μορατόριουμ για την πώληση των γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων.

Οι φτωχοί για να αποκτήσουν όσα μόνο ένα "λαχείο" θα μπορούσε να τους εξασφαλίσει, ενώ οι πλούσιοι για να ζήσουν την ένταση της αναμονής και της προσδοκίας, ή για να προκαλέσουν τη μοίρα τους, ή ακόμα και να διασκεδάσουν την ανία και τη χωρίς ιδιαίτερο νόημα ζωή τους. Θα μου πείτε…. υπάρχει καλύτερο σχολείο από το Μακρονήσι;", λέει στις δαγκωνιές ο Γιάννης Ιωάννου

Και φυσικά παρόμοιου είδους προϊόντα δεν μπορείς να βρεις ούτε σ' αυτές τις χώρες.

Γι' αυτούς είναι ένα περιστατικό κι όταν ακόμα κερδίσουν, ενώ για τους φτωχούς είναι ένα γεγονός που κάποτε μπορεί να τους αλλάξει πραγματικά, να τους ανοίξει νέους ορίζοντες". @@@ Για τους γονείς που γρονθοκοπούνται, από τον Παντελή Μπουκάλα:

«Πρόκειται για κάποιου είδους διαφθορά, ή εν πάση περιπτώσει κάτι αφύσικο», υποστηρίζει η Χέδερ Μπάντελι, καθώς διάλεγε ένα λάχανο και μερικά αβοκάντο, στο «Ευτυχισμένο Μήλο».

Κούλα Κασιμάτη, Περιπλάνηση στην επικαιρότητα, εκδ. Τυπωθήτω, 1996

"Πάλι καλά που έτρεξαν οι κηδεμονευόμενοι μαθητές -πολύ ωριμότεροι, γενικώς, από όσο τους αναγνωρίζει η ενήλικη οίησή μας- να συγκρατήσουν τους κηδεμόνες τους, να σωφρονίσουν τους τύποις σωφρονιστές τους".

Οι Αμερικανοί

@@@ "Ετσεβίτ!

Ο Ρόμπερτ Ζέλικ, εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, δεν συμφωνεί φυσικά.

Άλλος κεντροαριστερός μας βρήκε", αναφωνεί ο Στάθης.

Πρόσφατα είχε χαρακτηρίσει σε δηλώσεις του τη στάση που τηρείται στην Ευρώπη απέναντι στα μεταλλαγμένα «ανήθικη».

@@@ Ξαφνικά κόλλησε ο σελιδοδείκτης…. στις ατέλειωτες νύχτες των ποιημάτων και τις υπέροχες απαγγελίες των ποιητών, σκοτείνιασε, παράλληλα διέκρινε τον Τάσο Λειβαδίτη.

«Οι φόβοι που έχουν εκφράσει οι Ευρωπαίοι για τα μεταλλαγμένα προϊόντα έχει πείσει ορισμένες αφρικανικές χώρες που πλήττονται από την ασιτία να απορρίπτουν την ιδέα να τα καλλιεργήσουν».

@@@ Τον Αϊ-Νικόλα της φουρτούνας, άκουσε από τον Αλέξη Σεβαστάκη και ένιωσε να τον κυριεύουν οι φουρτούνες στα εσώψυχα του, καθώς άρχισε να εξανεμίζεται και να ταξιδεύει στη Μαύρη Θάλασσα και Οδησσό, Μαρμαρά…

Ο Ντέιβιντ Μπερν, ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των καταναλωτών, λέει πως «η αμερικανική κυβέρνηση συμπεριλαμβανομένης και της ρεπουμπλικανικής ηγεσίας στο Κογκρέσο, κατηγορούν την Ευρώπη ότι χρησιμοποιεί το ζήτημα των μεταλλαγμένων προϊόντων ως ένα μέσο ώστε να περιορίζονται οι αμερικανικές εξαγωγές».

@@@ Γύρισε την πλάτη στους τίτλους και στις σελίδες, νιώθοντας μια τρομερή και ευχάριστη τάση φυγής…. και έφυγε για τα δικά του μονοπάτια….

«Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί μη κυβερνητικές οργανώσεις και ορισμένες από αυτές - όχι το ευρωπαϊκό εμπορικό μπλοκ - επιθυμούν να μείνει η Αφρική καθαρή από γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα», επιμένει ο επίτροπος Μπερν. Γεγονός πάντως είναι ότι τα περισσότερα σούπερ μάρκετ στη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ιταλία και την Αυστρία απέσυραν όλα τα μεταλλαγμένα προϊόντα από τα ράφια τους πριν από τρία χρόνια και δεν δείχνουν βιασύνη να τα ξαναφέρουν πάλι πίσω, ενώ οι πλέον διάσημοι Ευρωπαίοι σεφ δημιούργησαν ομάδα μάχης εναντίον αυτού που αποκαλούν «βιοτεχνολογικό λόμπι».