Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Κοσμικά

( ευχαριστηρια ) 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ Τεστ συνοχής για ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. το ασυμβίβαστο

Μαθαίνω για τις άλλες αντωνυμίες

Η τοπική διοικούσα επιτροπή του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ), τηλ.318-218, εύχεται σε όλους μια ευλογημένη και δημιουργική σε όλα τα επίπεδα νέα χρονιά.

ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

- Η αόριστη αντωνυμία ένας, μία, ένα αντικαθιστά ουσιαστικά και είναι μόνη της στην πρόταση. Ευχαριστεί όλους τους συμπολίτες και συνανθρώπους της, που στηρίζουν το έργο και την προσπάθειά της, έργο επίπονο και βαρύ, που η υλοποίησή του χαρίζει την ελπίδα και το χαμόγελο σε 250 και πλέον ανάπηρα παιδάκια, καθώς και στις οικογένειές τους.

Πονοκέφαλο δημιουργούν στην κυβέρνηση οι αντιδράσεις για το ασυμβίβαστο,που θα μπορούσαν νά δώσουν αφορμή για «ανίερες συμμαχίες» εντός του ΠΑΣΟΚ. Αλλά και στη Ν.Δ. όλα δείχνουν ότι η κόντρα Παυλόπουλου - Βαρβιτσιώτη θα έχει συνέχεια…

? Π.χ. Ο ένας έπαιρνε τη συνέντευξη και ο άλλος τραβούσε φωτογραφίες. Ιδιαίτερα την LIVE PRESS και τον διευθυντή της, κ. Ντίνο Κωστόπουλο, τον άνθρωπο που με αγάπη μας παραστάθηκε τις άγιες χριστουγεννιάτικες μέρες και σκόρπισε χαρά στα παιδιά μας με την παρουσίαση προγράμματος πλούσιου σε ποικιλία καλλιτεχνικής έκφρασης, καθώς και για τον αϊβασιλιάτικο μποναμά, που προσέφερε ο συμπαθέστατος Αϊ-Βασίλης σε καθένα χωριστά από τα παιδιά μας.

Η σημερινή συζήτηση για το ασυμβίβαστο στη Βουλή δοκιμάζει τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ-το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ έχουν από καιρό διαφωνήσει με το νομοσχέδιο και έχουν ξεπεράσει αυτό τον σκόπελο…

Δεν πρέπει να συγχέεται με το αόριστο άρθρο που συνοδεύει ουσιαστικά και με το αριθμητικό που αντιδιαστέλλει τη μονάδα με τα πολλά. Επίσης και τους συντελεστές της παράστασης και τις εταιρίες που πρόσφεραν τα προϊόντα τους.

Για το μεν κυβερνών κόμμα, γιατί ήδη έχουν εκδηλωθεί μεγάλες διαφωνίες βουλευτών με την προώθηση του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών.

- Η αναφορική αντωνυμία ο οποίος, η οποία, το οποίο συχνά αντικαθίσταται από το αναφορικό που.

Το 2ο λύκειο Πολίχνης για υλικό προς το τμήμα εργοθεραπείας, την Α΄ τάξη λυκείου Βασιλικών για ένα ραδιοκασετόφωνο, την Γ΄ τάξη εκπαιδευτηρίων "Απόστολος Παύλος" για ένα ραδιοκασετόφωνο, χαρτικά και παιχνίδια και το 2ο λύκειο Πολίχνης για διάφορα χαρτικά, για τις ανάγκες των σχολείων και των θεραπευτηρίων.

Και για την αξιωματική αντιπολίτευση, γιατί ανέκρουσε πρύμνα από τη «γραμμή Βαρβιτσιώτη» υπερψήφισης του ανάλογου άρθρου, η οποία πλέον ξεπεράστηκε, λόγω της «σκληρής θέσης» που επέλεξε η Ρηγίλλης απέναντι στην κυβέρνηση.

Όταν όμως συνοδεύει πρόθεση, δεν μπορεί να αντικατασταθεί.

Τον κ. Δημήτρη Οικονομίδη για 100.000 δρχ., την οικογένεια Νικολάου Χαλκιά για 60.000 δρχ. στη μνήμη του σεβαστού πατέρα και συζύγου Στυλιανού Χαλκιά.

Παράλληλα, το ασυμβίβαστο της βουλευτικής ιδιότητας με την επαγγελματική δραστηριότητα, που προκαλεί τριγμούς στην ήδη «εύθραυστη» Βουλή, τείνει να διαμορφώσει, κυρίως στο κυβερνών κόμμα, ένα νέο εσωκομματικό τοπίο.

Τον Προμ/κό & Κατ/κό Συν/σμό Εκπ/κών Υπαλλήλων και Συν/χων Μέσης και Ανώτατης Εκπ/σης Β. Ελλάδος για τα διάφορα είδη γραφείου (μεταχειρισμένα).

Το παλαιό δίπολο «εκσυγχρονιστές - εσωκομματική αντιπολίτευση» φαινεται να ξεπερνιέται και με αφορμη τη διαφωνία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το ασυμβίβαστο διαμορφωνεται μια νεα ομάδα «ανταρτών» η οποία θα μπορουσε να προκαλεσει σοβαρούς πονοκεφάλους στην κυβέρνηση

Τον κ. Αθανάσιο Κουγιουμτζόγλου για 120.000 δρχ.

Διαφοροποιήσεις

Τα αρωγά της μέλη για την αποστολή της συνδρομής του έτους 1998: κ. Νικόλαο Μάρθα για 20.000 δρχ., και την κ. Κλεονίκη Κουκάρα για 10.000 δρχ.

Ετσι μια σειρά από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ανεξαρτήτως προέλευσης και συμπαθειών τους προς την ηγεσία, ή προς τους δελφίνους του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται πλέον αποφασισμένοι να διαφοροποιούνται στη Βουλή, ακόμα και να καταψηφίζουν νομοσχέδια. Οι κ.κ. Φ. Ιωαννίδης, Ε. Δαμιανάκης, Γ. Ζαφειρόπουλος - και οι τρεις με πολύ καλές προσωπικές σχέσεις με τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη - μπλόκαραν μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ για την καταπολέμηση του εγκλήματος (συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας), αναγκάζοντας την κυβέρνηση να το αποσύρει προσωρινά και να καθυστερήσει στη σχετική συζήτηση στην επιτροπή και στην Ολομέλεια. Ανάλογη ήταν και η στάση άλλων βουλευτών - Θ. Πάγκαλος, Π. Κρητικός, Γ. Καψής, Στ. Παπαθεμελής, κ.ά. - όταν μπλόκαραν για λίγες μέρες τη συμφωνία περί ετεροδικίας Ελλάδας - ΗΠΑ, προκαλώντας μάλιστα την έντονη αντίδραση παραγόντων του υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίοι είχαν δεσμευθεί στην άμεση προώθησή της.

Οι αντάρτες αποκτουν μεγαλυτερο βαρος εαν συνδυαστουν με τις αντιθετες φωνες για το θεμα του ασυμβιβαστου μεσα στην κοινοβουλευτικη ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Το τεστ βάζει σε πρώτη γραμμή και επί σκηνής πολλούς βουλευτές -του ΠΑΣΟΚ -οι οποίοι δεν εχουν ακόμη ξεκαθαρίσει τη στάση θα κρατήσουν. Ετσι αναμένεται με ενδιαφέρον τι θα κάνουν οι κ.κ. Δ. Κρεμαστινός, Δ. Λιντζέρης, Δ. Γκούσκος, Ε. Δαμιανάκης (εισηγητής της πλειοψηφίας), Π. Κρητικός, Θ. Κοτσώνης, Στ. Παπαθεμελής, Στ. Μπένος(υφυπουργός Εσωτερικών). Και στη Ν.Δ. όλα δείχνουν ότι η κόντρα Παυλόπουλου - Βαρβιτσιώτη θα έχει συνέχεια. Ωστοσο η αξιωματική αντιπολίτευση αναμενεται να επιλέξει την αποχώρηση από τη Βουλή μετά την ψήφιση επί της αρχής του ασυμβίβαστου γεγονός που θα τις επιτρεψει να… ξεπεράσει τα εσωκομματικά της προβλήματα.