Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διαφημίσεις :: Δικαστικό ρεπορτάζ

( ο θ. πάγκαλος στο πλευρό των έξι βουλευτών του πασοκ :: 17/1/2006 18:50:48) 

ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΛΗΝΑΚΗ

Έως τον Ιούλιο ο επενδυτής για το 35% της ΔΕΠΑ

Α. ΣΥΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

Ο Θ. Πάγκαλος στο πλευρό των έξι βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣ

Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της πατρίδας μας είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί, μας κάνει πολλές φορές να μη σκεφτόμαστε ότι πολύ κοντά μας ζουν και άλλοι άνθρωποι, οι οποίοι ανήκουν σε άλλα θρησκεύματα και εκδηλώνουν την πίστη τους με διαφορετικό τρόπο από ότι εμείς.

«Ως σκάνδαλο πρώτης γραμμής, που χρήζει άμεσων πολιτικών απαντήσεων εκ μέρους της κυβέρνησης», περιέγραψε χθες ο Θόδωρος Πάγκαλος την υπόθεση της εμπλοκής του ονόματος της συζύγου του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη Χριστίνας στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Με τα δίκτυα αερίου και πετρελαίου, στόχος μας είναι να καταστήσουμε την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο του συνολικού ευρωπαϊκού ενεργειακού συστήματος. Αν σκεφτούμε περισσότερο πάνω στο θέμα αυτό και παρατηρήσουμε γύρω μας, θα διαπιστώσουμε ότι στο στενότερο και ευρύτερο κοινωνικό μας περιβάλλον υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποι μας που ομολογούν πίστη σε ένα άλλο θρήσκευμα.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ερωτηθείς για τη σχετική ερώτηση που κατέθεσαν έξι συνάδελφοί του, ενέργεια που δημιούργησε εσωκομματικό θόρυβο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προκάλεσε έντονη δυσφορία στην κυβέρνηση της ΝΔ, σημείωσε ότι συμφωνεί με την ουσία της ερώτησης των έξι βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το αν, δηλαδή, προστατεύεται η σύζυγος του υφυπουργού Εξωτερικών.

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων χθες ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Τσοχατζόπουλος, που μαζί με τον υπουργό Οικονομίας κ. Ν. Χριστοδουλάκη παρουσίασαν τους προεπιλεγέντες υποψήφιους επενδυτές, στο πλαίσιο αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή που θα «εισέλθει» στη ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου). Υπάρχουν Ισραηλίτες που από αιώνες ζουν στην πατρίδα μας, έχουν γίνει ένα με μας, υπάρχουν μουσουλμάνοι καθώς και πιστοί που ανήκουν σε άλλες θρησκείες.

«Δεν μπορεί να μη γνώριζε ο κύριος Βαληνάκης τις κινήσεις της συζύγου του», τόνισε και υπογράμμισε δηκτικά πως «έπρεπε να προτρέξει».

Η κυβέρνηση υπολογίζει ότι μέχρι τον Ιούλιο θα έχει επιλεγεί ο υποψήφιος επενδυτής για το 35% της ΔΕΠΑ. Με τον καιρό έχουμε συνηθίσει να ζούμε κοντά τους και έχει μεγάλη σημασία να μπορούμε να σεβόμαστε την πίστη τους, ώστε να απαιτούμε κι εμείς από εκείνους να σέβονται τη δική μας.

"Είμαι αθώος"

Όπως είναι γνωστό, έχουν προκριθεί οι γαλλικές Gas de France και Total - Fina - ELF Gas et Electricite, οι ιταλικές ΕΝΙ - SNAM, ENEL και Edison, η ρωσική GAZPROM, η γερμανική Ruhrgras σε συνεργασία με την ελληνορωσική Προμηθέας Γκαζ, η αλγερινή Sonatrach και η ισπανική Gas Natural. Φαίνεται ότι οι μελλοντικές κοινωνίες στις οποίες θα ζήσει ο άνθρωπος θα έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό στοιχείο τον πλουραλισμό, δηλαδή την ποικιλία ως προς ορισμένα ζητήματα, όπως η θρησκεία, διάφορα πολιτισμικά αγαθά κ.τ.λ.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον αρχιμανδρίτη Γιοσάκη, ο οποίος στο μεταξύ κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη των ανακριτών που έχουν αναλάβει την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος Γ. Σίδερη και Γ. Φιοράκη και του αρμόδιου εισαγγελέα εφετών Κυρ. Καρούτσου, επιμένει στην αθωότητά του και αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή του στη δράση του κυκλώματος.

Σχετικά με το μάνατζμεντ, από τα 11 μέλη του «νέου» Δ.Σ. τα 3 θα διορίζονται από τον στρατηγικό, 3 από τα ΕΛΠΕ, 2 από τη ΔΕΗ, 1 από το Δημόσιο και 2 από τους εργαζόμενους. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο, ώστε να υπάρχει κατανόηση και αλληλοσεβασμός.

Ανέφερε ότι η μόνη του σύνδεση είναι ότι γνώριζε ορισμένους από τους εμπλεκόμενους δικαστές και δικηγόρους, με μερικούς από τους οποίους είχε φιλικές σχέσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος μέχρι το 2006 θα προέρχεται από το Δημόσιο με τη σύμφωνη γνώμη του στρατηγικού και από το 2007 θα εκλέγεται από το νέο Δ.Σ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς του, που φέρονται να αγγίζουν τα 300.000 ευρώ, ο Ιάκωβος Γιοσάκης υποστήριξε πως προέρχονται από αγοραπωλησίες ακινήτων που περιήλθαν στην κατοχή του από κληρονομιά του μακαριστού μητροπολίτη Λήμνου Παντελεήμονα. Η άποψη του Ι. Γιοσάκη για το περίπου 49 σελίδων κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του είναι ότι θα καταπέσει σύντομα, καθώς «είναι πιο σαθρό από αυτό που αφορά την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα».