Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Δικαστικό ρεπορτάζ

( εξάμηνη φυλάκιση για τα αρχαία ) 

ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Ανακεφαλαίωση

Εξάμηνη φυλάκιση για τα αρχαία

Το τέταρτο φύλο… εκτίθεται

Στο κεφάλαιο αυτό παρουσιάστηκαν οι εντολές που χρησιμοποιεί η ΓΛΩΣΣΑ για να υλοποιήσει τις βασικές δομές της επιλογής και της επανάληψης.

Με έξι μήνες φυλάκιση "πλήρωσαν" οι τρεις νεαροί τα 43 πήλινα αγγεία μυκηναϊκής και κλασικής περιόδου, που βρέθηκαν στην κατοχή τους την περασμένη Τρίτη.

Αγριεμένοι, παθιασμένοι, απρόβλεπτοι… έφηβοι. Που μέσα από τα μάτια καλλιτεχνών, ψυχολόγων και ειδικών της αγοράς είναι οι εκπρόσωποι του τέταρτου φύλου. Το ραντεβού μαζί τους, απόψε, σε μια έκθεση, στη Φλωρεντία

Αρχικά παρουσιάζονται οι λογικές εκφράσεις καθώς και ο τρόπος που διατυπώνονται σύνθετες λογικές εκφράσεις με τη χρήση των λογικών τελεστών ΟΧΙ, Ή, ΚΑΙ.

Στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν χθες, οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορουμένους, για άμεση συνέργια σε παράνομη εμπορία αρχαίων.

ΕΦΗ ΦΑΛΙΔΑ

Η εντολή ΑΝ…ΤΟΤΕ υλοποιεί τη δομή της επιλογής.

Πρόκειται για τους Ιωάννη Γκόλη, 28 ετών, κάτοικο Θεσσαλονίκης και τους Μιχαήλ Σουντουρλή, 28 ετών και Δημήτριο Μαγκανάρη, 31 ετών, κατοίκους Σερρών.

Η τέχνη, η μόδα, η λογοτεχνία, η μουσική παρακολουθούν τις ακρότητες των εφήβων στην έκθεση "Το τέταρτο φύλο" που εγκαινιάζεται απόψε στη Φλωρεντία

Η εντολή αυτή εμφανίζεται με πιο σύνθετες μορφές: την εντολή

Με ομολογία "καταπέλτη" στο δικαστήριο ο Γκόλης "καθήλωσε" τους δύο συγκατηγορούμενούς του, λέγοντας, ότι ο άμεσα υπεύθυνος της υπόθεσης, ήταν ο φίλος του Σουντουρλής.

Δεν είναι αγόρι ή κορίτσι, άντρας ή γυναίκα. ΑΝ…ΤΟΤΕ…ΑΛΛΙΩΣ καθώς και την εντολή ΑΝ…ΤΟΤΕ… ΑΛΛΙΩΣ_ΑΝ.

Τα αρχαία ο Γκόλης τα παρέλαβε από τη Λαμία από τον Ανέστη Τούντα, 36 ετών, κατόπιν υπόδειξης του Σουντουρλή και απλώς αυτός θα έκανε τη μεταφορά έναντι οικονομικού ανταλλάγματος.

Το τέταρτο φύλο βρίσκεται σε ένα παράλληλο σύμπαν και στον θάλαμο αναμονής του να γίνει πρώτο ή δεύτερο -ακόμα και… τρίτο. Μία άλλη εντολή επιλογής που υπάρχει είναι η εντολή ΕΠΙΛΕΞΕ.

Στη συνέχεια θα πήγαινε στο λιοντάρι της Αμφιπόλεως, όπου και είχε προκαθοριστεί ραντεβού με τους δύο άλλους, και θα τους παρέδιδε το "εμπόρευμα" με τα 43 πήλινα αντικείμενα.

Το τέταρτο φύλο είναι όλοι εκείνοι οι έφηβοι που οργίζονται, ανησυχούν, ανυπομονούν να μεγαλώσουν, αν όχι για να αλλάξουν τον κόσμο, τουλάχιστον να του επιβάλουν τη δική τους σκέψη.

Οι εντολές επανάληψης είναι τρεις.

Δεν πρόλαβαν όμως να πραγματοποιήσουν το "σχέδιό" τους γιατί ο Γκόλης συνελήφθη και η αστυνομία του υπέδειξε να ορίσει άλλο σημείο συνάντησης, για να συλλάβουν και τους άλλους δύο.

Γιατί οι έφηβοι παρ' όλο που γνωρίζουν πάρα πολύ καλά το παρόν έχουν μέσα τους τα στοιχεία του μέλλοντος.

Η εντολή ΟΣΟ…ΕΠΑΝΑΛΑΒΕ, η εντολή ΜΕΧΡΙΣ_ΟΤΟΥ και τέλος η εντολή ΓΙΑ.

Στο δικαστήριο οι Μαγκανάρης και Σουντουρλής αρνήθηκαν κάθε ανάμιξη με το γεγονός, ισχυριζόμενοι ότι βρέθηκαν από "καθαρή" σύμπτωση στο σημείο εκείνο.

Σε αυτούς τους βλαστούς του αύριο, που βασανίζονται στο σήμερα, είναι αφιερωμένη η έκθεση "Το τέταρτο φύλο: εφηβικές ακρότητες" που ανοίγει απόψε στον σιδηροδρομικό σταθμό της Φλωρεντίας Λεοπόλντα και διοργανώνεται από το Μουσείο Πίτι. Η εντολή ΓΙΑ χρησιμοποιείται για καθορισμένο αριθμό επαναλήψεων, ενώ ο αριθμός επαναλήψεων των άλλων δύο δεν είναι γνωστός εκ των προτέρων και εξαρτάται από τις συνθήκες που τις ελέγχουν.

Και οι τρεις καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή, ενώ διαφεύγει τη σύλληψη ο Ανέστης Τούντας, που σύμφωνα με την ασφάλεια πρόκειται για τον "εγκέφαλο" της υπόθεσης.

Με το παραπάνω σκεπτικό, ο επιμελητής της έκθεσης Φραντσέσκο Μπονάμι εξηγεί στο σημείωμά του πως είχε την ιδέα να συνδέσει τη νεανική συμπεριφορά με τον τρόπο που οι κοινωνίες αλλάζουν και εξελίσσονται.

Η εντολή ΟΣΟ…ΕΠΑΝΑΛΑΒΕ ελέγχει τη συνθήκη στην αρχή της επανάληψης, ενώ η εντολή ΜΕΧΡΙΣ_ΟΤΟΥ κάνει τον έλεγχο στο τέλος της επανάληψης.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της αρχαιολογικής υπηρεσίας, τα πήλινα αγγεία που βρέθηκαν είναι αξίας 5.000.000 δραχμών.

Η έκθεση ξεκίνησε από τη διαπίστωση ότι σε μία κοινωνία όπου οι ιδέες γύρω από τη σεξουαλική ταυτότητα έχουν προκαλέσει πολλές αλλαγές και συγκρούσεις, δεν υπήρχε περίπτωση αυτά τα μυαλά των 12-17 ετών να καθήσουν υπάκουα να ακούσουν γονείς, δασκάλους ή και υπεύθυνους πωλήσεων των μεγάλων πολυεθνικών να τους νουθετούν για κανόνες πειθαρχίας, συστήματα επαγγελματικής επιτυχίας ή προϊόντα κατανάλωσης. Λέξεις κλειδιά Κάτι μέσα τους, που είτε λέγεται επανάσταση ορμονών είτε εξελικτική διεργασία, τους δείχνει τον δρόμο για το ποια μουσική θα επιλέξουν, ποιον ηθοποιό θα αναδείξουν σε σταρ, ποια μάρκα παπουτσιών θα αγαπήσουν, ποιο ρούχο θα ξεχωρίσουν. Λογική έκφραση, Επιλογή, Επανάληψη, Βρόχος

"Οι έφηβοι είναι ο φόβος και η λατρεία της βιομηχανίας της μόδας και της μουσικής", λένε οι επιμελητές της έκθεσης, Φραντσκέσκο Μπονάμι και Ραφ Σίμονς. Ερωτήσεις - Θέματα για συζήτηση Ο πρώτος από την εμπειρία της τέχνης, ως επιμελητής αμερικανικών και ευρωπαϊκών μουσείων, και ο δεύτερος από την όχθη της μόδας ως αβάν γκαρντ σχεδιαστής, γνωρίζουν ότι αυτή η ηλικία είναι ένα πεδίο έμπνευσης και δημιουργικής ενέργειας. 1.Ποιες είναι οι τιμές που μπορεί να πάρει μία λογική έκφραση; "Είναι η χρονική στιγμή που ο άνθρωπος είναι ένα παμφάγο πλάσμα ιδεών, τάσεων, εικόνων, αγαθών, αξιών, αντιλήψεων, με ανεξέλεγκτη συμπεριφορά ή απρόβλεπτες αντιδράσεις". 2.Ποιοι είναι οι βασικοί λογικοί τελεστές;

Η τέχνη, η μόδα, η λογοτεχνία, η μουσική παρακολουθούν τις ακρότητες των εφήβων στην έκθεση.

Αναφέρατε δύο παραδείγματα για τη χρήση του καθενός;

Η Σοφία Κόπολα με τη συμβολή του ελληνικής καταγωγής συγγραφέα Τζέφρι Ευγενίδη παρουσιάζει τις κινηματογραφικές "Αυτόχειρες Παρθένες", για να μιλήσει για εφηβικά αδιέξοδα.

3.Ποια είναι η σύνταξη της εντολής ΑΝ;

Ο συγγραφέας της "γενιάς Χ" Ντάγκλας Κόπλαντ και ο Μπρετ Ίστον Έλις (της "Αμερικανικής Ψύχωσης"), με κείμενά τους στο βιβλίο-κατάλογο της έκθεσης μιλούν για τους φόβους και τις ανησυχίες των εφήβων.

4.Ποια είναι η διαφορά της εντολής ΑΝ- ΑΛΛΙΩΣ και της ΑΝ- ΑΛΛΙΩΣ_ΑΝ;

Ο λόγος και στη μουσική, στην αμφισβητούμενη προσωπικότητα του Μέριλιν Μάνσον, στις ρεαλιστικές φωτογραφίες του Βόλφγκανγκ Τίλμανς, στα μουσικά γλυπτά του Τζιμ Λάμπι, στα εν παρατάξει γυμνά κορμιά των φωτογραφιών της Βανέσα Μπίκροφτ, στην ιαπωνική ποπ αρτ αντίληψη του Τακάσι Μουρακάμι που διαβάλλει την εφηβική αθωότητα με στοιχεία του κόμικ πορνό.

5.Τι είναι τα εμφωλευμένα ΑΝ;

"Όπου δεν υπάρχει έφηβος, δεν υπάρχει μέλλον.

6.Πότε χρησιμοποιείται η εντολή ΕΠΙΛΕΞΕ;

Κι όπου δεν συμβαίνει μία διαδικασία μεταμόρφωσης, όπως εκείνη στην εφηβική ψυχή, δεν υπάρχει δυνατότητα ανάδειξης του νέου στοιχείου που θα μας οδηγήσει μπροστά.

7. Ποιες οι εντολές επανάληψης;

Όσο οδυνηρό ή αυτοκαταστροφικό κι αν είναι", γράφει ο Φρανσέσκο Μπονάμι στην εισαγωγή του καταλόγου του "Τέταρτου Φύλου".

8. Ποιες οι διαφορές της εντολής ΟΣΟ και της εντολής ΜΕΧΡΙΣ_ΟΤΟΥ;

INFO

9. Πώς συντάσσεται η εντολή ΓΙΑ;

Έκθεση "Το τέταρτο φύλο: εφηβικές ακρότητες" έως 9 Φεβρουαρίου στη Φλωρεντία.

10. Ποια η βασική διαφορά της εντολής ΓΙΑ από τις άλλες δύο εντολές επανάληψης;

Ίντερνετ: http://www.pittimmagine.com.

Βιβλιογραφία

Κατάλογος από τις εκδόσεις Charta.

1. Ι. Κάβουρας, Δομημένος προγραμματισμός με Pascal, Κλειδάριθμος, Αθήνα, 1997.

Τιμή: 36 ευρώ.

2. Κ. Γιαλούρης - Κ. Σταθόπουλος, Προγραμματισμός σε Turbo Pascal, Αθήνα, 1996. 3. Χρ. Κοίλιας, Η QuickBasic και οι εφαρμογές της, Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών, Αθήνα, 1992. 4. R. Shackelford, Introduction to Computing and Algorithms, Addison-Wesley, USA, 1998. 5. S. Leestma - L. Nyhoff, Turbo Pascal, Programming and Solving, McMillan, New York, 1990. 6. N. Wirth, Systematic Programming: An introduction, Prentice Hall, 1973. Διευθύνσεις Διαδικτύου - http://www.swcp.com/~dodrill/ - http://www.progsource.com - www.cit.ac.nz/smac/pascal/default.htm - http://www.cs.vu.nl/~jprins/tp.html - http://qbasic.com/ - www.basicguru.com