Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( πλήρης η εθνική ενόψει ιταλίας :: 1/1/2006 18:43:26) 

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Νέα επέλαση του χιονιά σε όλη την Ελλάδα

Πελοπίδας - Επαμεινώνδας

Πλήρης η Εθνική ενόψει Ιταλίας

Στην Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα αναμένονταν σφοδρές χιονοπτώσεις, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες

Το 382 π.Χ. η Σπάρτη ανατρέπει με στρατιωτική επέμβαση το δημοκρατικό πολίτευμα της Θήβας και παραδίδει την εξουσία στους ολιγαρχικούς.

Με ήττα ολοκλήρωσε τους φιλικούς αγώνες κόντρα στην Αίγυπτο η Εθνική ανδρών, καθώς έχασε στο κλειστό της Κατερίνης με 27-24. Από χθες το βράδυ ξεκίνησε η νέα επέλαση του χιονιά, ενώ σήμερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα επικρατήσει κακοκαιρία σε όλη τη χώρα.

Το 379 π.Χ. οι Θηβαίοι δημοκρατικοί, με αρχηγό τον Πελοπίδα, ανατρέπουν τους ολιγαρχικούς και αποκαθιστούν το δημοκρατικό πολίτευμα.

Πλέον το πρόγραμμα της Εθνικής περιλαμβάνει καθημερινές διπλές προπονήσης ενόψει των προκριματικών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2007. Στην Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα αναμένονταν σφοδρές χιονοπτώσεις, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.

Ο Πελοπίδας, συγκροτεί έναν αξιόμαχο στρατό με κύριο πυρήνα ένα σώμα από 300 άνδρες, τον Ιερό Λόχο.

Σήμερα θα ενσωματωθούν με τους υπόλοιπους διεθνείς οι παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού (Αλβανός, Καρυπίδης, Σανίκης, Μαλωμένος, Βόγλης, Κοκολοδημητράκης και Χαλκίδης). Από χθες το απόγευμα το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας απαγόρευσε τον απόπλου όλων των επιβατηγών πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, ενώ απαγορευτικά απόπλου εκδόθηκαν και από τα περισσότερα λιμάνια της χώρας, καθώς έπνεαν άνεμοι εντάσεως έως και δέκα Μπωφόρ.

Οι άνδρες του Ιερού Λόχου συνδέονται μεταξύ τους με στενή φιλία και είναι πρόθυμοι να δώσουν τη ζωή τους για τη Θήβα.

Ο πρώτος αγώνας του προκριματικού ομίλου θα γίνει μεθαύριο (19.30) στην Κατερίνη, κόντρα στην Ιταλία.

Ανάλογες συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν και σήμερα.

Δίπλα στον Πελοπίδα βρίσκεται ο νεότερος Θηβαίος στρατηγός Επαμεινώνδας, μία από τις λαμπρότερες στρατιωτικές φυσιογνωμίες του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

ΒΟΛΕΪ: Η κακοδαιμονία που κυνηγά τον Αμαράλ Ντάντε συνεχίζεται, προς απογοήτευση των φίλων του Παναθηναϊκού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αττική μεταξύ τριών και εννέα βαθμών Κελσίου, ενώ χιόνια αναμένεται να πέσουν και στην Πάρνηθα.

Ο στρατός των Θηβαίων συγκρούεται επανειλημμένα με τους Σπαρτιάτες και κατορθώνει να αποκρούει τις επιθέσεις τους.

Ο Βραζιλιάνος άσος, που έχει χάσει το πρώτο μισό του πρωταθλήματος, εξαιτίας του τραυματισμού του στον ώμο, υπέστη κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού, κατά την τελευταία προπόνηση της χρονιάς και θα μείνει εκτός δράσης τουλάχιστον για ακόμη δύο εβδομάδες. Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία αναμένεται σήμερα να κυμανθεί μεταξύ 0 και 4 βαθμών Κελσίου, ενώ σε αρκετές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας το θερμόμετρο θα δείξει και πάλι αρκετούς βαθμούς κάτω από το 0. Ο Ντάντε τραυματίστηκε όταν επιχείρησε να κάνει μπλοκ σε καρφί του Ντονά και αποχώρησε με αφόρητους πόνους. Ο καιρός αναμένεται να αρχίσει να βελτιώνεται από αύριο και η κακοκαιρία θα περιοριστεί στις ανατολικές περιοχές της χώρας.