Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Συνέντευξη-πληροφορία

( ξανθη: τριτη μεταγραφη μετα τους μανσο και ζουελα :: 18/1/2006 20:19:17) 

Συμπαίκτες πλέον Μπάρκογλου και Τοροσίδης.

Ερμηνεία της δράσης του καταλύτη

ΞΑΝΘΗ: ΤΡΙΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΜΑΝΣΟ ΚΑΙ ΖΟΥΕΛΑ

Ο καταλύτης αυξάνει την ταχύτητα μιας αντίδρασης, καθώς δημιουργεί μια νέα πορεία για την πραγματοποίηση της αντίδρασης, που έχει μικρότερη ενέργεια ενεργοποίησης, όπως φαίνεται στο σχήμα 3.7.

Και Μπάρκογλου

Κατ’ αυτό τον τρόπο στην ίδια θερμοκρασία περισσότερα μόρια μπορούν να ξεπεράσουν το φράγμα της ενέργειας ενεργοποίησης.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και ο Γιώργος Μπάρκογλου είναι από χθες και για τα επόμενα τρία χρόνια παίκτης της Ξάνθης

Έτσι, ο αριθμός των αποτελεσματικών συγκρούσεων γίνεται μεγαλύτερος και συνεπώς η ταχύτητα αυξάνεται.

της ΜΑΡΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΥ

Να παρατηρήσουμε ότι, αν μια αντίδραση γίνει παρουσία ουσίας που δημιουργεί νέα πορεία μεγαλύτερης ενέργειας ενεργοποίησης από αυτή που δίνει η αντίδραση χωρίς καταλύτη, τότε το σύστημα δεν ακολουθεί αυτή την πορεία, αλλά τη «συντομότερη», χωρίς τον καταλύτη.

Ο 27χρονος μέσος που πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από το Αιγάλεω και αποτελεί το τρίτο απόκτημα (μετά τους Μάνσο και Ζουέλα) των Θρακιωτών, μίλησε στη "M Sports" για την απόφασή του να αποδεχτεί την πρόταση του Χρήστου Πανόπουλου:

Με τη λογική αυτή, δεν υπάρχουν αρνητικοί καταλύτες.

"Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή.

ΣΧΗΜΑ 3.7 Ο καταλύτης βρίσκει ένα πιο εύκολο μονοπάτι για την αντίδραση, με μικρότερη ενέργεια ενεργοποίησης Εa

Η πρόταση του κ. Πανόπουλου με κάλυψε και δεν το σκέφτηκα πολύ για να δεχτώ.

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες που ερμηνεύουν τη δράση των καταλυτών, όπως : 1. η θεωρία των ενδιάμεσων προϊόντων και 2 η θεωρία της προσρόφησης.

Πρόκειται για ένα οργανωμένο σωματείο με υψηλούς στόχους".

Καθεμιά απ’ αυτές ερμηνεύει ικανοποιητικά ορισμένες περιπτώσεις κατάλυσης.

Πολλοί θεωρούσαν πως θα συνέχιζες την καριέρα σου στο εξωτερικό.

Ο πολυμερισμός του αιθυλενίου πραγματοποιείται υπό σχετικά χαμηλές συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης, παρουσία των καταλυτών Ziegler και Natta / TiCl4,+ Al(C2H5)3). Απουσία των καταλυτών αυτών απαιτούνται συνθήκες 200 ?C και 100 atm. Κάτω από τις συνθήκες αυτές το βιομηχανικό κόστος παραγωγής του πολυμερούς ανεβαίνει πολύ. Για την ανακάλυψη τους αυτή οι Ziegler και Natta τιμήθηκαν με το βραβείο Nobel Χημείας το 1963.

Υπήρχε αυτή η προοπτική.

Σύμφωνα με τη θεωρία των ενδιάμεσων προϊόντων, η αντίδραση: Α+Β [pic] ΑΒ (αργή αντίδραση) ακολουθεί ένα μηχανισμό δύο βημάτων (σταδίων): Α+ΚΑ [pic] ΑΚ (γρήγορη αντίδραση) και ΑΚ+Β [pic] ΑΒ+Κ (γρήγορη αντίδραση) όπου, Κ είναι ο καταλύτης.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως τα είχα φανταστεί.

Παρατηρούμε δηλαδή ότι ο καταλύτης καταναλώνεται στο πρώτο στάδιο για να σχηματίσει ένα ενδιάμεσο προϊόν και αναγεννάται στο δεύτερο.

Πήγα στην Ολλανδία και δοκιμάστηκα στην Άλκμααρ, αλλά δεν υπήρχε κάτι σίγουρο.

Συνεπώς, μόνο μια μικρή ποσότητα καταλύτη είναι απαραίτητη για τη δράση αυτή.

Ήρθε η πρόταση της Ξάνθης και δέχτηκα.

H θεωρία της προσρόφησης μπορεί να ερμηνεύσει με ικανοποιητικό τρόπο την ετερογενή κατάλυση.

Η νέα σου ομάδα καλύπτει τους προσωπικούς σου στόχους;

Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή τα αντιδρώντα μόρια (αέρια ή υγρά) προσροφώνται στην επιφάνεια του στερεού καταλύτη, οποίος είναι σε λεπτόκοκκο ή σπογγώδη μορφή.

Σίγουρα.

Κάτω από της συνθήκες αυτές οι δεσμοί των μορίων εξασθενίζουν ή ακόμα διασπώνται, οπότε υποβοηθείται η αντίδραση (βλέπε σχήμα 3.8).

Πρόκειται για μια επαρχιακή ομάδα, που έχει καθιερωθεί ανάμεσα στους μεγάλους του πρωταθλήματος.

Να παρατηρήσουμε ότι η καταλυτική δράση δεν εκτείνεται σε όλα τα σημεία του καταλύτη, αλλά σε ένα σχετικά πολύ μικρό αριθμό σημείων, που ονομάζονται ενεργά κέντρα του καταλύτη.

Υπολογίσιμος αντίπαλος για όλους.

ΣΧΗΜΑ 3.8 Ερμηνεία της καταλυτικής δράσης του Ni στην αντίδραση C2H4(g) +H2(g) [pic] C2H6(g) με βάση τη θεωρία της προσρόφησης: α. τα αέρια αντιδρώντα προσροφώνται στην επιφάνεια του καταλύτη β. σπάνε οι δεσμοί των μορίων των αντιδρώντων π.χ. Η - Η γ. σχηματίζονται οι δεσμοί των προϊόντων π.χ. C-H δ. τα αέρια προϊόντα απομακρύνονται από την επιφάνεια του καταλύτη. 5403Χημεία

Άμεσος στόχος μου είναι να καθιερωθώ στην ενδεκάδα.

Πού πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η φετινή Ξάνθη;

Η ομάδα έχει αποδείξει την αξία της. Μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Δεν θα μιλήσω για συγκεκριμένους στόχους γιατί είμαι πολύ νέος στην ομάδα και τον πρώτο λόγο για αυτά τα θέματα έχει η διοίκηση και ο προπονητής.

Στα αγωνιστικά, το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει φιλικό με την ΠΑΕ Θράκη στα Πηγάδια (15.00). Στη διάθεση του Γιάννη Ματζουράκη τέθηκαν οι Ντε Ματία και Τσικίνιο, που αποθεραπεύτηκαν πλήρως, σε αντίθεση με τον Έμερσον που υποβάλλεται σε θεραπευτική αγωγή.