Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Δέντρα και τεχνολογία στο Παρίσι

ΕΚΘΕΣΗ

Παράδειγμα 1

Ο Ζαν Πολ Νέμ (φωτογραφία), υπεύθυνος του τομέα ανθοκομίας του δημαρχείου του Παρισιού, χρησιμοποιεί ένα μεταλλικό εργαλείο, για να εισχωρήσει ένα πρωτοποριακό τσιπ στον κορμό ενός δένδρου.

Το θηλυκό Ισλάμ αποκαλύπτεται

Εκτιμήστε τη μέση απόσταση d μεταξύ των ατόμων του χαλκού. Πρόκειται για ένα τσιπ, με το οποίο θα "εμβολιαστούν" 90.000 δένδρα που βρίσκονται στο χώρο του δήμου του Παρισιού.

Πενήντα μία γυναίκες ζωγράφοι, από 21 χώρες του ισλαμικού κόσμου παρουσιάζουν στην Τεχνόπολι του Δήμου Αθηναίων 70 έργα τους… "Αποκαλύπτοντας το πρόσωπο"

Δίδονται: Τα τσιπ έχουν τρία εκατοστά μήκος και άλλο τόσο πλάτος και θα παρέχουν ένα μοναδικό "αριθμό" στο κάθε δένδρο για τη σωστή παρακολούθηση της ηλικίας, τοποθεσίας, κατάστασης υγείας, κ.ά.

Μ.Α.

Πυκνότητα χαλκού ρ = 8,9 x 103 kg/m3.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ SITE

"The Evil Eye of Babylon" (Το διαβολικό μάτι της Βαβυλώνας) είναι ο τίτλος του έργου της πριγκίπισσας της Ιορδανίας Wijdan Ali

Ατομική μάζα του χαλκού ACu = 63 α.μ.μ. (1 α.μ.μ. = 1,66 x 10-27 kg).

55a. Κινητό σε μέγεθος ρολογιού

Ένωσαν την τέχνη τους για να στείλουν μήνυμα συμφιλίωσης σε έναν κόσμο διαφορετικό από τον δικό τους.

Το μικρότερο κινητό τηλέφωνο του κόσμου παρουσίασε σε ένα από τα σημαντικότερα -παγκοσμίως- τεχνολογικά συνέδρια η μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών της Ιαπωνίας, η NTT (Nippon Telegraph and Telecommunications).

Και με την ευκαιρία, να δείξουν ότι η ζωή τους δεν είναι όπως την έχουμε φανταστεί.

Έτσι, στο Demo 99, οι ερευνητές της εταιρίας παρουσίασαν ένα κινητό δορυφορικό τηλέφωνο το οποίο έχει το ίδιο μέγεθος με ένα μέσο ρολόι χειρός.

Τι ενώνει τις 51 γυναίκες στην έκθεση "Αποκαλύπτοντας το πρόσωπο", στην Τεχνόπολι;

Το τηλέφωνο χρησιμοποιεί ένα σύστημα το οποίο έχει δημιουργήσει η ΝΤΤ, που ονομάζεται PHS, και το οποίο είναι αρκετά δημοφιλές στην Ιαπωνία.

"Το ταλέντο τους και το γεγονός ότι ζουν στον ισλαμικό κόσμο", εξηγεί στα "ΝΕΑ" η πριγκίπισσα της Ιορδανίας και πρόεδρος της Βασιλικής Εταιρείας Καλών Τεχνών, Wijdan Ali.

Οι δορυφόροι PHS που χρησιμοποιούνται δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλη εμβέλεια, πράγμα που σημαίνει ότι τόσο οι δορυφόροι όσο και το τηλέφωνο δεν καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας.

"Κατά τα άλλα δεν είναι όλες μουσουλμάνες, αλλά ανήκουν σε διαφορετικές θρησκείες και έχουν διαφορετική νοοτροπία.

Φυσικά, ο παράγοντας αυτός είναι από τους πιο σημαντικούς στο θέμα της κατασκευής πολύ μικρών σε μέγεθος συσκευών.

Άλλες είναι χριστιανές, άλλες ινδουίστριες, άλλες βουδίστριες".

Το σύστημα PHS παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία το 1995, ως ένας χαμηλού κόστους αντικαταστάτης των συνηθισμένων δορυφορικών τηλεφώνων. Ανάμεσα στις δημιουργίες των επαγγελματιών ζωγράφων μπορεί κανείς να δει τα έργα της Fahrelnissa Zeid, που γεννήθηκε το 1901 (και πέθανε σε ηλικία 90 ετών), αλλά και της νεώτερης της παρέας, της Karima Bin Othman, που είναι τριάντα ετών.

Τα ζωγραφικά έργα ταξίδεψαν έως την Αθήνα από τη μόνιμη έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης Καλών Τεχνών της Ιορδανίας, που βρίσκεται στο Αμμάν, και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι στη Ρόδο. Το ταξίδι τους ωστόσο δεν θα σταματήσει εδώ καθώς στη συνέχεια θα παρουσιαστούν στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία. Πόσο δύσκολο είναι όμως για μια γυναίκα να κάνει καριέρα και μάλιστα ως ζωγράφος στον ισλαμικό κόσμο; "Δεν είναι δύσκολο", απαντά η πριγκίπισσα Wijdan Ali, που είναι ζωγράφος και η ίδια. "Αν θέλετε δεν είναι πιο δύσκολο από οπουδήποτε αλλού. Μη βλέπετε τις γυναίκες των Ταλιμπάν.

Πρόκειται για ακραίες περιπτώσεις. Οι υπόλοιπες γυναίκες του ισλαμικού κόσμου κάνουν καριέρα ως γιατροί, καθηγήτριες, ακόμη και ως υπουργοί. Είναι ελεύθερες να κάνουν ό,τι θέλουν".

Η έκθεση της Αθήνας είναι μια συνδιοργάνωση του Μουσείου Μπενάκη, της Βασιλικής Εταιρείας Καλών Τεχνών της Ιορδανίας και του Παμμεσογειακού Δικτύου Γυναικών Δημιουργών FAM με τη στήριξη των υπουργείων Εξωτερικών και Πολιτισμού.

INFO

"Αποκαλύπτοντας το πρόσωπο" στην Τεχνόπολι του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ. 210-3460.981) έως 23 Φεβρουαρίου. Καθημερινά, 10 π.μ.-10 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.