Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( α1, 12η αγωνιστικη :: 23/1/2006 20:55:29) 

Α1, 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Φάγαμε

Β. Προσέγγιση της γλώσσας του κειμένου

Πολυτιμότερος ο Μουλαομέροβιτς

στο… "Ρaella & Spaghetti"

1. Με ποια ρήματα και σε ποιους χρόνους γίνεται φανερό ότι το πρόσωπο που αφηγείται την ιστορία ήταν αυτόπτης μάρτυρας των επεισοδίων και τα θυμάται μετά από χρόνια;

Ο Στέφαν Νάντιφεϊ ευστόχησε στο νικητήριο τρίποντο για τον Πανελλήνιο κατά της Ολύμπιας Λάρισας, αλλά ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς ήταν αυτός που αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1.

Αξιοπρεπές μαγαζί και σχετικά φθηνό

2. Το πρόσωπο που αφηγείται και τα υπόλοιπα πρόσωπα του αφηγήματος δεν εκφράζονται με τον ίδιο γλωσσικό τρόπο.

Ο Κροάτης μάλιστα, κατακτά αυτόν τον τίτλο για δεύτερη φορά σε τρεις αγωνιστικές, ενώ ισοφάρισε το ρεκόρ του Κώστα Χαραλαμπίδη, ο οποίος ήταν ο μόνος που είχε ψηφιστεί δυο φορές MVP.

ΝΤΑΙΑΝΑ ΚΟΧΥΛΑ

Να εντοπίσεις τις διαφορές.

Στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των ΜΜΕ ο Μουλαομέροβιτς συγκέντρωσε 42 βαθμούς. Δεν ξέρω τι σκεπτόμουν όταν πήρα έναν φίλο για να βγούμε Τσικνοπέμπτη για… paella! Δεύτερος ήταν ο Τάιους Έντνι με 39, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε Νικολάι Πάντιους με 36. Οι δρόμοι εντυπωσιακά ήσυχοι για μια τέτοια γιορτινή νύχτα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Μουλαομέροβιτς 42, Έντνι 39, Πάντιους 36, Στακ 30, Μπρούερ 20, Νάντιφεϊ 18, Γκαγκαλούδης 17, Πρίντεζης 12, Τσάλμερς 12, Μαυροκεφαλίδης 10, Οικονόμου 8. Δώσαμε

ΜΕΝΤ: Ο Χρήστος Μαγκώτσιος είναι από χθες ο νέος προπονητής της ΜΕΝΤ στη θέση του Στέφανου Δέδα, που δεν αποκλείεται πάντως να παραμείνει στο τιμ ως συνεργάτης του νέου τεχνικού.

ραντεβού στο Χαλάνδρι για να πάμε στο "Paella & Spaghetti", ένα απλό, αξιοπρεπές μαγαζί, το οποίο δουλεύει σταθερά εδώ και σχεδόν 10 χρόνια.

Ο Μαγκώτσιος θα παρουσιαστεί σήμερα το απόγευμα στους παίκτες και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση.

Εκείνο το βράδυ ήμασταν μόνοι μας.

Το ντεμπούτο του θα γίνει αυτό το Σάββατο στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άλιμο.

Τόσο "δικός μας" ήταν ο χώρος, που ο φίλος μου ζήτησε να ακουστεί ένα δικό του CD! Δεν είχαν καν ανάψει όλα τα φώτα. Το ντεκόρ είναι απλό, ούτως ή άλλως, η σάλα χωρίς ιδιαίτερο χαρακτήρα, αλλά η έλλειψη κάποιας ντιζαϊνάτης τσαχπινιάς δεν ενοχλεί.

Το μενού είναι μεγάλο και περιέχει λίγο απ' όλα: λίγο Espagnia, λίγο Italia, λίγο-πολύ Μεσόγειος. Προς τιμήν της κρεοφαγίας που επέβαλλε μια τέτοια βραδιά, το ρίξαμε στα ψητά (μεταξύ άλλων), χωρίς όμως να απορρίψουμε τη σαλάτα. Υπήρχαν διάφορες. Από απλές, όπως η Caesar's salad που εδώ ονομάζεται Ιτάλια, μέχρι κάποιες με σολομό και άλλα θαλασσινά ή αβοκάντο. Εμείς ψηφίσαμε τη Manchego με ρόκα, τσίκορι, ραπανάκια και βινεγκρέτ. Καλή, απλή, ό,τι πρέπει για να προετοιμαστούμε για την κρεοφαγία που θα ακολουθούσε.

Δοκιμάσαμε πρώτα τα Pinchitos Morunos. Είναι μια πανσέτα μαριναρισμένη με βότανα και ψημένη στη σχάρα. Έρχεται με συνοδεία από τρεις διαφορετικές σαλτσούλες. Καλό πιάτο ήταν, καλή μερίδα, λίγο σκληρό, αλλά Ο.Κ. Οι σάλτσες κοινές, μαγιονεζοειδής η μία, πικάντικο κέτσαπ η άλλη. Δοκιμάσαμε επίσης ένα ισπανικό σουβλάκι με χοιρινό, σπέσιαλ της ημέρας, το οποίο ήταν μπόλικο και αξιοπρεπές. Δεν πήραμε την τορτίγια, την ισπανική ομελέτα δηλαδή (εδώ φτιαγμένη με πατάτα, κρεμμύδι και αγκινάρα), για να πάμε κατευθείαν στην paella - το γνωστό αυτό ισπανικό πιάτο με ρύζι και διάφορα θαλασσινά ή κρεατικά, ανάλογα με την προτίμηση του καθενός.

Η paella ήρθε χωρίς ιδιαίτερη φανφάρα, μέσα στο παραδοσιακό σκεύος, κάτι σαν τηγάνι με χερούλια. Τρεις υπάρχουν στον κατάλογο, οι δύο με θαλασσινά και η μία με κρεατικά. Εμείς αυτήν πήραμε: Paella καταλάνα. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν η καλύτερη paella που είχα φάει ποτέ μου. Νόστιμη ήταν, με σπιτική χροιά στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.

Υπήρχαν άλλες προτάσεις στο μενού, ενδιαφέρουσες, αν μη τι άλλο επειδή δεν υπάρχει άλλο ισπανικό μαγαζί στην Αθήνα. Η ζαρζονέλα (ένα μείγμα από ψάρια και θαλασσινά μαγειρεμένα με ντομάτα) ακουγόταν καλή, όπως επίσης η Βάσκα, σούπα από κολοκύθα. Δεν την είχαν εκείνη τη νύχτα.

Οι μακαρονάδες είναι αρκετές, το τσόριζο (ισπανικό λουκάνικο) παρόν, τα γλυκά - τιραμισού, πανακότα, κρέμα καταλάνα (σαν κρεμ μπριλέ) και σουφλέ - κοινά.

Στο "Paella & Spaghetti" τρως αξιοπρεπώς, σχετικά φθηνά, χωρίς όμως να φύγεις υμνώντας την ισπανική κουζίνα ενώ, με λίγη μαστοριά παραπάνω, θα μπορούσε να είναι πράγματι κάτι το διαφορετικό.